Gå til innhold

Kimius

Medlemmer
  • Innlegg

    510
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kimius

  1. Dette startet som en ironisk video laget av LoadingReadyRun ikke lenge etter at PS3 ble lansert. De lager en video hver uke, og så godt som alle av dem er like morsom. De har holdt på med dette siden før youtube kom ut, og har enda til gode å gå glipp av en eneste uke. De gjorde tilsvarende når Nintendo lanserte Wii, og har gjort en del narr av Apple opp gjennom tidene i tillegg. En rask sjekk av nettsiden deres viser at de har laget i overkant av 300 videoer, inkludert bonusvideoene de har laget med noe ujevnt mellomrom.

     

    Responsvideoene dukket etter all sannsynlighet opp som direkte følge av at de fleste som skriver kommentarer på youtube er av såpass lav intelligens at de ikke klarer å forstå konsept som ironi, og dermed begynte folk å tro at dette faktisk var ekte. Svarene gikk for det meste på noe som nærmest kan klassifiseres som personangrep, i den grad den gjennomsnittlige neandertal på youtube klarer å formulere en setning godt nok til å klare dette. Etter hvert kom videoer inn som respons, hvor noen av de bedre er linket av trådstarter.

     

    Som en liten bit filmkommentar hadde faktisk ikke folkene i LoadingReadyRun en eneste PS3 på tidspunktet de lagde filmen. De lånte to PS3 av noen kompiser som ikke har noe med LoadingReadyRun å gjøre, og skaffet et tomt skall for utstilling. De fikk kun låne PS3ene under forutsetningen at Paul (personen i den opprinnelige videoen) måtte ta på seg selv en eller annen gang i løpet av videoen. Derfor scenen hvor han gnir på brystvortene hans.

     

    Jeg kan uansett anbefale at dere sjekker nettsiden til LoadingReadyRun. Det er faktisk ikke usannsynlig at dere har sett noen av deres andre verk uten å vite det.

  2. Hei.

     

    Har brukt langt mer tid på google enn strengt tatt kan regnes som sunt for å finne ut av dette, men har ikke greid det enda. Kanskje noen her kan peke meg i rett retning?

     

    Det jeg ser etter, er en måte å legge en rekke nettsider, for eksempel videoklipp fra youtube, i en slags spilleliste. Tanken er at jeg legger inn en nettside, sier hvor lenge den skal stå oppe, og så skal neste side lastes opp av seg selv. Hele poenget er at dette skal skje på en sekundær skjerm mens jeg gjør noe helt annet på hovedskjermen. Det blir nesten som å ha winamp gående i bakgrunnen, men med nettsider i stedet.

     

    Jeg har sett gjennom forskjellige kommandoer til .exe filen til nettleseren, men uansett hva jeg gjør blir resultatet at når neste side skal lastes, gjøres det enten i en ny fane, eller et nytt vindu. Begge av disse er uaktuelle, da det fort blir rot av det.

     

    Jeg bryr meg ikke om hvilken nettleser jeg må bruke for å få dette til, så lenge det virker. Har noen en ide om hva jeg kan gjøre?

  3. cookies er på, men nettleseren tømmer alt når den lukkes. region-innstillingen ser ut til å virke, men jeg tipper det ikke vil virke for alle sidene. for de sidene som bruker IP til å finne ut hvor du er så vil nok bare proxy funke, men jeg mener å ha lest at nettlesere sender en streng med info til nettsider du besøker, som sier noe som språk, region, nettleser, OS og kanskje noe annet også. husker det ikke helt. fra det jeg forsto den gang så skulle det være mulig å tvinge nettlesere til å sende en bestemt streng i stedet for "default" strengen, men fant aldri ut hvordan det ble gjort.

  4. har prøvd å finne ut av dette lenge nå, uten noe særlig til hell, så jeg spør heller dere.

     

    hvordan kan jeg få nettlesere til å slutte med å gå inn på regionale/norske varianter av nettsider? eksempelvis går jeg inn på google.com, men havner på google.no i stedet. dette driver meg sakte til vanvidd, og jeg vil få slutt på det. et eller annet sted må det finnes en måte å fikse det sånn at nettleserne sier jeg er fra england eller noe sånt, men jeg klarer ikke å finne det.

     

    bruker for det meste opera, men vil gjerne fikse det samme på iexplore og firefox også. noen som vet hvordan dette fikses?

  5. har spilt dette spillet i noen uker nå, og jeg er strålende fornøyd med det. har opplevd flere bugs hittil, men det har stort sett alltid vært en eller annen måte å omgå problemet, inntil egosoft har fått ut en patch.

     

    jeg tror forresten at det er viktig å nevne akkurat patchingen. jeg har sett mange spill i min tid som får kanskje en eller to patcher som fikser småfeil, og så stopper utvikleren å bry seg, fordi de har andre prosjekter på gang. her er egosoft et skinnende eksempel på hvordan det skal gjøres, for de holder utviklingen og patchingen gående i årevis. med forrige spillet i serien patchet de feil og la ut tillegg helt til rett før dette spillet kom ut.

     

    enda kulere er at de faktisk får brukergenererte tillegg til å bli offisielt lansert som tilleggsmoduler til spillet. med forrige x3 hadde brukere laget 10-20 tilleggsbiter i form av skripts og avanserte kommandoer, som kom inn i en offisiell pakke. egosoft har faktisk brukerstøtte for disse også, som er noe jeg aldri har sett før. at brukerne har haugevis av andre skript og tillegg ved siden av de som er lagt ut offisielt gjør det bare enda bedre.

     

    jeg kan ikke gjøre annet enn å varmt anbefale å prøve det spillet her. det tar sin tid å bli vant med, og manualen vil nok bli brukt flittig i begynnelsen for å finne ut av hurtigtaster og kommandoer, men det er ikke umulig. klarer du å holde ut de første par timene, så er du over det meste.

     

    som et tips til nybegynnere, husk å bruke w.s.a.d. tastene. mye. test dem ut som det første du gjør, bli vant med dem, og bruk dem til å skli unna fiendens kuler. mesteparten av skuddene i spillet er såpass treg til å nå deg at du kan akkurat unngå dem. vær også på utkikk etter forsikringer. du kan kjøpe dem på noen få fabrikker, og de gjør at du kan lagre mens du er ute i rommet. du kan kjøpe haugevis av dem om du vil, men i begynnelsen vil du neppe ha råd til så mange. ellers autolagres spillet når du lander i en fabrikk, og hvis du vil kan du lagre selv mens du er der. romdrakten har dessuten et reparasjonsverktøy, og det kan spare deg en formue i begynnelsen om skipet begynner å ta skade. skjoldet lader seg opp selv, men pansringen må enten repareres med romdrakten, eller du kan betale i dyre dommer for å få det reparert for deg. eneste ulempen med romdrakten er at den er veldig treg til å reparere, og du er ganske utrygg i den. den tåler nemlig ikke at du dunker borti noe som helst.

  6. kanskje det kunne vært en ide å poengtere ovenfor skattefolkene nøyaktig hvor galt de har vurdert TG? litt rask matte tilsier at en crappy 1mbit nettlinje er 5 ganger mer enn hva en enkelt deltager får på TG om de har 1gbit linje, og de fleste har langt mer enn 1mbit. tviler også sterkt på at det finnes mer enn 10-20 folk på TG hvert år som ikke har nettlinje selv.

     

    deretter kunne det jo blitt listet opp hvor mange aktiviteter det faktisk er på TG, bortsett fra p2p. det er jo ikke rent lite som skjer der heller, så det burde være mye å ta av. en liten beskrivelsene av positive ringvirkninger hadde definitivt også vært på sin plass.

     

    det kunne kanskje også vært til hjelp å vise til andre land sine regler. kanskje noen med litt kunnskap om rettssystemer kunne gravd opp lovparagrafene rundt om i verden?

     

    uansett, jeg mener det hadde vært best å sende alle brevene til noen(trådstarter, kanskje?) som kan ta på seg jobben med å levere brevene for hånd til kontorene til disse grådige skattemyndighetene. jeg hadde likt godt å se en svær sekk eller to fylt med klagebrev på nyhetene. kanskje til og med knyttet det hele opp mot det demonstrasjonstoget som skulle skje? vet ikke hvor det skattekontoret ligger, men hvis det tar seg av hele østlandet så skulle det ikke overrasket meg om det ligger i oslo sentrum.

  7. han kommer ikke til å kunne koble den dingsen fra, fordi den dingsen vil han ikke engang kunne finne. den, som alt annet nettverksutstyr, er inne på mitt rom.

     

    problemet med å prioritere min trafikk over hans er at det ikke virker. spør meg ikke hvorfor, jeg har ingen anelse. alt jeg vet er at når min pc står prioritert over alt annet og hans er prioritert under alt annet, så lagger det fortsatt hvis jeg våger meg inn i et nettspill.

     

    når det gjelder programvare, så vil jeg helst unngå å måtte ha en bråkebøtte av en pc stående ved foten til sengen min 24/7 for å drive med throttling. ergo er programvare på en pc utelukket. det er en grunn til at jeg skrev "dings".

     

    å kjøpe en linksys ruter og slenge inn 3rd party firmware blir nok også utelukket. den nye ruteren er ikke mer enn en uke eller to siden ble kjøpt inn.

     

    noen flere ideer?

  8. Hei.

     

    søkte litt i forumet her, men fant ikke noe som kunne hjelpe meg. mitt problem er at jeg har en del maskiner i huset her, hvorav en av dem tilhører en heller irrasjonell bror. nevnte bror har det med å drive med p2p innimellom, men har åpenbart ikke fjerneste anelse om hva det vil si å begrense seg. resultatet blir da at de gangene han starter p2p-svineriet hans, så blir nettverket ganske så overarbeidet. ruteren takler jobben fint, men så var det slik at bredbåndet er visst ikke så bredt allikevel. surfing på nettet funker, selv om det går tregt. alt annet er en øvelse i frustrasjon. jeg har fikset dette med struping i p2p-programmene hans før, men den maskinen der er ikke stabil nok til å stole på de innstillingene alene. virker som jeg må fikse på det tullet flere ganger i året.

     

    jeg har da funnet ut at jeg trenger å få strupet tilgangen til den fjotten ganske kraftig. har tuklet i ruteren med en del QoS, men den er for kravstor på innstillingene til at jeg vil bruke den til noe som helst. har ikke lyst til å sitte en helg og grave gjennom dokumentasjon for alle programmene som blir brukt her i huset sånn at jeg kan skape et skikkelig regelsett. ikke funker den på auto heller. nei, det jeg trenger er en dings som kan strupe all overføring gjennom nettverket, slik at tullingen ikke får mer enn en bestemt antall kbps inn og ut av maskinen. ikke noe programvare som må installeres på maskinen hans, men en fysisk dings som kan kobles mellom maskinen og ruteren.

     

    jeg har fått inntrykket av at det som trengs er en managed-switch, men kanskje jeg tar feil der. uansett håper jeg det finnes en slik som ikke bråker som et ondt år. har en superstack-4300 liggende, og den kan ikke brukes med mindre den slenges inn i boden eller noe sånt. skulle tro den brukte to delta-vifter. ikke ser det ut som den har noe throttling heller.

     

    uansett. hvis det er til hjelp, sitter jeg på en dlink dir-655. har gått gjennom den en del ganger, men finner kun QoS av typen "prioriter ditten over datten".

  9. for min del er det omtrent irrelevant hva andre folk går med, for jeg kommer neppe til å være nær noen lenge nok til å rekke å bli plaget av det. unntakene for dette er klær og "bling" som lager unødvendig mye ulyd, eller ting som får sollyset til å reflekteres i retning meg med overraskende høy intensitet. altså har jeg problemer med folk som skal "pynte" seg opp med haugevis med metallpigger og metervis med kjetting som er sterk nok til å holde igjen et tog.

     

    ellers bryr andre personer sine klesvalg meg fint lite. at mote eksisterer ser jeg selvfølgelig på som en av de ypperste eksemplene på hvor stor en fiasko menneskeheten faktisk er, ettersom det i praksis er en slags elitisme og intet annet. jeg har i hele mitt liv til gode å se ett eneste moteplagg som faktisk er nyttig eller holdbart. er blitt så gale at skal man ha noe klær som faktisk kan brukes til noe så må det pokker meg bestilles fra andre siden av kloden.

     

    når det gjelder oppførselen til andre, så er det betraktelig lettere å bli rasende. jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg ser en klynge med drittunger eller alenemødre med ekstra store barnevogner i en smal døråpning til et kjøpesenter, eller ved enden på en rulletrapp, eller foran døren til en heis, eller andre plasser der deres konstante masing skaper trafikk-kork i løpet av den tiden det tar dem å si "hei". for ikke å snakke om sullikker som ikke klarer å bevege seg fortere enn en hagesnegl og åpenbart ikke har oppfattet at andre personer eksisterer rundt dem og vil forbi, idioter som står i kø ved kassen i en butikk i mangfoldige minutter, og først begynner å sjekke om de har penger når alle varene deres er scannet gjennom, som selvfølgelig må gjøres sakte og nøye på tross av at 15 stykker venter på å bli ekspedert sånn at de kan nå avtaler eller bussen.

     

    og så har vi daglig en eller annen fjott på bussen som skal ha sine koss porta-pro og dårlig musikk skrudd så høyt at de som sitter i bilen bak bussen kan høre bråket. å overdøve motorduringen er greit nok, men det får da være grenser.

  10. hei.

     

    igår lastet jeg ned en helt vanlig .mp3 fil på rundt 20mb. en podcast, altså. jeg lastet denne ned til disk, og startet i WMP slik jeg alltid gjør. denne gangen så kom en feilmelding om at en codec manglet, og ble bedt om å installere en ny en. siden jeg aldri hadde noe problem før, prøvde jeg å ignorere feilen og spille av anyway. da ble filen kun 2 minutter lang, når den skulle vært nesten en time lang. jeg lastet ned mp3 filen på nytt, men samme feil. denne gangen installerte jeg codecen, og alt funka fint. dvs, helt til jeg skulle sjekke noe på youtube. jeg har sjekket dette på mange nettsteder, men uansett hvor jeg går og hva jeg gjør, så finnes der ikke lyd på en eneste video eller .swf fil, når jeg spiller dem av gjennom opera. jeg testet iexplore, men samme feil der. jeg må altså laste ned filene jeg skal se på, og kjøre dem gjennom WMP, vlc elns. video funker fint, men ikke lyd.

     

    jeg prøvde da først å fjerne WMP, som viste seg å være ganske umulig. hver gang jeg slettet mappen til WMP så bygget bare windows opp igjen hele mappen sånn som den var. så jeg tok inn igjen WMP, og oppgraderte til WMP11 i samme slengen, tross hvor intenst jeg hater den oppgraderingen. ingen nytte der. så tok jeg vekk de tre codecpakkene jeg alltid installerer med maskinen, og tok dem inn igjen. no dice.

     

    de tre codecpakkene jeg bruker er altså:

    FFDSHOW-20041012

    Lazy man's MKV 0.9.9

    Direct Show OGG vorbis filter

     

    de tre pakkene har jeg hatt i sikkert nesten to år, og har spilt av alt jeg har sett helt fint.

     

    men når det gjelder problemet mitt. jeg har altså ikke den fjerneste anelse om hvordan jeg skal fikse dette, uten å reinstallere hele maskinen. noe jeg er fristet til å gjøre uansett, ettersom bootingen begynner å bli tregere enn den skal være. så da spør jeg dere guruer om hjelp først, for å se hva dere kan komme med av innspill. kanskje dere vet hvor feilen ligger?

     

    når det gjelder den codecen som ødelagte alt, husker jeg ikke helt hva den heter. frauenhofer eller noe sånt er det eneste jeg husker av navnet. filen ble lastet ned gjennom WMP, så jeg går ut ifra at det er en codec som microsoft har "godkjent".

  11. er svært fristet til å skaffe meg N95-8GB, men har et spørsmål som jeg må få klarhet i før jeg begynner å jakte på gode priser. jeg har hørt fra en av selgerne i en lokal mobilsjappe at det ikke går ann å koble en pc til nettet gjennom en nokia-telefon, over wi-fi. skal du bruke en nokia-mobil som et modem så må det skje over USB, IR eller Bluetooth. er dette feil, eller går det faktisk ikke ann? og hvis det er umulig, finnes det en forklaring på hvorfor?

  12. så loven er vedtatt og aktiv, eller er det bare et lovforslag enda?

     

    om loven er/blir vedtatt, vil det trolig ikke gå mer enn noen par uker fra systemet startes før en eller annen i frankrike saksøker staten. den rettstvisten vil trolig gå i ett år eller to, hvor da IFPI, RIAA, MPAA osv osv gjør alt de kan for å steile saken. til slutt ender saken med at lovverket går imot grunnloven grunnet massesensur, for ikke å snakke om masseovervåking, og lovverket blir revidert i et desperat forsøk på å holde det levende noen år til, i en tilstand som er like ille, om ikke verre enn før. gjenta prosessen 5 ganger, slett loven, start på nytt. i mellomtiden vil det ta grovt et halvt år fra loven trer i kraft, til systemet er på plass og fungerende. derfra vil det ta grovt 2 uker før systemet er knekt, og kanskje 3 uker til før systemet er knust så totalt at det ikke lenger er noen vits i å holde det gående. totale kostnaden for hele fiaskoen ville sikkert kunne sendt alle hjemløse i frankrike til harvard.

     

     

    når det gjelder norge, så er jeg allerede fristet til å flytte langt vekk herifra. at passene skal være biometriske er i seg selv nok til at jeg er på kanten. kommer det tullet her også, er saken avgjort.

  13. dette er vel ren gjetting, men om det er sant at kun vista kan bruke den dingsen der, så er det nok fordi M$ har hatt en finger eller to med i spillet når den ble designet. i så fall vil trolig den greien der kun bli linux-kompatibel ved å gjette seg fram til kommandoer og få noen ildsjeler til å bruke masse tid på å finne ut av den. det ville faktisk ikke overrasket meg i det hele tatt om den virker på en slik måte at du må ha en vanlig harddisk i tillegg, som BIOS booter fra. der startes en liten boot-partisjon, som henter opp akkurat nok til å legge inn en driver som kan kommunisere med flash-modulen. derifra fungerer den som om den var en vanlig harddisk. må bemerke at det er vill spekulasjon, men kanskje det ikke er så vilt likevel? den beste måten å holde den vista-only er å sørge for at ingen andre kan kommunisere med den.

     

    når det gjelder å koble den til en vanlig harddisk, så tror jeg det er snakk om at produsenten integrerer brikken med en harddisk rett på PCB.

  14. får begynne med litt bakgrunnshistorie. PCen som denne PSU sto i, tilhører storebroren min. han var vekkreist i helgen, og kom hjem i kveld. noe av det første han gjorde var å slå på PCen, rett etter å ha koblet til strømkabelen. altså var PCen ikke koblet til strøm over helgen. han slo den på, hørte en rar lyd, og røyk veltet ut bak PCen. strømmen ble nappet ut kort etter, og jeg ble oppringt for å fikse problemet. det tok rundt 10 minutter før han var her med PCen, hvorpå jeg byttet ut PSU med en reserve jeg hadde på loftet. vel testet og sjekket for at maskinen ville gå inn i windows, satt jeg igjen med et støvete gulv og en ødelagt PSU. den er nå skrudd opp, for å se hva som gikk galt.

     

    til info, er PCen vi snakker om ganske enkel. Athlon XP cpu som neppe er bedre enn en 2600+, 512mb ram, to IDE disker, en dvd brenner, SB: live lydkort, og et skjermkort som er ufattelig enkelt og billig. tror det er noe rundt en nvidia 6300 eller noe sånt, men husker ikke. er i hvert fall et kort som kostet mindre enn 500, er smått og passivt kjølt. altså trekker denne boksen lite strøm. den satt med en chieftec PSU på rundt 350w i lang tid, helt til idag.

     

    så da kommer vi til saken. vel oppskrudd, så jeg etter en sprengt kondensator, siden jeg var rimelig sikker på at det ikke er noe annet som kan lage røyk i en PSU (med mulig unntak av støyskyer, da). det så rimelig greit ut, om enn støvete, men jeg så at der var noe galt med to kondensatorer rett ved koblingene til alle de interne ledningene. den ene bulte ut på topp, og den andre så ut som den hadde sprukket. siden resten av kondensatorene så greie ut, tror jeg dette må ha vært årsaken til at broren min måtte lufte ut en trolig giftig røyk fra leiligheten hans. jeg tok en del bilder, så dere kan se selv hva det dreier seg om.

     

    her var bilde av etiketten, med alt som er av info om modellen.

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    DSCN3647.jpg

     

    her var et oversiktsbilde av enheten.

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    DSCN3645.jpg

     

    her var et nærmere oversiktsbilde av innmaten.

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    DSCN3644.jpg

     

    her var et bilde av kondensatoren som var bulet ut på toppen.

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    DSCN3642.jpg

     

    her var et bilde av kondensatoren som så sprukket ut.

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    DSCN3641.jpg

     

    her var et bilde av hva som står trykket på kondensatorene.

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    DSCN3643.jpg

     

    så hva synes dere? har noen i det minste en anelse om hva de kondensatorene skulle gjøre? all info taes imot med stor takk.

     

     

    EDIT: glemte å nevne at kjøleviften som sitter der nå ikke er standard vifte. det er den mest stillegående PAPST jeg kunne få tak i, med tilkoblingen rutet gjennom en forlenger til hovedkortet. den opprinnelige koblingen ble klippet, og ledningsbitene som ble igjen ble isolert og gjemt unna der de ikke ville skape problemer(orket ikke lodde vekk ledningene skikkelig). jeg har ingen anelse om det har noe å si, men jeg er skeptisk tatt i betraktning at PSU stod kald i en helg. jeg tester forresten viften for å se om den var blokkert av støv, mens jeg er igang.

     

    EDIT2: viften var ikke blokkert, og starter lett selv med lav spenning. kjøling burde da ha vært tilstrekkelig.

  15. humoristiske serier? den skal vi fikse!

     

     

    ska vi se...

     

    som tidligere nevnt, GTO. en av de første seriene jeg så, og den har lite konkurranse på humorverdien. handler om en tidligere Yakuza om jeg ikke husker feil, altså en moralsk tvilsom gangster. han fant ut han ville bli lærer. faktisk greier han det, og blir tildelt den verste klassen i byen, om ikke hele japan. for å si det sånn, så er det uortodokse læremetoder på gang her, med ganske god komisk effekt :)

     

    og så har vi Galaxy Angel. fire sesonger med total galskap, det her. GA er en sånn "guilty pleasure" type serie, i at du neppe kommer til å vise den til noen andre med det første. handler om en gruppe med damer/jenter, som er på jakt etter "lost technology". disse dingsene er i praksis magiske katastrofemaskiner, av ett eller annet slag. jentene er i stor grad bygget på klisjeer, men det er gjort såpass bra at det er verdt tiden din.

     

    neste blir Yumeria. serien handler om en gutt som på sin 16årsdag blir overrasket av at en jente sover i sengen hans(det burde være selvsagt at denne jenten er ham totalt ukjent, og definitivt ikke var der når han sovnet). det går ikke lange tiden før det blir kjent for han at der finnes en slags drømmeverden, Moira tror jeg den het, som han selvfølgelig må redde. og selvfølgelig får han hjelp av så mange som 5 kvinnelige figurer, som alle ender opp i rare kostymer for kampene. det er en rimelig kort serie, men den er tettpakka med humor.

     

    2x2 Shinobuden fortjener jo en plass her også. handler om en jente som vil bli ninja, men ikke er spesielt flink til det. serien starter med et oppdrag hun fikk av sin læremester(Onsokumaru), som var å stjele undertøyet til en jente. det blir da med at de to blir venner, og serien går da videre med de forskjellige sprellene til Onsokumaru. forresten, så er han her en trill rund gul ball med fjes på, og han er kongen av pervers.

     

    så har vi Onegai Twins. en spinnoff etterfølger til Onegai Teacher, satt i samme byen. det blir flere gjensyn med karakterene fra originalen, men serien står såpass på egne ben at du ikke trenger å se begge for å forstå alt. Twins handler om Mike, en datanerd type gutt som bor for seg selv. han vet så godt som ingenting om familien sin, og det eneste han har som kan minne ham om barndommen er et bilde av han og en jente i et lite plastbasseng. men plutselig en dag, så dukker det opp en jente på dør, som mener at de to er i slekt. senere på kvelden, dukker det opp en til. :ohmy: her blir det mange rare og komiske situasjoner, mens de prøver å finne ut av fortiden.

     

    og så kom vi til Steel Angel Kurumi. handler da om veldig pene robotdamer, med ganske gode kampevner. fyren som lagde dem brukte da en slags essens av engler(ikke spør meg hvorfor), som han la i en slags kjerne i robotdamene. men så kom han på at hvis han la til essensen til en demon i samme kjernen, ville ting bli mye kraftigere. han mekker da en robot med en slik kjerne, og så blir huset hans raidet av militæret. rett før militæret kommer på dør, blir en feig liten gutt(Nakahito Kagura) dradd med til huset, og dyttet inn ett av kjellervinduene av hans "venner". han utforsker kjelleren, finner robotdamen slått av, han snubler, lepper kolliderer, og robotdamen aktiveres. nå er roboten stormforelska i den feige lille gutten, og hun redder han fra militæret. det var en rask gjennomgang av hvordan første episoden starter serien, og den følges opp med ganske mange rare forsøk av militæret på å få tak i denne superdama. det burde være åpenbart, men er har vi overskudd på humor.

     

    neste blir Girls Bravo. det finnes en verden som går i bane rundt jorden, ved navn Seiren. seff vet de om jorden, men jorden vet ikke om dem. denne verdenen er litt spesiell, fordi 9 av 10 mennesker der er jenter. det resulterer da i at jentene er ganske besatt på å få tak i menn, av åpenbare grunner. serien starter med en jente ved navn Miharu, som blir ganske overrasket når en gutt dukker opp i badekaret hennes. gutten (Yukinari) er da litt annerledes fra vanlige gutter, siden han får utslett når han kommer i kontakt med jenter. selvfølgelig er Miharu den eneste jenten som ikke utløser dette, og det går ikke lange tiden før de begge er på jorden igjen. kaos starter her. denne serien har Mye nakenhet og voksenhumor, så hvis du ikke liker den slags, styr unna. er du av den småperverse sort, løp og kjøp!

     

    og da kom vi til DearS. handler om noen romvesener som plutselig kjæsjlandet på jorden. en av disse var visstnok defekt eller noe sånt, men kjæsjet gjorde at romvesenet slapp løs, sammen med alle de andre ikkedefekte romvesen. det må nevnes at så godt som alle disse romvesen er jenter, og de er laget for å være en slags slave-rase(da av typen stuepike/elsker slave, ikke den tradisjonelle "jobb deg til døde og jeg bare kjøper en til" slave). vår lille defekte venn(Ren) ender da opp med å bli reddet fra kulde og sult av Takeya, som er paranoid og overbevist om at Ren vil hjernevaske ham. mye mer barnevennlig enn Girls Bravo(i den grad en serie om slavejenter er barnevennlig), og like morsom.

     

    kunne fortsatt i en god halvtime til med skriving, men jeg slutter av med min personlige favoritt, MahoroMatic. den første serien jeg så, og den som fikk meg hekta. serien handler da om en androide (en robot som ser ut som et menneske), ved navn V 1046-R Mahoro. denne robotjenten var i sin tid den kraftigste krigsmaskinen i "Vesper" sitt arsenal, i kampen mot romvesen. og hun er kraftig. for de som kjenner til serien Evangelion, og det er mange, så kan hun rive de svære robotene i to uten store anstrengelser. problemet er at hun holder på å gå tom for hva det enn er som holder henne i live, så hun har bare en måned igjen å leve. Vesper fant da ut at hun kunne leve et helt år hvis hun slo av kampsystemene sine, og bestemte at hun skulle få seg et år i frihet. hun valgte da å bli stuepike til en gutt ved navn Suguru(jeg vet. sprøtt. men det forklares hvorfor senere i serien). serien går over to sesonger, og følger de to gjennom deres noe uvanlige liv sammen. litt småslossing her og der er spredd inn i serien, med hovedfokuset på humoren. anbefales på det varmeste :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...