Gå til innhold

GamEpaL

Medlemmer
  • Innlegg

    278
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GamEpaL

  1. Hei, jeg skal lage en makro som under;

    Uke xx - Startdato(mandag) til Sluttdato(søndag) 
    f.ex Uke 31 - 21. juni til 28. juni

    Jeg har programmert i VB for en del år siden og husker en del.

    Start på linjen er (i VB)

    Selection.Font.Bold = wdToggle
    Selection.TypeText Text:="Uke "
    Selection.InsertAfter Text:=DatePart("ww", Date)
    Selection.TypeText Text:=" - "

    Etter dette ønsker jeg å finne startdato og sluttdato i uken i koden over.

    På forhånd takk for hjelp og hvis noe er uklart så skriv det.

  2. Kona til faren bodde i huset frem til desember (2018). Hun bodde i boligen mer enn 12 måneder av de siste 48 månedene.

     

    https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/salg/salg-av-bolig-eller-annen-eiendom-som-er-arvet-eller-fatt-i-gave/kontinuitet/

     

    Slik jeg forstår "kontinuitetsprinsippet", så må man skatte på forskjellen mellom takst mellom dødstidspunktet og da boligen blir solgt.

     

    Et eksempel. Si at arver en bolig i 2015 og selger den i 2019. At taksten i 2015 er 4 millioner og man selger boligen i 2019 for 5 millioner. Da må man skatte for økningen mellom arvetidspunktet og salgstidspunktet.

     

    I vårt tilfelle, så er taksten den samme. Taksten ble satt i sommer til 2.75 millioner. Men at vi fikk 150 tusen over takst, gjør at vi må betale skatt av det.

     

    Jeg skal snakke med advokat på onsdag og skal da skrive litt her etter det. Det er sikkert mange som lurer på det samme. Lovdata og regelverk er ofte komplisert skrevet og det er mange ord og setninger som er vanskelig å forstå. 

    • Liker 1
  3. Hei, jeg har noen spørsmål ang. arv. Min far døde i fjor (juni 2018) og kona (ikke min mor) døde i februar (2019) og med uskiftet bo.

     

    Vi har nå solgt huset. Min far og kona hans kjøpte det i 2014 for 2.2 millioner og takst ved salg i november (2019) var 2,75 millioner og vi solgte huset for 2.9 millioner (150 tusen over takst).

     

    Spørsmålet er; - må vi betale skatt?

  4. Er det noen som har erfaring med Valve Index? I sammenligning med HTC VIVE PRO og andre VR som er til PC.

     

    Ønsker opplysning om hvem som er best... i hensyn til kvalitet og antall spill/apper.

     

    Vet at HTC vive koster ca 16.000 og at den kan bestilles i Norge (Elkjøp). 

     

    Takker for alle innspill i denne tråden...

  5. Jeg er ikke "anti-innvandring", bare anti-islam.

     

    Du vet, den religionen som dreper flere enn ABB hver eneste dag.

     

    Vet du hvor mange sivile muslimer som ble drept i kampen mot "terror" i Irak og Afganistan? Du kan gange antallet til ABB med tusen. Og alle muslimer blir feilaktig stemplet som terrorister. Det er bare en promille av en liten prosent av muslimer som er ekstreme. 

     

    Når vesten kriger mot "terror", så må vi ta vare på de uskyldige som blir rammet av krigen. I krigen mot terror, så utøver vesten terror mot uskyldige mennesker. 

     

    Jeg er mer redd for mennesker som ytrer hatfull retorikk grunnet religion.

     

    Vi lever på en klode, vi har alle to ben og armer... kanskje dette er naivt. Men hat og krig er ikke en løsning.

    • Liker 2
  6. Jeg ønsker å oppdatere en del av en side, automatisk hvert 30 sekund. Kun innenfor en <div>. Jeg ønsker ikke å oppdatere siden med "<meta http-equiv='refresh' content='30'>"

     

    Er det noen som sitter med javascript som gjør dette? Har prøvd å lete på google og finner ingen gode løsninger for dette.

     

    Med vennlig hilsen

    Henning

  7. Hei, faren min gikk bort for en stund siden og jeg sitter med noen spørsmål angående arv.


     


    Moren min døde for over 20 år siden og da fikk vi ungene ikke arv etter henne. Faren min giftet seg på nytt, noen år senere. Faren min eide da huset og hun leide leilighet før hun flyttet inn til faren min. Hun hadde gjort opp sin arv når hennes mann hadde dødd.


     


    Hva er regelen for arv og hvor kan man få vite om dette. Jeg vil ikke mase på familie om dette, da penger og arv er et sårbart tema.


     


    Hva kan skifterettet/tingrettet opplyse meg om? 


     


    Jeg håper noen kan svare og hvis du ønsker å spørre meg, så send gjerne et spørsmål.


     


    Hilsen meg  :)

  8. Ja si det.... Evigheta er ei styggelig lang tid. Og spørsmålet er ikke et evig spørsmål, så feil skrevet fra min side og jeg beklager og legger meg flat. Men spørsmålet har vært evig så le spørsmålet har blitt spurt.

  9. Den evige spørsmålet har to forskjellige svar.

     

    I urgamle tider fant mennesket noe som lignet en høne og hane i skogen og kalte den en høne og hane og ut av høna kom et egg. I denne versjonen så kom høna før egget.

     

    I den andre versjonen så vet vi at dinosaurer la egg og på den tiden fantes det ikke høner.

     

    Den endelige svaret blir da at egget kom før høna. Og da er vi ferdig med den diskusjonen.

  10. Jeg og en gruppe på 5 andre skal starte en mediagruppe. Noen har utdannelse og andre med en del IT-erfaring. Vi skal starte på scratch med å lage musikkvideoer.

     

    Vi skal bruke programmet Adobe Premiere Pro.

     

    For å lage en god musikkvideo så trenger vi litt tips om blant annet storyboard og andre ting. Fint hvis noen kan sende noen gode linker eller andre ting.

     

    Hilsen Henning

  11. Hei, er det noen som har erfaring med Magento?

     

    Jeg har aldri brukt Magento og har ingen erfaring med det. Er Magento litt likt Wordpress?

     

    En jeg kjenner har en butikk og han ønsker å bruke Magento og da trenger jeg å lære meg opp i det. Håper at noen kan hjelpe meg. Takk på forhånd :)

     

    Med vennlig påskehilsen fra

    Henning

  12. Jeg er usikker om jeg er beskyttet av lover for pasienter. Oss som er brukere på et senter er ikke pasienter, men brukere. Men de ansatte på senteret har skrevet under at de ikke skal spre opplysninger om brukere til andre.

     

    Jeg ønsker ikke nødvendigvis at kommunen eller den ansatte skal straffes. Det jeg er ute etter er en diskusjon om moral og etikk innen psykiatri og at det blir en endring og at vi snakker om at etikk og moral ikke alltid følges. 

     

    Men man får en endring er kanskje ved at kommunen og den ansatte får en straff eller at det får en konsekvens når de gjør noe galt. I dag er det svært vanskelig å være en bruker og pasient. Å bevise at noe galt skjer er nesten helt umulig og alltid en svært langvarig prosess.

  13. Takk for mange svar og innspill i tråden.

     

    Som noen skriver i tråden så stemmer et at jeg ikke har nevnt alt i denne saken. Grunnen til dette er at den er svært komplisert og lang. Konflikten mellom meg og ansatt startet for flere år siden. Saken har vært omtalt i avisen (Romerikes Blad i 2016). Artikkelen var over 2 fulle sider og var hovedartikkelen den dagen. Overskriften var "Utsatt for mobbing og maktmisbruk". Jeg tror ikke RB hadde brukt 1 år med intervju av journalistens tid, hvis de ikke var ganske overbevist at saken var viktig.

     

    Etter artikkelen så ble jeg lite likt av mange innen psykisk helse i kommunen jeg bor i. De likte tydeligvis ikke at jeg protesterte mot oppførselen og ageringen ansatte på senteret jeg bruker. Jeg er en person som aldri aksepterer urettferdighet og jeg er ikke redd mennesker i maktposisjoner. Jeg tør å kritisere og jeg mener at det er nødvendig at noen tør å gjøre det. For at et samfunn skal ha en utvikling så må noen tørre å heve stemmen mot urettferdighet.

     

    Når jeg startet tråden så vurderte jeg å skrive om hele saken. Journalisten som skrev om det i avisa brukte 10 måneder med intervju og to sider i avisa. Hvis jeg skulle skrive alt, så hadde tråden blitt for lang. 

     

    Jeg vil sette pris på at noen vil skrive noen spørsmål til meg. Jeg vil da være ærlig med svarene. Men husk.... alt jeg skriver her er mine ord og min oppfatning av saken. Dere må da velge å tro at jeg ikke utelater ting.

  14. Jeg har i lengre periode vært i konflikt med en ansatt i en kommune. Jeg er bruker av et senter for oss som har psykiske helseplager, et kommunalt tilbud. Jeg har selv vært villig til å løse konflikten med dialog, men uten hell.

     

    De siste tre årene har den ansatte snakket stygt om meg til andre brukere på senteret. Han har vist fingern til meg, uten at jeg provoserte det frem. Og "Vi må bli kvitt {mittnavn}" til en bruker. 

     

    Det siste halve året har jeg planlagt å starte mitt eget firma, med en annen bruker av senteret. Etter at den ansatte fikk vite det, så ringte han denne brukeren og sa "{mittnavn} er ikke til å stole på, han fullfører sjelden prosjektene han starter". Personen den ansatte sa dette til, innrømmer at han har sagt det.

     

    Det siste er etter min mening en skade av mitt omdømme og er etter min mening ærekrenkelse og trakassering. Og når han er i en maktposisjon og jeg en bruker, så misbruker han sin stilling.

     

    Er det vits i å anmelde den ansatte for ærekrenkelse og maktmisbruk? Jeg har hørt at Politiet henlegger slike saker, uten noen etterforskning. 

     

    Jeg har prøvd å snakke med sjefen til den ansatte. Men det jeg møter er et kollegialt system som kun er interessert i å beskytte hverandre. Som den svake part, så føler jeg at jeg ikke har noen mulighet til å bli hørt og forstått.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...