Gå til innhold

tommyo123

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tommyo123

  1. når Chili reagerer negativt på folk som bruker 8%(!!!) av kapasiteten (som er nøyaktig hva som skjedde med "Jon Henrik Ludvigsen", og er direkte patetisk IMO), hvordan vil de da reagere på folk som bruker 90% av kapasiteten? jeg antar noe i nærheten av https://www.youtube.com/watch?v=PbcctWbC8Q0

     

    Står ingen steder at du har en datapakke på 1000 GB, de skriver opptil 1000 GB.  Jeg tolker det slik at 1000 GB er det absolutte tak, men ikke en rett du kan hevde.  Tilbudet er veldig godt og uten særlig restriksjoner nå.  Slik den er nå er det en slags gentleman's agreement om å oppføre seg, men med for mange tullinger som tar seg til rette ser jeg for meg at de er nødt til å legge inn flere sperrer og filtrere trafikken til det ubrukelige for oss alle.  Hvis man bruker 80 GB på en veldig kort periode fortjener man en telefon for å sjekke om du har glemt å skru igjen krana.  80 GB er tross alt nokså mye i mobiltrafikk sammenliknet med andre.  Det eneste de skal ha kritikk for er å være så ulne hva normalt bruk er, men tipper de endrer brukervilkårene når de får litt mere erfaring hvordan folk oppfører seg.  Tror ikke de står stille å ser at pengene blør ut hvis det kun er snakk om en minoritet som tar seg til rette.  Tar alle seg til rette forsvinner tilbudet slik den er i dag.  Vet ikke om noen kjenner til sånn ca hva en operatør betaler til Telia for datatrafikk?

     

    Hvis du laster ned 300 TB hver måned på din fiberlinje, er jeg nokså sikker på at du vil bli kontaktet av din fiberleverandør etter en stund for å sjekke at det f.eks. ikke er malware eller 100 hustander som skjuler seg bak deg.

     

    Det samme også hvis du har vann uten vannmåler som også kan oppfattes som fri bruk.  Hvis du lar alle kranene i huset stå åpne på trass fordi du kan.  Er det ikke naturlig at kommunen/vannverket tar kontakt med deg for å sjekke om du har en lekkasje?

    • Liker 2
  2. Vel hvis de forteller forskjellige ting til kundene sine, kan vi vel konkludere med at de ikke har noen klare regler.  Da kan man vel anta de kun ser på mengden du bruker før de ringer deg.  Jeg har ihvertfall brukt hotspot uten VPN, VPN alene og hotspot med VPN + mange andre kombinasjoner og bruk uten at de har sagt noe til meg.  Nå har jeg et beskjedent brukt hittil, så de kan ikke klage uansett.  Har ikke gjort noe for å tyne abonnmentet.  Ser ikke noen grunn for å laste ned 990GB bare fordi jeg kan.  Hadde jeg makset fiberlinja min på 300mbit 24/7/365 tenker jeg vikenfiber hadde kontaktet meg etterhvert også.

  3. OpenVPN og L2TP fungerer for meg.  PPTP fungerer ikke.

     

    Har snakket med support angående hotspot.  De tillater bruk av det.  De sier selv de ikke har mulighet å overvåke hva jeg driver på med uansett.  Ser ikke helt vitsen med å bruke VPN hvis eneste formål er å skjule for ChiliMobil at du har satt opp hotspot.  De sa til meg at de hadde full forståelse hvis man hadde bruk for å koble til laptopen din når du var ute på reise, og dette var ansett som normalt bruk.  Jeg sa jeg ikke var interessert i et abonnement som jeg ikke kunne bruke til hotspot for meg og familien min når jeg var på tur eller bruke det til hva jeg ville.  De bekreftet at jeg ikke trengte å tenke på hva det ble brukt til, men la til at de ikke tillater overdrevet bruk.  De var noe ulne hva normalt bruk var.

     

    Det er uansett den totale mengden du bruker som betyr noe, ikke om du bruker vpn, hotspot eller ikke.  Har ikke noe problem å forholde meg til dette da jeg heller har overdrevet lavt forbruk, men synes det er ok å kunne bruke noe ekstra når jeg har behov for det.  Tar litt tid å venne meg fra å være offline til å være online...

×
×
  • Opprett ny...