Gå til innhold

Scorpion08

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Scorpion08

  1. I en bedrift er indirekte kostnadene kr 303 250, mens de direkte materialkostnadene er kr 540 000 og de direkte lønnskostnadene er kr 330 750.

     

    a. Regn ut hvilken prosent de indirekte kostnadene utgjør av bare de direkte materialkostnadene. Bruk en desimal i svaret. ( Har regnet ut og det er på 56,1)

    b. Sett opp en selvkostkalkyle for et produkt hvor de direkte materialkostnadene er kr 30,- og den direkte lønnen kr 18,45, og hvor vi bruker prosenttillegget i

    a) for å finne indirekte kostnader.

     

    c. Beregn deretter hvor mange prosent de indirekte kostnadene utgjør av direkte lønn, og sett opp selvkostkalkyle på ny, men bruk nå den nye prosentsatsen.

     

    Jeg trenger hjelp!! Jeg er helt forvirret!

  2. Takk for hjelpen!

    Dette er fortsettelsen av oppgaven over som jeg fikk hjelp av

    .. Kan noen hjelpe meg med besvare resten av oppgaven?

    Pleeeeease. Er evig takknemlig for all hjelpen jeg får.

     

    Bedriften kan få et varig tilleggsalg på 50 000 enheter til utlandet. For disse kan den imidlertid bare få en pris på kroner 3,25 per enhet. Stiger den månedlige produksjonen over 75 000 enheter, må faste kostnadene økes med 6 500,-, og stiger den over 90 000 enheter, må faste kostnadene økes med ytterligere 6 500,- per måned.

    Vil det lønne seg for bedriften å ta dette tilleggsalget? Hva kaller vi faste kostnadene som beveger seg slik som beskrevet i oppgaven?

     

    Hvor mange enheter à kroner 9,- må bedriften selge for at nettoresultatet skal bli det samme som ved salg av 10 000 enheter à kroner 10,-?

    Jeg har ikke klart å finne ut ennå.

  3. En bedrift har faste månedlige kostnader på kroner 25 000,-.Produksjonen omfatter bare ett produkt i et antall av 50 000 enheter per måned. De direkte variable kostnadene er kroner 3,- per enhet .

    Sett opp en stykk-kalkyle for dette produktet.

     

    Bedriften oppnår en salgspris på kroner 3,60 per enhet.

    Beregn bedriftens totale månedlige resultat.

     

    Trenger litt hjelp her. Takk på forhånd!

     

    :hmm:

×
×
  • Opprett ny...