Gå til innhold

nahoy

Medlemmer
  • Innlegg

    455
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nahoy

  1. Hei,

    Jeg skal kjøpe ny ram til en macbook 13" fra 2010.

     

    På apples hjemmesider sier følgende om krav til minne:

    - Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module (DDR SO-DIMM) format

    - 30mm

    - 1 GB or 2 GB

    - 204-pin

    - PC3-8500 DDR3 1066 MHz Type RAM

     

     

    Passer denne brikken inn i maskinen?

    https://prisguiden.no/produkt/corsair-value-select-ddr3-1066-so-dimm-2048-mb-110042

     

    Har før hatt trøbbel med å kjøpe ny hardware til Apple-produkter, så vil være helt sikker denne gangen. Corsair har en kompatibilitetsguide, men den inneholder dessverre ikke min macbook, bare eldre versjoner.

  2. Hei,

    Jeg skal lage en personlig hjemmeside med masse bilder (i høy kvalitet, tipper ca 10-30 gb), jeg skal bruke php (minst 5.2) og mysql. Jeg foretrekker apache (.htaccess osv.) Flesteparten av de besøkende er fra Norge, så det hadde vært en fordel med et norsk hotell.

     

    Vet ikke om dette er vanlig i privat/startpakkene, men tilgang til ssh hadde vært et stort pluss.

     

    Jeg har tidligere brukt proisp.no, men de skal ha 99 kr i måneden for det første hotellet som er større enn 5gb.

    Domenet jeg skal bruke, er foreløpig parkert hos mywebhost.no, de skal ha 40kr måneden, som jeg også synes er litt mye.

     

    Hvilke andre webhoteller bør jeg vurdere?

     

    Jeg hadde egentlig bestemt meg for one.com (20 kr mnd, ingen trafikkbegrensinger, ingen ssh?), men etter å ha vært innom denne siden, ble jeg litt usikker.

     

    Hva er deres erfaringer med one? Kan man stole på dem?

  3. Hei,

    vet ikke helt om dette er riktig avdeling av forumet (kanskje en moderator kan flytte dette hvis det ikke er det?)

    Jeg har dratt på utveksling til australia og skal tilbringe et år her, inkludert 2+ måneders ferie. Jeg tenker derfor å anskaffe en bil.

     

    Jeg har lest diverse guider til bilkjøp i australia, og mange sier det er viktig å få en bil med mye rego igjen. Så vidt jeg har forstått det, er rego en registreringsavgift som må betales en gang i året.

     

    Hva innebærer egentlig en rego? Skal bilen sjekkes, som ved eu-kontroll? Hva koster det? Sier det noe om bilens kvalitet om den har rego? Jeg skal være her et helt år, spiller det derfor noen rolle hvor mye rego som er igjen, jeg må vel fornye den en eller annen gang uansett?

  4. Som i utenpå huset, ja.

     

    Har nå finlest kontrakten, og det viser seg at jeg ikke er så godt stilt allikevel:

     

    Leier forestår det sedvanemessige indre vedlikeholdet. Til dette hører vedlikehold og fornying av gulvbelegg, maling og tapet på og innenfor de vegger som omgir boligen. [...] Leier skal vedlikeholde alle installasjoner, utstyr og gjenstander som boligen er utleid med. Dersom vedlikehold ikke er regningssvarende, påhviler utskiftning utleier. [...] Er boligen i dårligere stand enn hva som er avtalt eller fastsatt i pkt. 11, kan utleier kreve dekket nødvendige utgifter til utbedring.

  5. Jeg er i ferd med å flytte ut av hybelen min etter 3 års leie, og det viser seg at utleier er hakket særere enn først antatt.

     

    Jeg fikk nettopp en e-post der hun beskriver ting hun mener er mangler og ting som må gjøres noe med før vi kan få tilbake depositumet.

    • Kontorstol som fulgte med mangler én skrue av to, og setet glir derfor til side dersom du drar i det.
    • Litt av tapetet kjøkkenet er borte fordi kjøleskapsdøren har gnisset inntil veggen.
    • Gardiner er ikke strøket (ingen av oss har strykejern, så dette er forferdelig upraktisk).
    • Ytterveggen utenfor rommet er skitten

    Lista er mye lengre enn dette, men dette er altså de tingene jeg ikke har utstyr, eller anledning til å fikse.

     

    Det fulgte også med en veldig dårlig seng på 190x70cm og 8cm tykk madrass uten trekk. Denne mangler sannsynligvis skruer, og jeg får derfor ikke montert den opp. Jeg har tilbudt henne min egen seng som er en rammemadrass med overmadrass fra ikea på 200x90cm. Denne ville hun ikke ha, pga at den tok for stor plass hvis den ble pakket ned i boden.

     

    Har hun noe rett til å klage på dette? For meg virker dette tullete. En utleier må da regne med at ting blir slitt hvis de brukes?

     

    Vet dere forresten om det finnes noen liste på nettet med folks erfaringer med private utleiere i trondheim? Har lite lyst til å leie av en lignende utleier igjen.

  6. Jeg skal på utveksling til australia, og lurer på om det er lurest å kjøpe smarttelefon her eller i australia (eller i et annet land på vei dit).

     

    Jeg har aldri eid en smarttelefon før, og vet derfor ikke helt hvordan nettverk og operatørlåser fungerer lenger.

     

    Vil en mobil kjøpt i norge fungere i australia, og vil en mobil kjøpt i australia fungere her?

    Er det slik at det er mye dyrere å kjøpe en telefon uten operatørlås, eller det like rimelig dersom du velger riktig abonnement?

     

    Har dere noen anbefalinger eller erfaringer?

  7. Du hadde rett i at det var noe muffens med disken, hårek. Prøvde å dra den ut, og da kjørte windows-cden fint. Det som er enda mer merkelig, er at ubuntu bruker disken nesten uten problemer. Det tar litt lengre tid å montere disken, men ellers fungerer den fint. Prøvde ntfsfix i ubuntu, men det hjalp ikke.

     

    Når jeg prøver å starte sikkerhetsmodus, går alt umenneskelig treigt. Det tar 2-3 sekunder pr driver den laster inn. Tilsynelatende stoppa den på classpnp.sys. Men vet ikke om den faktisk stoppet, eller om det bare gikk veldig treigt.

     

    Prøvde også en rekke tips jeg fant på nettet:

    resatte biosen

    skrudde av ahci i bios

    noen mente det kunne ha med at windows er forvirret mhp strømsparing

    bootrec /fixmbr

    bootrec /fixboot

    sfc /SCANNOW /OFFBOOTDIR=C:\ /OFFWINDIR=C:\Windows (dette avbrøt jeg da den hadde kjørt i seks timer)

     

    Da jeg var inne i system recovery glemte jeg selvfølgelig å prøve chkdsk, så nå sitter jeg og prøver å kjøre win7-cden igjen, men det tar rundt en time å komme til command prompten.

     

    EDIT:

    Disken var gåen, men ikke korrupt. Etter 24 timers kopiering fikk jeg i hvert fall reddet bildene og programmeringsprosjektene mine.

    Prøvde å kjøre western digitals dlgdiag-program, men det virker ikke på maskiner uten floppydisk. (ja, du kan brenne cd, men den blir forvirret av at cd-rom'en da ligger på a: og ikke c:)

    WD-programmet på ultimate boot cd'en kræsjet da jeg skulle skanne disken.

  8. Hadde planer om å teste sikkerhetsmodus, ja, (har allerede testet vga-modus siden skjermen var svart da den hang seg), men akkurat nå henger den på startup repair. Vet ikke helt om jeg tør å avbryte. Etter en halvtime med venting på startup repair, foreslo den nemlig system recovery, og det trykket jeg selvfølgelig ja på. Det er nå ca tre kvarter siden. Tror kanskje jeg skal la den stå til i morgen før jeg evt skrur den av.

  9. Etter å ha dualbootet windows 7 og ubuntu 11.04 ganske lenge, installerte jeg ubuntu 12.04. Da jeg i dag skulle starte windows for første gang på noen uker, kom jeg aldri til login-skjermen. Jeg får valgt windows 7 loader i grub, og alt ser ut til å loade, men jeg kommer altså aldri inn i windows.

     

    Jeg tenkte jeg skulle prøve å sette i win7-cden for å kjøre startup repair, men selv den ser ut til å slite nå. Den bruker ekstremt mye tid på ting som gikk fort forrige gang jeg brukte den. Da jeg skulle kjøre startup repair brukte den f.eks 15 minutter på å lete etter windows-installasjoner. Nå ser det ut som om startup repair har hengt seg helt. Noen som har hatt lignende problemer, eller har tips til hvor jeg kan begynne å feilsøke? Er det f.eks noen startup-logg i windows jeg kan undersøke?

  10. Jeg er 3. års datastudent, og ser meg om etter sommerjobb, jeg har to stående jobbtilbud, der jeg jobbet i fjor, med en månedslønn på 28500, og et annet sted for 27000.

    I fjor var jeg bare glad for å få en sommerjobb (ikke mange som er interessert i 2. årsstudenter), men i år føler jeg at jeg kan være litt mer picky.

    Av dere andre som har hatt sommerjobb, evt dere som ansetter sommerstudenter, hva er en vanlig lønn?

    Jeg har selvfølgelig ikke tenkte til å la lønnen ene og alene avgjøre hvor jeg skal jobbe, men akkurat nå frister ikke det ene stedet veldig mye mer enn det andre, og jeg lurer på om jeg derfor burde prøve å forhandle fram en bedre lønn.

  11. BUMP

    Etter mye googling og testing, har jeg funnet ut at dersom serveren returnerer en http response med Access-Control-Allow-Origin: * i headeren, skulle cross-domain ajax være greit.

    Har satt opp en mock service i soapUI for å teste, problemet er bare at XMLHttpRequest blir sendt som HTTP POST kun hvis man sender en tom post. Endrer man på noe endres typen automatisk til OPTIONS, og serveren min blir sur.

     

    Noen tips på hvordan jeg kan unngå dette?

     

    EDIT: Kodeeksempel dersom noe skulle være uklart:

    var xmlhttp=new XMLHttpRequest();
    
    xmlhttp.onreadystatechange=function(){
    if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200){
    	alert("hooray");
    }
    }
    xmlhttp.open("POST","http://zzzzzzzz:8088/mockQueryEngine?WSDL",true);
    xmlhttp.setRequestHeader("Content-type","text/xml"); //this line causes the switch from post to options
    xmlhttp.send();

     

    EDIT: Virker som man må si hallo til serveren først, og få den til å sende en respons med følgende headere:

    Access-Control-Allow-Origin: *
    Access-Control-Max-Age: 3628800
    Access-Control-Allow-Methods: POST

    Deretter lar browseren deg gjøre hva du vil. Jeg får imidlertid ikke tested det siden soapUI er litt vanskelig å konfigurere.

  12. Jeg må sette opp en iis-server for jobben. Og siden microsoft insisterer på å bruke side egne mime-types har jeg måttet endre disse selv.

    Hukommelsen min sviktet meg imidlertid da jeg skulle skrive inn mime-typen for .manifest-filer.

    Jeg skrev nemlig text/manifest istedet for text/cache-manifest, og nå har jeg altså gått inn og endret dette så det skulle være korrekt. Men, jeg får fortsatt filene som text/manifest. Hva skjer med det? Finnes det ikke en enkel .htaccess-aktig fil i iis? Har noen noen idéer?

  13. Foreleseren min på NTNU kaller dette en "Full MVC"-implementasjon, er det egentlig det?

     

    Person.java

     

    package oving3;
    
    import java.beans.PropertyChangeListener;
    import java.beans.PropertyChangeSupport;
    
    public class Person {
    
       public static final String NAME_PROPERTY = "name";
    
       public static final String DATEOFBIRTH_PROPERTY = "dateOfBirth";
    
       public static final String GENDER_PROPERTY = "gender";
    
       public static final String EMAIL_PROPERTY = "email";
    
       public static final String HEIGHT_PROPERTY = "height";
    
       private String name;
    
       private String dateOfBirth;
    
       private Gender gender;
    
       private String email;
    
       private int height;
    
       private PropertyChangeSupport pcs;
    
       public Person(String name) {
           this.name = name;
       }
    
       public void addPropertyChangeListener(PropertyChangeListener pcl) {
           if (pcs == null) {
               pcs = new PropertyChangeSupport(this);
           }
           pcs.addPropertyChangeListener(pcl);
       }
    
       public void removePropertyChangeListener(PropertyChangeListener pcl) {
           if (pcs != null) {
               pcs.removePropertyChangeListener(pcl);
           }
       }
    
       protected void firePropertyChangeEvent(String propertyName,
               Object oldValue, Object newValue) {
           if (pcs == null || oldValue == newValue
                   || (oldValue != null && oldValue.equals(newValue))) {
               return;
           }
           pcs.firePropertyChange(propertyName, oldValue, newValue);
           System.out.println(propertyName + " changed : " + oldValue + " -> "
                   + newValue);
    
       }
    
       public String getDateOfBirth() {
           return dateOfBirth;
       }
    
       public void setDateOfBirth(String dateOfBirth) {
           String oldDateOfBirth = this.dateOfBirth;
           this.dateOfBirth = dateOfBirth;
           firePropertyChangeEvent(Person.DATEOFBIRTH_PROPERTY, oldDateOfBirth,
                   dateOfBirth);
       }
    
       public String getEmail() {
           return email;
       }
    
       public void setEmail(String email) {
           String oldEmail = this.email;
           this.email = email;
           firePropertyChangeEvent(Person.EMAIL_PROPERTY, oldEmail, email);
       }
    
       public int getHeight() {
           return height;
       }
    
       public void setHeight(int height) {
           int oldHeight = this.height;
           this.height = height;
           firePropertyChangeEvent(Person.HEIGHT_PROPERTY, oldHeight, height);
       }
    
       public String getName() {
           return name;
       }
    
       public void setName(String name) {
           String oldName = this.name;
           this.name = name;
           firePropertyChangeEvent(Person.NAME_PROPERTY, oldName, name);
       }
    
       public Gender getGender() {
           return gender;
       }
    
       public void setGender(Gender gender) {
           Gender oldGender = this.gender;
           this.gender = gender;
           firePropertyChangeEvent(Person.GENDER_PROPERTY, oldGender, gender);
       }
    }

     

     

    PersonPanel.java

     

    package oving3;
    
    import java.awt.GridBagConstraints;
    import java.awt.GridBagLayout;
    import java.awt.Insets;
    import java.awt.event.ActionEvent;
    import java.awt.event.ActionListener;
    import java.awt.event.FocusEvent;
    import java.awt.event.FocusListener;
    import java.awt.event.ItemEvent;
    import java.awt.event.ItemListener;
    import java.beans.PropertyChangeEvent;
    import java.beans.PropertyChangeListener;
    
    import javax.swing.BorderFactory;
    import javax.swing.DefaultComboBoxModel;
    import javax.swing.JComboBox;
    import javax.swing.JComponent;
    import javax.swing.JFrame;
    import javax.swing.JLabel;
    import javax.swing.JPanel;
    import javax.swing.JSlider;
    import javax.swing.JTextField;
    import javax.swing.event.ChangeEvent;
    import javax.swing.event.ChangeListener;
    
    public class PersonPanel extends JPanel implements ActionListener,
           FocusListener, PropertyChangeListener, ItemListener, ChangeListener {
    
    private static final long serialVersionUID = 1L;
    
    private Person model;
    
       private JTextField nameTextField;
    
       private JTextField dateOfBirthTextField;
    
       private JComboBox genderComboBox;
    
       private JTextField emailTextField;
    
       private JSlider heightSlider;
    
       public PersonPanel() {
           super();
           setBorder(BorderFactory.createCompoundBorder(BorderFactory
                   .createEtchedBorder(), BorderFactory.createEmptyBorder(5, 5, 5,
                   5)));
    
           nameTextField = new JTextField();
           nameTextField.setName("NamePropertyComponent");
           nameTextField.setColumns(25);
    
           emailTextField = new JTextField();
           emailTextField.setName("EmailPropertyComponent");
           emailTextField.setColumns(25);
    
           dateOfBirthTextField = new JTextField();
           dateOfBirthTextField.setName("DateOfBirthPropertyComponent");
           dateOfBirthTextField.setColumns(25);
    
           genderComboBox = new JComboBox();
           genderComboBox.setName("GenderPropertyComponent");
           genderComboBox.setModel(new DefaultComboBoxModel(Gender.values()));
           genderComboBox.setEditable(false);
    
           heightSlider = new JSlider(120, 220, 175);
           heightSlider.setName("HeightPropertyComponent");
           heightSlider.setMajorTickSpacing(10);
           heightSlider.setMinorTickSpacing(5);
           heightSlider.setPaintTicks(true);
           heightSlider.setPaintLabels(true);
    
           setLayout(new GridBagLayout());
    
           GridBagConstraints constraints = new GridBagConstraints();
           Insets insets = new Insets(2, 2, 2, 2);
           constraints.insets = insets;
           constraints.anchor = GridBagConstraints.LINE_START;
    
           constraints.gridy = 0;
           constraints.gridx = 0;
           constraints.gridheight = 1;
           constraints.gridwidth = 1;
           constraints.fill = GridBagConstraints.NONE;
           constraints.weightx = 0.0;
           add(new JLabel("Name: "), constraints);
    
           constraints.gridy = 0;
           constraints.gridx = 1;
           constraints.gridheight = 1;
           constraints.gridwidth = GridBagConstraints.REMAINDER;
           constraints.fill = GridBagConstraints.HORIZONTAL;
           constraints.weightx = 1.0;
           add(nameTextField, constraints);
    
           constraints.gridy = 1;
           constraints.gridx = 0;
           constraints.gridheight = 1;
           constraints.gridwidth = 1;
           constraints.fill = GridBagConstraints.NONE;
           constraints.weightx = 0.0;
           add(new JLabel("Email: "), constraints);
    
           constraints.gridy = 1;
           constraints.gridx = 1;
           constraints.gridheight = 1;
           constraints.gridwidth = GridBagConstraints.REMAINDER;
           constraints.fill = GridBagConstraints.HORIZONTAL;
           constraints.weightx = 1.0;
           add(emailTextField, constraints);
    
           constraints.gridy = 2;
           constraints.gridx = 0;
           constraints.gridheight = 1;
           constraints.gridwidth = 1;
           constraints.fill = GridBagConstraints.NONE;
           constraints.weightx = 0.0;
           add(new JLabel("Birthday: "), constraints);
    
           constraints.gridy = 2;
           constraints.gridx = 1;
           constraints.gridheight = 1;
           constraints.gridwidth = GridBagConstraints.REMAINDER;
           constraints.fill = GridBagConstraints.HORIZONTAL;
           constraints.weightx = 1.0;
           add(dateOfBirthTextField, constraints);
    
           constraints.gridy = 3;
           constraints.gridx = 0;
           constraints.gridheight = 1;
           constraints.gridwidth = 1;
           constraints.fill = GridBagConstraints.NONE;
           constraints.weightx = 0.0;
           add(new JLabel("Sex: "), constraints);
    
           constraints.gridy = 3;
           constraints.gridx = 1;
           constraints.gridheight = 1;
           constraints.gridwidth = GridBagConstraints.REMAINDER;
           constraints.fill = GridBagConstraints.NONE;
           constraints.weightx = 1.0;
           add(genderComboBox, constraints);
    
           constraints.gridy = 4;
           constraints.gridx = 0;
           constraints.gridheight = 1;
           constraints.gridwidth = 1;
           constraints.fill = GridBagConstraints.NONE;
           constraints.weightx = 0.0;
           add(new JLabel("Height: "), constraints);
    
           constraints.gridy = 4;
           constraints.gridx = 1;
           constraints.gridheight = 1;
           constraints.gridwidth = GridBagConstraints.REMAINDER;
           constraints.fill = GridBagConstraints.HORIZONTAL;
           constraints.weightx = 1.0;
           add(heightSlider, constraints);
    
           update();
    
           nameTextField.addActionListener(this);
           nameTextField.addFocusListener(this);
           emailTextField.addActionListener(this);
           emailTextField.addFocusListener(this);
           dateOfBirthTextField.addActionListener(this);
           dateOfBirthTextField.addFocusListener(this);
           genderComboBox.addItemListener(this);
           heightSlider.addChangeListener(this);
       }
    
       public void setModel(Person person) {
           if (model == person) {
               return;
           }
           if (model != null) {
               model.removePropertyChangeListener(this);
           }
           model = person;
           update();
           if (model != null) {
               model.addPropertyChangeListener(this);
           }
       }
    
       protected void update() {
           if (model != null) {
               updateComponent(null);
           } else {
               nameTextField.setText(null);
               dateOfBirthTextField.setText(null);
               genderComboBox.setSelectedItem(null);
               emailTextField.setText(null);
               heightSlider.setToolTipText(Integer.toString(0));
           }
       }
    
       protected void updateComponent(JComponent comp) {
           if (comp == null || comp == nameTextField) {
               nameTextField.setText(model.getName());
           }
           if (comp == null || comp == dateOfBirthTextField) {
               dateOfBirthTextField.setText(model.getDateOfBirth());
           }
           if (comp == null || comp == genderComboBox) {
               genderComboBox.setSelectedItem(model.getGender());
           }
           if (comp == null || comp == emailTextField) {
               emailTextField.setText(model.getEmail());
           }
           if (comp == null || comp == heightSlider) {
               int value = model.getHeight(), min = value, max = value;
               if (model.getGender() == Gender.female) {
                   heightSlider.setMinimum(Math.min(140, min));
                   heightSlider.setMaximum(Math.max(190, max));
               } else {
                   heightSlider.setMinimum(Math.min(160, min));
                   heightSlider.setMaximum(Math.max(210, max));
               }
               heightSlider.setValue(value);
               heightSlider.setToolTipText("Height is " + value);
           }
       }
    
       public void actionPerformed(ActionEvent e) {
           if (model == null) {
               return;
           }
           if (e.getSource() == nameTextField
                   && !model.getName().equals(nameTextField.getText())) {
               model.setName(nameTextField.getText());
           } else if (e.getSource() == emailTextField) {
               model.setEmail(emailTextField.getText());
           } else if (e.getSource() == dateOfBirthTextField) {
               model.setDateOfBirth(dateOfBirthTextField.getText());
           }
    
    
       }
    
       public void focusGained(FocusEvent e) {
       }
    
       public void focusLost(FocusEvent e) {
           if (model == null) {
               return;
           }
           if (e.getSource() == nameTextField
                   && !model.getName().equals(nameTextField.getText())) {
               model.setName(nameTextField.getText());
           } else if (e.getSource() == emailTextField 
           		&& !model.getEmail().equals(emailTextField.getText())) {
           	model.setEmail(emailTextField.getText());
           } else if (e.getSource() == dateOfBirthTextField 
           		&& !model.getDateOfBirth().equals(dateOfBirthTextField.getText())) {
           	model.setDateOfBirth(dateOfBirthTextField.getText());
           }
    
       }
    
       public void propertyChange(PropertyChangeEvent evt) {
           if (model == null) {
               return;
           }
           if (evt.getSource() == model) {
               modelPropertyChange(evt.getPropertyName());
           }
       }
    
       protected void modelPropertyChange(String propertyName) {
           if (Person.NAME_PROPERTY.equals(propertyName)) {
               updateComponent(nameTextField);
           } else if (Person.DATEOFBIRTH_PROPERTY.equals(propertyName)) {
               updateComponent(dateOfBirthTextField);
           } else if (Person.GENDER_PROPERTY.equals(propertyName)) {
               updateComponent(genderComboBox);
           } else if (Person.EMAIL_PROPERTY.equals(propertyName)) {
               updateComponent(emailTextField);
           } else if (Person.HEIGHT_PROPERTY.equals(propertyName)) {
               updateComponent(heightSlider);
           }
    
       }
    
       public void itemStateChanged(ItemEvent e) {
           if (model == null) {
               return;
           }
           if (e.getSource() == genderComboBox
                   && !model.getGender().equals(genderComboBox.getSelectedItem())) {
               model.setGender((Gender) genderComboBox.getSelectedItem());
           }
    
       }
    
       public static Person createPerson(String name, String dateOfBirth, Gender gender,
               String email, int height) {
           Person person = new Person(name);
           person.setDateOfBirth(dateOfBirth);
           person.setGender(gender);
           person.setEmail(email);
           person.setHeight(height);
           return person;
       }
    
       public void stateChanged(ChangeEvent e) {
           if (model == null) {
               return;
           }
           if (e.getSource() == heightSlider
                   && !heightSlider.getValueIsAdjusting()) {
               model.setHeight(heightSlider.getValue());
               heightSlider.setToolTipText(Integer.toString(heightSlider
                       .getValue()));
           }
    
       }
    
       public static void main(String[] args) throws InterruptedException {
           JFrame frame = new JFrame();
           PersonPanel panel = new PersonPanel();
           panel.setModel(createPerson("Rune Molden", "27.mai.1975", Gender.male,
                   "[email protected]", 175));
           frame.setTitle(panel.getClass().getName());
           frame.setContentPane(panel);
           frame.pack();
           frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
           frame.setVisible(true);
           Thread.sleep(4000);
           panel.model.setName("Rolf Utgård");
           panel.model.setHeight(199);
       }
    }

     

     

    MVC skal vel ha en "controller"-klasse slik at ikke viewet manipulerer modellen direkte. Dette ligner vel mer på en Observer-implementasjon, eller har jeg misforstått helt hva MVC er?

  14. Det hjalp ikke. Fannt ut hva feilen er. Han jeg skal sette opp side for har bestillt webhotel på windows server. Har ikke vært borti noe annen enn linux baserte webhotel. Vet noen hvordan chmoding gjøres på windos webhotel eller kan jeg kreve og få skiftet over til linux server?

    Fant du løsningen på problemet? Jeg sliter med akkurat det samme. Dokumentasjonen på uniweb.no er utrolig dårlig.

  15. Hei. Jeg installerer wordpress på en windows-server hos uniweb. Jeg har problemer med å installere plugins, og generelt skrive til filer.

    Kjørte en chmod 777-kommando via ftp, men det så ikke ut til å hjelpe.

    Noen idéer?

     

    Det fungerte ikke å kjøre ftp-kommandoen? Eller mappene fikk ikke 777-tilgang etter kommandoen var kjørt?

     

    Sjekk de nødvendige filene/mappene om de har 777-tilgang.

    Kjørte rekursivt chmod på alt i wordpress-mappa, så det skulle vært i orden.

    I FileZilla står det bare blankt i feltene Rettigheter og owner/group.

    Kan dette ha noe å gjøre med at det er en windows-server?

     

    EDIT: Så litt nøyere etter...

    Serveren forstår tydeligvis ikke chmod-kommandoen:

    500 'SITE CHMOD 777 minside': command not understood

    Noen idéer. Kan det rett og slett hende at uniwebs servere ikke støtter skriving til fil via php?

  16. Perfekt. Denne tråden var akkurat det jeg trengte.

     

    1. Logg på 10.0.0.1 med brukernavn "Administrator"

    2. kjør kommando "service system modify name=HTTP state=disabled"

    3. saveall

     

    Det funker på min SpeedTouch 546 i allefall! ( eller THOMSON ST546 som det står i webadmin)

     

    Endelig!

     

    Tok litt tid før jeg skjønte at det var telnet det var snakk om.

     

    Dette fjerna også det vanlige web-grensesnittet for konfigurering for meg. Løsningen til eriktar bevarer den opprinnelige webkonfigureringen samtidig som dine egne regler fungerer som de skal.

     

    Det er forresten telnet det er snakk om hvis noen skulle lure (jeg gjorde det, men etter litt googling av speedtouch cli fant jeg ut av det)

     

    telnet 10.0.0.1 i unix for å logge inn.

     

    Et par av linkene er døde. Her er en jeg fant: http://www.speedtouchturkiye.com/destek/ST546v6/guide/ST516-536-546_CLI.pdf

  17. Jeg fant et gammelt pci-skjermkort her om dagen, og siden jeg har en ekstra skjerm liggende, tenkte jeg at jeg kunne bruke dette skjermkortet til noe fornuftig.

    Da jeg satte det inn, sto det at kort med lavere directx enn 9.0 ikke var støttet i windows 7. Finnes det noen vei rundt dette, eller må jeg finne meg et annet skjermkort?

     

    Har forresten et annet spørsmål også.

    På hovedkortet mitt står det at dersom jeg kjører crossfire på hovedkortet mitt synker hastigheten fra pci16x til pci8x, gjelder dette også dersom jeg kjører et annet kort på uten å ha dem i crossfire?

    Kortet mitt heter asus m4a9xtd-evo

×
×
  • Opprett ny...