Gå til innhold

mk1337

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mk1337

  1. Oioi, du er klar for å bruke penger på en råtass av en gaming maskin, ser jeg. Hehe

     

    Jeg henger meg på de andre sine meninger hva angår CPU. Den du har valgt er litt vel overkill for gaming, du får ikke igjen veldig mye på investeringen.

     

    Jeg ville ha derfor valgt en i7-4790k. Er det en grunn til at du trenger 1 TB ssd? Eller 16GB ram?

     

    Du kan jo alltids vurdere å bruke pengene spart ved å redusere CPUen, og bytte GPU (skjermkortet) fra ett enkelt 780ti til 2x290. 2x290 er betydelig bedre enn ett enkelt 780ti for gaming. Når det er sagt, dersom du velger ett enkelt 780ti i dag, så kan du jo kjøpe ett til i fremtiden, og kjøre det i SLI. SLI 780 ti er bedre enn CF 290.

     

    Dersom du velger crossfire 290, så må du nok øke PSU din litt, tenker jeg. Hehe :)

     

    EDIT: Uansett, så er vel en 780ti mer enn nok for games i dag, og sikkert et par år frem i tid, hehe :)

    • Liker 1
  2. Heheh, ja, det er ikke lett å forutsi om de faktisk klarer å utvikle MMOs som kan dra nytte av HT på en effektiv måte. Men dette er vel noe TS selv må ta stilling til. Utifra det jeg vet idag angående MMOs (og jeg er en MMO gærning), så tviler jeg litt på at de skal klare å utnytte HT effektivt innen 4-5 år, though. Men, jeg har ingen tidsmaskin, så, who knows? :)

     

    Forresten, jeg skjønner ikke helt hvorfor du har linket til multicom oppsettet ditt. Den koster 11,3k+ :) Og for den prisen er jeg egentlig ikke helt imponert. Da ville jeg ha krevd et 780 / 290 kort. Hehe :)

     

    Slik det ser ut:

     

    Jeg stemmer for Joey sitt ENTRY GAMER oppsett med i7+770 dersom vi skal ta i betraktning ren YTELSE. Tror nok ikke man får noe bedre oppsett til under 9000 med tanke på ytelse.

     

    Jeg stemmer for fisker sitt forslag med i5+770 dersom det ikke ønskes å skimpe på PSU+HDD, samtidig har fiskerdiggg sitt forslag rom for å endre til et bedre kabinett uten å gå over 9000.

     

    Ytelsesmessig (frames per second), så tviler jeg at det er STORE forskjeller mellom disse to oppsettene. Det er snakk om noen få FPS på de mest krevende spillene. Den store forskjellen vil ligge i simulator type spill (civ5) der Joey sitt forslag uten tvil vil ha lavere ventetid mellom hver "turns".

     

    For MMOs og starcraft vil du sannsynligvis ikke merke noe. Jeg tror ikke det er tilfeldig at streamerne for WOW/gw2/rift/wildstar/FFXIV etc kjører i5+780/290 oppsett. :) Dette er nok "sweet" spot/mest balanserte kombinasjonen med minst mulig bottleneck mellom CPU og GPU. Så du trenger ikke å bekymre deg for at i5'en ikke er god nok for ett enkelt 770/280x, for å si det sånn. :)

  3. Jeg sliter litt med å gjør dette her; skimpe på PSU, og HDD i stedet for SSD, men...

     

    attachicon.gif4790-280x.jpg

     

    Hm, ser du faktisk klarte å presse inn CPUen din og 280x, hehe. Jeg er definitivt mer enig med dette oppsettet enn ditt iFive. Men det er som du sier, skimpet på både PSU og HDD. Med tanke på ren ytelse, så er nok dette oppsettet du har lagt frem det beste, tenker jeg. Det kabinettet har jeg ingen erfaring med, så skal ikke uttale meg der.

     

    Ikke for å åpne hele diskusjonen på nytt, men det er morsomt hvordan vi brukte så mye tid og energi på å diskutere PSU, men så endte vi opp med mer eller mindre samme PSU. hehe :) Men nå har du heller ikke eksplisitt uttrykt at du mener dette nye oppsettet ditt er bedre enn din iFive for gaming, so who knows. :)

  4. EDIT: Bare så det er sagt, så skrev jeg dette innlegget før jeg så ditt nye entry gamer oppsett, slik at det er iFive oppsettet jeg snakker om i dette innlegget. hehe :)

     

    Hehe, alright, jeg tror det er på tide å bli enige om å være uenig, Vi kommer nok ikke noe sted her. :)

     

    Bare sånn at det ikke misforstås, men din prioritering er fremdeles i7 til fordel av i5 på bekostning av nedgradere fra 770 til 760, dvs iFive oppsettet ditt, right?

     

    Isåfall, så føler jeg at du har forstått det omvendt. For MMO, RTS, og generelt andre spill så er nok i5+770 bedre enn alternativet i7+760, og jeg tror jeg har forsøkt å forklare dette, hehe. Det er FPS spill som bioshock, Battlefield og metro der jeg har lest (ikke selv prøvd, fordi jeg ikke spiller noe særlig FPS spill selv) og forstått det slik at det er noe bevegelse i fronten med tanke på HT der de har klart å tyne og optimalisere/tweake det litt for å få et par FPS gain.

     

    Men per i dag kjører FPS-spill mest effektivt på 4 kjerner, så selv i dag er det overkill. Men likevel, så vil du få totalt bedre FPS (frames) med en i5+770 enn i7+760 (hvis dette er det eneste alternativet) i FPS spill. Det er åpenbart at en i7+770 er bedre enn i5+770 med noen frames. Men hvis du klarer å presse inn i7+770 i et balansert oppsett for under 9k....go for it :)

     

    For tunge simulator spill (civ5) så får du lavere ventetid mellom hver turn, men til gjengjeld lavere FPS og dårligere grafikk. Dette er en tradeoff som TS må selv avgjøre. Hvorvidt det er "bedre" er vel personlig smak her. Noen ønsker mest "eye candy", mens andre er utålmodig og vil ha lavere ventetid.

     

    Nå skal det sies at jeg henger meg på oppsettet til fiskerdigg, ettersom at jeg syntes dette var nær "perfekt" (med unntak av kabinett, men smak og behag her). Der medfølger det i5-4590+280x (som er ekvivalent med 770).

     

    Jeg føler meg trygg på at fisker sitt oppsett er hakket bedre med tanke på ytelse for MMOs, RTS, FPS og andre varierte spilltitler enn iFive oppsettett ditt slik det står (med mindre du justerer fra i7 til i5 og går opp til 770). For simulator heavy spill (Civ5), så er det en tradeoff mellom enten lavere ventetid ELLER bedre grafikk. Der føler jeg at verken ingen av oppsettene er "bedre". Her får man selv gjøre et valg om hva som er "best" for seg selv.

     

    Det er ihvertfall mitt ståsted, så får TS velge som han vil. Jeg har ihvertfall sagt mitt. :)

  5. Sigh, tror ikke vi noen gang blir ferdig joey, lol. :) eg blir helt matt i fingerne mine av å skrive alle disse innleggene, hehe.

     

    Nesten som om vi kan bli enige om å være uenige?

     

    Haha, ja, det var et artig tidspunkt på innlegget. Jeg ventet ikke på det, jeg lover! :)

     

    Jeg føler at vi ikke er på samme bølgelendge når vi diskuterer dette med i7 vs i5. Kan vi gå bort ifra dette med oppsett mot oppsett, og heller fokusere helhetlig kun på om det er verdt å betale et par hundre lapper ekstra for en i7 mot i5?

     

    For det første, angående bioshock. Det er jo nå verken MMO eller RTS, som TS har snakket om, right? Jeg nevnte også i mitt innlegg der jeg startet å rable om i5 mot i7 at battlefield (som er samme type spill som bioshock), så har det vært "rapporter" eller diskusjoner på at HT blir utnyttet, men det gir marginale ytelser. Du nevner også i ditt innlegg at det er snakk om 1-2 frames, og i noen tilfeller mer. Men disse benchmarkene er for de MEST krevende spillene, og i mindre krevende spill så vil differansen være ENDA mindre. Du drar også frem Metro, men dette er ikke den type spill vi snakker om heller.

     

    EDIT: ALtså, syntes du det er verdt å gå ned et helt hakk på GPU til fordel for 1-2 FPS (eller kanskje litt mer i noen enkelte titler) på CPU siden (du må jo selvfeølglig ta hensyn til TAPET av FPS ved å velge et dårligere GPU)? Tror du at dette virkelig TOTALT sett vil gi deg en økning i spillytelse?

     

    Uansett, du sier at CPuen jeg har valgt? eller er det i5 generelt du snakker om i forhold til i7? At det får en liten "knekk" når man dytter litt for mye på den. Men det er her jeg føler at du ikke forstår hva jeg har forsøkt å kommunisere. Med kun ett 760, eller 770, så vil ikke CPUen bli utnyttet til den grad at det er relevant. Som jeg nevnte i mitt innlegg, så er faktisk GPU (760 eller 770) bottleneck hvis man kombinerer det med en 4460 eller 4590.

     

    Bottom line: Du har kombinert den "BESTE" CPUen med et ikke "beste" GPU. 760 og 770 er gode skjermkort, men ikke best,nei. og da vil dette være bottleneck, forstår du? Du får ikke utnyttet potensialet til CPUen fullt ut selv om den er "BEST", fordi skjermkortet holder deg igjen. Er du da ikke enig i at det blir bortkastet å bruke penger på den beste CPUen, hvis du ikke skal kombinere den med det beste skjermkortet også?

     

    Du er redd for at i5-4460/4590 er for svak, right? Men det er ikke for svak kombinert med en 760 eller 770! Det er det som er poenget mitt. Du er bekymret for noe du ikke trenger å bekymre deg for.

     

    Med et ubegrenset budsjett hadde jeg åpenbart gått for det beste skjermkortet OG den beste CPUen.

    Men med mindre du klarer å presse inn CPuen din med et bedre skjermkort enn 770, og likevel holde deg under 9000,. så føler jeg at dette blir et "moot" point.

     

    Ditt oppsett etter min mening, hadde vært perfekt dersom du hadde gått for i5 alternativet + 770. Slik det står, så har du gått for i7+760, og dette blir ubalansert for gaming.

     

    Altså: Er du ENIG eller UENIG i at det blir ubalansert å kombinere den "beste" (dine ord, hehe....) CPUen med et mid-tier gaming GPU-oppsett?

     

    Det er klart, hadde vi hatt ubegrenset midler så hadde vi gått for det ene og det andre, right Joey? :)

     

    Poenget mitt er at i7 i ditt oppsett + 760 er ubalansert. Du hevder det er verdt å velge i7 i ditt oppsett og helller gå et hakk ned på GPU. Det er her jeg er sterkt uenig.

     

    Du skriver at alternativet hadde vært i5-4590 + 770. Dette er mer balansert, og dermed et bedre valg.

     

    PS. Angående microstuttering osv, jeg kommenterte det i mitt inllegg over, men kort sammendrag: For MMOs og RTS, så vil du ikke oppleve microstuttering fordi du bruker i5 istedenfor i7. Som sagt, de fleste streamere på twitch kjører i5, og de spiller ofte de mest krevende og nyeste titlene på markedet MENS de streamer. Ingen microstuttering. Ever. Så microstuttering er ikke noe å bekymre seg for her heller.

  6. Hei,

     

    Bare sånn at vi er på samme bølgelengde:

    1. Laptoppen skal brukes til skoleoppgaver (skrive, microsoft word etc?), ikke noe særlig andre typer oppgaver?

    2. Den skal ikke brukes som gaming maskin, med unntak av kanskje litt sims?

    3. Noe enkel bilderedigering? Hva legger du i dette egentlig? Photoshop eller microsoft paint? hehe :p

    4. Bør være lett, og lav pris. Hadde vært fint om du kunne vært mer spesifikk på "pris". "Lav pris" varierer veldig mye fra person til person.

     

    For en slik skole/enkel underholdsnings laptop så mener jeg at den ikke bør koste mer enn 3500-5000. Noe spesielt mer, og jeg føler at vi nærmer oss grenseland for en slags gaming laptop.

     

    Til perspektiv, du kunne nesten bruke et nettbrett istedenfor laptop for behovet ditt, selv om det kan være litt knotete å skrive på et nettbrett, hehe.

     

    Du trenger ikke å henge deg oppi altfor mye i spesifikasjonene for den type laptop du er på utkikk etter.

     

    Lagringsplass må du nesten selv avgjøre. Siden du ikke skal installere spill, og du skal streame tvserier fremfor å laste ned, så trenger du kanskje ikke så mye lagringsplass? Bilder tar jo litt plass det og, men det blir vanskelig å si noe spesifikt uten at du gir mer detaljer.

     

    Jeg foreslår at du bruker denne linken, jeg filtrert alle laptopper mellom 3500-5000:

     

    https://prisguiden.no/kategorier/baerbar-pc?categoryId=2&sort=popularity&order=desc&pg-q=&price_min=3000&price_max=5000

     

    Velg en laptop med dette her i bakhodet:

     

    CPU: i3 / eventuelt pentium/cerleron dual-core burde være mer enn nok til ditt forbruk, men en i5 kan jo være nyttig dersom du "down the road" ønsker å bruke laptoppen til litt mer intensive ting. Avhengig av hva du definerer som "enkel bilderedigering", så kan en i5 være å foretrekke. Føler at i5 kanskje blir litt overkill for ditt forbruk.

     

    HDD: Hvis du ikke kommer til å bruke noe særlig med lagringsplass, kanskje gå for en liten SSD. DEssverre får du nok ikke noen stor SSD i denne prisklassen med mindre du ofrer veldig mye på andre komponenter. Hvis du føler at du kommer til å laste ned en del ting etterhvert, kanskje en større, men vanlig HDD vil være å foretrekke?

     

    Skjerm størrelse: dette er vel strengt tatt opp til deg, 13-15. Whatever du syntes er mest behagelig.

     

    RAM/minne: for ditt spesifikke forbruk, er vel egentlig 4GB mer enn nok. Men kanskje du burde gå for 6GB-8GB hvis du tenker å bruke latoppen litt mer enn bare til å skrive skoleopgaver/se på streams i fremtiden? Og avhengig av din "enkel bilderedigering", så kan 6GB-8 GB være å anbefale.

     

    Vekt: Laptopper som er beregnet på ditt formålet burde ligge på rundt 2-2,5 kg.

     

    Oppløsning: Det er verdt å nevne at de fleste laptopper i denne prisklassen kjører på 1366 x 768. Dersom du ønsker 1900 x 1080, da må du nesten ut med et par hundre lapper til (rundt 5500+). Det finnes noen få laptopper mellom 3500-5000 med denne oppløsningen, men da forer du veldig mye på de andre komponentene.

  7. Hei,

     

    Fint å høre at vi deler samme filosofi angående balanserte systemer, joey. :)

     

    Jeg må vel også kommentere dette med i7 vs i5. Det jeg reagerte på her, var at du anbefalte å gå ned et hakk på skjermkort til fordel for i7 istedenfor i5. Dette er etter mitt syn et total tap av ytelse hva angår spilling.

     

    Ja, din i7 har høyere klokkefrekvens enn den i crazy, men nå nevnte jeg også i mitt tidligere innlegg (kanskje det ikke kom tydelig nok frem?) at det må sammenlignes med samme "hastighetsklasse" (dårlig ordvalg, skulle kanskje brukt klokkfrekvs her slik at det ikke kunne misforstås). Poenget er at en i7 gir marginal forbedring i spilling, ikke "ganske mye bedre" eller "mye bedre" som du påstår. Dersom du går ned et hakk på GPU på GPU for dette, blir det et netto total tap i spillytelse.

     

    Det er et godt poeng du trekker frem med tanke på CIv5, ettersom at dette er en simulator type spill. Men her er vårt fokus ulikt også, og derav vår konklusjon. Jeg fokuserer på FPS, og du fokuserer på tiden det tar mellom hver "turn". Ja, din i7 vil gi en kortere tid mellom hver turn, men dette på bekostning av dårligere FPS. Spørsmål til TS blir da: Vil han ha kortere ventetid mellom hver turn, eller vil han ha smoothere (FPS) og bedre grafikk?

     

    EDIT: Igjen, så føler jeg at joey og jeg diskuterer offtopic ting. TS har ikke gitt utrykk for at han spiller civ5, eller andre typer simulator spill. Hvis TS ikke gjør det, så er det helt miningsløst å diskutere om det i denne tråden. hehe :)

     

    Når det kommer til MMOs, så føler jeg ikke at du har forstått essensen i poenget mitt. Poenget mitt er at MMos ikke klarer å utnytte HT, så "prossorskraften" du snakker om, blir ikke brukt. Du vil få samme kvalitet og spillopplevelsen enten om det er i5 eller i7, så fremt det er av samme klokkefrekvens (må vel presierere dette her, før du igjen drar frem crazy maskinen, lol). Når det er sagt, så vil ikke klokkefrekvensen mellom i5-4460 (spesielt i5-4590) og i7 CPuen du valgte være så stor at det er verdt å gå ned fra 770 til 760.

     

    Jeg har linket til flere benchmarks i tidligere innlegg, og du er vel kapabel til å finne benchmarks på egenhånd :) Det er snakk om 1-3 FPS som skiller mellom i5 og i7. Årsaken er nok ikke HT, men heller at i7 har en del ekstra småting/tweaks som utgjør den lille diffen på 1-3 FPS. Se gjerne anandtech linken, den er fra okt 2013, ikke "så gammel at den er irrelevant" Du må huske at folk fremdeles bruker/kjøper de CPUene i artikkelen, så det er nok relevant per idag.

     

    Du nevner microstuttering, men du overser screen lag. Når det er mye grafiske elementer på skjermen, da vil din FPS droppe, og du vil få "lag". CPU per i dag er såpass gode at MMOs ikke klarer å utnytte dem fullt ut, og de kjører maks på 2 kjerner (hvorav i5 har 4...så det er nok en stund til at vi har behov for HT), så hyperthreading (i7) er vel litt ubrukelig også akkurat her. Ditt argument om microstuttering blir litt irrelevant når det kommer til MMOs etter min mening. Problemet mange opplever per i dag er dårlig/low FPS, som fører til mye lag. Jeg tviler ektremt sterkt at du vil oppleve noe som helst form for microstuttering fordi du ikke har en i7.

     

    EDIT: For meg så virker det som om du mener at en i5-4460 eller 4590 er bottleneck for 760 eller 770. Jeg forstår det slik fordi du skriver at "skjermkortet slipper å vente på CPU". Tolker jeg det feil? Hvis jeg har tolket det korrekt, så må jeg på det mest høflige si at du tar feil. En 4460 bottlenecker selv ikke en 780! Du kan selv gjøre et par google search "will i5-4460 (evt. 4590) bottleneck 770 (evt 780)?". I et oppsett med i5-4460 (eller 4590)+770, så er det faktisk GPU som er bottleneck. Men vi har ikke budsjett til å øke GPU til noe mer...såå...

     

    De fleste MMO spillere bruker faktisk i5. Dersom du går på twitch.tv, og går under f.eks WoW/wildstar/rift/GW2/SC2 etc. så vil du se at stort sett alle streamers kun bruker i5. Og dette til tross for at de gamer OG streamer samtidig. Man skulle nesten tro en i7 var nødvendig for dette, men nei. Årsaken er nok ikke at de ikke har råd til en i7, men i7 blir overflødig. Og derfor tviler jeg ekstremt sterkt på påstanden din at det er verdt bruke 600kr for å gå fra i5-4590 (eventuelt 4460 fra crazy maskinen) til en i7. Spesielt når disse 600kr kan gå til å oppgradere GPU et helt hakk opp.

     

    Som jeg også nevnte i mitt innlegg, så er 760 ikke et dårlig kort, og vil håndtere alle MMOs de neste 2-3 årene. Men TS skal jo ha maskinen i 5-6 år, så da må vel en 770 være et no brainer valg?

     

    Poenget mitt er: For OVERALL gaming, MMOs og RTS (i starcraft vil du ikke få nytte av i7 på samme måte som i Civ5, forresten) så er det IKKE verdt å bruke 600kr (i ditt oppsett) for å gå fra en i5 til i7 på bekostning av nedgradering i GPU (som du hevder).

     

    SSD: Du trenger ikke å "riste" meg av her, hvis det var meg du snakket til. :) Jeg er ikke uenig i utsagnet ditt om at SSD er bedre enn HDD. 100% enig. Jeg kjører jo selv SSD på min maskin, men det var fordi jeg hadde budsjett til det. Jeg kunne få både i pose og sekk.

     

    Men nå ser det faktisk ut at fisker har funnet et oppsett der du får 250gb SSD+770 (eller 280x er det vel. Begge er på samme nivå, uansett) + en veldig god CPU. Spørsmålet blir om TS syntes 250gb er nok for hans behov. Jeg kjører selv 250gb SSD, og en vanlig HDD til 2 TB. I mitt personlige tilfelle ser jeg at SSD 250gb blir litt liten, men nå er jeg er litt insane hva det angår MMOs og spilling. Har litt for mange spill installert. Men det er meg :)

     

    Det eneste jeg vil peke ut på fisker sitt oppsett, er kabinettet. Jeg kan ikke finne noe særlig informasjon om dette "komplett chassis", og kan dermed egentlig ikke uttale meg noe om den. Men kanskje velge et litt mer "safe" alternativ? Men men.

     

    EDIT: dette kom ikke med da jeg trykket poster. lol. Slik som det står, så syntes jeg at fisker sitt oppsett er mer blanasert, og du vil få mer overall spillytelse. i5-4590+770 er definitivt bedre enn i7-4790+760 når det kommer til SPILLING.

  8. Hei igjen,

     

    Supert at TS har avklart at han skal ha gaming maskin til 6000-9000, da kan vi avslutte saken med "hypotetiske" maskiner. :)

     

    Forøvrig morsomt hvordan Joey gav meg et "stikk" for å anbefale sterkt komplett maskiner, men alle han sine forslag er også komplett maskiner :). Morsomt å se at han har stort sett valgt det samme hovedkortet også, selv om han betegnet det som søppel. hehe :)

     

    Uansett, tilbake til tråden, nok med offtopic greier.

     

    Jeg syntes forøvrig Joey sitt komplett Ifive forslag er et ganske godt utgangspunkt. Det er imidlertidig 2 (eller 3) ting som jeg har komentar til. Jeg ser også at joey har forsøkt å bruke så nær 9000 kr, noe som er vel greit, siden TS har satt dette som "maks grense". Jeg skal likevel legge inn en kommentar på ting du kan spare penger på:

     

    PSU: Problemet er at han har valgt 750w, noe som er overkill. Hvis oppsettet/konfigureringen tillater det, så ville jeg har kuttet ned til 600w.

     

    Du kan bruke denne kalkulatoren her for å få en idé om hvor stor PSU du har behov for:

     

    http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

     

    Når det er sagt, så ønsker jeg å kommentetere dette med bronze vs gold. Ja, gold er bedre. Ingen diskusjon. Men det betyr nok ikke at bronze er "ubrukelig". Dagens komponenter er litt bedre med tanke på strømforbruk og varme. Du har et AMD kort i din dell maskin, og AMD sine kort (jeg kan ikke uttale meg spesifikt om akkuat det kortet du har nå, men på generelt grunnlag) kjører litt varmere enn nvidia sine kort. I tillegg vet vi ikke hvilken kjøler ditt radeon kort har. Jeg mistenker dette er an av årsaken til PCen din kjører "varmt". Det er nok ikke PSU. Etter min mening så kan du spare et par kroner her uten at det påvirker spillytelse i noen særlig grad. Disse kronene kan enten spares helt, eller brukes for å forbedre spillytelse ved å forbedre GPU feks. Som sagt, så er planen din 5-6 år? (du har ike endret dette, eller?), og da vil en bronze holde i massevis.

     

    GPU: Han har valgt 760 i sitt oppsett. For en gaming maskin til 9000 kr, så mener jeg personlig at minimum bør være 770 ELLER 280x (amd). Jeg hadde ikke brukt 9000 kr på en gaming PC med et dårligere skjermkort enn dette.

     

    Her en en benchmark fra anandtech der du kan sammenligne forskjellen mellom 770 g 760. Det er en STOR forskjell på FPS etter min mening. Spesielt når du skal spille MMO, så vil dårlig FPS definitivt føre til problemer. 760 er definitivt godt nok for MMOs de neste 2-3 årene på medium/high til en god FPS, men etter det tror jeg nok du kan få litt problemer.

     

    http://www.anandtech.com/bench/GPU14/815

     

    Du sier at du ikke kan så mye om skjermkort og forskjellen på de ulike merkene (msi, asus, gigabyte, evga etc) ligger i kjølesystemet deres. Generelt er alle kortene like raske. Noen kort (gigabyte) kjører f.eks bittelitt raskere (1-3 FPS overall), men til gjengjeld er litt varmere. GPUen til MSI er forøvrig ganske godt. Du kan youtube Linustech og høre han sine meninger på ulike merker. Det virker som om Joey har vært litt ute av "loopen" med tanke på GPU og gaming. MSI gjør det ganske bra for tiden, og deres kjøleløsning er vel så bra som konkurrente (asus, gigabyte, evga). Faktisk så er det EVGA som har fått et reputation om beste overall/mest balansert kort (kjøleløsning, komponent valg, klokkefrekvens) blant gamer entusiaster per i dag. Men som sagt så er det kun et reputation.

     

    Her er en review av EVGA, MSI og Gigabyte sine 770. Som du ser, så er ikke forskjellen noe særlig. Gigabyte har bittelitt høyere hastighet, men det medfører også litt høyrere temperatur etc. Asus sine kort ville ikke vært noe spesielt bedre enn noen av disse merkene.

     

    http://www.anandtech.com/show/7392/the-geforce-gtx-770-roundup-evga-gigabyte-and-msi-compared

     

    Bottom line: Jeg mener at du må ha minimum 770 (evt. 280x) for en PC til kr 9000 som skal vare deg 5-6 år, og som skal brukes til MMOs/gaming.

     

    CPU: Her føler jeg at Joey har valgt en for kraftig CPU i forhold til GPU. Han burde egentlig ha skjønt at CPUen er altfor kraftig for ett 760, i den forstand at 760 blir bottleneck. CPUen er veldig BRA ja, men den er altfor bra i forhold til GPU.

     

    Litt mer om bottleneck her:

    http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2156056/run-game-answered-complicated-manner.html

     

    Og bench til CPU fra fiskerdigg:

    http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/intel-haswell-refresh_4.html#sect0

     

    Ekstrem kort, og veldig forenklet fremstilling av bottleneck:

     

    Dersom CPU = 80 FPS, og GPU = 60 FPS, så får du maks 60 FPS i spill. Sløst penger på en for kraftig CPU.

     

    Dersom CPU = 60 FPS, og GPU = 80 FPS, så får du maks 60 FPS i spill. Sløst penger på en for kraftig GPU.

     

    Dersom CPU = 70 FPS, og GPU = 70 FPS, så får du maks 70 FPS i spill. BALANSERT. Ingen penger sløst bort.

     

    Hvorfor Joey har bestemt seg for å "sløse" med penger her, vet jeg ikke.

     

    Forskjellen mellom i5 og i7 er hyperthreading (forkortelse HT). Ekstrem kort forklaring: i5 og i7 har samme antall fysiske kjerner (4 stk), men i7 har hyperthreading (som tillater to logiske kjerner per kjerne). Dvs, i7 har "8" kjerner, sånn sett. SKal ikke gå mer innpå det her.

     

    Mer om hyperthreading, hvis du vil lære mer:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hyper-threading

     

    Problemet er at spill generelt (SPESIELT MMOs) klarer ikke å utnytte mer enn 4 (som regel kun 2...), og HT på i7 blir selvfølgelig bortkastet. Det kan hende MMOs om 5-6 år kan det, men det er vel irrelevant, ettersom du kanskje skal kjøpe en ny PC da, anyway?

     

    PS. Det kan nevnes at HT er en fin løsning på en i3 (2 fysiske kjerner, 2 logiske = totalt "4" kjerner), men jeg skal ikke gå noe mer innpå dette her, ettersom vi snakker om i7 vs i5.

     

    Wildstar som er en MMO som nylig ble releaset klarer ikke å utnytte noe mer enn 2 kjerner effektivt, let alone "8" kjerner... De fleste spill utnytter 2 eller 4 kjerner, og ettersom i5 og i7 begge har 4 fysiske kjerner (i7 har 4 logiske i tillegg), så vil ikke det være stor forskjell på ytelse i spill. Det er verdt å nevne at et svært fåtall spill (f.eks battlefield, har ikke gjort mye research her, så ta det med en klype salt) per i dag klarer å utnytte hyperthreading på i7, men de har kun oppnådd marginal forbedring i ytelse i forhold til å ikke bruke HT på i7. Må nok vente et par år her før HT på i7 blir en "ting" for gaming.

     

    MMOS er generelt ikke kjent for å være særlig optimalisert med tanke på CPU utnyttelse, og mange av dem sliter med å utnytte mer enn 2 kjerner fullt ut. Jeg leste nylig på WoW forums om at noen har "tweaket" WoW til å "bruke" hyperthreading, men ytelsen (FPS) ble ikke forbedret fordi ytelsen per kjerne ble utnyttet altfor dårlig.

     

    Jeg kan sitte her og skrive om HT (hyperthreading) hele dagen, men et par raske google search med: "Does games need/use hyperthreading?" vil gi deg all den informasjonen du ønsker.

     

    Konklusjon: HT på i7 er "ubrukelig" for TS sitt behov, og følgelig vil kjøp av i7 være overkill. Du vil oppnå mye mer ytelse i GAMING ved å gå ned fra i7 til i5, og heller gå et hakk opp på GPU.

     

    Her viser joey at han ikke spiller noe særlig MMO, ellers ville han ha visst dette her. Det er et skikkelig bomskudd å påstå at i7 er "mye bedre" enn i5 for dette formålet. Det er korrekt at CPUen han har valgt er generelt bedre enn crazy varianten, men IKKE NOE SÆRLIG BEDRE FOR MMOS/Gaming (vi snakker seriøst maks 1-2 FPS diff i noen veldig spesifikke og krevende spill ellers er det ikke noe forskjell), spesielt når du kun kombinerer det med ett 760/770 kort.

     

    Quote joey:

    "Jeg kan ikke få til bedre CPU på ditt budsjett nei. Dette er en mye bedre prosessor enn i5 variantene vi har kikket på i "Crazy" PC'en når det kommer til spill som CivilizationV f.eks. Jeg misstenker også Rome som du nevnte tidligere vil være veldig glad i denne CPU'en. For ikke snakke om MMO'er. Så min mening er helt klart å velge denne CPU'en fremfor GTX770 skjermkort."

     

    Videre gjør han et skikkelig bomskudd med tanke på ytelse ved å anbefale å gå et hakk ned på skjermkort til fordel for i7 istedenfor i5. Det eneste dette har medført, er at du får dårligere total ytelse i spillet, ikke BEDRE. Årsaken til at jeg drar dette frem er at jeg faktisk tidligere har hatt en diskusjon på i7 vs i5 i CivilizationV, hehe :)

     

    Artikkel:

     

    http://www.techspot.com/review/320-civilization-v-performance/page12.html

     

    Utdrag fra artikkel:

     

    When looking at a range of CPUs, it became clear that core efficiency matters more than the number of cores, but having four cores at your disposal is the sweet spot. By far the best value processor for playing Civilization V is the Core i5, which is at no disadvantage to the Core i7. The Phenom II X4 also performed very well, while the extra cores of the Phenom II X6 went to waste as they so often do when gaming.

     

    BENCHMARK CPU FOR CIV 5 og generell artikkel på i5 vs i7:

     

    http://www.anandtech.com/show/7189/choosing-a-gaming-cpu-september-2013/8

     

    Se på grafen for EN gtx 580 GPU (dette er mest relevant, siden du kun skal kjøre ett skjermkort, og 580 er det nærmeste du kommer 760/770 av alle oppsettene som er presentert). Som du ser, så ligger i5 stort sett på samme nivå som i7 såfremt de er i samme hastighetsklasse. Legg også merke til hvor i5-4430 ligger. Den er bokstavelig talt ca. 2 FPS bak toppen. Grunnen til at jeg nevner dette, er fordi crazy oppsettet kommer med en i5-4460, som er litt bedre enn i5-4430. Joey betegnet i5-4460 "tvilsom", men som du ser, så er den nok ikke så tvilsom. De beste CPUene for Civ er bokstavelig talt omtrentlig 2 FPS bedre.

     

    PS! Legg også merke til at det er en i5 som ligger på toppen for ett enkelt nvidia 580 kortet. Årsaken til at jeg spesifiikt plukker ut denne grafen er fordi ett nvidia 580 er det nærmeste du kommer ett nvidia 760/770.

     

    Forøvrig kan du også lese siste side av artikkelen på anandtech linken, der ser du differansen mellom i5 og i7 på de MEST krevende spillene. For mindre krevende spill, så er differansen enda mindre. Syntes du fremdeles det er verdt å gå et hakk ned på skjermkort til 760 til fordel for i7 istedenfor i5? Hehe :)

     

     

    På bakgrunn av alt dette, er jeg derfor sterkt uenig i joey sitt utsagn om "å velge denne CPUen fremfor 770 skjermkort" når det er snakk om GAMING. Ikke bare er HT på i7 "ubrukelig" for gaming PER I DAG (kan jo endre seg om 5-6 år, men da skal TS uansett ha en ny maskin?eller? :)), men i tillegg er CPUen mye raskere enn det GPU er, slik at GPU blir bottleneck, som da medfører at potensialet til CPUen han har valgt ikke utnyttes fullt ut i GAMING. Det har dermed blitt brukt penger på noe som ikke kommer til å bli brukt. Dette blir det samme som å bruke penger på en overklokkingsversjon når du IKKE skal overklokke. CPU+GPU han har valgt er UBALANSERT. Jeg anbefaler sterkt å gå ned til i5, og heller et hakk opp på GPU til 770.

     

    Ellers ser resten av oppsettet fint ut. 8GB ram er jeg enig med (selv om mr joey tidligere nevnte noe om 16GB....hehe), Fractal kabinett er jeg stor fan av. :) Jeg anbefalte også en skikkelig god vanlig HDD fremfor en liten SSD, så her er jeg åpenbart enig (EDIT: Skal bare poengtere at SSD er bedre enn vanlig HDD, men ettersom at vi har et budsjett å forholde oss til, så er vanlig HDD i dette tilfellet et godt valg dersom SSD betyr at vi må kutte ned på GPU/CPU eller at vi blir stuck med en 120GB etc). Windows versjon har jeg ingen formening om, det er smak og behag. Noen liker 8, andre liker 7. For gaming utgjør verken W7 eller W8 noen særlig nevneverdig forskjell.

  9. Lol fiskerdigg, ja, denne tråden har tatt helt av. Hehe.

     

    Vel, jeg skal virkelig å prøve å holde dette til et TL:DR innlegg denne gangen.

     

    EDIT: Ser at innlegget ble langt uansett. Tor jeg må ta meg et kurs i "hvordan skrive mindre, men likevel få frem poenget". Til Trådstarter: les de siste paragrafene, det er der jeg henvender meg til deg.

     

    RAM: Jeg hadde 4GB i 2004, min 7 år gamle laptop har 8 GB. Om 5 år så er vi i 2019, og du "tipper" at man trenger 16GB da. Isåfall har jeg vært på 8GB siden 2007 til 2019 = 12 år på 8GB. Hvordan ser kurven din ut nå? Tipper den ser ganske flat ut, lol. Igjen, her antar du veldig mye om TS. Du syntes 8GB er nesten er for lite i dag, for ditt behov kanskje? For gaming, er det vel strengt tatt ikke behov for mer enn 8GB? Poenget mitt er at det er dumt/idioti å anebfale han å bruke penger på noe som om han ikke får bruk for kanskje før om 5 år..når han muligens skal kjøpe en ny PC ved den tid, og han kan da kjøre på med 16GB hvis det viser seg at det er behov for det. Du skjønner vel hvorfor det blie litt unødvendig bruk av penger i dag, right?

     

    Selektiv hukommelse: Jeg syntes vel det er du som har litt selektiv hukommelse? Eller kanskje du tolket det jeg skrev litt annerledes enn det jeg mente? Poenget mitt er at DENNE tråden handler om å anskaffe en gaming PC til 6000-8000, MAKS 9000. Og da kommer du løpende inn med forslag om ting og tare som ikke har noe å gjøre i en budsjett PC. Du skjønner vel at dette ikke bidrar til noe hjelp? Det at du råder om å "bruke mer penger" slik at han kan få enda bedre er vel ikke rocket science? Mer penger = potensielt bedre PC? No shit, Sherlock. Vi ønsker alle at vi hadde ubgrenset midler, men det har vi nok ikke. Jeg og fiskerdigg prøver ihvertfall å jobbe utifra kriteriene til TS.

     

    DU gidder ikke å komme med forslag før TS har gitt uttrykk for at det er det han ønsker. Har du lest innleggene til TS? Hallo? Han skriver jo nesten i vært eneste innlegg om "PCen" som er linket til er bra, eller om det finnes noe bedre til den prisen etc? Er ikke dette utrykk for at han ønsker seg en PC i den prisklassen, så vet ikke jeg........

     

    SSD: Jeg spilte også AoC, men kan ikkke huske at jeg noen gang var i fare for å "død" fordi jeg loaded et par sekunder ekstra. Altså, du snakker som om forskjellen mellom HDD vs SSD er snakk om MINUTTER: At kameraten din gikk rundt og rakk å loote alt sammen før du "loaded" deg inn i sonen, lol? Seriøst, I don't even. Nei, forskjellen på de sekundene er ikke liv og død. Du spawner ikke "på toppen" av en boss når du loaded inn i en ny sone eller instance/dungeon.

     

    Du sier at det er idioti å spille MMO uten SSD, hvorfor? Fordi du bruker et par sekunder mer på loading? Og det kan være forskjellen mellom liv og død? Tror ikke jeg døde en eneste gang fordi jeg brukte et par sekunder ekstra på loading i mine tidligere PCer da jeg spilte WOW. Det virker ikke som om din MMO historie er noe særlig å snakke om.....SÅ nei, SSD for MMO er ikke en nødvendiget, kun luksus etter min mening. En luksus som kan lukes vekk til fordel for bedre ytelse i spillet hvis man ikke kan få både i pose og sekk. Poenget mitt her er at dersom han skal ha SSD, så må dette gå på bekostning av noen av de andre komponentene hvis han skal holde seg inenfor budsjettet sitt. Hva foreslår du at han kutter ned på? Skjermkortet til fordel for SSD? CPU? Mobo?

     

    Få dette inn i huet ditt: Det er ingen som argumenterer for at vanlig HDD er bedre enn SSD: SSD er bedre. THe end. MEN i TS sitt tilfellet, så betyr anskaffelse av SSD at han må kutte ned på andre komponeneter, eventuelt ØKE budsjettet sitt. Han har ikke gitt utrykk for å øke budsjettet sitt uvetover 9000 (og dette var "smertegrensen", pc'en skal jo helst ligge mellom 6000-8000), og jeg ser heller ikke hvilken andre komponenter han kan kutte ned på uten at det går ut over ytelsen. Å gå fra 770 til 760 er NO GO, og def. ikke verdt det for spilling av MMO og SC. Det er ikke verdt å bytte et par sekunder raskere lasting mot FPS for MMOs og grafikk. Poenget mitt her er at jeg forsøker å få en billigst mulig gaming maskin, men likevel opprettholde ytelsen så høy som mulig. Hadde budsjettet vært høyere, da hadde problemstilling vært en annen. Right?

     

     

    God FPS er langt viktigere i MMOs enn "loade" raskere. Screen lag midt under en boss fight VIL drepe deg. Du snakker om å "shave bort" 20 ekstra FPS som om det ikke er avgjørende i MMOs, men spiller du egentlig noe særlig MMOs, utenom din erfaring med AoC? Vet du egentlig hvor mye FPS har å si i MMOs inntil et visst punkt? Som sagt, lav FPS, stuttering, screen lag = dead i boss encounters. I mange MMOs så er low/med grafikk settingen dårlig med tanke på å vise alle grafiske elementer korrekt, noe som kan føre til at du står "in fire" og dør. Og i de tilfellene kan jeg garantere deg at du ønsket at du hadde bedre GPU så du ikke trengte å kjøre på Low grafikk. Men HEY, du har SSD, du lastet selve instancen/dungeon litt raskere....right? :)

     

    PS. Forøvrig er SSD ikke spesielt "nødvendighet" til starcraft heller. Du må uansett vente til alle ANDRE spillere laster inn kartet. Med andre ord, det eneste SSD hjelper til her, er at du kan sitte og se på at andre laster inn kartet når du er ferdig. Woooow. Flott investering. :)

     

    Spørsmål til deg: Anbefaler du at det anskaffes SSD i dette SPESIFIKKE tilfellet (ikke generelt grunnlag), vel vitende at dette vil gå på bekostning av en annen komponent grunnet begrenset budsjett? Dersom JA; hvilken komponent ville du sannsyligvis skjært ned på til fordel for SSD?

     

    Bottom line: Det er ellers flott å se at vi har kommet til en viss enighet her. Fint at du også mener at det sannsynligvis er vanskelig å sette opp en raskere maskin til den prisen. Da er vel denne PCen, eller PC med lignende komponenter det du får i denne prisklassen.

     

    TIl slutt, jeg skjønner ikke helt kommentaren om at PCen ikke er godt kjøp. Du sier i samme paragraf at det er vanskelig å sette opp noe raskere til den prisen, men det er ikke godt kjøp til den prisen (TILBUDSPRISEN).....Forstår jeg det riktig da at du har andre alternativer som er bedre kjøp til den prisen? Eller? huh? Men du skrev at det var "vanskelig, om ikke umulig" å sette opp noe bedre til den prisen? Sigh.

     

    Hvis jeg gav deg 9000,- kr akkurat nå, og bedt deg kjøpe meg en ferdig bygd gaming PC, hvilken PC hadde du kjøpt? Kan du linke til en? Please.

     

    TS:

     

    Du har to sider av samme sak her. Både fiskerdigg, jeg og Joey (....) er vel interessert i at du gjør et godt kjøp.

     

    Joey fokuserer på kvaliteten, og vil at du skal kjøpe bedre kvalitetskomponenter for at de skal vare leeeeenge. Men dette forutsetter at du må øke budsjettet ditt, eventuelt så forslår han å fokusere på kvalitet på bekostning av ytelsen. Dersom jeg tolker setningen hans om "heller kvalitet enn 20 FPS ekstra" korrekt. Når det er sagt, de komponentene som det er snakk om i denne tråden erikke så dårlige at de ryker etter 3,5 år, lol. De vil fint vare deg i den estimerte levetiden du oppgav, 5-6 år.

     

    Som du selv ser, Dell pakken du kjøpte har vart deg til nå. Jeg kan garantere deg at Joey hadde sagt en ting eller to i retning av "søppel" dersom du hadde kommet her ved tidspunktet du gjorde kjøpet og spurt om det var et godt kjøp. Eller hva Joey? Hva er dine første tanker når du hører "Dell pc pakke til 6000-7000 kr"? Hehe. Til tross for dette har TS vært stornøyd, så det tyder vel at å investere såpass i "kvaliteteskomponenter" ikke har så stor betydning her?

     

    Jeg og fiskderdigg på en annen side har fokusert utelukkende på selve ytelsen PC kommer til å ha i spill. Vi har gått for det som gir mest for pengene, med tanke på ytelse (FPS+grafikk). Joey innrømmer her også at det er "vankskelig om ikke umulig å sette opp noe raskere". Selv han sliter med å finne et raskere oppsett.

     

    Det er opptil deg TS, valgene du har:

     

     

    Joey: Øke budjsettet ditt eller kutte ned på ytelsen til fordel for "kvalitetskomponenter" som skal visstnok vare deg leeeeeenge, dette til tross for at du satt levetid til 5-6 år, hvorav jeg personlig mener fokus på kvalitet blir mindre relevant i dette tilfellet.

     

    Komponentene det er snakk om er ikke så dårlig at de ryker etter 3,5 år nei. Som sagt, jeg kjøpte en "gaming" laptop til...7000kr ? eller var det 8000? for 7 år siden, den funker fint i dag til nettsurfing og slikt. Jeg kan GARANTERE deg at joey ville ha betegnet min 7 år gamle laptop som søppel, og at den vil ryke etter 2-3 år. Sikkert. lol. 7 år senere, funker helt kurant, kan faktisk spille WoW på low settings. Crazy, eh?

     

    Jeg og fiskerdigg: Vi har foreslått at du går for en PC som gir mest ytelse for pengene. Og nei, komponentene ryker nok ikke etter 3,5 år. Den vil fint overleve 5-6 år. Nekter å tro at min 7 år gamle laptop hadde det som joey ville ha betegnet som "kvalitetskomponenter". Likevel lever den i beste velgående, 7 år senere.

     

    KORT sagt: Dersom økning av budsjettet ditt IKKE er mulig: Ønsker du (TS) å få best ytelse for pengene i dag, og de neste 5 årene og heller kjøpe ny PC når den tid kommer? Eller ønsker du å fokusere på kvalitet, og heller spille på lavere settings/dårligere ytelse, men hey, PCen varer lenger. Jeg er helt sikker på at å game på en rigg som er 5-6 år gammel, og som i utgangspunktet var bygget med komponenter med fokus på levetid enn ytelse må være litt av en opplevelse. TS, du har selv erfart hvordan det er å spille på en maskin som er 4-5 år gammel (Dell), right? :)

     

    TS, jeg syntes virkelig at du må komme med et innlegg, ellers blir denne tråden spammet med meningsløse innlegg fra meg og joey hvor di argumenterer om ting og tang so kanskje ikke en gnag er relevant. Avslutt nå dette en gang for alle: Skal du ha en PC for 6000-8000? eller var det 9000? Eller skal du øke budsjettet ditt ytterligere? Hva blir det til? :)

  10. Dunno where to begin, og jeg trenger vel strengt tatt ikke quote alt, right? Skal prøve å kjøre dette i korte sammendrag. Apparently, så "spammer" jeg tråden.

     

    Ja, det er korrekt at det er urealistisk å få en gaming PC som varer de neste 5-6årene for kun 6000-7000. Det vel strengt tatt ikke noe poeng å diskutere dette?

     

    Problemstillingen er at TS har skrevet i sine innlegg at han fortsatt ønsker å kjøpe en PC i den prisklassen, kan "strekke" seg til 9000 kr. Jeg har ikke sett at TS har skrevet at han ønsker å øke budsjettet utover dette, right?

     

    Basert på dette, så har du ikke akkurat bidratt mye til å hjelpe TS, bortsett fra å kritisere forslaget som har kommet frem, og argumentere om ting og tang. Oh right, glemte nesten. Du kom jo med et råd, "bruk mer penger". Du "gidder ikke" å sette opp forslag som er uinteressant for TS. Men TS er jo interessert i en "budsjett" PC? Eller har jeg ikke fått med meg noe? Har TS endret/økt budsjettet sitt? Eller kanskje ombestemt seg, og ønsker ikke å kjøpe ny PC likevel? Vel?

     

    Mitt innlegg om å øke CPU til 4690 var ikke ment som "oh, du spiller slike spill, da er 4460 søppel". 4460 er MER enn tilstrekkelig å spille starcraft+MMOs. Forslaget var ment som en future proof, dvs, fortsatt kjøre MMOs de neste 5-6 år uten problemer. Per i dag er 4460 mer enn nok, men TS må nok belage seg på lav grafikk etter 5-6 år, men fortsatt spillbar på noen MMOs (WoW f.eks, lol). Når det er sagt, TS ønsker en PC som varer i 5-6 år, så jeg regner med at han skal kjøpe en ny da? Da er forslaget mitt ubrukelig, når jeg tenker meg om.

     

    Shit, ser at dette blir avhandling innlegg igjen. Får gjøre det kort:

     

    Kjapp kommentar: Jeg kan ikke huske at jeg har nevnt at dette oppsettet er verdens beste? Det er nok det beste du får for den prisklassen, og noen justeringer kan nok gjøres. Konfigurerbarehet ER jo en av det positive med komplett PCen her, og det er jo årsaken at jeg anbefaler den.

     

    Utfordringene og spørsmålet mitt som du besvarte på var "helt på jordet" og latterlige fordi du kom inn i en tråd der TS flere ganger spørr om et oppsett for en gaming PC for 6-8k, kanskje 9k. Du presterer med å foreslå gold PSU+SSD 250-500 GB, og nå sier du at han burde skaffe 16GB RAM? LOL? Igjen, her føler jeg at du ikke helt forstår hva denne tråden handler om. Vi snakker ikke om det beste PC oppsettet, men et kurant gamer oppsett i en budsjett PC i den prisklassen TS har gitt uttrykk for.

     

    Generelt: Du "ler" av mine links til customer review, men samtidig er du skeptisk til MSI fordi du har hatt dårlige erfaringer tidligere. Så din "customer review" er OK, men andre sine er "latterlige"? Etter min mening er det beste å høre andre sine erfaringer, og det er jo klart det finnes avvik, sinte kunder, eller kunder som ikke har peiling. Men det er også mange som faktisk HAR peiling som skriver customer reviews. Statistikk lyver ikke. Når det er overveldende positive reviews, så er er sannsynligvis en grunn til det.

     

    RAM: Ja, komplett kunne valgt bedre RAM, men da hadde jo prisen vært mer. Halloooooo? Poenget mitt er at du ikke får bedre RAM til denne prisen. Ja, det FINNES bedre ram, men da må du åpne lommeboken. Du anbefaler 16GB fordi du "tipper" at det ikke er for mye om 5 år. Basert på hva da? Jeg mener, det er "latterlig" at jeg bruker customer reviews som grunnlag, men du baserer dine forslag på...magefølelsen? Og det er visstnok ikke latterlig? Men om 5 år har TS kanskje planer om å kjøpe en ny pc? Kanskje derfor han hadde estiemert levetid på 5-6 år for ny pc? Snakk om bomskudd å anbefale 16GB.

     

    SSD: Nei, jeg har ikke snudd 180 i SSD vs HDD. Jeg anebfaler fremdeles 1TB/2TB for en budsjett PC, slik som jeg skrev i tidlgiere innlegg. Jeg skrev i et tidligere innlegg at SSD reduserer loading tiden på enkelte spill med et par sekunder. Dersom TS føler dette er avgjørende for spillopplevelsen sin, så kan han gå for SSD. PERSONLIG mener jeg fremdeles at det ikke er verdt å skaffe en SSD dersom det betyr at han blir stuck med en tvilsom 120GB. Hvor mange spill+OS kan du kjøre på 120GB? Ikke mange. Hvordan du har innbilt/tolket at jeg har snudd 180 her, skjønner jeg ikke.

     

    Forøvring: Fint vi er enig om GPU. Du tar for mange forutsetninger i forhld til TS: DU skriver at hovedkortet ikke er tilstrekkelig fordi det kun har ett spor? Jeg kan ikke huske at TS har gitt uttrykk for et ønske om noe mer? Vi kan jo ikke sitte her og synse, og lage masse forutsetninger om TS, og dermed basere forslag med det som grunnlag? Du skriver at man riskierer at PCen ryker etter 3,5 år. Altså...basert på hva? Komponentene er ikke så dårlige at det ryker av den etter 3,5 år, lol. Er du helt seriøs når du mener at disse komponentene faktisk har risiko for å ryke etter 3,5 år, spesielt med tanke på forbruke til TS? Jeg kjøpte en billig laptop for 7 år siden for gaming, og den funker helt greit i dag til websurfing og slikt. Jeg kan faktisk kjøre WOW på low graphic på den...tenk det. Jeg nekter å tro at komponentene i min billige laptop er bedre enn disse komponentene med tanke på levetid.

     

    Og ja, i en budsjett PC må du skimpe på NOE. Og da vil man skimpe på ting som har minst mulig effekt på selve spillopplevelsen. Bruke 400kr mer på hovedkort for noe som man "kanskje" får bruk for (overklokk+GPU)? bruke 500kr mer på PSU? bruke 700-800 kr mer på RAM fordi man "tipper" at spill i fmretiden bruker det? Bruke et par hundre lapper til på SSD for å spare noen sekunder her og der? Kanskje enda et par hundre lapper på kabinett for bedre luftkjøling som man ikke har behov for fordi man ikke bruker PCen på en slik måte (f.eks overklokking) som produserer mye varme? Eller 1000kr mer på CPU fordi man "kanskje" skal overklokke? Plutselig er vi langt over budsjettet til TS, right?

     

    Bottom line: Er du ENIG eller HELT UENIG i at dette er et relativt godt oppsett til den prisklassen det er snakk om? Vi snakker ikke om at oppsettet er det beste du kan få tak i, eller om at det finnes bedre oppsett. Nei, kun: Er dette et kurant oppsett i prisklassen som TS har gitt utrykk for? Hvis TS IKKE ønsker å øke budsjettet, men likevel vil ha en gaming PC. Ville du ha sagt at dette er et godt kjøp eller ikke?

     

    Ja, du skriver at maskinen er "søppel", men igjen, da sammenligner du med PCer i en helt annen prisklasse..........Er den "søppel" for prisen det er snakk om? Vel?

     

    Dersom du mener at du kan få mye bedre i denne prisklassen, da må du gjerne komme med forslag. Jeg er helt sikker på at TS ville ha satt pris på det. Men du "gidder" jo ikke å komme med noe forslag, så hva gjør du i denne tråden egentlig? Hm...

     

    TIL TS: Sammendrag: PCen er "søppel" ifølge joey fordi komponentene ikke er det beste du får tak i. Det er korrekt. Men hvis du vil ha bedre, da må du øke budsjettet ditt. Hvis du ikke ønsker å øke budsjettet, så er nok dette det du får for pengene dine. That's life. :)

  11. I valuta for pengene så får man mest igjen med Edge maskinen.

     

    PSU er 500watt men det holder i massevis og vi veit ikke hvilket merke det er, det kan hende det er av samme kvalitet som resten av hw'n som er udiskutabelt bedre enn i i30 .

     

    Oi, her var det altfor mange argumenter for hvorfor Edge maskinen er "udiskutabelt bedre". Det tok meg hele 2 sekunder å lese alle argumentene.....

     

    Kan du i det minste gi noen som helst form for forklaring på hvorfor edge maskinen er bedre?

     

    Alt jeg leser er: Edge maskinen er bedre. Den har en 500w PSU med ukjent merke og spesifikasjoner, men den KAN være god. La oss gamble på dette. yup. Great idea.

     

    Jeg føler nesten at dette er litt trollbait, etter at jeg kom med alle argumentene, så har du ikke kommet med en eneste motargument bortsett fra at PSUen i edge maskinen er tvilsom. Og av dette trekker du konklusjonen "du får mer igjen for pengene med edge maskinen"?

     

    Ingen kommentarer til verdien av 1 ekstra år med garanti? Hva med gpu+cpu kombinasjonen ? Er du helt sikker på at 4670+760 er bedre enn 4460+770når de fleste spill er gpu intensive? No? ingen kommentar?

     

    Komplett PC: du får bedre skjermkort, GARANTERT bedre PSU med større watt , bedre garanti, et hovedkort som faktisk er tilpasset behovet til trådstarter (dvs, ikke kastet ort penger på unødvendig ting), kan faktisk endre HDD til noe som er bedre tilpasset prisklassen, OG tastatur+mus....

     

    Men edge maskinen er bedre anyway? Because? Fordi den har en bedre CPU og et hovedkort med masse funksjoner som ikke blir brukt? Hvordan er akurat dette "bedre" til gaming, spesielt når spill er GPU intensiv?

     

    PS. Joey: Venter fortsatt på svaret ditt om at komponentene i PCen er "søppel" eller "skikkelig dårlig maskin". Jeg kan se at du leser denne tråden, så du trenger ikke å late som om du ikke har lest innelgget mitt. hehe :)

  12. Hvis vi sammenligner EDGE maskinen med Kompletts i30 Crazy så har Edge bedre hovedkort(Hovedkortet har fått bra reviews)og cpu.

     

    i30 har et bedre psu og bedre skjermkort.

     

    Resten av delene er sammenlignbare.

     

    Med tanke på budsjettet til TS så vil jeg påstå at EDGE gir desidert mest valuta for pengene her.

     

    Er du seriøs? :) Ikke lure spørsmål...

     

    Edge har bedre CPU og hovedkort, som du sier. Men, hovedkortet er "bedre" fordi det har flere fancy funksjoner, som trådstarter ikke kommer til å bruke. Er dette vverdt å bruke penger på? Syntes du?

     

    Konklusjon: Edge maskinen har "bedre" hovedkort, men "bedre" i dette tilfellet er fancy funksjoner som trådstarter ikke en gang kommer til å bruke...maybe. Gir en bitteliten + til Edge maskinen her.

     

    CPU er overklokkingsversjonen, og er bedre. Men igjen, trådstarter har sagt at han ikke skal overklokke. Trådstarter spiller MMOs, så her kan jeg være enig i at 4670 versjonen er en fordel.

     

    Men jeg tviler sterkt på at 4670k+760 er BEDRE enn 4460+770 med tanke på spilling. Et 770 vil utvilsomt gi mer ytelse i spill i forhold til 760, enn differansen mellom 4460 og 4670.

     

    Konklusjon: Komplett er bedre her. Under spesielt CPU intensive spill, så kan man vel si at det er uklart hva som er best. Men de fleste spill per i dag er GPU intensiv.

     

    PSU på EDGE sin maskin er 500w, og det står ikke en gang hvilket merke eller spesifkasjoner den har...Shaaaady. På komplett maskinen kan du endre til en VELDIG god PSU fra corsair for kun 26 kr mer. Og den er ti log med 650w.

     

    Konklusjon: Komplett vinner igjen.

     

    Komplett PCen har 3 år sende inn garanti mot edge pc som kun har 24 mnd (2 år). Pluss du får med VANNAVSTØTENDE (looool) mus+tasatur på komplett pcen.

     

    Konklusjon: Komplett vinner igjen. Jeg mener, VANNAVSTØTENDE tastatur. DAMN. lol. :)

     

    Tatti bektraktning alt dette, så er det vel ganske klart at komplett maskinen er bedre valuta for pengene, no?

  13. Hei hei,

     

    Heheh, ja, jeg må også le litt. Dette er det jeg har forstått;

     

    Trådstarter: Hei, jeg trenger hjelp til kjøp av ny gaming maskin. 6000-8000 helst, kan "strekke" meg til 9000.

    Joey: Hei, nei, du får bare søppel for det. Bruk mer penger.

    Trådstarter: Ok, takk får fantastisk hjelp og råd.

     

    Nei, jobber nok ikke på komplett, men det irriterer meg at folk hele tiden sier at alt fra komplett er "søppel", og alltid linker til en eller annen prisguide der man må kjøpe fra 4-5 forskjellige nettbutiker+betale frakt. Man skulle nesten tro at å "hate" komplett var kult i dette forumet....

     

    Som sagt, i motsetning til deg, så har jeg og fiskerduden faktisk forsøkt å hjelpe trådstarter med å gi han et skikkelig oppsett for den prisklassen han ønsker. Ja, jeg er klar over at det oppsettet ikke er det BESTE du kan få, men man får det man betaler for, no?

     

    Jeg mener, ærlig talt, er ditt eneste råd "bruk mer penger" ? Hva med at ddu faktiskt bidrar til denne tråden og prøver å komme med et forslag til oppsett hvis vårt forslag er så "søppel og dårlig" som du sier?

     

    Vi venter i spenning.

     

    Forøvrig, i motsetning til DEG, så takler jeg nok en utfordring eller to (jeg venter fremdeles på at du skal klare utfordringen jeg gav deg). PS! Du har heller IKKE svart på oppfølgingsspørsmålet jeg gav deg. BOOOO.

     

    Her er standard oppsettet:

    • nVIDIA's WATCH_DOGS (Voucher)
    • Komplett OEM Chassis
    • Cooler Master G650M, 650W PSU
    • Intel Core i5-4460
    • MSI B85M-E45, Socket-1150
    • HyperX Fury DDR3 1600MHz 8GB Black
    • Gainward GeForce GTX 770 2GB PhysX CUDA
    • Kingston SSDNow V300 120GB 2.5" OEM
    • Samsung DVD Writer, SH-224DB
    • Logitech Desktop MK120 (Nordic)
    • Microsoft Windows 8.1 64-bit
    • Garanti 3 år - Sende inn

    Kabinett: Vel, dette er strengt tatt litt smak og behag + lufttilførsel. Ettersom at trådstarter ikke skal overklokke elelr kjøre noe crazy oppsett (SLI top-end cards), så trenger man ikke et uber kabinett med insane luftstrømming.

     

    Forøvrig er OEM kabinettet som følger med ikke all verden, MEN for hele 6 kr (!) mer kan du endre til

    https://www.komplett.no/corsair-carbide-spec-03-midi-tower-sort/808809?CKS=PCW

     

    Review av kabinett, ettersom at dette ikke er det mest populære kabinettet må vi nok belage oss på customer review:

     

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811139039

     

    http://www.amazon.com/Corsair-Carbide-Series-SPEC-02-CC-9011051-WW/product-reviews/B00I0MKMG2/ref=dpx_acr_txt?showViewpoints=1

     

    Som du ser, generelt kun positive review. For den prisen, så er dettte et godt valg.

     

    CPU: Du får ikke en bedre CPU til den prisen. Her er det enten eller ikke. Du kan selvfølgelig prøve deg på en CPU fra AMD, men de kan slite litt i noen spill. WIldstar f.eks hadde major problems med CPU fra amd. Vet ikke om dette er tilfellet lenger, men i begynnelsen klarte ikke folk som hadde AMD cpu å spille uten stuttering/screen lag.

     

    GPU: Igjen, 770, får ikke bedre enn dette i denne prisklassen. Eventuelt bytte mot 280x, men dette er en sidegrade, ikke upgrade. :)

     

    PSU: igjen, du må nok belage deg på en bronze PSU. Får ikke noe gold i denne prisklassen, med mindre det er snakk om betydelig lavere watt.

     

    Er egentlig ikke veldig kjent med cooler master PSU, men du kan endre til en corsair for hele 26 (!) kr mer. OH DÆVEN...

    https://www.komplett.no/corsair-cx-600w-psu/635819?CKS=PCW

     

    Her er reviews, igjen, customer reviews:

    http://www.amazon.com/Corsair-Series-Modular-Bronze-ATX12V/product-reviews/B00ALYOPSS/ref=dpx_acr_txt?showViewpoints=1

     

    Det er en average rating på 4,5/5 med over 300 reviews. Det er vel nokså solid positivt, no?

     

    Hovedkort: Det som er med hovedkort, er at desto dyrere = som regel kun mer fancy funksjoner. Det ser ikke ut som om trådstarter skal tweake, overklokke eller gjøre noe fancy. Hovedkortet som er inkludert i buildet er derfor i trd med behovet. P kjøpe et dyrere/bedre er å betale for noe han ikke kommer til å bruke.

     

    Forøvrig, customer reviews:

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130700

     

    Generelt er MSI hovedkort veldig gode, og det er vel GAMING serien deres som folk flest kjøper, men det medfølger en haug med fancy funksjoner som de flest eikke bruker egentlig. Blant annet kjøper mange Z97 overklokings verjsonen, men de har ike planer om å overklokke, snakk om bortkastet penger....Dette hovedkortet som følger med er derofr mer enn godt nok. Det er langt ifra "søppel".

     

    RAM: 8GB ram, mer enn godt nok. Hyper X fury serien fra kingston. ALLE ram per i dag er liek gode, så lenge det er 1600+ og fra en kjent merkevare, som kingston er. Forøvrig er dette BLACK eidtion, som er en av top versjonene.

     

    Benchmark med score 8,7/10:

    http://benchmarkreviews.com/15168/kingston-hyperx-fury-ddr3-memory-kit-review/5/

     

    customer review 60+, rating 4,5/5:

    http://www.amazon.com/Kingston-HyperX-FURY-2x4GB-1600MHz/product-reviews/B00J8E93G6/ref=dpx_acr_txt?showViewpoints=1

     

    Youtube review fra Linus for hyper x serien:

     

    Kommentar: Konklusjonen til Linus kan sees ca. 3 min 50 sek in i videoen. For å være helt ærlig, SJEKKET DU egentlig ut komplett pcen før du kalte den søppel ? For hvis du kaller hyper x fury serien til kingston "søppel", da har du egentlig ikke mye peiling på RAM.

     

    SSD: SSDen i dette oppsettet er svakt, og kingston V300 serien har fått kritikk for å bruke "billige" deler i produksjon. Jeg har uansett anbefalt et 7200 RPM vanlig HDD fra seagate/western digital. Dersom du absolutt skal ha SSD av uante årsaker, gå for samsung/crucial.

     

    Edit: Du skal ha et lite + her. V300 serien er nok ikke spesielt imponerende. Men du får det du betaler for, right? Det var som sagt årsaken til at jeg anbefalte 1TB / 2TB vanlig HDD. Du får mye mer for pengene med en solid 7200 RPM HDD enn en tvilsom SSD med relativt lavt lagringskapasitet.

     

    Der, har jeg glemt noe nå? tror ikke det. Igjen, kan DU, joey, forklare meg hva som er SØPPEL med disse komponentene med tanke på prisklasse? Ikke kom her og begynn å sammenligne med ting i en helt annen prisklasse. Spesielt ønsker jeg en kommentar på ditt utsagn om at kingston hyper x serien for ram er "søppel". Jeg mener, du sa ikke direkte at den var det. Men du impliserte dette da du sa at "resten av maskinen er søppel", korrekt?

     

    Værsågod, your turn. PS! Jeg venter i ytterst spenning på at du gir meg svar på utfordringene / oppfølgingspørsmålet mitt. :)

    • Liker 1
  14. Hei, it's me again :)

     

    Jeg ser nå at trådstarter har skrevet at han spiller MMOs+strategispill (SC). Me too! :D

     

    Du burde derfor strekke deg til en i5-4690 ettersom noen MMO spill kan være svært CPU intensive. Wildstar som er et relativt nytt MMO var ganske CPU intensivt. Hvis du ønsker å møte morgendagens MMOs (nye WOW expansion maybe? archeage? :)) da anebfaler jeg at du sparer litt, og helelr kjører på med en i5-4690 og kombinerer det med en gtx 770 eller R9 280x (amd). Denne kombinasjonen vil glatt kjøre MMOs uten problemer.

     

    Det kan også nevnes at SSD er en fin ting spesielt for MMOs, ettersom det kan være en del loading. Men som nevnt tidligere påvirker SSD kun loadingen, og du vil ikke merke dette veldig mye (sparer kanskje et par sekunder per loading screen/zoneing). Da jeg oppgraderte til SSD kunne jeg ikke si jeg merket veldig stor forskjell på loading da jeg spilte RIFT/WoW/GW2 og GW2 hadde jo masse loading mellom hver sone. Kan ikke si noe på FFXIV/WIldstar siden jeg ikke hadde noe vanlig HDD å sammenligne det med. Som sagt, det er snakk om et par sekunder mindre med loading, og hvis dette er avgjørende for din spillopplevelse, så må du for all del skaffe SSD også.

  15. Maskinen din er slett ikke så ille som jeg fryktet, jeg skjønner godt at noen kan klare seg med en sånn i 4år. Overklokk prosessoren og bytt skjermkort så holder den deg 2 år til den. Men nå er jo ikke det aktuelt. :)

     

    Kompletts i30 - Crazy Edition slik den står er en grusomt dårlig bygd maskin, den har et kjempeflott skjermkort. Resten, så og si alt resten, er søppel..

     

    Smør deg med litt tålmodighet..

     

    Forresten så glemte jeg å spør; Har du vurdert Onlive? Det fungerer slik at spillene kjøres på servere eksternt, så streames bildet til deg. Det blir jo noe forsinkelse fra kontrollerene dine så FPS spill er bare å glemme, men ellers har de flere krevende spill titler som du faktisk kan spille på et android nettbrett, og ihvertfall PC'en din. Gratis første uken man prøver, deretter 8USD i måneden tror jeg, ca. en 50 lapp altså. Kanskje en nødløsning til du har spart opp til en ordentlig maskin?

     

    Igjen, så kommer joey med en kommentar uten forklaring. Forklar oss hvorfor resten av komponentene er "søppel" ? Søppel i forhold til hva da? Husk at dette er snakk om komponenter som skal være innenfor et relativt lavt budsjett. Naturligvis kan du f.eks ikke sammenligne og si:

     

    i5-4460 er søppel i forhold til i7-4790. Dette er selvfølgelig korrekt fordi de IKKE ER I SAMME PRISKLASSE. Lol.

     

    TIl trådstarter: Komponentene i maskinen som er linket er nok ikke "søppel". Med mindre du sammenligner med "siste skrik". Og du skrev selv at du ikke var på utkikk etter det beste av det beste. For prisklassen og budsjettet du har lagt deg på, må du nok nøye deg med komponenter med den ytelsen. De er faktisk ganske bra, med tanke på pris.

     

    Det er klart at Joey her har misforstått noe, og begynt å sammenligne mot komponentenr som er i en helt annen prisklasse.

  16. Oi oi oi, joey joey joey........Her var det absolutt mye å ta tak i. Hvor skal jeg begynne? La meg begynne med en utfordring:

     

    FInn en NY FERDIG BYGD pc som selges her i NORGE med følgende specs:

     

    600w (+-50w, 80+ gold) + i5-4xxx + gtx 770 (eventuelt 280x) + 250 GB SSD (+-10gb) + operativsystem + 8GB RAM til en pris under 9000 kr.

     

    Du klarte ikke denne utfordringen? Nei? Tenkte meg det...............

     

    Jeg foreslår at du (joey) leser trådstarter sine poster en gang til. Husk å få med deg at kriteriene er en "budget" gaming pc som er FERDIG BYGD, til maks 9000 kr. Trådstarter nevner også i post 16 at han i utgangspunktet var på utkikk etter en pc mellom 6000-8000 kr.

     

    EXTREME EDITION HARDMODE CHALLENGE FOR JOEY:

     

    Fullfør utfordringen jeg beskrev ovenfor, men denne gangen skal prisen være mellom 6000-8000... hahhaa :)

     

    SSD: DU sier at minimum er 250gb, helst 500gb? Kan du forklare dette? Hvorfor i all verden MÅ MAN HA SSD for gaming? SSD loader spill og programvarer litt raskere, men det påvirker ikke selve grafikk+FPS i spill i noen nevneverdig grad. SÅ forklar, hvorfor MÅ MAN BRUKE så mye penger på en SSD? Som jeg nevnte, SSD er en luksus og når man kjøper en "billig" gaming PC må NOE kuttes vekk. Jeg mener SSD er det beste å kutte vekk for å spare på penger. Dersom budsjettet var større, så hadde jeg absolutt anbefalt SSD. Men ikke i dette tilfellet.

     

    Snakker om bomskudd å anbefale en SSD med 250gb-500gb for en "budget" gaming maskin. Eller hva, joey? ;)

     

    PSU: Forvørig gjelder det samme her. En god kvalitets PSU er viktig i en maskin, men dette kan skjæres vekk for å spare penger. En bronze PSU er strengt tatt mer enn nok.

     

    Angående ekstern HDD med 4TB til 990 kr fra elkjøp...Jeg var på hjemmesiden deres, og den billigste er 1200, og da må man kjøpe fra nettbutikken deres. Den billigste i butikk er kr 1500...Hvilken elkjøp handler du fra? :)

     

    Og tror du faktisk at man finner en NY FERDIG BYGD pc som inkluderer dette på toppen av en god CPU+GPU til under 9000 kr?

     

    Et oppfølgingsspørsmål til joey:

     

    Hva gir deg best ytelse (grafikk+ FPS) av følgende to valg, grunnet begrenset budsjett kan du nok ikke få både i pose og sekk :) :

     

    i5-4xxx+770 (280x) + vanlig HDD + vanlig bronze PSU

    ELLER

    i5-4xxxx+750ti (260x) + gold PSU+250gb SSD

     

    Vel??????

     

    Angående komplett: Du sier at komplett sine konfigurerbare maskiner er "søppel". Dette er vel strengt tatt å ta i litt, eller hva? Hvilke andre alternativer mener du er bedre med tanke på ferdig bygde PCer enn "komplett"-maskinene? Vel? Når komplett kjører sine "superweekend" eller "søndagskupp" så får man faktisk VELDIG mye for pengene på maskinen som det gis tilbud på.

     

    Tok en sammenligning hos prisguiden her om dagen da de kjørte tilbud på sin "komplett gamer premium - gtx770 edition" som da kostet 10 000 kr (standard pris er 11 999). Selvbygd sparte man kanskje 300-400 kr i forhold til det tilbudet.

     

    Så nei, "helt søppel" er det nok ikke. Dersom du har en nettbutikk som tilbyr bedre ferdig bygde maskiner m/konfigurerbare innstillinger, del det gjerne med oss. :)

     

    Til trådstarter:

     

    Den PCen som er linket til er faktisk ganske bra. Den er ikke bare "ok". Det er snakk om i5+770 her. FOr kun 8500 kr, er det faktisk ganske bra for en ferdig bygd maskin. Den eneste måten du kan få en bedre pris7ytelse, er hvis du bygger selv.

     

    Avhengig av type spill du spiller, så vil en i5-4xxx+770 dra de fleste spill på hihg/max på 50-60FPS uten store problemer. Må nok sette ned grafikk til medium/high etter 2-3 år. Men med det oppsettet kan du fint spille spill de neste 5 årene (igjen, avhengig av type spill...jeg estimerte 3-4 år i min første post, men da tok jeg i bektraktning triple A titler som watch dogs etc).

  17. Hei morobakskjermen ( jeg liker forum navnet ditt, haha :) )

     

    Jeg er forsåvidt enig med hva joey sier her ang. mangelfulle detaljer på hvilke spill du skal spille etc. F.eks, hvis du bare skal spille LoL/SC2 eller noe, så vil egentlig en PC til 6-7 holde mer enn nok. Du nevner "nye titler", men det sier ikke oss så veldig mye. Er dette triple A titler (watch dogs?) type spill?

     

    Uansett, det jeg kan si, er at PCen du linket til fra netonnet for 8500,- IKKE er verdt den prisen, etter min mening. Her er noen grunner:

     

    - Det følger kun med en harddisk (riktignok SSD), men den er kun på 120GB. Hvis du planlegger å bruke det som gamer maskin blir dette garantert for lite. Med andre ord, du må enten "ødelegge" garantien ved å åpne maskinen og installere en HDD til, eller kjøpe en HDD og få dem til å utføre arbeidet. Og da bli det fort 9k++. Kun 2 års garanti, og Pc'en er "ubalansert" for gaming (dvs. kraftig prosessor i forhold til grafikkort. Heller billgiere prosessor og bedre grafikkort, pluss, du skal jo ikke overklokke uansett).

     

    Ettersom at du ønsker den ferdig bygd, anbefaler at du bruker komplett sine PCer som tillater deg å konfigurere komponenter. Disse kommer med 3 års garanti der du kan sende inn hele PCen. De fikser resten. :) Fiskerdigg linket et fint tilbud ovenfor.

     

    Endringer jeg ville utført i oppsettet: bli kvitt SSD. i et "lavt" budsjett gaming PC så har du ikke behov for SSD. Velg den bort, og velg en 7200RPM HDD på 1TB eller 2TB (seagate og western digital er begge gode valg). SSD er en luksus, og det bidrar kun til at ting går litt kjappere. Med mindre du kun spiller spill som har masse loading, så er SSD litt meeeeh.

     

    Ellers er resten av oppsettet ok (kabinett er smak og behag, opp til deg hva du syntes er tøft :)). Mye for pengene her.

     

    i5-4460 + 770 vil holde i et par år fremover med tanke på spilling. Uten å vite akkurat hvilke typer spill du spiller så kan jeg ikke uttale meg veldig spesifikt. Men generelt burde denne kombinasjonen kunne kjøre de fleste spill på medium/high på tilfredsstillende FPS i de fleste spillene de neste 3-4 årene.

  18. Oi unskyld for den feilen da : x

     

    https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1416692&su=2BAF5166-6AE2-473D-854C-210AF000E5AC

     

     

    Her har du en ny handleliste igjen med en Devil`s Canyon 4,0GHz den siste du linket :-)

     

    Ser det bra ut? Du kunne ikke ha søtte opp et oppsett for meg?

     

    Er glad å førnøyd med MSI hovedkort å Twin Frozr fra før av derfør jeg går før det denne gangen og =)

     

    Dette ser veldig bra ut. Ettersom at du kun streamer og jobber, vet jeg ikke helt om en i7 strengt tatt er nødvendig, for å være ærlig. Kanskje spart penger her og gått for en 780ti? Men det er klart, en i7-4790k er en fantastisk god prosessor. Problemet er bare at den er så god at den er overkill med mindre det er snakk om tunge kontor programmer.

     

    Ser du har valgt MSi, som er ganske solide. Når det er sagt, når det kommer til 7xx kortene er egentlig alle de kjente merkevarene ganske gode (asus, gigabyte, evga, msi), så hvis du vil spare litt penger burde du gå for den billigste/på tilbud (f.eks EVGA som noen i denne tråden har nevnt).

     

    Ellers, med mindre du på død og liv skal ha nvidia, så kan du jo alltids vurdere amd r9 290? Bedre pris/ytelse.

     

    I tillegg vil jeg bare nevne at oppsettet du har laget er for overklokking. Skal du overklokke? hvis ikke, så har du brukt litt unødvendig penger. :)

  19. Det er et greit skjermkort ja, men ikke spesielt god med tanke på pris. En 770 koster det samme og er betydelig bedre i ytelse. Årsaken til at det skjermkortet du linket til koster såpass er 4gb minne. Etter min mening er det bortkastet å bruke ekstra penger på mer minne på skjermkort,, ettersom at de fleste spill ikke klarer å utnytte dette uansett. Det blir det samme som å kjøpe 16GB ram, når 8GB er mer enn nok for gaming.

     

    Ettersom at det virker som om du er relativt ny til dette med pc og pcbygging, så er det kanskje bedre å kjøpe ett av "konfigurerings" oppsettene fra komplett? Normalt ville jeg naturligvis rådet enhver PCgamer å bygge sin egen rig, og kjøpe deler selv da man får mest for pengene på den måten. Men nå har komplett et supert tilbud på et av oppsettene deres, og jeg ser ikek helt hvordan du vil spare så mye mer penger ved å bygge+sette sammen delene selv.

     

    https://www.komplett.no/komplett-gamer-premium-i40-nvidia-edition/10907

    Trykk på knappen "konfigurer". Fordelen med å kjøpe slike oppsett fra komplett: De bygger pcen for deg, du får med windows, og oppsettet er lagt opp slik at ALLE delene passer sammen. Det er også årsaken til at valget for konfigurering er noe begrenset også. Delene skal jo passe sammen :)

     

    Og da er det bare å velge og vrake mellom hvilke komponenter du vil ha.

     

    Her er oppsettet jeg kom fram til:

     

    nVIDIA's WATCH_DOGS (Voucher)
    PC-box large
    SteelSeries QcK mousemat,
    Fractal Design Define R4 Arctic White
    Corsair CX 750M, 750W PSU
    ASUS Z97-A, Socket-1150
    Intel Core i7-4790K
    Cooler Master Seidon 120V CPU Kjøler
    HyperX Fury DDR3 1600MHz 8GB Red
    ASUS GeForce GTX 780 3GB PhysX CUDA
    Crucial M550 256GB 2.5” SSD 7mm
    Samsung DVD Writer, SH-224DB
    CM Storm Devastator - MS2K & MB24
    MS COA Win 8.1 Nordic
    Garanti 3 år - Sende in

     

    TOTAL PRIS: 13.257,45

     

    Kommentarer:

     

    Monitor: Jeg har ikke valgt en monitor, det er opp til deg hva du vil ha her.

    Kabinett: jeg syntes det kabinettet som var standard i oppsettet var grell, så jeg valgte fractal. Velg et du selv syntes ser tøff ut

    CPU: Som jeg nevnte tidlgiere er egentlig i7 overkill for pc gaming, men du kan ikke velge i5 i dette oppsetet. Valgte også overklokkings versjonen (i7-4790k), slik at du kan overklokke i fremtiden dersom du skulle ønske det. Note: Det følger med cpu-kjøler i oppsettet, så dette er et stort pluss. Og i7-4790k er et av de beste CPU du kan få på markedet (allthough, overkill for gaming..hehe)

    Hovedkort: Valgte asus sin fordi jeg liker asus sine fargevalg. Du kan alltids gå for MSI eller andre merker hvis du syntes de ser tøffere ut. Alle merkene er like gode (asus, msi, gigabyte etc). Vær OBS. på å velge et med "97" i navnet (for overklokking, ellers er det helt bortkastet å velge en CPU med overklokking hvis hovedkortet ikke støtter det).

    GPU: Jeg valgte Asus 780 her siden de var kr 100 billgiere enn andre, hehe. De beste valgene her er: asus, msi, gigabyte, evga

    SSD: Jeg valgte crucial sin 256GB siden de ikke hadde samsung EVO i oppsettet. Too bad. Men crucial er ganske bra uansett.

    PSU: standard 750w for ett 780 kort. Good good (men litt overkill, et 650w er egentlig nok. Too bad oppsettet ikke har en 650w). Hvis du planlegger SLI 780 (2 stk 780) i fremtiden + overklokking, bør du kanskje vurdere 850w/1000w her.

     

    Generelt: Et VELDIG godt gaming oppsett som vil dra alle spill på maks uten problemer i de neste 2 årene, minst. Her får du mye for pegene. Du får også med cpu-kjøler slik at overklokking ikke blir noe problem. Du får med Windows 8, gaming tastatur+mus. Som sagt, hadde du bygget selv+kjøpt deler kunne du kanskje ha spart 1000 kr. Maybe. Dette tilbudet de har er egentlig ganske kurant.

     

    Dette oppsettet koster kun 13k, slik at du har 3k + til å bruke på monitor + andre ting.

  20. Se denne tråden, og da bygget som heter Black Refinery:

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1578470

     

    Link til bygget:

     

    http://www.prisjakt.no/list.php?l=94576&view=b

     

    Takk til agentspoon for dette forslaget.

     

    Dette er de komponentene idag du får mest igjen for, og ettersom at du har et ganske romslig budsjett, kan du f.eks legge til 8gb ram, en større ssd av samme type, og da selvfølgelig andre ting du trenger som mus, tastatur, skjerm osv.

     

    Gode skjermalternativer:

     

    https://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=774683

     

    https://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=807105

     

    https://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=807104

     

    Det oppsettet som er linket til her er ganske bra med tanke på pris/ytelse. Du kan legge til alt det andre ekstra du hadde planer om. Jeg hadde planer om å foreslå et lignende oppsett.

     

    Noen kommentarer:

     

    CPU: Dersom du ikke skal overklokke, så er det ikke nødvendig å kjøpe CPU kjøler. I tillegg kan du spare penger ved å kjøpe et billigere mobo som ikke har overklokking. Disse pengene kan gå til bedre CPU/flere monitorer.

     

    GPU: Skjermkortet er Asus. Som jeg nevnte i mitt tidligere innlegg, så har Asus fått litt kritik for sin kjøler på AMD sine kort. Årsaken er at deres kjøler er designet for nvidia sine kort (asus er fantastisk for nvidia 7xx kort), men de har bare "slengt" på denne kjøleren på AMD sine kort. Dette blir naturligvis ikke veldig bra. Jeg anbefaler Sapphire tri-x sine kort, enten om det skal være 270x, 280x, 290 eller whatever.

     

    Det er klart at de andre merkene, asus, gigabyte, msi funker fint for AMD. Men du skal vite at de ikke har like god kjøler som Sapphire sin. Dette har egentlig ikke så mye å si, med mindre du skal overklokke ELLER CF (crossfire, kjøre to skjermkort). Da kan det bli litt varmt inne i maskinen.

     

     

    PSU: 650 er greit for AMD: 270x, 280x og Nvidia: 760, 770. For bedre skjermkort så ville jeg egentlig strukket meg til 750w. 650w er tilstrekkelig for disse kortene også, men jeg liker alltid å ha litt "overhead" eller noe ekstra å gå på i tilfelle jeg skulle finne på å slenge annet dritt i maskinen.

     

    Monitorer: Dette er et viktig punkt som påvirker GPU du velger. Hvis du skal ha et vanlig (eller 3x) 1080p 24 tommer skjermer, så er nok 280x/770 mer enn nok.

     

    Men dersom du skal kjøre 1440p på 27 tommer, så må du nok opp i 780/290 for en god opplevelse etter rmin mening.

     

    Med et budsjett på 16500,- ville jeg gått for noe i retning av (ikke overklokking):

    i5-4690 + 2x290 (eventuelt nvidia sine 780) + 1000w + et mobo i prisklassen 800-1200 + 1x27 tommer 1440p + 8GB ram + 250GB SSD + 2TB HDD

    eller

    en 290 (eller 780) + 3x27 tommer 1080p monitorer (egentlig anbefaler jeg 24 tommer for 1080p, men kanskje du ikke er er like plaget hvis pikselene er bittelitt store).

     

    PS. For alternativ 2 så kan du alltids kjøpe en 290 (780) til i fremtiden, og kjøre CF (eller SLI). Dersom du kunne tenke deg dette, så anbefaler jeg 1000w, selv om dette er overkill for en 290 (780).

     

    Forøvrig burde du bruke dette nettstedet og sjekke strømforbruket på maskinen før du kjøper PSU, for å være HELT sikker på at PSU er stor nok.

     

    http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

  21. Til trådstarter:

     

    Her var det mye rart. Til dfen prisen hadde jeg forventet betydelig bedre CPU og GPU, 270x er ikke et dårlig skjermkort, men tilhører en "gaming" maskin i prisklassen 7-8k, ikke 13k+ (uten monitor).

     

    CPU: Hold deg til intel i5 for gaming. Dersom maskinen utelukkende skal brukes til gaming, vil en i7 være overkill. Så blir spørsmål: skal du overklokke eller ikke? Jeg ser du har valgt en CPU kjøer til 800 kr ? Dersom du har planer om å overklokke, kjøp i5 4690k. Dersom du ikke skal overklokke, DROPP cpu kjøler og kjøp i5-4690. Fordelen er at du kan bruke mer penger på GPU.

     

    GPU: Jeg ser du har valgt et AMD kort, så jeg regner med at du ikke på død og liv skal ha nvidia (som enkelte mennesker....), da anbefaler jeg et 280x. Dette kortet er tilstrekkelig til å kjøre stort sett alle spill på 1080. Så blir spørsmålet: Skal du ha 1, 2 eller 3 monitorer? Jeg ser du har valgt 1 monitor, men kanskje du planlegger å anskaffe deg 1-2 til senere?

     

    Dersom du vil "future proofe" maskinen din litt (dvs, ha den et par år), så burde du strekke deg til et 290. Ikke 290x, ettersom at økningen i prisen ikke er verdt ytelsen. Da er det bedre at du heller skaffer deg et 290 til "down the road", og heller kjøre dem i CF (crossfire).

     

    PS! Hold deg til sapphire, veldig gode kjølere på 2xx kortene. Unngå Asus (deres kjøler er ikke god for AMD sine kort, google it hvis du vil ha detaljer).

     

    Til bemerkning: nvidia sine 770 og 780 kort er også fine alternativer, men prisen er relativ stiv hvis du sammenligner det med AMD sine kort basert på ytelse.

     

    RAM: Du har valgt 16GB i oppsettet ditt. For en gaming maskin er det ikke nødvendig med mer enn 8GB. Spar heller penge her, og bruk dem på GPU eller noe.

     

    PSU: Dette avhenger av hvilken GPU du velger. 850w er DEFINITIVT overkill for et 270x som du har i oppsettet ditt. Et 600w er mer enn nok for: 770, 270x, 280x. For 290 ville jeg ha strukket meg til 750w. 850-1000w er strengt tatt kun nødvendig dersom du skal kjøre CF 290 eller lignende oppsett (SLI 770/780 etc). Og selv da er det kanskje litt overkill...

     

    SSD: Anbefaler Samsung EVO/PRO, veldig gode. Du trenger ikke mer enn 250GB, med mindre du er typen som har hundrevis av spill installert samtidig. Husk å sjekke read/write speed på SSDen du kjøper. Den du har valgt er litt treg (kun 450/450) i forhold til andre i samme prisklasse, etter min personlige mening.

     

    Andre kommentarer: Er ikke stor fan av monitoren du har valgt. 1080p på 27-tommer ser ikke veldig bra ut etter min mening. But hey, hvis du syntes det ser fint ut, go for it.

     

    Kabinettet ditt er også litt i det dyreste laget, for å være ærlig. Den ser tøff ut, men ikke 1500kr tøff ut, hehe (personlig mening). Jeg ville heller gått for et fractal design, god luftsirkulasjon, ser awesome ut, og GOD pris.

     

    F.eks https://www.komplett.no/fractal-design-define-xl-r2-black-pearl/773434

     

    Eventuelt en av de andre variantene fra fractal.

     

    Ellers syntes jeg 900kr for hodetelefoner var litt drøyt.......but hey..

     

    PS. Dere får beklage skrivefeil etc, skrev dette i lysets hastighet.

×
×
  • Opprett ny...