Gå til innhold

olex

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olex

  1. Har en trådløs ruter rett utenfor soverommet mitt(ca 3meter unda senga). Det eneste som er imellom er en tynn vegg. Kan dette være skadelig tro? Har blant annet hørt at man ikke skal ha trådløsere rutere på soverommet eller i nærheten?

     

    Er egentlig ingen andre steder som det passer å sette denne rutern, uten å legge nettverkskabel tvers over stua(som ikke er så populært)

    Som godt voksne med tre små barn i heimen, valgte vi ”føre var” prinsippet og bruker ikke trådløst nettverk eller trådløse telefoner hjemme. All nettverk er kablet gigabit. Trådløse telefoner er verstinger, da de ikke regulerer effekten proporsjonalt med avstanden mellom håndsett og base.

     

    Vi vet ikke helt konsekvensene av stadig mer stråling i samfunnet. Flere undersøkelser peker imidlertid på at det kan være en sammenheng mellom elektromagnetisk stråling og helseplager. ICNIRP er den organisasjonen som gir råd til WHO vedrørende grenseverdier for stråling. Det er verdt å merke seg at de fleste, om ikke alle, medlemmene i denne organisasjonen kommer fra telekomindustrien. Bukken skal altså passe havresekken!

    Husk kampen mot tobakksindustrien: det er i nyere tid kommet frem at tobakksindustrien kjøpte og betalte forskere til å hevde at røyking ikke var farlig. Tobakksindustriens egne forskere hevdet sågar også at røyking hadde positive helseeffekter! I dag vet vi noe annet. Om 20-30 år er det ikke umulig at historien gjentar seg, og telekomindustriens sanne ansikt blir avslørt.

     

    Personlig ville jeg ha slått av ruteren om natta. Noen rutere har innebygd timer som kan slå av ruteren i gitte perioder. Ta og google dette, og du finner mye stoff rundt dette.

     

    Noen eksempler:

     

    ” EU watchdog calls for urgent action on Wi-Fi radiation; EU's European Environment Agency (EEA) follows an international scientific review which concluded that safety limits set for the radiation are "thousands of times too lenient". Link: http://www.independent.co.uk/environment/g...ion-402539.html

     

    Mer fra EEA: “A new report raising concerns about the effects of electromagnetic fields (EMF) on human health calls for tougher safety standards to regulate radiation from mobile phones, power lines and many other sources of exposure in daily life. The report, 'Bioinitiative: A Rationale for a Biologically-Based Public Exposure Standard for Electromagnetic Fields' was compiled by the BioInitiative Working Group, an international group of scientists, researchers and public health policy professionals. The EEA has contributed to this new report with a chapter drawn from the EEA study 'Late lessons from early warnings: the precautionary principle 1896–2000' published in 2001.” Link: http://www.eea.europa.eu/highlights/radiat...evices-assessed

     

     

    Olex

  2. Er det noen der ute som kjører LCD skjermer på DVI utgangen på nyere ATI drevne kort?

     

    Sliter med mitt (gamle) X700 Sapphire kort og DVI utgangen mot en EIZO S1911 skjerm. Har også prøvd en HP L1940T skjerm med samme feil. Standard analog utgang fungerer uten feil.

     

    Problemet er at skjermen starter og blinke og går så svart. Eneste mulighet er å restarte maskinen et par ganger. Det vil si, jeg fant en annen løsning: slå på PC’en og la den surre i 3-5 minutter. Deretter slår jeg på skjermen og det virker uten problemer! Særdeles merkelig…

    Tror derfor at noen komponenter på DVI utgangen trenger å oppnå driftstemperatur.

    MEN, hvis jeg avinstallerer ATI driverne (og kjører med standard XP drivere/VGA) går det også uten problemer. Enda merkeligere….

     

    Har hatt en korrespondanserunde med ATI/Sapphire som har gitt opp. De vil at jeg skal sende inn kortet på garanti. Har lyst til å oppgradere til ett nyere kort, men hvis det også vil ha samme problem er det liten vits å gjøre det. Derfor spørsmålet: er det noen ATI brukere der ute som med hell kjører en LCD skjerm på DVI utgangen?

     

    VBR,

    Olex

  3. Hei.

     

    Slik jeg ser det, er det registrert brumming/støy på de første PSU’ene av typen 4775 som kom på markedet. Når jeg leser tester/brukererfaringer i fra rundt februar til mai 2005, klager noen på dette. Etter denne perioden, er brukererfaringene gode så vidt jeg ser det. Jeg vurderer selv å kjøpe en 4775 i dag. Er det noen der ute med nylig innkjøpte 4775 power, som er fornøyd og IKKE har denne lyden?

     

    Mvh,

     

    Ole Martin

  4. Hei.

     

    Den har en lysstyrke på 300 cd/m2 og en kontrast på 450:1.

    Dette kontra 250 cd/m2 og 500:1 på den tidligere modellen.

     

    Lysstyrken er bedre men kontrasten er litt dårligere.

    Hva betyr dette i praksis?

     

    Videre er responstiden 16ms. Kan denne brukes til videoredigering?

     

     

    Håper noen med peiling på LCD kan svare på dette.

     

    Takk på forhånd.

     

     

    Olex

  5. Hei!

     

    Det går utmerket å flytte til en annen sentral.

    Jeg har en kamerat som ikke kunne få ASDL fordi sentralen hans angivelig ikke var klar for ASDL.

    For noen uker siden begynte hans fetter å jobbe hos TELENOR og problemet var løst på noen dager. Han fikk flyttet sin telefon til en annen sentral, og med ett var ASDL tilgjengelig. Alt er mulig med de rette kontakter! :D

     

     

    Ole Martin

  6. 1. Påloggingen av XP er betydelig tregere en før. Fra valg av bruker til PC’en er klar bruk, kan det gå ett minutt. Det virker som om PC’en står og tygger på Ethernet forbindelsen til ASDL modemet en stund. Hvis jeg fjerner Ethernet kabelen til modemet, er oppstarten raskere. Er det noen som har en forklaring?

     

    2. Når jeg måler nedstrøms hastigheten hos DIGI.NO, klokkes den til 720Kb. Oppstrømshastigheten derimot måles til rundt 30-50Kb, som er aldeles for lavt. Jeg ringte Telenor kundeservice som anbefalte meg å teste mot FTP. Siden nedstrømshastigheten er OK, burde linjekvaliteten være OK. Videre har jeg ingen andre tjenester som kunne påvirke resultatet. Er dette noe som andre har opplevd?

     

     

    Ole Martin

×
×
  • Opprett ny...