Gå til innhold

reisol

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av reisol

  1. Du har nok brukt for lang lukkertid siden toget er blitt altfor slørete(usynlig).

     

    Sett kamera på Tv som er lukkerprioritert på Canon - og prøv med ulike lukkertider. Hvis du f. eks. får ønsket effekt med 1 sekund av en bil i 40 km/t ( noe jeg selv har gjort) - skulle jeg tro at det tilsvarer 1/4 sekund med en fart på 160 km/t. Dette er litt kvalifisert gjetting, men jeg tror det gir resultater.

     

    Mvh

    Reidar

  2. Er helt enig med deg, dette er bare med og "forsøpler" nettsider.

     

    Eiere av nettsider bør i langt større grad tørre å sette krav til reklameannonsører - slik at vi kunne unngått reklmer som dette uten å måtte skru av det ene eller det andre. Mye av den andre reklamen er jo informativ og nyttig, og tjener sin hensikt.

     

    Men slike som denne fra posten er bare irriterende og forstyrrende :mad:

  3. ND filtere finnes som sagt i flere utgaver - alt etter hvor mye lys man vil "stenge ute". Dette er for at man skal kunne bruke akkurat den lukkertiden som er nødvendig til den effekten man ønsker.

     

    Noen ganger er 1/2 s riktig, noen ganger kanskje 1 minutt. Er det mye lys når du skal ta slike bilder, kan det derfor være nødvendig å bruke et ND filter som hindrer så mye lys som mulig. I andre tilfeller trenger man kanskje ett som bare tar halvparten.

     

    Å finne den riktige lukkertiden, krever mye prøving og feiling. Hvilken som er riktig beror på hastigheten på vannet man vil sløre, samt hvor sterk effekt man ønsker. Gjør notater (sjekk exif-data) - så finner man ut av det etterhvert.

     

    Mvh

    Reidar

×
×
  • Opprett ny...