Gå til innhold

Zamoht

Medlemmer
  • Innlegg

    1 523
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zamoht

  1. For de som er på utkikk etter et rimeligere stereo hodesett som fungerer til både musikk og samtaler over bluetooth kan Jabra Halo være et godt alternativ.

     

    Mindre støykanselering enn de proffesjonelle, men fungerer bra nok til den gjevne kontorarbeider som hører på musikk, men må svare på en og annen telefon i løpet av dagen.

  2. Hei,

     

    Jeg prøver å få til HDMI fra dvi->HDMI til min Tatung V32MCAK.

     

    Jeg har tidligere brukt akkurat samme HW på Vista uten problem, så dette bør være win 7/driver relatert.

     

    Under boot virker skjermen som normalt, og viser klonet bilde av hovedskjermen, men når driver lastes(8.612.0.0) og windows har startet blir skjermen sort. Windows detekterer skjermen korrekt, og viser den som tilkoblet med korrekt oppløsning. Men inget bilde å se.

     

    Noen som har opplevd noe lignende?

     

    Thomas

  3. Jeg hadde et mål om å ta i bruk Open office selv, men etter å ha testet det ut litt, fant jeg fler og fler funksjoner jeg enten savnet i OO eller at de var veldig kompliserte å få til å fungere skikkelig. Ting fungerte rett og slett mer strømlinjeformet i MS office og Office:Mac. Ikke ta meg for noen MS fanatiker, men jeg prioriterer brukervennlighet og brukbarhet foran at produktet er basert på GPL lisensen. Jeg vil velge å påstå at dersom begge pakkene var gratis og åpne, hadde jo selv de fleste i Open Source gjengen benyttet seg av MS Office.

  4. Jeg greier meg fint med office 2003 fra msdnaa jeg. Kan ikke fatte hva jeg skal med 2007-versjonen, som i mine øyne bare har et styggere UI. Og om du absolutt vil ha office, er det flere andre måter å skaffe seg den på, uten at jeg skal nevne noen av framgangsmåtene :)

    Office fikk jeg aldri fra msdnaa.. hmm, fant bare enkeltpakker som visio, groove, og project.

     

    Office 2003 holder i lange baner for skolearbeid, god integrasjon med EndNote og enkelt oppsett av tabellnummer/figurnummer/innholdsfortegnelse var hva jeg verdsatte mest når jeg skrev min masteroppgave i våres.

  5. Mange universiteter og høyskoler tilbyr også MSDN Academic Alliance i Norge. Det betyr bla. gratis WinXP, Vista Business 32/64, Windows 2000, Visio 2008, og div serverprogramvare. Jeg vet at Universitetet i Agder tilbyr en slik pakke. Ikke noe behov for å betale for (Edit for å hindre eventuelle linux kommentarer-> Microsoft) OS dersom du er student ved denne skolen i alle fall!

     

    Ta kontakt med IT-tjenesten på din skole for å høre om det eksisterer en lignende avtale hos deg.

  6. Vi benytter oss av virtualisering av utviklingsmiljø der jeg jobber. Ved å installere OS, og fullt utviklingsmiljø på en virtuell disk kan vi enkelt rulle ut utviklingsmiljø til nye personer som måtte bli lagt til i teamet. Samtidig har alle på samme prosjekt identisk oppsett slik at det er enklere å kommunisere om utviklingsmiljøet og eventuelle utfordringer. Ved at utviklingsmiljøet kjører på winXP med KUN verktøy knyttet til utvikling, kan dette bidra til eventuelle uforutsette ringvirkninger av "søppel" på hver og en utviklers maskin.

     

    Vi bruker Microsoft Virtual PC med den virtuelle harddisken plassert lokalt på hver brukers maskin, slik at offline arbeid ikke er noe problem. Ytelsesmessig går det egentlig veldig bra, men det er anbefalt å ha mer enn 2gb ram, da begge os som kjører på maskinen krever sin andel.

  7. Dette er vage svar. Spesialkompetanse er ettertraktet, mens rådet er å skaffe seg breddekompetanse. Når en skal velge en utdanning, er det ikke ofte en får muligheten til å spesialisere seg på en ting, og samtidig ha oversikt og bredde i sin profil. Noen som kan vise til aktuelle studier hvor dette er tilfelle?

     

    IT kompetanse er ikke en enkelt type kompetanse, det blir som å si at husbygging er en type kompetanse. Som vi vet er det ganske mange utdanninger en kan ta for å være med på å bygge hus; tømrer, murer, elektriker, rørlegger, maskinfører, byggingeniør osv. Slik er det også i itbransjen. Hvorfor spør ikke hw.no om HVASLAGS kunnskap som er ettertraktet? Er det teknisk kunnskap om signalbehandling? Matematisk kunnskap og algoritmer? Er det hjemmepcsnekring og oppsett av OS på maskiner? Høynivåprogrammering, databasemodellering, rammeverkkunnskap som .NET/WS? Sammenspillet organisasjon/IT/omverden?

     

    Enkelt og greit, Xtra personell er ute etter flinke ITfolk. Noe mer fikk ikke jeg ut av denne delen av artikkelserien.

     

    Men fin reklameplass for Xtra er det jo.

  8. He he, dette minner meg om gode gamle "Theme Hospital" til ps, tror det var det spllet het i allefall.

     

    Der skulle du starte privat sykehus og få det til å lykkes, grafikkmessig ligner det også litt.

     

    Dæven jeg hadde mange gode timer med Theme Hospital i min barndom! :D Forundrer meg litt at ingen har laget en freshere utgave av det spillet og ikke minst Transport Tycoon..

     

    Open Transport tycoon er kanskje noe for deg?

     

    http://www.openttd.org/

  9. Så, hvorfor ikke bare bruke java da?

    MS hadde J# i tidligere .NET versjoner som var en javatilpasning til .NET rammeverket, slik som C# er en tilpasning av C++ til det samme. Siden C# er mer sømløst mot .NET rammeverket er det dette som er mest benyttet sammen med VB.NET. javaprogrammerere jobber helst mot andre rammeverk enn .NET uansett, og da for eksempel mot IBM WebSphere.

     

     

    Alt til sitt bruk.

    Java kan brukes til så mangt, men skal man lage noe som krever tung prosessering er C-språkene bedre da de er kjappere enn java.

    Viktig å skille mellom C# og C++.. ALLE C språkene er ikke like gode til tung prosessering ;)

  10. Det er mye nyttig informasjon fra denne artikkelserien. Men de sier stort sett det samme alle sammen. Det er utviklere, henholdsvis fra .NET eller Java, som er etterspurt om dagen. Jeg tror også kunnskap innen dokumenthåndtering og kunnskapsdeling kan være veldig god ballast en kan prøve å plukke opp på skolen dersom det finnes fag innen dette. Hjelper lite å kunne det tekniske bak for eksempel en sharepoint løsning, dersom løsningen ikke treffer behovet i orgainsasjonen.

     

    Siste punktet i artikkelen nevner smidige systemutviklingsmetodikker og er absolutt noe en burde lese seg litt opp på. Ikke bare for å tilpasse seg en bransje som omfavner denne måten å styre sine prosjekter på, men også for å tilegne seg kunnskap om hvordan en selv kan organisere sine utviklingsprosjekter på høyskole/universitetet. For interesserte kan metodikker som Scrum, Crystal familien og eXtreme programming være gode metodikker kikke litt på.

  11. "Raskere ROI (return of investment)"

    Skulle gjerne sett litt mer om hvordan de argumenterer for dette.

    Stusset på det punktet selv. Når man gjør akkurat de samme oppgavene med akkurat den samme hastigheten, hvordan kan en da få inntjening raskere ved å bruke Vista?

     

    Eneste muligheten jeg ser kan forklare sammenhengen mellom Vista og ROI må være at de samme kundene som kjøper Vista, også sier at de forventer å få avkastning av investeringen.

     

    EDIT:

    Etter litt nærmere undersøkelser beskriver kildeartikkelen at det er utrullingshastighet som er hovedargumentet for ROI. Altså, det koster mindre tid å bytte til Vista, enn noe annet MS OS.

  12. Et rekrutteringsbyrå i dagens marked har ikke behov for å vite hvordan du skal løse jobben din. Men de skal vite hva som er kriteriene for at du skal kunne gjøre den bra. Selvølgelig er en programmerer bedre til å programmere enn han som skaffer deg kontakten med firmaet!

     

    Etter en relativt kort jobbsøkerprosess nå i slutten av en mastergrad har jeg selv erfart hva firmaer ønsker. Den generelle erfaringen jeg har, er at bedrifter ikke ønsker "hackeren" som sitter og programmerer til seint på natt. De ønsker personer med god forståelse for de foretningsmessige utfordringene kundene deres ønsker å løse. Er det en ting det finnes nok eksempler på, er det "fantastiske" IT-løsninger som ikke klarer å løse de utfordringene en bedrift prøvde å løse i utgangspunktet! I flere tilfeller kan det være mer gunstig med bakgrunn fra business enn fra IT, da systemutvikling i det store og det hele handler om å gi en gevinst tilbake til oppdragsgiver.

     

    Selvfølgelig er det mange arbeidsgivere som ønsker matematikere og ingeniører, men slike firmaer virker som om de er i mindretall i forhold til det store konsulentbehovet som finnes.

     

    Mitt råd til dere som nå vil inn i IT-markedet er utelukkende å velge en linje som gir deg kunnskap om hvordan systemene kan utnyttes, istedenfor en utdannelse som lærer deg teknikker på hvordan du skal lage dem. Selvfølgelig MÅ man kunne programmere når man skal ut i en jobb, og de fleste IT-studier har en viss grad programmeringsfag, men i programmering er det også veldig mange andre gode måter å tilegne seg kunnskap på. Forståelse for hvordan det organisatoriske og IT-tekniske samspillet fungerer er vanskeligere å lese seg opp til på egenhånd.

  13. Jeg har gjennom mange år vært en aktiv windowsbruker, men endte i sommer på en macbook da jeg skulle oppgradere min laptop. Godt kjent med windows som jeg er, har jeg aldri hatt problemer med min windowsmaskin. Allikevel slår det meg hvor fokusert Apple er på at fokuset ikke skal være å få ting til å fungere, men å bruke maskinen til noe nyttig! Det er nettop dette som er kjekt med å ha en applemaskin med OS X. Du har et begrenset valg av hw, og et os som passer dette utvalget perfekt! Aldri noe krøll med drivere, oppdateringer e.l.

     

    Allikevel er det en del programvare som ikke fungerer på en macbook med kun OS X. Spesiellt sær programvare som benyttes i undervisning har jeg hatt problem med å få installert gjennom CrosOver(winemulering)

     

    Hardwaremessig er jeg strålende fornøyd med min bok. Detaljer som scrollmulighet ved å bruke to fingre på touchpadden, magsafe strømtilkobling, godt integrert webcam og en veldig god integrert mic gjør denne maskinen ypperlig for meg.

  14. Min kjæreste bestillte et digitalkamera fra komplett.no 28.08.07 og bestillingen var fortsatt åpen 11. september samtidig som kameraet var redusert fra 1595 til 1295. Det var et enkelt valg å kansellere bestillingen for å bestille samme kameraet fra pcutstyr til den reduserte prisen.

     

    Jeg har begynnt å mislike komplett.no sin lange leveringstid, selv på det optimale ligger varene en dag på plukklista før de blir sendt. På tide å bytte butikk!

  15. Både en mac og en pc vil nok klare oppgavene meget bra, men dersom du skal studere i et grafisk miljø, vil nok mange fnyse litt på nesa om du kommer med noe annet enn en mac.

     

    Jeg sitter selv med en MacBook nå, og er strålende fornøyd med den, og den fungerer utmerket som en universitetsmaskin. Selv om jeg ikke studerer grafisk design, eller noen annen form for design egentlig. Hvis du finner en macbook pro, som er innenfor din prisrekkevidde, ville jeg nok gått for det ut i fra ditt ståsted nå.

  16. Jeg har hatt en celeron m i min Asus S5 i et par år nå, og denne prosessoren har overrasket veldig. Med sine beskjedene 1.3ghz klarer den fint brasene, og jeg har ikke hatt noe problem med å kjøre word, powerpoint, divx, explorer, firefox eller andre programmer. Har heller ikke noe å utsette på batterilevetid og varmeutvikling med min prosessor.

     

    Om dette gjelder for dagens modeller, kan jeg ikke svare på, men jeg kan umulig tro at Intel velger å gjøre nyere modeller dårligere enn eldre. Mao, en celeron m vil fungere utmerket til ditt bruk.

  17. Om maskinen har tydelige skader, synes jeg du skal prøve å få rabatt for dette, men om det kun er prinsippet om at maskinen burde være ny synes jeg du enten kan si du vil heve kjøpet, eller bare ta til takke med at du fikk en maskin til 2000kr mindre enn nypris.

     

    Det er måte på hvor vanskelige en skal være også, og om maskinen fungerer bra, og du slapp å sette inn batteriet selv, har nok du gjort et godt kjøp uansett.

×
×
  • Opprett ny...