Gå til innhold

Tom H.

Medlemmer
  • Innlegg

    199
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tom H.

  1. Når du først spanderer så mye :) gå da heller for denne: https://prisguiden.no/produkt/multicom-kunshan-p375s-gtx-780m-178578

     

    Koster litt mer og er uten OS, men se på hva du får :)

     

    Lykke til med kjøp

     

    Edit:

    Grunn til å gå for denne er:

    1

    • 2 stk GeForce GTX 780M 4GB 4GB GDDR5 skjermkort satt opp i SLI

    Skjermkort er hva som går ut på dato først i en PC, du vil derfor ha mye lengre glede av en PC med solig grafikk. Skjermkort er også det som koster. Her har du to topp skjermkort i raid. Samtidig får du med:

     

    Mulighet for 2 harddisker, det er SSD på 180GB for OS og 1TB roterende HD for lagring.

     

    Skal du ha en tilsvarende maskin til dette.. snakker du om pris rundt 28k +

     

    Sjekk artikkel i hw.no i dag: http://www.hardware.no/artikler/anbefaling-her-er-de-beste-baerbare-spillmaskinene-i-dag/110455/3

     

    Multicom Kunshan P375S

     

    cropped.488x385!.jpegKunshan P375S.

    Mens Alienware 18 både har god byggekvalitet og spenstige farger, er det likevel ingen som slår Kunshan P375S på pris satt opp mot ytelse. Rå ytelse er satt foran alt annet, bare slik har Multicom klart å levere deg to råsterke GeForce GTX 780M-grafikkbrikker til den prisen de gjør.

  2. Jeg har en samsung Galaxy note 3. Den kobler seg av Wlan hele tiden, meldingen den gir et at nettet er for svakt. Jeg har tidliger brukt S2/S3/S4 og note 2 på disse nettene uten problemer.

     

    Jeg er ganske sikker på at problemet er software og ikke hw. Det er mest sansynlig lagt inn en sperre som gjør slik at mob kobler seg fra nett vel en gitt signalstyrke.

     

    Er det noen som kjenner til en app der du kan overstyre android sitt wlan software?

     

    Ellers har jeg sjekket rundt på web og funnet ut at dette er er kjent problem med Note 3. Så håper de oppdaterer systemet eller lager in fix for det.

     

  3. Jeg har HBO, men lurer på å si opp. Brukte det mye på mob, men appen deres funker ikke på rootet android.. Utrolig nok. De har lagt inn sperre. Eneste appen jeg så langt har vært borti som har gjord dette.

     

    Ellers så er meny og søkesystemet til HBO ELENDIG. Du må browse deg fram. Netflix derimot er konge i alt. Enkelt å søke finne det du liker. Både spesifikt og etter interesse. Utvalget til Netflix er også myyyyye bedre.

     

    Men grunnen til at mange vil ha HBO er jo selfølgelig at en får noen utrolig bra serier der... først :)

     

    Så vi får se... Men i så fall, flott at de lærer .. fjerner bindetid.

    • Liker 1
  4. Jeg sitter selv og leter og funderer :) Har et 550D som snart skal byttes. Det finnes egentlig ikke tvil om hva en må gjøre. Gå for Canon 6D, bruk det du har av optikk til du får råd til bedere. Når du får råd vil jeg anbefale canon sin fast optikk 50mm F1.4. Det skulle dekke det meste, spesielt fotografering inne, siden disse er lyssterke obj. En kan redigere mye i ettertid, men ikke slippe inn mer lys :)

     

    lykke til med inkjøp :)

     

    Tom

     

    Redigert bort Sigma obj på dette er ikke laget for fullformat(takk til Shimah).

    • Liker 1
  5. Jeg fikk endelig blitzen. Den kom slutten av mai. De ordnet med toll brev som klarerte blitzen også. Men selv om de framstår som Norsk firma er det et HK firma. Jeg vil nok ikke handle her igjen. Det jeg sparte gikk vekk i irritasjon og venting.. + usikkerhet. Men nå er de testet.. og får karakter 1 av 6 fra meg :)

  6. Og det trodde du på? Alle varer sendt til Norge over 200 kr blir momsbelagt, de kan ikke unngå det, ikke uten flaks ihvertfall.

     

    Så hvis de ikke trakk fra momsen når du betalte har du vel blitt halveis lurt, ikke overraskende isåfall når jeg ser nettsiden til selskapet.

     

    Dette vet jeg.. har handlet utenlands i årevis :) over 20 år.

     

    Det jeg lurte på var om andre har erfaring med abpris. Har søkt rundt og fant kun et kjøp.. som tok lang tid, men kjøper fikk varene til slutt uten å betale noe toll. Så jeg ønsker som sagt andre sine erfaringer så vi kan advare eller anbefale dem. Prisene er tross alt lavest på det meste.

  7. Er det noen som har erfaring med disse? Jeg har bestilt en blitz der. Tok kontakt med dem etter en uke(og litt mer bakgrunns sjekk på nett).

    Spurte dem når jeg ville få blits og får svar: Den er sendt

    Jeg ventet noen dager til.. kontaktet dem igjen. Samme svar. Så et par dager senere fikk jeg melding fra FedEx at de hadde mottatt en pakke merket kamera og måtte få faktura så de kunne får tollberegnet den..!!!!!

    Jeg var i kontant med abpris før jeg kjøpte blitz, de garanterte da at pris på web var endelig pris til meg. Ingen toll eller andre omkostninger ville tilkomme.

    Jeg har nå sendt en mail til dem igjen, bedt dem få blitsen sendt til meg..

    Der står saken.. og jeg lurer på da. Noen andre som har handlet der?

     

    ---------------

    Etter å hatt en dialog med AB pris, er alt blitt ordnet opp. Jeg fikk refundert toll. Svarer kjapt på henvendelser.

    Prisen jeg fikk, ble den endelige pris :)

  8. Finn .pst filen din.. den nyeste. Legg den i f.eks. dokument folder. Lag gjerne en folder du kaller e-post eller noe slikt.. Så starter du outlook for første gang.. Da får du val å starte ny e-mail, eller finne din gamle pst file. Browse deg til den, og du er klar til bruk. Enkelt å greit. Jeg har gjort dette siden midten av 90 tallet.. har alle viktige mail etc enda(kjører automatisk backup av denne også). Har så langt ikke hatt noen problemer med outlook. Reinstall av og til ved upg av OS etc må en regne med.

     

    Ellers så bruker jeg eget domain som mail. Tilsvarene gmail etc. Da har jeg tilgang til min mail online og i outlook på hoved pc. Så alltid enkel tilgang fra mob, net og hoved pc. Outlook bruker jeg egentlig kun for å ha kopi av de viktige mailene. Kjent å ha alt på en plass. Web basert mail blir autoslettet 14 dager etter lest/slettet i outlook. Dette gjøres enkelt i innstillinger av e-post konto online/outlook.

  9. Jeg bruker http://www.logitech.com/no-no/product/g710plus-mechanical-gaming-keyboard?crid=825

     

    Jeg spiller en del GW2, tidligere mye WoW, SWTOR etc.. Det er uten tvil det beste tastaturet jeg har hatt. Tidligere brukte jeg Logitech G15 og G19 med skjerm.. Men med G710 er det mye enklere å bevege seg presist etc.. Bruker også macro funksjonen til diverse.

     

    Håper du finner det som passer deg :)

  10. Jeg har holdt på med windows i en del år nå. Husker når 3.11 kom.. En knall oppdatering fra 3.0/3.1. 2.0. Tidliger versioner var ikke grafisk.

     

    Beste windows så langt etter mine erfaringer er... Win 3.11, Windows XP SP3, Windows 7, windows 8.

     

    Må si Windows 8 slår alt.. Jeg bruker ikke apps ;) det er stabiliteten jeg virkelig liker. Siden Windows 8 kom har pc'ene mine mer eller mindre stått på hele veien uten problemer. Kun noen få reboot pga updates.

     

    Jeg tror grunnen til at det går litt treigt er folks usikkerhet..

     

    1. De se bildene av Windows 8 sine apps, kjenner seg ikke igjen og holder tilbake.

    2. Samtidig er Windows 7 også er utrolig bra OS.

     

    Så jeg regner med de 2 grunnene..... er årsaken :)

    • Liker 1
  11. 3D er garantert ikke dødt, det kommer igjen. Men teknologien i dag er for dårlig. Folk vil ikke sitte ser film med briller time etter time.

     

    Jeg tror framtidens 3D blir lazer der du ser filmen i rommet... eller løse luften :p Teknologien er her, men dog for dyr enda til å bli allmans eie.

     

    Men i så fall, du vil ikke trenge briller, skjerm etc.. men mørkt rom eller svakt belyst.

     

    http://www.metacafe.com/watch/495350/real_3d_laser_display/

  12. Iogmed han får en 10.x.x.x adresse fra hjemmesentralen så er han nok en av de første kundene som ble koblet opp, da ble NAT flyttet til en felles boks for haugevis av kunder og alle kundene var i praksis på et gigantisk lan. Dersom det er tilfelle bør han heller bestille seg en statisk ipadresse, sette routeren sin direkte i hjemmesentralen og sette svitsjen bak routeren.

     

    Der var løsningen :) Det funket greit. Takker så mye for mange svar.

     

    Tom

  13. Jeg var veldig skeptisk til Win 8. Men siden det kostet 249 spenn.. vel, kjøp bruk :)

     

    Så jeg hev meg på det noen dager etter utgivelse. Nå sitter jeg her og er imponert faktisk. Apps erstatter en del programmer. Jeg spiller WoW, Guild Wars 2, Rift og SWTOR. Alle spillene har går bedre, og merkbart bedre.

     

    Jeg har installert Office, mange spill, web design progs +++ Siden jeg innstallerte Win 8 har oppstart tid går drastisk ned.. Starter på noen få sekunder. Aldri hatt at crash så langt. Som sagt bedre ytelse og apps.

     

    Negativt finner jeg ikke noe. Vil jeg bruke win 8 med apps, vel så gjør jeg det. Vil jeg bruke det som Win 7, har jeg de progs jeg bruker på toolbar.

     

    Jeg mener derfor at win 8 er en klar framgang. Jeg har også installert dette til bekjente som jeg hjelper med vedlikehold, opplæring etc. De tar dette mye fortere enn tidligere versjoner pga enklere grensesnitt.

     

    Jeg har også møtt de som ikke vil opg på de har slitt med å lære seg win 7, så ser de 8 og blir skremt :) Men slik vil deg alltid være hehe. Forandring kan være tøft når de kanskje har slitt i mnd/år for å lære seg noe. Men jeg tror allikevel de ville fort lært seg win 8 pga måten det er lagt opp på.

     

    Edit: Glemte legge inn spec på pc, som kan ha noe med ytelse forskjell å gjøre: Intel I5 2500, 32GB RAM, 2x 128GB SSD i RAID, AMD Radeon 7870.

    • Liker 1
  14. Du burde uten tvil sette fast IP på NAS-ene dine, spesielt siden alle skal ha tilgang til de. Og som han over her sier, så deler nok den trådløsruteren din ut IP i en annen range enn Altiboxen. Derfor vil ikke enhetene på Wi-Fi finne enhetene (og dermed NAS-ene) på det andre nettet.

     

    Oki, her ser jeg en løsning kanskje :) Gikk inn å sjekket IP på altiboks og routeren. Det er rett som du sier, altibox har 10.xxx.xxx.xxx mens Router har 192.xxx.xxx.xxx så der er problemet. Var ikke klar over det :)

     

    Skal se om jeg kan sette IP manuelt på alle, om dette gir de andre tilgang. Visst ikke dette gå får jeg prøve lage en 'slynge'.

  15. Jeg har Altibox fiber, 50/50 internett inn. Den går til en Netgear GB switch 8p.

     

    Derfra går jeg til 5 clienter + 2 NAS + en Netgear WLAN router.

     

     

    Altibox---->8p Switch:

     

    p1|---->netgear GB WLAN Router |---->Mob/Laptop etc

    p2|---->Netgear NAS 8TB

    p3|---->Netgear NAS 4TB

    p4|---->TV Smart

    p5/6|---->2 stk PC

    p7|---->DVD Smart

    p8|---->LEDIG

     

    Problemet jeg ønsker løse er.. Alt her skal ha tilgang til NAS'ene. Men kun de som er direkte koblet til SWITCH ser dem.

     

    Hva må jeg gjøre for at Mob/Laptop og annet som går på WLAN skal se dem?

     

    Jeg har tenkt på fast IP etc, men ikke begynt teste. Tenkte best sjekke litt først :)

  16. Det er enkelt å innstallere win på en blank disk.. men da selfølgelig en fullversion og ikke upgrade :) Google: intall windows from memstick Da finner du vertøy og alt som skal til. Lag memstick fra DVD på en annen pc. Så går du inn i bios på pc og velger boot fra usbstick etc. Eller bruk oppstart boot menu. Variere litt alt etter pc merke etc. Jeg bruker selv i dag en 64gb memstick der jeg har alle windows klar for innstalasjon, alt etter alder på pc, driver etc så kan jeg med den innstallere XP, win 7/8 +++ fra memstick. Alt som trengs er mulighet til å boote på memstick.

     

    Edit: Ser nå du sier du har den win 8 ver til 249kr.. det er upg, da må du ha win på disken fra før om den skal funke.. Men deg går fint å få blank install alikevel. Bare velg at alt skal sletter i oppstart av innstallasjon, så formateres disken og viola, blan fresk install :)

  17. Må si meg enig med dem over. Intel er ytelsemessig bedre, noe som vil gjøre at du kan bruke pc lengre før du må upd den igjen.

     

    Jeg vil brukt penger på cpu, skjermkort, SSD disker. Her er det jeg ville gått for:

     

    HDD Skjermkort CPU RAM

     

    Du må selfølgelig finnet et annet hovedkort visst du bytter til intel, men det skulle gå greit :) Mye bra å hente der.

     

     

    Lykke til med PC byggingen :)

  18. Jeg mener det der ikke går. Det er satt en begrensning i trådløse routere, slik at ikke en skal kunne bruke dem i en 'lenke' for og få større rekkevidde.

     

    Men, har du altibox så er det innebygget wlan i den. Du må bare aktivere den online. visst ikke du vil bruke denne pga den er en 54mb wlan.. da ville jeg gått for en usb wlan adapter i pc din. så er problemet løst. USB adapter er billige.

     

    Du kan enkelt bruke faste ip adresser uansett system. Den enkleste måten å få faste ip adresser er faktisk å kjøre dem opp først, så bare leser du av ip adressen på hver enkelt punkt og bruker de ip adressene. Så gjør du som han over sier.. følger linken.. og legger inn verdiene. Det er enkelst å gjøre det slik, siden de forsjellinge levrandørene bruker forsjellige adresser.

  19. Router er noe som er vert legge litt penger i. Dette gjelder spesielt visst du skal bruke Wlan. Mange wlan systemer er umulig f.eks. å spille på. linksys som nemt over har en del bra, men spander 1500+

     

    Netgear har også noen brukenes. Jeg har prøvd ut en del dlink, ingen av dem fungerte. Lat gikk opp fra rundt 50 til 250ms. I tillegg fikk jeg en del 'merkelig' lag. De beste routerene, Cisco koster. Men det er pga de bruker en teknologi som er dyrere og bedre.

     

    Men.. er det kun en bruker, fungerer de fleste greit. Problemer oppstår i de billige routerene når flere logger seg på samtidig.

     

    Les tester, helst tester som kjører flere brukere samtidig. Avstander etc.

     

    skulle jeg anbefalt en ville jeg valgt: http://www.cisco.com/cisco/web/solutions/small_business/products/wireless/ap_500/index.html

     

    Den koster, men som sagt, du får det du betaler for :)

  20. Vi har alle hvert der.. Ny act eller vanskelighets grad, bang dau. Så drit lei noen min/timer.. så går en på igjen, og plutselig er det lett.

     

    Gear upg, en lærer seg ting klatrer sake men sikkert.

     

    Egentlig er det veldig synd at ting blir nerfed etc. Det gjør bare spillet "kortere".

     

    Har selv sittet av og til "dritt" lei av og daue.. Så gå tilbake til gold grind, litt AH :) og vips til neste problem.

     

    Diablo har så langt hvert utrolig gøy, sammenlignet med mange andre spill :)

×
×
  • Opprett ny...