Gå til innhold

Bergen77

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bergen77

  1. Har følgende oppsett:

    -Windows 2008 domeneserver med delte mapper, den fungerer også som dns server

    -Windows 8 laptop med tilgang til de delte mappene

     

    Enkelte mapper er market av for "make available offline", dette er gjort når server og win8 står på samme lokalnettet. Win8 synkroniserer de aktuelle mappene og filene. De synkroniserte filene er tilgjengelig etter at lokalnettet blir utilgjengelig.

     

    Jeg har to utfordringer, den ene er at jeg ikke bestandig får opp de delte mappene med en gang til tross for at jeg er tilkoblet lokalnettet, men mappene dukker alltid opp etterhvert etter litt trykking på "synkroniser", eller pinger server osv. Som regel får jeg tilgang med engang.

     

    Jeg har nylig skaffet meg en Zywall som gir meg SSL VPN inn mot lokalnettet, denne har jeg ikke full oversikt over enda men jeg har iallefall kommet så langt at jeg ved ett lokalt brukernavn og passord får koblet opp ssl vpn og kan pinge alle ip adressene på lokalnettet. Jeg får også tilgang til web, vnc og andre tjenester jeg har testet. Derimot har jeg problemer med å komme inn på endel delte mapper. De delte mappene hvor det ikke finnes noen offline filer får jeg opp mappestrukturen som vanlig, derimot får jeg ikke opp mappestrukturen på de delte mappene jeg har offline filer i. Kanskje klønete beskrevet men det får gå. I går forsøkte jeg dessuten å lage en undermappe i en av mine offline mapper, det gikk jo helt fint det, men i dag var mappen borte. Jeg logget på serveren og så at mappen hadde synkronisert seg med serveren slik den skulle, og både den nye mappen og filene lå der. Men på win8 laptopen hvor jeg opprettet filene er de ikke å finne, kun de filene som allerede var synkronisert via lokalnettet.

     

    Er det noen som har noen pekepinner på hva som skjer her, offline files står bare i "sync in progress". Jeg kan legge til at jeg sitter på en treg forbindelse via satellite om det skulle ha noe betydning.

     

    Edit:

    Etter nærmere ettertanke tror jeg det akkurat det samme som skjer uansett om jeg bruker lokalnettet eller vpn, det er bare at den trege forbindelsen min med vpn ikke kommer til det stadie der de delte mappene blir oppdatert.

    Jeg kan foreksempel skrive \\servernavn\ og få opp alle de delte mappene, herfra kan jeg gå inn på mapper som jeg ikke har knyttet opp med bokstav (mapped) og se alle filene. Det samme gjelder de jeg har mappet opp, forutsatt at det ikke ligger noen offline synkroniseringer i denne mappen.

    De andre derimot som jeg har mappet (disk G: etc) hvor en undermappe er merket av for tilgjengelig offline, der får jeg ikke opp annet enn de filene som skal være tilgjengelig offline, online mapper og filer vises ikke.

     

    Er det mulig å tvinge windows til å ignorere "slow connections"?

     

    Edit2:

    Jeg forsøkte også å logge på samme maskinen med en annen domenekonto, da fikk jeg opp alle de delte mappene, så det er åpenbart noe som ligger på den profilen som benytter offlinefiler.

  2. Når jeg parrer en bluetooth enhet med windows 8 maskinen virker alt, men når jeg skal bruke den samme enheten igjen må jeg avinstallere den før jeg på ny installerer. På eldre windows versjoner koblet de seg til automatisk.

    Eksempel på dette er ett bluetooth headset som jeg har, noen som vet hva dette skyldes?

    Finnes det andre programmer som gjør jobben bedre?

  3. En laptop eller mobil husker mange trådløse nettverk og kobler automatisk til i en prioritert rekkefølge.

    Jeg er på jakt etter en boks som gjør det samme. Jeg har ett mobilt nettverk som skal koble seg til nye gjestenettverk, kjendte og ukjente. Dette må skje automatisk akkurat slik våre laptoper gjør det. Om dette medfører at jeg må flashe en ruter eller noe med uorginal firmware så er det helt greit. Så langt har jeg ikke funnet noe slik boks.

  4. Hei, har win2003server på innsiden og vil kunne koble meg opp via vpn til denne. Mener å huske at GRE (protocol 47) pakker ikke slipper gjennom firewallen på jobben så jeg ønsker ikke å bruke denne løsningen.

    Har en Netopia 3351 router.

    Må jeg generere noen sertifikater på serveren?

    Hvilke porter brukes?

     

    Takker for alle forslag :-)

×
×
  • Opprett ny...