Gå til innhold

Fierro12

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fierro12

  1. Jeg må jo først ta et fly fra Norge til Amsterdam. Kan jeg allerede i Norge spørre om mulig oppgradering, eller må dette gjøres i Amsterdam? 

     

    Vil en god grunn til å spørre om en sete langt fremme i flyet være at jeg har ekstremt dårlig tid til å nå min flight connection fra Atlanta? Og at jeg derfor ønsker et sete langt fremme, nært utgangen for å spare tid? 

  2.  

    Skal til Dallas og jeg har en mellomlanding i Atlanta, før jeg skal videre. Jeg har 1t 40min til å rekke neste fly, vil det gå bra? Må jeg gjennom immigration og hente bagasjen min også?

     

    Hvor kommer du fra?

     

    Som nevnt over: Kommer du fra utenfor USA, må du gjennom immigration, hente bagasje, gjennom tollen, og så levere inn bagasjen på nytt. Unntaket er om du evt. kommer fra Canada, der amerikansk immigrasjon og toll foregår i Canada. 

     

     

    Kommer fra Amsterdam. Kommer garantert til å slite med å rekke det, vurderer å reise over med bare håndbagasje nå...

  3. Jeg skal ha prøve nå på tirsdag, men har forstuet håndleddet mitt på hånden jeg skriver med. Vi har alltid hatt prøvene på pc, men denne siste prøven skal altså være på ark. Jeg klarer ikke å skrive for øyeblikket, tror dere jeg kan få lov til å tatt den på pc? Det hadde gjort det utrolig lettere for min del!

  4. Høres ut som en person jeg ikke ville hatt kontakt med lengre. 

     

    Tenker det samme, men det er vel ganske lett for denne personen å oppsøke meg om det er det vedkommende ønsker. Føler meg ikke helt trygg, selv om jeg bryter all kontakt med dette mennesket.

  5. Jeg har blitt uvenn med en bekjent av meg, uten at jeg helt 100% sikkert skjønner grunnen. Vedkommende har komt med trusler på nettet flere ganger til meg, og nå vil denne personen møte meg. Jeg er litt skeptisk, av flere grunner.

     

    1: Jeg vet ikke helt hvorfor vedkommende er sint på meg. Det hele tok sted i en chat, hvor jeg antar at vedkommende har misforstått noe jeg har sagt, og tolket det som rasistisk (vedkommende er etnisk afrikansk).

     

    2: Jeg sagt unnskyld til personen over nettet (selvom jeg ikke helt vet hva jeg sier unnskyld for), men denne personen nekter å tilgi meg og fremstår som veldig sinna. Har foreslått og møtes, slik at vi kan prate om hva som har skjedd, se det fra hverandres synspunkt osv, men det har ikke vedkommende ønsket (dette var også før truslene kom).

     

    3: Nå vil han møte meg, jeg ønsker ikke dette lenger etter trusler om bank har dukket opp flere ganger. Han vil fotsatt ikke tilgi meg, eller fortelle meg hvorfor han er sint på meg. Jeg føler en viss frykt, og ønsker naturligvis ikke da å møte han. Jeg har spurt han hvorfor han nå ønsker å møte meg, men ifølge denne personen "får jeg vente å se hva som skjer".

     

    Noen som har forslag til hva jeg burde gjøre? Kontakte politiet? Ønsker jo helst ikke å kontakte politi, ettersom jeg av en eller annen grunn vil ha kontakt med vedkommende. Er det noe lovverk for trusler over nettet? 

     

    Setter pris på all hjelp! 

  6. Jeg er nylig fylt 18 år, noe som da gjør meg myndig.

     

    Jeg har alltid hatt en stor interesse for reising og de ulike tingene som følger med. Dessverre er det ikke mange av mine nærmeste som føler det samme som meg.

     

    Jeg er her for å søke om tips til hvor jeg kan dra i eventuelt påske, sommer, høstferie osv. Gjerne helger også. Som mange av dere sikkert vet, er ikke lommeboken så alt for tjukk når man er 18 heller.

    Jeg ønsker egentlig å reise hvor som helst, unntatt skandinavia og er egentlig bare på utkikk etter billige flybilletter til hvor som helst, med muligheter for å besøke andre land/byer samtidig.

     

    Jeg har tenkt å sove på hostels for å spare penger, og lurer på om det er andre som har gjort det før? Er det til å anbefale? Jeg er positiv til det, men mine foreldre er mer skeptisk...

     

    Alle mulige tips settes stor pris på!

  7. Snakk med en rådgiver på skolen.

     

    Hva kan de eventuelt hjelpe meg med?

     

    Du har mottatt varsel fordi du står i fare for å miste standpunktskarakter om du ikke forbedrer deg. Med andre ord, best for deg om du møter opp i de fremtidige vurderingssituasjonene.

     

    Jeg har ingen planer om å unngå vurderingssituasjoner. Har hatt 8 dager fravær totalt i år, hvor uheldigvis mange av disse dagene har falt på de samme dagene hvor jeg har fremmedspråk. Har sikkert hatt rundt 10 prøver i 1.termin, hvor jeg var tilstede på absolutt alle sammen. Blir ikke dette tatt i betraktning? Det står som begrunnelse at jeg har hatt mye favær på prøver, men i realiteten er det bare 1 prøve jeg har gått glipp av.

     

    Jada, jada, jada...du går på videregående, dvs at du er underlagt et regime som det ikke kan settes ord på. For å får orden på situasjonen din trenger du bare å gjøre opp for deg ved å dokumentere fra lege at du har vært syk. Det gjør det litt vanskeligere for faglærer å ikke gi deg karakter i faget.

     

    Som skrevet, du har fått en advarsel. Du før nok en til, før den tredje gangen er no-way back. Kom deg på rett kjøl, du har fortsatt noen måneder igjen, og 3. året som gjenstår;)

     

    Det blir vel litt vanskelig for min del å dokumentere at jeg har vært syk, når sykdomsperioden er over?

  8. Har fått varsel om at jeg ligger an til å ikke motta standpunkt i fremmedspråk. Jeg går 2.året på VGS.

     

    Jeg synes det er meget rart, ettersom jeg har vært tilstede på absolutt alle vurderingssituasjoner og gjort alle innleveringer, lekser og glosetester. Til 1.termin fikk jeg 4, og jeg fikk beskjed av lærer at jeg snuste på en femmer.

     

    Derimot har jeg vært preget med mye sykdom og har vært borte. 14 skoletimer totalt (45 min), hvor 6 av disse timene er i 2.termin (som startet 20.januar). Vi har hatt én prøve hvor jeg ikke var tilstede i 2.termin, og dette er den eneste prøven jeg har måtte stå over pga sykdom.

     

    Er det rett av lærer å melde fra om dette, bare fordi jeg har gått glipp av én prøve? Eller er det fraværet som gjør det? Det vil jo være mange vurderinger igjen før sommeren. Vi skal f.eks ha en ny prøve kommende uke.

  9. Hei,

     

    Få lov til å oppgradere ??

    Dette er enkelt: Du oppgraderer når du har lyst, behov & råd til det.

     

    På den andre sida: Ikke oppgrader ut fra vakre bilder, web-sider eller venners utsagn, men prøv gitaren sjøl. Kun på den måten vet du hva du får / og at du blir fornøyd.

     

    Akkurat i dette tilfellet blir det en ganske stor overgang:

    Morgan modellen har gran-lokk (heltre ??) og mahogny i sider & bunn.

    Seagull modellen har cedar-lokk og kirsebær i sider & bunn.

    Det blir et helt annet klang-bilde.

    Vær også obs på at det er lett å ripe opp og / eller skade et cedar-lokk.

     

    ____

    GAu

     

    Mener det blir feil å kjøpe seg gitar til tusenvis av kroner, om man ikke klarer å spille på den.

     

    Er det en oppgradering som du ville anbefalt? Vil det være positive sider/negative sider ved lyden i Seagull gitaren? Om ikke, er det andre gitarer du kan anbefale som er i noenlunde samme prisklasse?

  10. Hei

     

    Lurer på om jeg er god nok, til å kunne få "lov" til å oppgradere min akustiske gitar. Er meget usikker på hva og hvordan jeg kan kartlegge ferdighetene mine, og virkelig finne ut hvor god/dårlig jeg er på gitar.

     

    Nå har jeg en Morgan W116BK og vurderer og oppgradere til en Seagull S6. Spørsmålet er om jeg kan belønne meg selv, med en slik oppgradering. Hvordan vet dere at dere er dyktig på gitar? Hvordan kartlegger dere ferdighetene deres?

     

    Trenger virkelig hjelp til å finne ut om jeg er dyktig nok, til å oppgradere gitaren min. Hvilken måte kan jeg finne ut av det?

×
×
  • Opprett ny...