Gå til innhold

Mobilisten

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mobilisten

  1. Så du trur at Trump styrer over google?

    Fra The Verge:

     

    "Reached for comment, a Google spokesperson said only “We are complying with the order and reviewing the implications.” The order, in this case, appears to be the US Commerce Department’s recent decision to place Huawei on the “Entity List,” which as Reuters reports is a list of companies that are unable to buy technology from US companies without government approval.

     

    Huawei is now restricted to using the Android Open Source Project (AOSP), cutting the company off from critical Google apps and services that consumers outside of China expect on Android devices. That also means Huawei will only be able to push security updates for Android once they’re made available in AOSP, assuming the company uses its own update system. It’s not clear yet how this will affect the full range of Android integrations that Huawei depends on, but we will update this story when we receive additional clarification about the impacts of Google’s decision"

    • Liker 1
  2. Sånn jurdisk sett så har du jo fått det produktet du har betalt 10 000 kroner for. Det er ikke sånn at produktet ditt slutter å fungere. Du har basert på tidligere erfaring forventninger om å få oppdateringer, men er det noe som huawei aktivt har markedsført og som ble lovet i det du inngikk kontrakten(når du kjøpte telefonen) 

     

    Jeg har fått produktet mitt ja. Men hvis du kjøper en bil med automatgir og plutselig får du vite at det skal byttes til manuellgir. Hvordan ville du reagert? Hvis bilen din i tillegg var relativt ny? Noen kunne vært ganske likegyldige til endringen, men mange er kanskje ikke i stand til å kjøre manuellgir. Jeg personlig er vant til Android. I tillegg er jeg avhenglig av appene på Play Store, Google Maps og Google Chrome.

    Bil-analogien min var mitt forsøk på å eksemplifisere at jo, selv om du har fått produktet så kan man ikke godta at produktet skal forverres plutselig. Jeg betalte flere tusen for en Android-telefon, jeg. Som plutselig blir til noe helt annet.

  3. Huawei har selv sagt at de har jobbet med et eget operativsystem i tilfelle de skulle miste rettigheter på Android. Så en erstatning har de nok liggende, men ingen har vel kjøpt en telefon til nesten 10 laken, i tro om at det skal rulles ut et spiller nytt OS. Dette er mat for jussfolket.

     

    Huawei has been working on its own mobile OS for ‘worst case scenario’ that it loses Android

    Ja, jeg venter i spenning på hva Forbrukerrådet svarer...

  4. Surt for de som har kjøpt Huawei

    Var ikke uventet dette heller, en lov i Kina sier jo at Huawei må ha et skjult program og en chip for å overvåke sine egen befolkning.

    Hvilken garanti har vi at det ikke er installert i mobiler i vesten? Kina liker verken styresettet eller menneskerettighetene vi har.

     

    Så du mener det var forventet at Google skulle stenge ute verdens tredje (?) største telefonprodusent? Da har du overnaturlige evner. Fordi folk flest (inkludert tech-journalister og politikere) var sjokkerte da USA stengte Huawei ute av sitt eget land. At de blir blokkert av Google skulle stenge dem ute er ikke noe du har ventet på. Det er jeg sikker på :p

     

    Og man har ingen garanti for at dette ikke er installert i mobiler i Vesten. Derimot er det ikke sånn at når et land overvåker egne innbyggere så betyr det at de overvåker personer i andre land. Det er ett land det er bevist har masseovervåket personer over hele verden. Jeg tror du vet hvilket land jeg prater om :)

    • Liker 4
  5. For en heksejakt. Facebook har spionert og solgt informasjon om brukerne sine i lange tider. Er bomsikker på at Google gjør det samme og samarbeider tett med amerikanske myndigheter. Trump på sitt beste dette.

    Men dette er vel litt annerledes igjen? Google og Facebook tjener ingenting på hardware. Google tjener littegrann på Google Home osv., men bortsett fra dette tjener dem ingenting. Forbrukerne vet hvilken forretningsmodell Facebook og Google har. At de bruker informasjon om brukerne til å tjene penger. 

    Huawei derimot tjener på enhetene de selger. Man forventer ikke at mobilen man eier skal innhente informasjon om deg. Jeg har Huawei Mate 20 Pro selv, og er ikke skeptisk til Huawei. Men det kan ikke forventes at Facebook og Google skal behandles likt som en telefonprodusent.

     

    (Jeg er klar over at Google også tjener penger på Pixel-telefonene)

    • Liker 4
  6.  

    Som en som har hatt 3 toppmodeller fra Samsung de siste 4 årene, kan jeg ihvertfall si hvorfor jeg kommer til å styre unna Samsung telefoner:

    - De eldes fort (batteriet blir dårlig, mye lag)

    - Var et mareritt å ved uhell komme borti Bixby knappen (noe som skjedde ofte). Hele mobilen ble treg, og det tok litt tid før man kunne lukke Bixby. At de ikke fjerner Bixbyknappen et mysterium.

     

    Har nå Huawei Mate 20 Pro, og det er den drøyeste mobilen jeg har hatt. Alt fungerer fint. Kommer nok ikke til å gå bort fra Huawei med det første. Hadde jeg skiftet til noe, ville det vært til iPhone. Men det kommer aldri til å skje når de ser ut til å bevisst prise seg ut av markedet. Men om Huawei fortsetter å levere på dette nivået, kommer jeg ikke til å gå bort fra dem.

    Vel.. Du klager på noe som gjelder alle batteri som blir mye brukt generelt... De fleste bruker faktisk batteri fra samme produsentene.

    Lag er der ikke med mindre du kjører masse tunge apper og lar de konstant ligge i bakgrunnen helt unødvendig og aldri rydder i cache (gjelder alle mobiler)

    Bixby knappen kan jo faktisk deaktiveres 100% altså? Så den klagen kalles desverre brukerfeil.

    Man kan også via en app remappe knappen til hva man vil. Men ja.. Den knappen (og bixby generelt) er idiotisk uansett.

     

    Huawei P20 er bra den så skal ikke si noe på valget ditt der. Meget god mobil! Har prøvd den og eneste jeg ikke er heeelt fan av er Huawei sin skin oppå Android. Der liker jeg bedre Samsung Experience og kommende One UI på Samsungene. Men man kan jo installere den launcheren etc man vil uansett så.

    Å nedgradert til iPhone ville jeg aldrig gjort igjenn uansett pris. Liker ikke slike diktatur OS. Og som du nevner er jo prisen helt bak mål. 17.000kr for en XS Max med største lagringsplass er jo helt sinnsykt. Verdens dyreste lagring på de mobilene der?

    Nja... Hadde ikke det problemet på min LG G2 som jeg hadde for noen år siden. Men byttet den uansett ut med en Samsung Note 4. Det burde jeg egentlig ikke gjort. Var masse problemer med Note 4. Ekstremt mye tull. S6 edge + og s8+ hadde jeg også. Synes Samsung sitt skin er tyngre enn Huawei sitt, og at det kun senker hastigheten på hele telefonen.

    Digger at Huawei har Swiftkey og Google Chrome som standard tastatur og nettleser, istedenfor å ha noen halvhjertertede forsøk på sine egne versjoner inkludert i telefonene...

     

    Og ja! Det er helt sjukt. Og 64gb for 12 000 (forrige gang jeg sjekket) var sjokkerende. Når har jeg noe jeg anser som en bedre telefon, med dobbelt så mye lagring, og lavere pris ?

  7.  

    Helt greit, styrer så langt unna Samsung som jeg overhodet kan :p

    Hvorfor?

    Som en som har hatt 3 toppmodeller fra Samsung de siste 4 årene, kan jeg ihvertfall si hvorfor jeg kommer til å styre unna Samsung telefoner:

    - De eldes fort (batteriet blir dårlig, mye lag)

    - Var et mareritt å ved uhell komme borti Bixby knappen (noe som skjedde ofte). Hele mobilen ble treg, og det tok litt tid før man kunne lukke Bixby. At de ikke fjerner Bixbyknappen et mysterium.

     

    Har nå Huawei Mate 20 Pro, og det er den drøyeste mobilen jeg har hatt. Alt fungerer fint. Kommer nok ikke til å gå bort fra Huawei med det første. Hadde jeg skiftet til noe, ville det vært til iPhone. Men det kommer aldri til å skje når de ser ut til å bevisst prise seg ut av markedet. Men om Huawei fortsetter å levere på dette nivået, kommer jeg ikke til å gå bort fra dem.

  8. Om noe er villedende markedsføring eller annen kriminell aktivitet så bør det etterforskes av offisielle myndigheter og dømmes i en offentlig domstol, ikke av et privat selskap. Det er skremmende at Google m.fl. stadig oftere tar på seg rollen som politi og rettsapparat. De har alt for mye makt.

     

    De gjør det jo for å beskytte brukerene, og seg selv. Og det må jo være lov. Det er jo deres egen butikk. Og de som skal "selge" noe gjennom den butikken må jo følge retningslinjene til butikken.

    • Liker 1
  9. Kommer til å sprekke, ja. Men ikke helt enda.

    Denne bitcoin-feberen er jo rene definisjonen på en boble. Er kun én grunn til at folk kjøper bitcoins, og det er prisøkningen. Valutaen må tas i bruk rundt omkring snart. Hvis ikke vil man til slutt innse at man sitter på en masse ubrukelige og verdiløse bitcoins og har tapt masse penger.

     

    Vurderte selv å kjøpe i September og selge natt til 25. Oktober, fordi da var den forken. Det var den eneste gangen jeg vurderte å kjøpe. Fordi da var det bombesikkert at man ville sitte igjen med fortjeneste. Men nå er det for risikabelt.

  10. Jeg vil heller ha alt av TV materiale samlet samme sted - dermed MINDRE unikt. Kan det være så vanskelig å lage Spotify for TV?

     

    Det hadde vel vært tilnærmet umulig. Spotify er en fin måte for en artist å drive markedsføring på. De fleste artister tjener vel ingenting på Spotify, og de største artistene tjener tilnærmet lik ingenting på Spotify. Men Spotify gjør det mulig for artistene å spre låtene sine og å vekke interesse for dem. Dette gjør at disse artistene da kan ha konserter og turneer og tjene penger på den måten.

    Noe lignende på film hadde ikke fungert. Ser man en film så er det ikke sånn at man går på kino en gang senere for å få en enda bedre filmopplevelse fordi man likte filmen. Det kan man gjøre med musikk om man liker en artist eller en gruppe. Man går på konserter for å få en ekte musikkopplevelse. En film vil være "uekte" uansett, den. Det finnes ingen måte å forbedre en filmopplevelse. Noen vil si at man kan kjøpe filmen på blueray, men Spotify har et alternativ for extreme quality, så en tilsvarende tjeneste for film hadde vel også hatt det. Altså, no need for Blueray.

    • Liker 1
  11. He he, Dette er nok ikke aktuelt for mange. Androidbrukere går ikke over til "The Dark side". 

     

    Tja... Jeg har vært Android-bruker i 8 år og etter jeg bytta fra Windows til Mac, så har jeg oppdaget flere svært gode programmer som Ulysses og Spark. Disse appene er kun tilgjengelig på Apple produkter. Dette har fått meg til å vurdere å kjøpe iPhone neste gang.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...