Gå til innhold

Takita

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Takita

  1. Det er, som du sikkert har forstått, forskjellige sendenett. Radio Rox (og Metro) har sitt eget, de kommersielle nasjonale kanalene har sitt eget, det samme har NRK. De kommersielle har langt færre sendere enn NRK, og for eksempel på Vestlandet og andre steder med lav befolkningstetthet vil det være enkelte områder hvor du ikke får inn de kommersielle kanalene. Når det gjelder tunneler er det slik at alle kanalene som er på utsiden av tunnelen vil være tilgjengelig på innsiden. Unntaket er tunneler som er kortere enn en viss lengde, og også tunneler som har lavere trafikk enn et satt minimum.

     

    Er usikker på hva som er best: at signalene blir svake og skurrete på FM, eller at det plutselig blir helt stille på DAB.. Eller som jeg også opplever i tunneler her i Sandvika, på DAB blir det hakkete, og plutselige og smertefulle høyvolum-peaker. Satans irriterende!!

    Ellers fungerer DAB greit de fleste steder her på østlandet, med unntak av "lokale" DAB-stasjoner, som min favoritt Radio ROX, hvor jeg tydeligvis bor på rekkeviddegrensen. FM-senderen deres var bedre.

    Problemene oppstår på Vestlandet, jeg kjører mye der hvert år, og der blir man brutt VELDIG hyppig. Ikke mange tunneler som har dekning, heldigvis de fleste lange. Trodde det var krav de fleste skulle være utbygd nå, men kanskje bare for NRK P1, slik det også var på FM?

    • Liker 1
  2.  

     

     

    Og jeg vil ha den analoge sort-hvitt TV-en tilbake!

     

    (DAB Fungerer helt fint, og der DAB faller ut, var det ikke noe FM-dekning å rope hurra for heller)

     

    Tøys.

     

    Jeg kjører daglig på steder hvor det var helt utmerket FM dekning, men etter at DAB kom er det total tysnad.

    Hvor er dette?

    Norge

    Jeg formulerer spørsmålet litt annerledes, slik at du forstår det. Hvor i Norge kjører du daglig hvor det tidligere var utmerket FM dekning, men hvor det etter at DAB kom ble total "tysnad"?

    • Liker 5
  3. Selvfølgelig har de fleste hørt om det. Men du kan muligens se fordelen med å ha en dedikert enhet som kan gjøre dette? For eksempel om man vil spille på en TV hvor man ikke har en maskin koblet opp permanent? Om man vil bruke kontroller på en enkel måte? Bortkasta penger? Det kan selvfølgelig hende at dette er mye penger for deg, men det gjelder ikke nødvendigvis alle andre.

     

    Har folk hørt om emulatorer før? Jeeez, snakk om bortkasta penger.

  4. 30% høyere lyd har vi ikke bruk for!!!

    Loudness War har ingenting på vinyl å gjøre, det er derfor vi spiller vinyl, nettopp for å oppnå dynamikk.

     

    Det trenger absolutt ikke være negativt. Ideelt sett brukes det økte nivået til å gjøre signal til støy-forholdet høyere. Større dynamisk område kan også oppnås. Ettersom støy er en av de store utfordringene med vinyl, sammen med relativt begrenset dynamikk, kan dette være veldig positivt. Men det gjenstår selvfølgelig å se nøyaktig hvordan dette blir og hvordan det eventuelt blir utnyttet.
    • Liker 2
  5. DAB+ i Volvo

    Har en 2014 mod. Volvo XC60 med fabrikklevert DAB+. Bilen ble anskaffet i 2015, og jeg har ikke vært fornøyd med DAB-mottaket. Antenna er integrert i bilen, og jeg antar at antenna sitter i 'haifinna' på taket sammen med FM, GPS og mobilantennene. Jeg har regna med at det ikke har vært bilens feil at DAB har fungert dårlig, men at dekninga ikke har vært på topp. Jeg bor i Halden, og Østfold er vel det fylket i landet hvor det er lettest å bygge dekning pga. forholdsvis flat topografi, og dermed lett å motta brukbare signaler. Regionalblokka (NRK-muxet) og riksblokka (kommersiell radio) sender med innpå 20 kW fra Høyåssenderen, mens lokalblokka sender med ca 2,5 kW iflg. http://www.finnsenderen.no/finnsender. Høyås er hovedsender for Østfold. Jeg har opplevd dårlig dekning både her og der i Østfold, bl.a. på E6, også den delen av E6 som ligger nærmest Høyåssenderen. I tillegg til signalutfall merkes dårlig dekning også som 'pumping' (altså veldig korte avbrudd). I tunneler med ferdig installert DAB-dekning har jeg vært spesielt plaget med utfall - Nøstvedttunnelen har bare gitt korte blaff med signal. Jeg har testet både regional- og riksmuxet - med dårlig resultat.

     

    I begynnelsen av august hadde jeg bilen på Volvoverksted for en garantireparasjon, og jeg spurte da serviceteknikeren (det som vi før i tida kalte en bilmekaniker) om han samtidig kunne sjekke antennekoblingene siden jeg hadde så dårlig DAB-mottak. Han sa da at det hadde vært mange klager på DAB-radioene i Volvoer, og at det var kommet en programvareoppdatering til Volvos DAB-radioer som skulle rette opp dette. Så han la inn ny programvare, og sjekka alle koblinger.

     

    Nå har jeg kjempegodt DAB-mottak i Volvo'n, også et godt stykke inn i Sverige, noe som tidligere ikke var mulig. Lokalmuxet for Østfold sendt fra Høyås tas nå godt inn i Vestfold, bl.a. på E18 på strekningen Sandefjord - Horten. Det gjenstår å teste mottaket i bl.a. Nøstvedttunnelen.

     

    Så bra at det ordnet seg!

×
×
  • Opprett ny...