Gå til innhold

labrekke

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av labrekke

  1. Hei,

     

    Dette er et lite skudd i blinde, og det kan selvsagt hende at det kun er jeg som har problemet, da jeg ikke har klart å google noen svar som er i nærheten av det problemet jeg har. 
     
    Når jeg ser på diverse strømmetjenester med Google Chrome (gjelder f.eks. både NRK, Sumo, Netflix og Viaplay) i fullskjerm på min Windows 10-PC, merker jeg at undertekstene (subtitles) ikke forsvinner etter at personer har snakket ferdig. Vanligvis skal undertekstene forsvinne etter 1-2 sekunder dersom ingen fortsetter praten. Nå blir undertekstene stående på skjermen helt til folk begynner å prate igjen, eller til jeg beveger litt på musmarkøren, noe som er fryktelig irriterende. 
     
    På NRK direkte-sendt TV har man f.eks. en mulighet til å gå tilbake til tidligere i sendingen ved å klikke på tidslinjen nederst på skjermen. Denne linjen dukker opp når man bruker musen, og skal forsvinne igjen etter noen sekunder når man er ferdig, men den forsvinner heller ikke helt. Den røde stripen forsvinner "nesten", men man kan så vidt se den nederst i skjermen. Dette skjer også kun når jeg ser på TV i fullskjermmodus i Chrome.
     
    Jeg har prøvd å reinstallere Chrome (bruker nyeste versjon; 75.0.3770.142) på min Windows 10-maskin, samt fjerne/disable alle Chrome-utvidelser, uten at det hjelper.Jeg har dermed gått over til å bruke Firefox de siste ukene, hvor jeg ikke har samme problem. Noen som har erfart lignende, og har et forslag til løsning? Jeg begynner å gå tom for idéer. :-(
     
  2. Prøvde først å starte denne tråden i et annet forum, men fikk faktisk ikke et eneste forslag, så jeg forsøker igjen, i et forum som kanskje passer bedre enn Lyd >> Annet.

     

    Det finnes aux-inngang på boksene mine, så den enkleste løsningen er kanskje rett og slett å forsette med Squeezebox Radio, og gå til innkjøp av en Chromecast Audio til hver av dem. De koster for øyeblikket kr 369,- per stk, og er kanskje beste løsning, selv om man da må leve med å bruke mobilen til å styre Spotify.

  3. Dessverre går livet til mine tre Squeezebox Radioer mot slutten, da de slutter å støtte Spotify 20. juli. I den forbindelse har jeg begynt å sjekke markedet for en erstatning som tilfredsstiller kravene mine (eller samboeren min...):

    • Innebygd wifi
    • Internettradio
    • Minst 6 fysiske forhåndsinnstillingsknapper ("presets")
    • Innebygd støtte for flere Spotifykontoer
    • Preset-knappene må kunne lagre både Spotify-spillelister og radiokanaler
    • Display for navigering/musikkvalg direkte på boksen (må altså kunne brukes uten app)
    • Podcast (ikke et krav, men et ønske)
    • Multirom/synkronisert spilling av musikk fra Spotify mellom flere bokser (ønske)
    • Pris mellom 1000 - 2000 kr
    Noen som har en idé om radioer eller trådløse høyttalere som passer til (nesten) alle disse kravene? Det nærmeste jeg har kommet til nå, er Bose SoundTouch 10, men vil gjerne ha noen alternativer før jeg bestemmer meg. De skal brukes på bad og kjøkken, så det er ikke behov for veldig god lydkvalitet.
     
    En del bokser har Spotify Connect, men da må man altså være villig til å bruke mobil eller lignende til å styre avspillingen. Vet heller ikke hvor sømløst Spotify Connect fungerer når alle i huset ønsker å bruke sin egen Spotify-konto på den samme boksen. Tar gjerne i mot noe god informasjon om det også. :-)
  4. Appen er i og for seg grei nok, men hva skjer med RETTIGHETENE? De har rettigheter på rundt 20-30 kanaler avhengig av hvilke du har valgt inn i kanalpakken. Men for oss som har betalt for ekstrakanaler som f.eks Viasat Film etc. får ikke dette tilgjengelig i HVERKEN mobil-app eller APPLE-TV-app. De skryter av TV overalt - vås. Halvparten av tv-kanalene krever at du er tilkoblet ditt hjemmenett for å se på kanalene/opptakene..

     

    Dersom du abonnerer på Viasat Film hos GET (og flere andre), får du Viaplay med på kjøpet (registrer deg på signup.viaplay.no/ ). Det betyr at du kan benytte Viaplay-appen på alle plattformer den støtter (inkl. Apple TV).
  5. For alle praktiske formål vil vi kunne si at iPhone 4 og iPhone 4S er den samme modellen i Norge. Siri er som kjent ikke særlig oppdatert på Norge. Hva er så salgstallene i volum dersom man kombinerer salget av iPhone 4 og 4S? Hva blir plasseringen på listen da?

    Nei, det kan man ikke si. Selv om de er ganske like på utsiden, har de ulik innmat, ulik ytelse, ulikt kamera og ikke minst: iPhone 4S er dyrere.

     

    Hva blir salgstallene i volum om man kombinerer salget av alle Samsung Galaxy-telefonene på lista da? ;)

    • Liker 2
  6. Som Ole Brum ville sagt det: "Ja, takk. Begge deler." Det er selvsagt meget interessant å se på kundetilfredshet både knyttet opp mot merke og mot operativsystem. Det er ikke feil det robertaas sier, men i denne sammenhengen er det vel lojaliteten til bestemte merker man har ønsket å sjekke. HTCs tall er imponerende tatt i betraktning hvilken konkurranse de har fra andre selskaper som pusher Androidmobiler. De selger jo også Windowsmobiler, og det kan f.eks. ha vært medvirkende til at scoren deres ikke er enda høyere. Uansett er det kanskje ikke overraskende at Apple ligger så høyt. De har god kvalitetskontroll på appene som er tilgjengelige, det er (nesten) ingen fragmentering på OS, de har jernkontroll på hardwaren, og så ER jo telefonene deres veldig bra (best å si at jeg har en HTC Desire Z før noen kaller meg fanboy, og før det hadde jeg en HTC Magic ;-)).

  7. må si at minnekortet som fulgte med ble temmelig fort fullt :p

    Du ønsker deg med andre ord et langsomere minnekort?

    Grunnen til at minnekortet fort blir fullt, er bla at det ligger en trial-versjon av "Bilpanel" navigeringssystem med kartdata som tar mye plass. Så vidt jeg kan se er det ikke mulig å slette disse i applikasjonen, så jeg har gått inn med en fileksplorer og slettet...

  8. - I kveld opplevde jeg at settingen Meny > Innstillinger > Trådløst og nettverk > Mobilt nettverk bare hang og sa "Slår på mobilt nettverk" uten at noe skjedde. Jeg restartet mobilen og tok til og med ut batteriet. En stund etter dette så var plutselig alt ok igjen.

     

    Kan tenkes at dette skyldes andre ting enn HTC. Hadde selv store problemer med mobilt nettverk igår. Nå ser det ut til å fungere igjen...har Telenor.

    Ja, det kan godt stemme. Jeg har Ventelo, og de bruker vel fortsatt Telenors nett. Takk for info, jeg håpet egentlig at noen skulle si akkurat det du gjorde der. :-)

  9. - HTC Sense fungerer ikke optimalt hos meg heller. På min HTC Desire Z får jeg blant annet stadig varsel om at Sense har funnet kontakter jeg bør connecte med, men selv om jeg tar ignorer, så dukker de stadig opp igjen.

     

    - Har også en stadig tilbakevendende Facebook venneforespørsel fra en George et eller annet, som jeg velger å ignorere (et valg man må ta, jeg ignorer altså ikke valget), men får stadig nye forespørsler fra samme navn. Den får jeg kun på mobilen, aldri på facebook.com eller i facebook-appen. Dette ser ut til å ha med en egen HTC Facebook-app å gjøre?

     

    - Manglende SMS-notifikasjoner. Dette har jeg løst ved å benytte Handcent SMS i stedet.

     

    - Alle mine SMS'er ble plutselig slettet fra telefonen etter siste oppdateringen fra HTC.

     

    - I kveld opplevde jeg at settingen Meny > Innstillinger > Trådløst og nettverk > Mobilt nettverk bare hang og sa "Slår på mobilt nettverk" uten at noe skjedde. Jeg restartet mobilen og tok til og med ut batteriet. En stund etter dette så var plutselig alt ok igjen.

     

    Har generelt vært veldig fornøyd med HTC (ikke minst min forrige telefon HTC Magic), men dette stinker en smule, og det kan se ut som at kvalitetskontrollen har vært veldig dårlig ved den siste oppdateringen for noen uker siden. Før det funket telefonen egentlig helt fint. :ermm:

  10. Etter å ha eid HTC Magic i godt over ett år, fikk jeg HTC Desire Z for 3-4 uker siden. Jeg er rimelig godt fornøyd med tlf (og den virker ørlite raskere etter dagens softwareoppdatering), men er ikke helt fornøyd med lydkvaliteten på samtaler. Som det nevnes tidligere her, så må man holde telefonen helt riktig for at samtalelyden skal være god. I tillegg hender det at skjermen "sklir ut" slik at tastaturet kommer til synet (hengslene er altså litt løse/har lite friksjon) om man holder mobilen på bestemte måter.

     

    HTC Magic'en min (brandet som Vodafone) ble oppgradert til Android 2.2 for et par uker siden (like etter at jeg hadde gitt den til dama, grrr ;-) og jeg må innrømme at jeg liker den rene Android-varianten uten HTC Sense bedre, men det er vel smak og behag. Det har også vært en liten irriterende bug ved bruken av det fysiske tastaturet sammen med "Scandinavian keyboard" (lastet ned fra Android Marked, og som jeg liker bedre enn det som følger med) som av og til har gjort at æ, ø og å alltid blir til store Æ, Ø og Å.

     

    Totalt sett er jeg likevel veldig fornøyd med HTC Desire Z. Den er rask og enkel å bruke. Jeg setter stor pris på valgfriheten man får i Android ved å kunne sette opp de ulike hjemmeskjermene på den måten man ønsker, og å kunne bruke widgets (f.eks. er "Android widget" flott å bruke på hjemmeskjermen for å følge med på dagens kalenderoppføringer). Tastaturet gjør det enklere å skrive lengre meldinger og mailer.

     

    Mitt personlige terningkast ville kanskje vært 5, men er enig med anmelderen i at den ikke fortjener 6. Dere som kritiserer må også huske på at en anmeldelse SKAL være farget av forfatterens egne meninger, ellers hadde det bare blitt en oppramsing av fakta. En anmeldelse vil aldri være 100% objektiv, og det skal/kan den heller ikke være. ;-)

  11. Det var selvfølgelig bare å trykke på meny > mer > sett inn smilefjes når man skriver en melding, men det er ganske mer krøkkete enn å kunne trykke på retur-tasten.

     

    Takk for tipset , men jeg har allerede satt tastaturet til NO, men det hjelper ikke om man velger scandinavian keyboard som "inndatametode". Fungerer fint med standardkeyboardet som følger med da.

     

     

  12.  Jeg sliter som en del andre med stor Æ, Ø og Å selv om man er midt i en setning. Har merket meg at det kun skjer når jeg bruker skandinavisk tastatur (som jeg har lastet ned fra Marked og altså har byttet til skandinavisk tastatur som inndatametode), når jeg bruker det innebygde (medfølgende) tastaturet, så fungerer Æ, Ø og Å som det skal. Dette problemet oppstår kun når man trekker ut det fysiske tastaturet og bruker dette.

     

    Noen som har en løsning på dette? Mulig man burde kontaktet utvikleren som har lagd Scandinavian Keyboard. :) Så vidt jeg kan se har ikke det innebygde tastaturprogrammet noen mulighet for å kjapt få lagt inn smileys når man skriver meldinger, eller er det noen som har funnet ut av det? På "scandinavian keyboard" er det jo bare å holde inne retur-tasten.

  13. Jeg hater ikke min egen telefon, som er en HTC Magic, men jeg hater denne mobilen til dama og vil gjerne gi henne en ny.

     

    Hennes Nokia E52 har faktisk ikke engang muligheten til å sette inn smileys! Begrunnelsen fra Nokia er visstnok at dette er en business-telefon hvor emoticons er unødvendig, og forretningsfolk har vel da per definisjon ikke humor?

     

    nokia-e52.jpg

     

    Dessuten har den et mye dårlige menysystem enn hun er vant til fra tidligere Nokia-telefoner, og i tillegg: Flere av tastene er ikke fysiske (f.eks. svare- og legg-på-tastene), så det er ganske vanskelig å bruke den i mørket.

     

    Rett og slett en forferdelig telefon fra Nokia. Ikke rart kunder flykter... :thumbdown:

  14. Noen som vet om en alarm som kan spille av mp3? Er temmelig lei av å våkne til de ringetonene som ligger på htcen :p

    Du kan bruke den innebygde musikkspilleren (i alle fall på HTC Magic/Android 1.6) til å velge en mp3 som ringetone (finn fram til låten du vil bruke og hold fingeren på den til en meny dukker opp hvor du kan velge den som ringetone). Deretter starter du Alarm Clock, går inn på den alarmen du vil endre lyd på og velger mp3'en. Deretter må du endre ringetone tilbake til den du hadde dersom du ikke ønsker å bruke samme lyd både som alarm og ringetone.

×
×
  • Opprett ny...