Gå til innhold

Brathaug

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Brathaug

  1. Så at nye EOS 20D kunne forhåndsbestilles for 10900,- pluss moms på en nettbutikk som Foto.no skrev om.........

     

    Hvor har du sett den prisen?

     

    Jeg skal bestille meg et 20D, men det er fordi jeg har planlagt lenge å skaffe meg et DSLR til. Jeg tror nok ikke jeg hadde brydd meg noe særlig om det hvis jeg hadde en 10D. 10D er et flott kamera.

  2. Jeg er av de heldige som har de begge i hus, og jeg må si at mange av forskjellene er overdrevet. Hadde prisen vært lik, så hedde jeg sittet med to 10D, men nå gikk heller de ekstra pengene til bedre optikk, og jeg tror nok det var det rette valget. Der er jo en del mangler ved 10D også, så hvorfor stoppe der? Jeg kunne godt tenkt meg 1D, den er jo ikke så mye dyrere... Nei et sted må man jo stoppe. Ellers ender man opp med pantsatt hus og 1ds i hånden...

  3. Litt sånn oppsumeringer:

     

    EX er ikke den nye serien og DL den gamle. EX er kvalitetsserien og DL er billigserien.

     

    18-55 er ikke et bra objektiv, men det er et veldig stort hopp til neste. Jeg har blitt litt skuffet over kvaliteten, men jeg bruker ikke den brennvidden så mye, så jeg kommer ikke til å kjøpe 17-40. Hadde det vært den brennvidden jeg hadde brukt mest, så hadde jeg byttet.

     

    Sigma 100-300 koster IKKE 2000 kroner mer enn 50-500. Det varierer, men hos itech.no er den 500 kroner dyrere, andre steder er den billigere.

     

    Canon 100-300: Har brukt denne på et par tusen bilder nå, og den er brukbar, men ikke mer. Bedre enn 18-55, men jeg kommer ikke til å fortsette å bruke denne. Min bestilte Sigma 100-300 f4 blir sendt fra itech.no idag eller imorgen. Vurderte også Sigma 50-500, men av flere grunner ble det 100-300.

  4. Dette var artig lesing.. Jeg er ganske sikker på at jeg vet hvordan man skal tolke crop-faktoren, og hvorfor man er så pirkete med hvordan det forklares.

     

    Det som er definisjonen, er at SYNSFELTET tilsvarer en brennvidde 1,6x det som er oppgitt. Det betyr at en 300 mm har samme utsnittet som en 480 mm på film. Sånn sett så har Åkken Blom og de andre rett(Bare skummet over diskusjonen frem til nå).

     

    Men en ting vi ikke må glemme av, er effektene brennviddene gir. En 50 mm gir fortsatt det "riktige" bildet, slik det har gjort på filmkamera i alle år, mens en vidvinkel gir større nese, mindre øre osv. Motsatt tilfelle for tele. Man kan få fjell til å se ut som de ligger helt inntil husa, og her også gir de samme effekt på både film og digital, men på digital, så får du ikke med så mye omgivelser.

     

    Håper ting ble litt klarere nå.

  5. Jeg har selv tatt bilder med mitt forrige digitalkamera i -15 på det laveste. Eneste jeg trengte å tenke på, var å holde batteriene varme. Jeg hadde et sett i kameraet og et sett på kroppen. Men ikke ha kameraet inne på kroppen, for da blir det kondens! Dette var forresten et billig olympus kompaktkamera.

     

    Det nye kameraet mitt har jeg ikke testet under så ekstreme forhold enda, men jeg har hatt det på stativ i et par minus i ca en time. Ca 60 bilder uten noe problem med batteri.

  6. Etter å ha lest igjennom innlegget ditt en gang til, så så jeg at det var noe jeg ikke hadde svart skikkelig på: Du utnytter bare en brøkdel av kameraets potensial hvis du ikke vil sette deg skikkelig inn i foto-teknikk. Basisfunksjonene har jeg bare brukt på noen få bilder bare for å teste dem. Jeg føler fullstendig mangel på kontroll på de innstillingene.

  7. Jeg fikk endelig kameraet mitt på fredag, og har tatt ca 600 bilder i helga selv om jeg har jobbet kveld både fredag lørdag og søndag.

     

    Det første inntrykket mitt, er at dslr ikke kan sammenlignes med kompaktkamera. Der er ingen forsinkelse når du tar bildet, og bildekvaliteten er bedre enn jeg kunne forestille meg på lange lukkertider og høy ISO. Autofokusen er også mye raskere enn de analoge EOS jeg prøvd i bra lys. I mørket er det treigere på lengre avstander, men fortsatt bedre enn kompaktkamera.

     

    Det største minuset med kameraet er at søkeren er det lille hakket mindre og mørkere enn på en del proffere EOS. Men den fungerer bra alikevel.

     

    Alt i alt er jeg kjempefornøyd med valget.

  8. Men så er jo 18-55 objektivet et EF-S objektiv som ikke passer på 10D, så man må kjøpe et betraktelig dyrere objektiv også. Dette objektivet er selvfølgelig bedre, men det spørs jo hvor mye penger man vil bruke på hobbyen sin.

     

    Av og til må man handle etter lommeboka, og spørre seg hvorfor man vil ha seg nytt utstyr. Hvis det er noe som hindrer deg i å gjøre en god jobb med det utstyret du har, så se hvilket kamera som dekker det behovet. Ikke vær redd for om du ikke har det beste på markedet, for det har man aldri. Der vil alltid komme noe nytt og bedre.

  9. Glemte å svare på om det er viktig.

     

    Ja det er ganske viktig. Jo større avstand du har fra blitzen til objektivet, jo mindre sjangs er det for røde øyne.

     

    Det gjør også at du kan bruke blitzen med større objektiver uten at objektivet skygger for.

     

    Men det er ikke så veldigstor forskjell. Det kan ikke sammenlignes med en ekstern blitz.

×
×
  • Opprett ny...