Gå til innhold

Sprengstoff

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sprengstoff

  1. Tusen takk for hyggelige kommentarer, det settes stor pris på :) og gratulerer til de øvrige vinnerne, mange bra bilder her. Når det gjelder tittelforslaget, så ble faktisk bildet tatt under en tissepause :)

     

    Bildet er tatt med en canon G9, min trofaste reisevenn. Så ja, dyrt utstyr garanterer slett ikke bedre motiver. Det hjelper, men et hvilken som helst kompaktkamera tar uansett bedre bilder enn en blytung D700, som må bli hjemme til fordel for mat og sovepose :p

     

    tofagerl : Hvis du vil ha bildet mitt hengende på veggen kan jeg sende deg en printbar versjon.

     

    God helg alle sammen!

  2. Hei,

     

    Det er ikke sikkert du trenger stativet, det er som regel masse lys i en solnedgang, kommer litt ann på hva du eksponerer for. Som det sies her, lær deg å bruke manuell, og sett hvitbalansen til dagslys ( soltegnet ) Bruker du stativet kan du godt bruke Av, blenderprioritet, og velge den blenderåpningen som gir deg de skarpeste bildene. Vanlighvis ligger den midt på treet, F8-F16, over F16 kan det oppstå difraksjoner. Og skyt i raw, ikke jpg, så har du mye større mulighet til justering i ettertid.

     

    MEN!!! du skal være meget forsiktig med å se på solen gjennom et teleobjektiv! har du noensinne lekt med et forstørrrelsesglass i solen? Du vil få akkurat samme effekt med en telelinse, alt lyset fokuseres på et sted, f.eks rett i øyet ditt. Nå er det mye mindre energi i en solnedgang enn midt på dagen, men skal alltid være spesielt forsiktig med sol og teleobjektiver. Vidvinkel er det ikke så farlig med. Lykke til!

  3. Hei!

     

    Har en gammel Canon Speedlite 540EZ blits. Denne er ikke kompatibel med digitale speilrefleks fra Canon, men kan sikkert brukes ved manuell innstilling av blitsen.

     

    Vil det også kunne brukes med manuelle innstillinger på for eksempel et Panasonic G1, eller risikerer jeg å skade blits eller kamera?

     

    Burde gå bra, på manuell. 540ez fyrer med ca 3.5 volt, Panasonics avfyringspuls er på 6 volt, så det er større sjangs for at det skjer noe med blitsen enn kameraet. Du bør kanskje sjekke dette med panasonic, eller bruk trådløse utløsere, da er du helt trygg.

     

    Cactus triggerne til gadgetinfinty kommer i versjon 4 nå, kan bestilles fra og med fredag, verdt å sjekke ut :

     

    http://gadgetinfinity.com/home.php

     

    Ville sendt de en mail og sjekket om de kan trigge den blitsen, ev om de har kabler du kan bruke.

     

    Lykke til.

  4. Ok, takk. Ingen automodus på blitzen. Skal lete litt på nettet. Takk skal du ha...

     

    Eksponer for tilgjengelig lys, lukkertid må være ikke være over 250 dels seks med mindre blitzen din har en quicksync modus. Da vil du oppleve at deler av bildet får en mørk strek, dette er 2 lukkergardin som fyker over sensoren.

     

    Så er det bare til å begynne, blitsen din har helt sikkert manuelle instillinger, lek med de. Du kan og stille ved å gjøre blenderen mindre eller større, dette vil og påvirke bagrunnsbelysningen. generelt sett påvirker ikke lukkertiden mengden lys fra blitsen. Blitsen er så rask at alt lyset fra den treffer brikken selv ved meget raske lukkertider, men som sagt så vil en få problemer over 250 sec lukkertid uten quicksync funksjon.

     

    Sjekk www.strobist.com , der står det mye lurt.

     

    Mvh

    Kenneth

  5. Ser fin ut den der, men kan den brukes til videoredigering og? Eller bør en ha en spesiell skjerm til sånt? Tenker på referanseskjerm med tanke på farge og denslags. Det finnes jo mange skjermer som er spesiellt laget til videoredigering, men de er meget dyre. Da ville jo denne vært middt i blinken med tanke på pris. Noen som har peil på dette?

×
×
  • Opprett ny...