Gå til innhold

SilvioBerlusconi

Medlemmer
  • Innlegg

    344
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SilvioBerlusconi

  1. Vet ikke hva som er karakterskalaen til praktisk øk/virk styring. For å bestå øk/virk styring(altså ikke den praktiske) må man ha noen og 40 poeng av 100. De fagene er vel relativt like, så tipper det ligger rundt der.

    Oida! Må man med andre ord nesten ha halvparten av eksamen riktig?! Huff...

  2. Du burde starte med å gjøre arbeidskravene og lese i boken. Det er veldig mye teori som du må kunne før du kan svare på teorispørsmålene.

    Tusen takk for tips!

     

    Målet mitt her er bare å bestå! Huff...

     

    Tror du det er vanskelig å bestå denne?

  3.  

     

    Eksamen i logistikk og markedsføringskanaler nærmer seg. Noen som har noen tips? Kjenner jeg er veldig usikker på hva som er de mest sentrale temaene. Noen som har hatt eller skal ta denne?

    Lurer på det samme!

     

    Er det noen spesielle temaer du føler er mer sentrale enn andre? Isåfall hva?

     

     

     

    Beklager sent svar, men har ikke vært inne her siden sist jeg skrev jeg lurte på det samme.

     

    Hvis det er en trøst, kan jeg si så mye som at jeg ikke hadde noe godt svar på spørsmålet ditt uansett. Hehe. :)

     

    Hvordan gikk det?

  4.  

     

    Et spørsmål som er relatert til TS sitt spørsmål. Det er jo sånn at hvis man leier ut mer enn 50% av boligen man bor i så må man skatte for gevinsten. Hvis man da kjøper en typisk leilighet, med tre soverom. Du får inn to leietakere, og dere deler kjøkken, bad og sannsynligvis stue. Må du da skatte på leieinntektene?

     

    Motsatt er det vel skattefritt hvis du har én leietaker, så lenge du har det største soverommet, og dere deler resten av leiligheten..? (Blir veldig flisespikkete dette her, men regler er vel regler)

    Lurer på det samme!

     

     

    Da må vi tolke lovteksten. Skattelovens § 7-1 sier at utleieinntektene fra egen bolig ikke er skattepliktig når "eier benytter minst halvparten av boligen til egen bruk, regnet etter utleieverdien". Hvis du da har en leilighet med 3 soverom, der ditt eget soverom samt fellesareal er større enn de to soverommene du leier ut, så vil det være skattefritt. 

     

     

     

     

     

     

    Herlig! Takker! :D

  5. Et spørsmål som er relatert til TS sitt spørsmål. Det er jo sånn at hvis man leier ut mer enn 50% av boligen man bor i så må man skatte for gevinsten. Hvis man da kjøper en typisk leilighet, med tre soverom. Du får inn to leietakere, og dere deler kjøkken, bad og sannsynligvis stue. Må du da skatte på leieinntektene?

     

    Motsatt er det vel skattefritt hvis du har én leietaker, så lenge du har det største soverommet, og dere deler resten av leiligheten..? (Blir veldig flisespikkete dette her, men regler er vel regler)

    Lurer på det samme!

  6. Tommelfingerregelen har alltid vært at småbankene har vært best på både rente og finansiering i dårlige tider, mens DnB, Danske, Sparebank1 og Skandiabanken har vært litt vassere når det skal knives i medgangstider (for lånetager, dvs lav rente og lett finansiering).

     

    I det lange løp er det tross alt hvor mye en får finasiert som er nøkkelen til fortjeneste her. Jo større lån du fikk for 5-10 år siden, jo mer har du sannsynligvis tjent. Renten er såpass lav, at det skiller ikke mange tusenlappene pr år.

     

    Jeg velger å nevne noe jeg tidligere har påpekt i en lignende tråd, og det er at det kan se ut som om 15% kravet til EK skal bli en absolutt regel ila 2 eller 3 kvartal. Om du ligger helt på grensen, ville jeg fått r@va i gir, å fått meg et finansieringsbevis.

     

    De som venter på at boligprisene skal falle, tror jeg venter forgjeves. Synes Dn og finansavisen annenhver uke de siste 5-6 årene har spådd fall i boligprisene, men det skjer jo ikke. Sist vi hadde en brems, var vel når borrettslagsleiligheter hadde en negativ utvikling på 0,11%, for så å stige 2,5% kvartalet etter.

    Jeg har ikke mer enn en deltidsjobb per dags dato, da jeg studerer på fulltid.

     

    Hvordan tror du jeg vil ligge an sommeren 2016 med en brutto årsinntekt på (la oss si) 400.000,- og en EK på 450.000,- til 500.000,-?

     

    Hvor mye tror du jeg vil kunne låne da? :) vet bankene praktiserer litt forskjellig...

     

    Studielån ender nok på 200.000-300.000,-.

  7.  

    Det bankene er strengest på nå, og vil bli strengere på i fremtiden, er egenkapitalskravet. 15%. Det er første bud.

    I dag kan jeg få lån uten egenkapital av betydning. Banken jeg bruker sier at så lenge sikkerheten i boligen er tilstrekkelig og jeg betaler dokumentavgiften fra egen lomme får jeg 100% finansiering på kjøpesummen.

    Hvilken bank bruker du?

  8. Noen her som har faget Profesjonelt salg og forhandlinger?

     

    Synes arbeidskrav 1 temmelig tungt. Ganske mye å skrive fem sider om en modell boken bruker såpass lite plass på, og hva er det liksom å drøfte? Synes også syv dager er altfor kort tid!

    Ja, jeg har det faget!

     

    Jeg har ikke sett på oppgaven enda, men skal sjekke det ut i morgen.

     

    Huff... Har vi bare en uke på oss? Frem til førstkommende fredag, altså?

  9.  

     

     

    Har en samboer som fullførte indøk i fjor og når jeg ser på hennes jobb og muligheter, går det ikke en dag hvor jeg ikke kunne ønske jeg kunne skru tiden tilbake og fulgt bedre med på skolen.

    Kunne du gitt meg en litt rikere skildring av hva du misunner henne for? Det kan hende du har en inspirerende historie her.

    Det er jo hele pakken.

     

    Jobbmuligheter, lønn, trygghet (jeg er i en vanskelig jobbsituasjon pga en dårlig utdannelse).

     

    Men hun trives jo med det hun gjør.

     

    Trives du ikke burde du jo gjøre noe annet. Men å gi opp pga dataspill er det eneste du vil er veldig dumt mtp fremtiden din.

     

    Hva med å ta et år utenlands? Enten friår eller utenlands semester.

     

    Jobber du 8-16 i ukedagene har du mer enn nok tid til spill.

     

    Jeg synes det er tøft å sitte med en dårlig utdannelse og må klare meg med småjobber her og der. Det unner jeg ingen.

    Hva mener du er definisjonen av en dårlig utdannelse?

×
×
  • Opprett ny...