Gå til innhold

ekm

Medlemmer
  • Innlegg

    349
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ekm

  1. De første Samsung 2015 TV'ene kommer vel om noen få dager(js9005, og prisene er hinsides fornuft, nesten 30.000 for 48"). Så selv om det neppe kommer noe prisras til uka tupper jeg at flere vil gi deg "gode tilbud" på de gamle modellene.

     

    Med andre ord en "grei pris", men ikke tidenes røverkjøp hvis du med A-vare mener ny vare (er den brukt hadde jeg forsøkt å presse han litt til).

  2. Nå er jeg langt ifra noen ekspert på vaskemaskiner, men siden tilfeldigheten har det med at jeg har brukt endel forskjellige maskiner de siste årene kan jeg ihvertfall komme med de to tingene jeg vektla når jeg kjøpte to vaskemaskiner for litt siden.

     

    Omdreiningshastighet avgjør hvor vått tøyete er når det er ferdig (og hvor lang tid det tar før det tørker). På maskiner med 1000 o/min er tøyete fortsatt "vått" og tar evigheter å tørke. Forkjellen på 1200 o/min og videre oppover blir mindre, men fortsatt merkbar (jeg anser 1200 o/min som minimum, hest 1400 o/min eller mer).

     

    Støy ifra maskinen er også verdt å merke seg, jeg endte opp på en Whirpool toppmatet m/1200 o/min(til hytta) og Bosch frontmatet m/1400 o/min til leiligheten. Begge disse er veldig støysvake (spesiellt Bosch når den kjøres på 1200 o/min).

    Boschen står på et kjøkkenet med åpen løsning til stua og selv om man "merker" at maskina står på er den "relativt stille". Whirpoolen bråker endel mer men her står den på et bad som ligger i andre enden av en gang i forhold til stua så her er det mindre kritisk.

     

    Jeg hadde styrt unna maskina du linket til hvis dette er en maskin til deg selv du har planer om å ha et par år (skal du kun ha den en kort periode ellet til en utleieleilighet e.l. så er det vel bare løp og kjøp). Den vil sikkert vaske tøy rent i mange år uten problemer, men her i huset hadde det blitt bråk om tøyet måtte tørke i evigheter og det hørtes ut som om det var en tornado igang hver gang maskinen gikk.

  3. Som mange over her har sagt, så var aldri mobilt bredbånd ment for å erstatte vanlig bredbånd, det er et supplement som i første rekke var ment til å sjekke epost og koble seg til enkle tjenester.

    Netcom har jo holdt en relativt høy profil som sier at det skal erstatte dagens kabel løsninger ref:

    Målet er at HSDPA skal kunne erstatte ASDL

    (Jeg har ikke funnet tilsvarende utsagn ifra Telenor, men siden de i stor grad fortsatt tjener penger på kablene i bakken blir det jo større risiko for de å komme med slike utsagn).

     

    Har for tiden selv både Netcom og Telenor sin løsning, og begge hadde løst mine internett behov om de hadde fjernet disse begrensningene(eller ihvertfall hevet grensen til 10GB i måneden og evt. kuttet hastigheten til 500 og ikke 200/100). På meg virker det som om Telenor er litt rundere i kantene, men det er mulig jeg tar feil her(btw ingen som har merket seg at Telenor skriver 5GB iløpet av 2 måneder? Ergo har de egentlig lavere tak enn Netcom?). Jeg var fullstendig klar over disse kravene, men da vi skal flytte iløpet av 6 måneder og deretter igjen om 6 nye måneder hadde det fort blitt endel tusen bare i gebyrer skulle vi valgt en kablet løsning.

    At tilbudene oppfattes som "villedende" har jeg stor forståelse for da begge reklamerer stort med "fri bruk" og gjemmer dette langt nede i kontraktene at det faktisk er begrensinger(håper derimot at dette blir svært kortlivet slik det ble da telenor innførte dette på ADSL en gang i tiden), og den dagen en av aktørene slipper dette løs må nok de andre følge etter.

  4. Merk at begrensningene gjelder totalen for ned og opp(ikke bare ned). Samtlige av begrensningene er forøvrig et par hakk for lave, jeg har tak på 5 GB i måneden og det overstiger jeg fort etter 2-3 uker. Skulle det vært noe fornuft burde grensene burde vel heller ligget på 10 og 20 GB(for fritid og fribruk). 200 kbps er forøverig såpass kraftig bråbrems at det i praksis blir ubrukelig (å åpne vg tar fort nærmere minuttet) så dette burde også heves til minimum 500 kbps.

  5. Et godt tips kan jo være å sjekke ebay. Fant 12" skjerm til maskinen din til rundt 100$ og 12" touch belegg til 70$.

    Nå har jeg dårlig kjennskap til Powerbook, men vil tro at grunnen til at modbook har snudd skjermen var mangel av plass til touch panelet. Siden skjermen din allerede er ødelagt kan du jo skru den opp og se hvor god plass du har til et "ekstra lag" på noen mm.

  6. Nå er jeg ingen stor fan av Dell, men denne er priset såpass godt i forhold til Lenovo sitt alternativ at jeg ihvertfall må ta den med i beregningen når jeg skal bestille ny maskin om ikke så alt for lenge.

    Og i likhet med Sun360 synes jeg det hadde vært fint om noen kunne utdype hva som er forskjell på prosessorene.

  7. Og ihht spesifikasjonene er det nettopp det neotion CAM`en har.....men man får vel trolig kun inn "gratis" kanalene(og den støtter *muligens* ikke lydcodecen rikstv bruker).

     

    Jeg har forøvrig endelig fått opp Samsungen her og foreløpig imponerer den stort - godt fornøyd med både sortnivå, kontrast og respons(spesiellt med tanke på at den kostet såpass lite).

  8. Jeg og har kjøpt denne tven, synes den fungerer veldig bra, men er det noen som vet om det er noen måte og få koblet den opp mot riks-tv med den innebygde digitaltv motageren?

    Det kan *muligens* fungere - ta en titt på CAMen jeg linker til i tidligere i denne tråden - men inntil noen tester / evt. kontakter produsent for å få bektreftet dette må vi leve i uvissheten(jeg tipper at man fint får inn de "åpne kanalene" dvs. NRK, men at kort ifra rikstv ikke vil fungere).

×
×
  • Opprett ny...