Gå til innhold

goteren1

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av goteren1

  1. Jeg skal ha meg en ny TV til under kr 10.000 og max 55". TV blir enten montert på vegg eller kommer til å vil stå på et TV-bord. Det er lite sollys som vil påvirke TV-bildet, men taklyset (LED-spotter) vil som oftest stå på. Vi har to sofaer på hver side av TV, følgelig vil TV ikke være plassert rett fremfor øynene. I bredde vil avstand sofa/TV være ca 30 cm fra ytterkant på TV til ytterkant på sofa, og i lengde vil avstand til TV og der vi normalt sitter/ligger i sofa være ca 2,5 meter. TV vil være koblet til eksternt anlegg, slik at lydkvalitet på TV er uvesentlig. TV vil bli brukt til å se serier og film, og ikke sport. 

     

    Selv har jeg lite peiling på TV, men har en generell oppfatning av at Samsung er flinke til å lage TV med god kvalitet. I tillegg registrerer jeg at begge modellene som nevnt i headingen er på tilbud nå i romjulen. 

     

    Hvilken av de to modellene bør jeg gå for og hvorfor? Dersom enkelte mener at ingen av modellene bør stases på, er jeg også åpen for innspill på andre modeller/fabrikater jeg bør velge. Kom da gjerne med en god begrunnelse.

     

    Håper på mange gode svar  :)

  2. Slik jeg tolker saken, har Schwarzwald helt rett. I din situasjon er det kjøpsloven som gjelder (snøfreseren er jo kjøpt gjennom firmaet), på den annen side har tretti.no på bakgrunn av fakturaen behandlet saken som et forbrukerkjøp. Uansett, lovene er relativt like. Dersom du forholder deg til kjøpsloven (som er det mest riktige med tanke på at du vitterlig bestilte varen som et firmakjøp), er det særlig §§ 64 - 66 som gjelder: http://lovdata.no/dokument/NL/lov/1988-05-13-27#KAPITTEL_9

     

    Dersom tretti.no ønsker å omlevere står det klart og tydelig i kjøpsloven § 64 (3): "Skal selgeren omlevere, kan kjøperen holde tilbake det han har mottatt, inntil omlevering skjer." For all del, ikke returner noe som helst før du får riktig vare. I henhold til § 25 (2) kan du også heve kjøpet dersom tretti.no ikke leverer riktig snøfreser innen rimelig tid. Det betyr at du f.eks. kan kreve omlevering innen 20 dager. Dersom dette ikke skjer, er dette å regne som kontraktsbrudd og du kan heve kjøpet.

     

    Ved dialog med tretti.no må du gjerne henvise til min sak og stille spørsmålstegn ved om tretti.no har for vane å bevisst sende ut et dårlige produkt til kunde enn det som er bestilt (feil kan gjøres, så ville vært litt forsiktig med å påstå dette, men i min situasjon har jeg det svart på hvitt at de sendte et annet produkt uten å informere meg). Dersom du ellers er fornøyd med snøfreseren, går det også an å komme til en minnelig ordning der du ber om et større prisavslag på bakgrunn av at duhar fått feil vare. Det vil kanskje være vinn-vinn for begge parter, men sørg da for å ikke la deg avspise med et mindre pengebeløp. Sørg også for at de sender en ny kvittering der rett modell fremkommer med tanke på eventuell garanti-/reklamasjonssak.

     

    Dersom du har fått nok av tretti.no og ikke ønsker å ha noe med dette firmaet å gjøre, ville jeg forsøkt å kreve heving - grunnet sakens omstendigheter(feil navn på mottaker og feil modell), men tror du må jobbe hardt for å få til dette. Er du heldig, så har tretti.no sluttet å selge den modellen du bestilte, da har du krav på å få hevet kjøpet samt at du kan foreta dekningskjøp. I henhold til § 69 kan tretti.no ikke kreve at du faktisk kjøper snøfreseren et annet sted (i mitt tilfelle krevde de kvittering, men i og med at jeg faktisk hadde kjøpt ny vare, gadd jeg ikke krangle om dette). Det holder med at du finner ut hva gjengs pris levert til deg vil være, denne differansen kan du kreve utbetalt.

    • Liker 1
  3. BzWarm, i og med at du ikke har bestilt noen vare, men bestillingen er gjort gjennom firmaet hadde jeg gjort dette veldig enkelt. Jeg hadde sendt en e-post til Klarna(ikke ring, greit å ha det skriftelig) der du informerer om at fakturaen ikke vil bli betalt da du ikke har bestilt varen. Gi klar melding om at varen vil bli betalt så snart du mottar en faktura med rett fakturamottaker. Om Klarna ikke gir seg, har du da sagt fra og om Klarna mot formodning tar saken videre til inkasso, kan du da henvise til din korrespondanse med Klarna og bestride kravet. Inkassoselskapet er dermed pliktig til å stoppe kravet eller ta saken til forliksrådet. Tar de saken til forliksrådet vil tretti.no bli "slaktet", dette er de klar over og de vil derfor med stor sannsynlighet sende deg en korrekt faktura.

    • Liker 1
  4. Nedenfor ser dere fortsettelsen på min dialog med tretti.no(les nedenfra og opp):

     

    dcpiq57.jpg

    1RX3H2L.jpg

    ulJIUL8.jpg

    IMY2a4X.jpg

    AsnIbsj.jpg

     

    Som dere ser, er de ikke lett å hanskes med. Til og med når en henviser til forbrukerkjøpsloven prøver de å sno seg unna. Først etter at jeg var i kontakt med Forbrukerrådet i dag gav de seg. Forbrukerrådet sa for øvrig at de hadde mottatt flere henvendelser angående tretti.no, videre var de klar på at dersom tretti.no ikke gav seg, kunne de gjerne ta saken!

     

    Til andre som er misfornøyd med tretti.no, vær aktiv og klag. Er du i tvil om dine rettigheter kan jeg sterkt anbefale å kontakte Forbrukerrådet for å få råd om hvilke rettigheter du har. Jo flere som klager, jo bedre er det. Forhåpentligvis vil det enten føre til at tretti.no legger ned eller at de skjerper seg og blir langt mer kundevennlige.

  5. Som du helt korrekt sier - KMM020 er ikke en utdatert vare, men tretti.no har sluttet (i alle fall foreløpig) å selge KMM020. Det som da gjør meg forbannet, er at det virker som de forsøker å "redde" et salg ved å sende meg som kunde et relativt likt produkt (men som er en rimeligere/enklere variant). Her kan dere selv se hva tretti.no skriver:

     

    kC2bxLV.jpg

     

    Jeg har nå selvsat returnert maskinen og kommer ALDRI noengang til å handle hos en slik useriøs aktør igjen. For min del ble resultatet at jeg kjøpte KMM020 et annet sted (det resulterte i at det kostet meg 300 kr mer + bortkastet tid og frustrasjon)

     

    Min erfaring er at tretti.no kommer godt ut når det gjelder pris dersom en søker opp produkter på nett, men de kronene en tror en sparer på å handle hos tretti.no ender fort opp med å koste langt mer enn det smaker....

  6. Hei Schwarzwald

     

    Det hadde kanskje vært en ide at du spurte om eventuelle bevis før du mistenkeliggjør nye forumbrukere? :)

     

    Ja, du har helt rett i at jeg har registrert meg på forumet nå nylig kun for å omtale tretti.no. Årsaken har jeg beskrevet i mitt innlegg. Jeg har handlet nok til å vite at ingen er feilfrie og alle butikker gjør feil med jevne mellomrom. MEN, jeg har aldri opplevd at en butikk med vitende og vilje sender kunden et feil produkt. Dette finner jeg så graverende at jeg av den grunn finner det riktig og viktig å opplyse andre om dette slik at de er klar over hvilken risiko det er å handle med tretti.no. I stedet for å starte en ny tråd valgte jeg derfor å henge mitt innlegg på to eksisterende tråder herinne som omhandler tretti.no.

     

    På bakgrunn av ditt inlegg har jeg derfor tatt en printscreen av dialogen mellom tretti.no og meg, som du ser har jeg ordrett gjengitt det kundebehandler Steen skriver. Hva synes du om en slik kundebehandling Schwarzwald? Føler du det er feil å advare mot slik praksis?

     

    kC2bxLV.jpg

  7. Vil fortelle om min erfaring med tretti.no, en aktør som etter mitt syn fremstår som svært useriøs

     

    Jeg bestilte en Kenwood KMM020 hos tretti.no. Jeg ble positivt overrasket over leveringstiden, det tok under to døgn fra jeg bestilte til varen kunne hentes i post i butikk.

     

    MEN, når varen var hentet, så jeg at tretti.no hadde sendt feil maskin. De hadde i stedet sendt meg en Kenwood KMM770. Vel, det er lov å gjøre feil, så jeg kontaktet tretti no (kan nevne at det er svært irriterende at tretti.no ikke kan kontaktes på tlf, kun på e-post). Svaret fra tretti.no gjorde meg svært forbannet:

     

    ”Jeg har snakket med vår salgsavdeling angående din sak. Det som har skjedd er at din originalt bestilte vare har utgått og vi har sendt ut denne til deg da dette er en maskin som tilsvarer den du originalt bestilte.”

     

    Tretti.no velger altså bevisst å sende ut feil vare i stedet for å informere kunden (den jeg bestilte har ikke gått ut av Kenwoods sortiment, kun av tretti.no´s egen varebeholdning). I tillegg påstod de at de sendte meg en tilnærmet lik modell. Fakta er at den de sendte meg er en rimeligere modell(den har svakere motor, ikke flexivisp, mangler medium hastighetsuttak og bollen er laget av et annet materiell). De som ønsker kan selv sammenligne maskinene på produsentens sider: http://www.kenwoodworld.com/nb-no/all-products/kitchen-machines/chef-og-major

     

    Min påstand er derfor at tretti.no med overlegg forsøker å lure/svindle sine egne kunder. Jeg vil sterkt fraråde alle å handle hos en slik useriøs aktør. Det hjelper lite å spare en hundrelapp når resultatet blir unødvendig frustrasjon og ekstraarbeid fordi de ikke leverer produktet de lover deg. For min del endte det hele med mye ekstra kostnader (i tillegg til tid) for å få fatt på produktet jeg skulle ha.

  8. Vil selv fortelle om min erfaring med tretti.no, et selskap som etter min mening er svært useriøst!

     

    Jeg bestilte en Kenwood KMM020 hos tretti.no. Jeg ble positivt overrasket over leveringstiden, det tok under to døgn fra jeg bestilte til varen kunne hentes i post i butikk.

     

    MEN, når varen var hentet, så jeg at tretti.no hadde sendt feil maskin. De hadde i stedet sendt meg en Kenwood KMM770. Vel, det er lov å gjøre feil, så jeg kontaktet tretti no (kan nevne at det er svært irriterende at tretti.no ikke kan kontaktes på tlf, kun på e-post). Svaret fra tretti.no gjorde meg svært forbannet:

     

    ”Jeg har snakket med vår salgsavdeling angående din sak. Det som har skjedd er at din originalt bestilte vare har utgått og vi har sendt ut denne til deg da dette er en maskin som tilsvarer den du originalt bestilte.”

     

    Tretti.no velger altså bevisst å sende ut feil vare i stedet for å informere kunden (den jeg bestilte har ikke gått ut av Kenwoods sortiment, kun av tretti.no´s egen varebeholdning). I tillegg påstod de at de sendte meg en tilnærmet lik modell. Fakta er at den de sendte meg er en rimeligere modell(den har svakere motor, ikke flexivisp, mangler medium hastighetsuttak og bollen er laget av et annet materiell). De som ønsker kan selv sammenligne maskinene på produsentens sider: http://www.kenwoodworld.com/nb-no/all-products/kitchen-machines/chef-og-major

     

    Min påstand er derfor at tretti.no med overlegg forsøker å lure/svindle sine egne kunder. Jeg vil sterkt fraråde alle å handle hos en slik useriøs aktør. Det hjelper lite å spare en hundrelapp når resultatet blir unødvendig frustrasjon og ekstraarbeid fordi de ikke leverer produktet de lover deg. For min del endte det hele med mye ekstra kostnader (i tillegg til tid) for å få fatt på produktet jeg skulle ha.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...