Gå til innhold

sveioen

Medlemmer
  • Innlegg

    181
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sveioen

  1. Likte denne. Prøvde å kompilere dokumentet du la ved, men fikk endel feil. Vet du hvordan man får denne fonten installert under Windows (MiKTeX 2.8)?

     

    Last ned på http://mirror.ctan.org/fonts/urw/garamond.zip

     

    Deretter følger du egentlig oppskriften som ligger i readme-filen. For afm og pfb filene som ligger i den første zip-filen må du gjøre som det står i readme, mens filene i ugm.zip (ligger i garamond.zip) må du kopiere til tex install root (der MikTeX 2.8 er installert). Etter å ha gjort dette må du legge til fonten i updmap og kjøre en oppdatering. I MikTeX holder det å starte "Settings (Admin)" fra startmenyen og trykke på "Refresh FNDB" og "Update formats".

     

    Nå gikk det. Takker så mye!

  2. Jeg har eksperimentert litt med å sette ikke-matematisk tekst med URW Garamond:

     

     

     

    Denne flotte antikva-skriften kan fås med \usepackage[urw-garamond]{mathdesign}, som også gir full mattedekning! (På Ubuntu installeres skriften ved å kjøre getnonfreefonts-sys -a i terminalen. Skriften er gratis, men er ikke inkludert i TeX Live pga. en ikkesalgslisens.)

     

    Vedlagt er hele dokumentet i PDF- og LaTeX-format.

     

     

     

     

    Likte denne. Prøvde å kompilere dokumentet du la ved, men fikk endel feil. Vet du hvordan man får denne fonten installert under Windows (MiKTeX 2.8)?

  3. Holder på med matriser og egenverdier/egenvektorer, men har store problemer når jeg skal finne egenvektoren.

     

     

    Jeg har matrisen, hvor jeg har regnet ut at mimetex.cgi?\lambda=3 er en av egenverdeiene.

     

    p><p>

     

    Kjører så inn egenverdien og får

    p><p>

     

    Det første problemet er nå hva jeg skal gjøre med den øverste likningen. Når jeg får alle x'ene på samme side av likhetstegnet blir det jo 0! Hva gjør jeg da?

  4. Jeg har tenkt å kjøpe meg en slik grei gitarpakke, hvor alt som trengs følger med. Problemet er at det fins rimelig mange slike pakker. Ser jo at prisen varierer fra 2500, til 10000+. Hvor viktig er prisen ved sånne pakker? Jeg er ikke ute etter noe superfancy, så er litt i tvil i hvor stor grad kvaliteten henger sammen med prisen.

     

    Tar gjerne imot tips!

  5. Jeg har hjemmenettverket bak en standard 3Com-router, med 1 public IP og som kjører med DHCP på LANet (som også fungerer som firewall). Jeg skulle gjerne kunne motta SNMP-data fra disse PCene. SNMP-spørringene sendes fra en ekstern server som da ikke står på LANet. Hvordan kan jeg best få til dette?

     

    Målet er å få laget noen pene grafer over f.eks. nettverksaktivitet ved hjelp av MRTG/RRDTOOL uten og måtte ha en server stående på 24/7 her hjemme. Takker for hjelp og tips!

  6. Har nettopp pakket ut to nye pcer, og koblet sammen. Men det er et problem; musen funker ikke på noen av dem. Det røde lyset under er på, men det går ikke an å bevege musen eller klikke med den. Det er en helt standard Logitech med PS/2-tilkobling. Bruker Windows Vista. Noen som vet hva som kan være galt?

    Hei. Prøv å oppdatere driver, Koble den direkte i USB port hvist det går. Instaler programmet fra Logitech.Lykke til. :thumbup:

     

    Hei!

     

    Når jeg går inn i enhetsbehandling ser alt ut til å være i orden. Musen er koblet direkte i USB-porten. Ingen CD fulgte med. Når jeg setter inn en annen mus virker den helt fint, så jeg skjønner ikke hva som kan være galt.

  7. Har nettopp pakket ut to nye pcer, og koblet sammen. Men det er et problem; musen funker ikke på noen av dem. Det røde lyset under er på, men det går ikke an å bevege musen eller klikke med den. Det er en helt standard Logitech med PS/2-tilkobling. Bruker Windows Vista. Noen som vet hva som kan være galt?

  8. Det er vanlig i mange bøker at et kapittel begynner med en liten innledning som ikke har et eget underkapittel. Er det typografisk riktig å gjøre det samme på slutten av et kapittel? Hvis så, hvordan gjør man det(dvs går ut av et underkapittel uten å lage et nytt)?

     

    Jeg tenker meg noe slikt:

    3. Foo
    blablablasvadasvadasvada
     3.1 Morra di
     3.2 Mann
    blablabla dvs. morra di er mann.

    Altså, jeg vil starte med en liten innledning om hva kapittlet skal handle om. Deretter har jeg underkapittler som ser på spesielle ting. Etter jeg har kikket på de spesielle tingene vil jeg snakke om sammenhenger mellom de spesielle tingene. Jeg syns ikke det passer med et underkapittel til det, ettersom det da på en måte blir på samme nivå som det spesielle. Det bør være på samme nivå som innledningen, bare med kunnskap om det som ble funnet i underkapittlene.

     

    Hva med å bruke en \subsection*{underkapittel} når du ikke vil lage et nytt underkapittel? Det vil ikke bli nummerert (og heller ikke oppført i TOC).

  9. Har en laptop med skjermkortet ATI Mobility Radeon X1100 hvor den maksimale oppløsningen jeg velge er 1280 x 800. Hvorfor går det ikke an å velge en høyere oppløsning enn dette? Hvis jeg går inn på VG-nett så ser jeg knapt toppsaken som ligger øverst på siden. Med andre ord, det blir veldig veldig smått. Avhenger det av driver? har en Asus F5R.

×
×
  • Opprett ny...