Gå til innhold

Theixohpe-a

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Theixohpe-a

  1. The Avatar skrev (5 timer siden):

    Sjølv om det er ein gamal tråd så kan det være greit å presisere at kva tittel du kan få er avhengig av lokal arbeidsgiver. I utgangspunktet er det arbeidsgiver som bestemmer kva stillingstittlar som skal brukast, i verksemder som har tariffavtale så er ein del stillingskoder avtalefesta men med opning for at lokale stillingstittlar kan nyttast.
    Eg kan ikkje finne "spesialisthjelpepleier" som ein definert stillingstittel etter avtaleverket, det eg finn er hjelpepleier og hjelpepleier med fagskuleutdanning (60 studiepoeng).

    Med ekstra utdanning (som er relevant for stillinga) så ligg føresetnadane godt til rette for å få høgare lønn, det er ikkje nødvendig å også få endra stillingstittel sjølv om det ofte er det enklaste alternativet for dei arbeidsgiverane som har veldig standariserte lønnssattsar knytta opp mot stillingskode.

    Ettersom trådstarter alt er i jobb så bør eventuelt lønnstillegg dersom ein tek utdanning drøftast før ein startar på vidareutdanninga slik at ein får ein skriftleg garanti for at ein vil få høgare lønn når ein er ferdig med utdanning.
    Om ikkje så kan arbeidsgiver nekte å gi deg meir lønn ved å vise til at arbeidsoppgåvene dine er er dei same og berre krever hjelpepleiarkompetanse og at vidareutdanninga derfor ikkje er relevant kompetanse for stiliinga som "vanleg" hjelpepleiar.

    Spesial*hjelpepleier finner du ikke uansett da det ikke heter hjelpepleier lengre. Om du googler "spesialhelsefagarbeider" Så ser du at det lyses ut stillinger som det. Ofte i kommuner blir man ansatt som stillingskode 7719 "Fagarbeider m/fagskoleutdanning (særaldersgr)"
    Men det er jo ikke noe man skriver på navneskiltet sitt - som det er det jeg tolker TS refererer til. 

    Siden det da har hett spesialhjelpepleier før, så kalles det derfor spesialhelsefagarbeider nå. Dette er noe som brukes generelt - fordi fagarbeider med fagskoleutdanning blir for generelt. Det kan jo gå under barne- og ungdomsarbeider med videreutdanning også - siden alle med fagbrev er fagarbeidere. Derfor spesifiserer man det som spesialhelsefagarbeider. Men stillingskoden er noe annet. 

    Selvfølgelig er det beste å konferere med leder først ifm en videreutdanning. Men om man tar en videreutdanning uten å avtale med leder først, så betyr ikke det at man kan ende opp med å stå der å ikke gå noe igjen for det. 
    Det viser jo at man er interessert i faget å ønsker å videreutvikle seg samt har lyst å fordype seg i den videreutdanningen som er valgt. Selv om arbeidsoppgavene er de samme så har man en ansatt som har ønsket å ta mer utdanning, å det burde bare være bra for bedriften i form av sterk kompetanse på avdelingen. Man må klare å argumentere for hvorfor man skal ha bedre lønn, og hva man selv føler man kan bidra med hos arbeidsplassen.
    Om leder nekter så er det bra at man er organisert i er forbund. For oftest så får man det man har krav på gjennom forbundet. 

    Dog, om man tar videreutdanning innen barsel og barnepleie så får man mest sannsynlig ikke noe uttelling for det på sykehjem. 
    Det må jo selvfølgelig være relevant til arbeidsplassen din.

  2. 0laf skrev (På 16.12.2019 den 2.35):

    Vil du fullføre førstegangstjeneste når du er over 30 ?

    Svaret er dog nei, aldersgrensen er 25 år for sesjon, og 28 år for førstegangstjenesten.
    Alternativet er jo alltid Fremmedlegionen, de tar deg imot så fremt du er under 39 år og 6 måneder ?

    Fikk ikke komme inn på førstegangstjenesten etter 20 og før 28 heller :p Spurte i 2018, de sa jeg hadde fått et brev i 2015 - med en frist å siden det ikke ble svart innen fristen var det no go ? ? Får vel ikke tatt utdanning i forsvaret heller om man ikke har sesjon..
    Eneste alternativet jeg finner for å komme inn uten sesjon er å bli lærling i forsvaret.....men har allerede et fagbrev ?

    Tillegg: Lette litt mer nå å fant ut at man kan ta høyere utdanning selv om man ikke har vært på sesjon. ehhe. jei

    • Liker 1
  3. Du sier mye av de rette tingene selv i slutten av teksten din, han burde vært umyndiggjort, evt hatt kommunal bolig og hatt verge. 
    Personen virker ikke ha samtykkekomptense, da han ikke vet hva som er best for seg selv.

    Han trenger hjelp - mye hjelp med mye forskjellig. Det klarer alle å tolke ut i fra teksten din. 

    "Legen sa kort sagt at noen ganger tar folk dumme valg, og man må bare godta det, pga de er voksne folk og må styre livene sine selv."
    Da hadde jeg funnet meg et annet menneske som kunne hjelpe når legen har en slik holdning. skal din forelder bare gå til grunne fordi han er voksen å visstnok kan bestemme selv? 

    Det er så vanskelig når en forelder blir så syk, samtidig blir man dratt i to retninger. Ene at man vil hjelpe fordi det er din foreldre, og det andre mot at det er for stort og vanskelig å klare alene samt for lite kapasitet til å håndtere så mye på en gang. 

    I starten kan du bli disponent på kontoene hans feks, om han synes det er greit. Så kan du styre økonomien hans. Gjort med få klikk i nettbanken hans. Så får det nesten bli opp til deg å vurdere om han forstår hva det innebærer og om du tror det er et alternativ for dere i starten. 

     

    https://nhi.no/sykdommer/eldre/hjelpeverge/verge/?page=1

    http://jusinfo.no/index.php?site=default/721/839/898/901

    https://bufdir.no/vold/TryggEst/Verktoy_og_ressurser/Samtykkekompetanse/

  4. Ragnar115 skrev (På 6.1.2018 den 1.08):

    Det er nok jeg som ikke klarte å formulere spørsmålet mitt riktig.

    Kan jeg som helsefagarbeider få en tittel som "spesial helsefagarbeider" slik hjelpepleierene har, og ved å ta etterutdanning vil jeg gå opp i lønn slik hjelpepleierene gjør når dem får den offisielle tittelen som spesialhjelpepleier? Eventuelt hva utdanninger eller spesialiseringer gir økt lønn, om ikke alle gjør det.

    Svaret er JA - om du har videreutdanning på 60 studiepoeng så får du tittel spesialhelsefagarbeider. 
    Økt lønn må søkes hos arbeidsgiver med evt forbundet i ryggen. Varierer fra kommune til kommune eller i privat sektor hvor mye man vil få. 
    Siste spørsmålet ditt ang hvilke utdanninger/spesialisering som gir økt lønn: Det kommer helt an på hvor du jobber. Jobber du på sykehjem, å tar videreutdanning innen rus eller barnepleier så vil du mest sannsynlig ikke få uttelling i form at lønn pga det ikke er relevant for arbeidsplassen. Arbeidsgiver vil jo helst se at man får nytte av din utdanning på sin arbeidsplass. 

  5. KVA hvis jeg har sendt på posten? hvordan ser jeg at de har motatt breven? anyone?

    "Hvis alt er i orden hører du ikke fra oss

    Er dokumentasjonen du sender inn tilstrekkelig, får du ingen tilbakemelding eller bekreftelse fra oss. Er dokumentasjonen ikke tilstrekkelig, gir vi deg beskjed om det."

  6. 1) "Jeg er kjent med at Lånekassen skal foreta kontroll av min (leietaker/samboer/slektning) Numerius Negidius sine boforhold i perioden X - Y. Da Numerius Negidius (ikke har hatt leiekontrakt/har mistet/kastet leieavtalen) skriver jeg denne bekreftelsen til dette formålet.

     

    Med dette bekrefter jeg at Numerius Negidius, født XX.YY.ZZZZ, har hatt sin faste bolig hos meg i perioden X - Y. Jeg er kjent med at det innebærer straffansvar å forklare seg uriktig for myndighetene.

     

    Med vennlig hilsen,

     

    Aulus Agerius"

     

    2) I brevet skal du først og fremst forklare hvorfor du ikke har en leieavtale. "I perioden X - Y har jeg bodd sammen med min kjæreste Aulus Agerius. Som er vanlig i kjæresteforhold inngikk vi ingen formell leieavtale. (Jeg har imidlertid betalt halvparten av husleien vår på X kr, se til eksempel vedlagte transaksjonsutskrift fra perioden (skrives ut fra nettbank).)

     

    Med vennlig hilsen

    Numerius Negidius"

    Tusen hjertelig takk! :-D

  7. 1. Noen som kan fortelle meg hva som skal stå i den skriftlige erklæringen fra den jeg bor hos?

    2. Noen som kan fortelle meg hva jeg skal skrive i brevet der jeg skal forklare boforholdene nærmere?

×
×
  • Opprett ny...