Gå til innhold

Tim Pop

Medlemmer
  • Innlegg

    258
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tim Pop

  1. Okay. Har nå kommet opp med en liten ide. Greia med oppgaven er at jeg har bestemt meg for å lage en plakat, som i flere steg skal fungere som en kampanje. Dette skal gjøres ved at informasjonsdelen av plakaten byttes ut. (Etter Aida-modellen, så skal "intrest" byttes ut)

    Denne delen vil da inneholde en kort tekst om xbox-ens muligheter. (Som onlinespilling eller mediacenter)

    Tanken bak dette er at man kan slippe plaktene i en forskjellig, foretrukket, rekkefølge og skape en "snakkis" rundt kampanjen.

    Noen ideer eller tanker bak dette?

    (Hvis noe er uklart, bare spør :) )

     

    Okei, det skal være en slags form for kampanje som utløser spenning. En litt teasing. Men produktet er jo ikke nytt. Denne typen kampanjer funka for Cola Zero fordi ingen ante hva det var. Og plakater med WEEKENDS WITH ZERO END blir man dessuten nyskjerrig på fordi det blir gjort i kjempestor skala (I allefall i Oslo).

     

    Hadde 360 vært et nytt HEMMELIG produkt fra Microsoft sin side, hadde dette vært killa-krem-bra.

     

    Jeg lurer på ting: hva konkret skal byttes ut, hva konkret er budskapet som skal dramatiseres, hva er ideen?

  2. Det gyldne snitt er vel og bra, men det har ingenting å gjøre med en reklameidé å gjøre. For å gjøre det ordentlig jobber du med følgende:

     

    Bakgrunn

    Situasjon

    Målgruppe

    Budskap

    idé

    dramatisering

    execution

    konklusjon (hvorfor du har rett og andre selvfølgeligheter som lærere elsker å høre)

    - også får du feedback på slutten :)

     

    Tenk på at alle ledd må være logiske i forhold til hverandre, slik at du virkelig argumenterer for det du leverer. Også må man tenke på at du ikke kan forklare strategien din til en kunde, annonsen må være selvforklarende.

     

    Lykke til!

     

    Jeg har lyst til å se ferdig resultat i denne tråden :) Når har du presentasjon?

  3. Lån Essensial Advertising på biblioteket, masse bra greier der.

     

    Et lite tips fra meg, for å gjøre det enkelt: Finn USP-en på hver konsoll. Så finner du en idé på den. Så dramatiserer du den. Så lager du en killer execution. To dager senere vil du uansett tenke at det er dritt.

     

    Målgruppe er viktig, men på videregående nivå ville jeg funnet på en dritkul idé og funnet målgruppen etterpå.

  4. Og det irriterer meg. Jeg har en ny ekstern HD. Første gangen jeg startet den lå det ting på den jeg ikke trengte (google toolbar, feks). Så jeg slettet alt som lå der. Nå er det velkjente ikonet borte og er erstattet av noe jeg ikke vet hva heter. Her er hva jeg prater om:

     

    post-33343-1201299799_thumb.jpg

     

    Hvordan kan jeg få det til å bli vanlig?

     

    Takk for hjelpa!

     

    Tim

  5. Du kan jo få deg Flash MX (finnes sikkert en nyere versjon, jeg er ikke oppdatert) og lære deg litt om animasjon og action scripting, så skal du se at det blir spill på gang. Begynn i det aller minste og jobb deg veldig sakte men sikkert framover. Ting tar tid. Jeg brukte i sin tid 7 dager, med jobbing fra 0800 til 16.00 på en enkel sidescrollende shoot-em-up greie i Flash, uten sisteboss og highscore liste. Men av en eller annen grunn føles det givende likevel :) Du burde gå sammen med noen kompiser og utforske Flash i lag, slik dere kan lære av hverandre.

  6. Et mesterverk, neppe. En gigantisk stor kommersiell genistrek, ja. Bare tenk på Pokèmon themen: "Gotta' catch 'em all, gotta' catch 'em all", alt er laga for å hjernevaske unger til å bare MÅ ha det. Skulle egentlig vært ulovlig, til og med TV serien reklamerer for produktet.

    7948666[/snapback]

     

    Jeg var også (heldigvis?) for gammel når Pokémon kom til norge. Syns bare det var noe pes. Men, etter at jeg i senere tid så en episode (i studiesammenheng) fant jeg ut at de faktisk hadde en ganske god moral i denne serien. Sett bort fra kjøpepresset da..

     

    - Som en liten kuriositet litt sånn på siden, vil jeg gjerne få nevne at TV2 (eller var det Tv3 som hadde Pokémon på norsk tv?) faktisk ble klaget inn til forbrukerombudet, da den norske utgaven av den sangen ble oppfattet som reklame rettet mot barn. Utfallet ble at kanalen måtte fjerne den biten fra episodene.

     

    Spillene har jeg aldri prøvd, men jeg har faktisk blitt litt nyskjerrig på serien nå som den har kommet på DS..

     

    t

  7. Dette er en diskusjon som kan vare evig da. Var jeg deg, ville jeg gått til en kompis som har Wii, og testa den hos han. Dernest ville jeg dratt til en kompis som har X360, og testa den. Deretter er det inn i tenkeboksen. Også gjelder det å saumfare nettet etter informasjon. Hva kommer hvor, hva liker jeg? Det er ingen tvil om at begge konsollene har noe å fare med, men du må bare gå for en av dem.

     

    Du blir nok fornøyd skal du se :)

×
×
  • Opprett ny...