Gå til innhold

njuubin

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

Innlegg skrevet av njuubin

  1.  

    Det er vel ulovlig å kaste ut fisk etter at den har vært på dekk? Såkalt dumping, som er et stort problem i norske (og alle andre vil jeg anta) farvann. Både bifangst og for små fisk skal være med til fiskemottaket.

     

    Nei, fisken blir ikke hentet opp på dekk, den skilles ut rett før den går inn i posen på trålen (les: der fangsten blir "liggende" trålen hives inn). Liknende systemer i mekanisk variant har vært i bruk i en årrekke for utskilling av fisk og annen uønsket bi-fangst fra reketråler, se. f.eks https://www.youtube.com/watch?v=Th3nPv1i7uU

    Tenkte på den her uttalelsen: "Det er god økonomi for fiskeren og bedre for fiskevelferden for alle artene som ellers hadde blitt med opp på dekk og deretter kastet ut igjen."

     

    For det er jo ikke bare dårlig fiskevelferd, det er jo ulovlig.

  2. Hvor går grensa mellom en skipstunnel og en kanaltunnel? Rove- tunnelen i Frankrike var mye lengre og nesten like bred, men lavere og grunnere. Den stengte i 1963 etter et ras. Den var før Stadt- tunnelen og den var til kommersiell skipstrafikk og allikevel sier man at Stadt er verdens første osv... Kanskje noen mener den franske var for båter mens den norske bygges for skip... Hvor går grensa?

     

    http://www.bbc.com/news/magazine-22157079

     

    Og da er du vel over i spørsmålet om hvordan "skip" defineres. E Sverige er det ganske greit med lengde over 12 meter (hvis jeg ikke husker feil). Men i Norge er det ikke en fast definisjon.

    • Liker 1
  3. Internett kommer veldig an på hvor du bor. Noen hybler har fiber, noen har en form for radio link til en sentral, noen har coax, og noen har adsl. Når du får hybellisten så kan du ringe rundt å høre hva de forskjellige hyblene har.

     

    Hva slags info kommer på hybellista egentlig? Er det bare en adresse og et telefonnumer, også må en drive og ringe rundt for å høre hva de forskjellige har å tilby og hva de har inkludert i leien og hva leien er etc.?

     

    Hva betaler du ca. i strøm i mnd da du som ikke har det inkludert? Hørtes dyrt ut med "dyrt" :p

  4. Søkt, håper jeg kommer inn!

     

    Men har noen spørsmål, håper dere som vet kan hjelpe meg!

     

    Er det lett å få seg et sted å bo? Hvor mye må jeg regne med å måtte betale for hybel/rom i mnd, og er det typisk kollektiv eller egne hybler/leiligheter som vanligvis blir brukt?

     

    Håper på kjapt svar, er vel på tide å søke seg sommerjobb snart også :)

×
×
  • Opprett ny...