Gå til innhold

pr

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pr

  1. Endelig fekk eg svar fra serviceavdelingen :

     

    Hei. HDRHC1 har 1 CMOS og analog inngang.

     

     

     

    Med hilsen

     

    Rune Pytte Solum

     

     

    ......

    Litt rart igjen det også, for hva jeg OGSÅ leser av spesifikasjonene ar at det ikke har analog inngang.

    Sonny.no har nettopp siste ukene fikset sin hjemmeside. Finner ikke tilbake til den info som tidligere lå inne på dette kamera. Det betyr vel at de er enige med seg selv snart om at det ER et 1CMOS.

  2. Det som er rart er at på SONY's egen side står det at kameraet har 3ccd. Virker som om det er laget i 2 versjoner. 1 CMOS for NTSC (USA) og 3CCD for PAL (Europa).

    Kan noen bekrefte dette? Sendte en mail til SOny om dette for nesten 2 mnd siden, men de svarer ALDRI på sånne spørsmål. Dustene. Fortjener ikke å selge noe i det hele tatt.

     

    PÅL

  3. Hva jeg kan se, og var 99% siker på fra før, så har HC-90 DV inn. Sjekk sonys egne sider for spesifikasjoiner. Det er OFTE feil i butikkenes spesifikasjoner.

     

    DV inn MÅ du ha om du vil redigere på PC. Dette for å kunne føre den ferdige filmen tilbake til en kassett i kameraet. På den måten har du en fullkvalitets backup av den ferdige filmen din.

     

    Om du brenner/lager en DVD av filmen din blir kvaliteten litt dårligere. MiniDV er bedre kvalitet enn DVD, så derfor er det lurt å føre den over på en miniDV kassett også.

  4. Jeg har vært den gledelige eier av HC-1000 i ca 2 mndr nå.

     

    Her er det jeg setter mest pris på:

    Fantastisk billedstabilisator. Full zoom uten stativ går greit om man holder inn til kroppen med 2 hender.(10x)

    Rask autofokus

    Veldig bra bildekvalitet (spesielt ingen dobbelbilde ved skarpe rødfarger)

    Display som virker i skarpt sollys

     

    Det jeg setter mindre pris på:

    Irriterende rask zoom knapp. Dritt når man bare vil zoome litt uten at det merkes på filmen.

    Kameraet er et 16:9 kamera men displayet er 4:3

    Lite vidvinkel (gjelder de fleste kamera)

    Litt sidetungt (blir bedre når man vinkler håntaket litt).

    Litt dårlig innendørs i lite lys.

    Ny SONY audio/video plugg som avviker fra alle andre.

    Skulle gjerne sett at det var et større display med større oppløsning.

     

    Selv om listen over negative ting er lenger enn de positive, så veier de opp lett. Jeg er MEGET fornøyd med kameraet. Det som irriterer mest er zoom-knappen. Da kan man benytte zoom-ringen i stedet, men det har jeg aldri vent meg til.

     

    MEN, HC-1000 har enten eller går snart ut av produksjon. Det har solgt for lite eller så har SOny noe nytt på gang. Blant annet CMOS brikker istedet for CCD og HD formatet. Hmmm.

     

    Jeg bruker kameraet mest til paragliding. Ofte kjedelig filming opp mot himmelen ved kursing og så videre. Derfor er zoom knappen så viktig for meg. Man skal jo ellers aldri zoome mens man filmer.

  5. Vel...

    Fikk kameraet i dag. Tok feil. Jovisst har HC-1000 vanlig mic inngang. Må sjekke testen i camcorderinfo igjen. Var sikker på at den fikk pepper for det der. Vel uansett så virker det utrolig bra.

     

    I dårlig lys derimot blir det VELDIG mørkt. Mitt Gamle PC-101 gir bedre lys i dårlig lys. Ikke nødvendigvis bedre farger osv, men dårlig bilde er bedre enn ingen bilde.

     

    Skal legge inn på produktguiden når jeg har fått testet det ut bedre.

  6. Personlig mener jeg bestemt at SONY tåler mest. Der mine kompiser har hatt JVC, Panasonic osv osv og fått problemer etter et par dunk i bakken, han mine SONY kamera tålt smell etter smell.

    Bare saltvann, coke, eller tyveri har klart å ødelegge mine SONY kameraer.

    Jeg har hatt PC-4, PC-8, PC101 og PC109. Venter nå på mitt nye HC-1000 som er på vei i posten.

     

    Bruker kameraene til filming i paraglider, og det sier seg nesten selv at de må tåle en støt i blant.

     

    Det som miniDV kamera tåler dårligst er støt og slag. Det får billedhodet til å gå ut av posisjon, og man ender opp med firkan støy (digitale forstyrrelser) på båndet. Enten i opptak eller avspilling. Verst blir det om man kjører LongPlay (men det gjør vel ingen uansett, ivertfall bør man ikke om man er redd for opptakene sine). Det virker som at SONY skrur denne mekanikken bedre fast enn de andre merkene.

  7. Når man filmer på memory stick kjører kameraet med en dårligere kvalitet. Men det betyr også at man IKKE trenger 13G pr time video... Det gjelder kun i miniDV format full kvalitet.

     

    Hvor mye som egentlig kreves av minne pr min vet jeg ikke eksakt, men det er betydelig mindre enn 13G pr time.

     

    Mener å huske at man kan justere kvaliteten litt opp eller ned ved filming på memory stick.

     

    Må jo likevel se meg enig at jeg ikke ser poenget med det da det tross alt er et miniDV kamera.

  8. Har ikke fått det ennå, men gikk også selv for SONY HC-1000. Regner med å hente det i morgen på posten.

    Begrunnelsen er min tidligere gode erfaring med SONY kamera. De tåler mye bank. Driver med paragliding, og mine kamera får ofte litt juling. Der min kompiser har kjørt andre merker og fått problemer med kameraene etter hvert har mine SONY alltid holdt stand.

    Jeg har likevel måttet bytte kamera en del pga cokacola, saltvann, tyveri og en gang en drill. Hmmm. Selv sony tåler ikke alt.

     

    Camcorderinfo går ganske hardt ut mot HC-1000. De har aldri likt touchsreen. Det gjør derimot jeg. De klagde også på at balansen i kameraet var dårlig. Vel, jeg synes at HC-1000 ligger veldig bra i hånden når man bare vinkler håndtaket litt. Det fikk også pepper for at batteriet ligger inni kameraet, og derfor begrenser størrelsen på dette. Og ja dette kan bli et problem. Jeg har dog bestillt med et ekstra stort batteri, så får vi se hvor lenge det holder i praksis.

    En siste ting det får pepper for er at kameraet ikke kjører standard mic inngang. Det irriterer meg også. Det betyr at man må kjøpe spesial SONY mic'er.

     

    Men... likevel valgte jeg altsp å gå for sony, og jeg tviler på at jeg vil angre.

  9. Jeg synes uansett at WIDE er mye bedre å jobbe med. SPesielt og du BRUKER PC'en til å skrive ting (student) der man trenger et åpent vindu av internet ved siden av Tekstbehandling. Jeg angrer ikke et sekund. 2 vinduer ved siden av hverandre i "nesten" full bredde.

     

    Jeg har 1680*1050 trur eg det va 15,4" DELL 8600.

     

    Enkelte WEB sider tar seg best ut om man gjør bredden på vinduet mindre (når man har WIDE skjerm). Jeg gjør dette som regel om WEB-designeren ikke har fast bredde høyde på siden sin. Dette i respekt av WEB'sidens tiltenkte utseende og design.

     

    Gjør du research klarer man seg ikke uten WIDE.

    Skal du bare leke (spille, surfe) kjøper du vanlig skjerm.

     

    Den wideskjerm-oppløsningen du nevner synes jeg også blir for dårlig. Det funker nå, men om 2 år vil det fleste WEB sider kreve bedre oppløsning, og da sitter du med skjegget i postkassen.

×
×
  • Opprett ny...