Gå til innhold

MobileLeo

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MobileLeo

  1.  

    Har ennå ikke handlet, men har et spørsmål. Ser på NetonNet at de har en nordisk utgave og en europeisk utgave. Hva er forskjell på disse utenom pris og at den europeiske modellen kun har engelsk manual?

    Ofte er disse "europeiske" utgavene importert utenom autoriserte importører og garantispørsmål vil de da ikke behandle så selger må ordne reparasjoner på en annen måte.

    Ulempen er hvis selger legger ned bedriften før garanti/reklamasjonstiden er utløpt, og du vil sannsynligvis ikke få hjelp av autorisert importør.

     

    Det stemmer at europeiske modeller som oftest ikke er kjøpt via skandinaviske distributører, men det hender at en distributør skaffer europeiske modeller også.

     

    Når det gjelder garanti har man samme rettigheter som med alt annet man kjøper i Norge. Dette kan som du nevnte by på et problem/utfordring om butikken man har handlet hos går konkurs. Men jeg tror ikke man skal bekymre seg for konkurs om man handler hos butikker som NetOnNet, Komplett, Elkjøp osv...

    • Liker 1
  2. Jeg har nå spilt Far Cry 4 på PS3 siden lørdag og må si jeg er mektig fornøyd. Den er ganske lik Far Cry 3 i måte å spille på, men det er noen små ting som er blitt endret (etter min mening) til det bedre.

    Grafikken er langt bedre enn i FC3, til tross for at jeg bruker PS3. Å spille dette på PS4 kan jeg tenke meg er helt awsome!!!

  3.  

     

    MobileLeo

    Din testmetode har på lik måte med hw.no sin, en del begrensninger. Og det vil alltids være kompromisser.

    HW.no tester en håndfull populære produkter som forbrukere flest vil ønske å kjøpe, og det testes i hvor mange prosent billigere det er totalt sett fra en butikk til en annen. Det er begrenset med hvor stor dybde en slik sammenligning da får.

     

    Å sjekke hvem som er billigst på hele sortementet (som er sammenlignbart) vil selvsagt gi stor dybde, men er håpløst når du ikke oppga hvor mange prosent rimeligere den andre butikken er. Mulig det ligger et sted i alle disse bildene og lenkene på dine tidligere poster, men uansett så vil det være kompromisser med en slik metode. Din metode tar ikke høyde for noen skikkelig gode tilbudsvarer, spesielt på populære produkter som den andre ikke har (du har KUN sammenlignet det de har til felles). For alt vi vet så kan Siba ha god pris på mange varer som netonnet ikke har.

     

    Det finnes flere kompromisser og forskjeller der ute, og fakta er at det alltids vil være forskjeller med tanke på hvordan du tester. Men poenget er at din testmetode ikke nødvendigvis er noe bedre enn hw.no sin.

     

    Det jeg da lurer mest på når dere likevel er innom temaet "utvalget av varer å teste", det blir om utvalget omrokkeres litt på mellom hver test ??

    For min del testet jeg en ren priskrig mellom flere aktører ved å se på hele sortimentet til aktøren. Her taes det KUN hensyn til pris. Om man sammenligner flere butikker opp mot hverandre på denne måten og gjør det hele litt "statistisk riktig" vil man enkelt og greit få svaret på hvem som totalt er billigst :)

     

    Så svaret på spørsmålet ditt er, jeg sjekket hele sortimentet hvor begge aktørene kan sammenlignes... Har to aktører 2000 like varer i sortiment, blir vinneren den som er billigst på flest varer. Det er her man kan spare mest penger og det er det denne testen burde handle om.

     

    Når jeg testet dette, noe jeg nå har gjort flere ganger de siste dagene, har ikke Siba vært billigere enn 2. og 3.plassen. Den som har kommet billigst ut ved å gjøre denne testen på "alle" de store aktørene på nett i Norge er NetOnNet...

     

    Testen har tatt for seg flere tusen produkter som er testet mot hverandre, og svaret var ganske tydelig! Dette er grunnen til at jeg mener måten testen til Tek.no er utført på er ganske misvisende!

  4. Kjøpt og betalt? Hva er det med folk at hver gang det er et resultat de ikke liker, så er det kjøpt og betalt? Hva med å roe ned paranoian og innse at slike ting i 99% av tilfellene enten er

     

    1. Andre vurderinger

    2. En feil som er gjort.

     

    Istedet for å beskylde folk for korrupsjonen? Grunnen til forskjellen er at siba er billig på ganske dyre produkter (Macbook, surface pro osv) i forhold til snittet, og netonnet har ikke disse produktene inne i testen. Man kan være enig i eller uenig i denne måten å regne på (personlig synes jeg "tell hvor mange produkter som er billigst er dårligere), men å være uenig betyr ikke at redaksjonen er korrupt.

     

    AtW

    Man må jo kunne begynne å spekulere i hva som kan være grunnen til at tittelen "Norges billigste nettbutikk" har gått til en aktør som ikke er billigst...

     

    Du skriver:

    Hva med å roe ned paranoian og innse at slike ting i 99% av tilfellene enten er

    1. Andre vurderinger

    2. En feil som er gjort

     

    Jeg har langt ifra paranoia og jeg tror du bør lese emnet på artikkelen en gang til!

     

    Til info er emnet: "Her er Norges billigste nettbutikk", ikke "Dette mener vi er Norges beste nettbutikk"

    Hva noen mener er best, kan variere veldig, men hvem som er billigst er noe helt annet. Poenget mitt er at det er ikke mulig å si at en butikk er billigere enn en annen, når den ikke er det!

     

    Selv når man sammenligner alle butikkene i testen mot hverandre, er fremdeles ikke vinneren som Tek.no har utnevnt billigst!

     

    Fakta er fakta, uansett hva du måtte føle om saken!

     

    Om ditt fotballag skårer færre mål enn motstanderen, er det da riktig at ditt favorittlag skal vinne kampen? Hmmm, er noe som skurrer her!

  5. Om du setter opp den autoamtiske testen til å teste det samme, så vil de nok vise nøyaktig det samme.

    Men nå var det altså ikke slik det ble satt opp hos MobileLeo. Ergo do forskjellige resultater.

     

    Det er forskjell på 1000 forskjellige vilkårlige ting, og noen få spesifikke populære produkter.

    Testen jeg satte opp viser hvilken butikk som er billigst på ALLE produktene som de to butikkene kan sammenlignes på. Jeg gjorde samme test i dag for å få et oppdatert resultat, og testen slo ut med nesten samme resultat som sist.

     

    Når NetOnNet slår SIBA på 359 priser og SIBA kun slår NetOnNet med 23, så er det noe som ikke er helt stuerent med testen Tek.no har gjennomført.

     

    En annen ting... I oversikten over prisene dere har hentet ut i Tek.no-testen (kilde: side 2 i artikkelen), slår jo ikke SIBA NetOnNet på en eneste pris! Hvordan i himmelens navn kan dere dag gå ut med at SIBA er norges billigste nettbutikk???

     

    Grunnen til at jeg ikke nevner og sammenligner mot Pixmania, er at de er en fransk butikk. By the way, er også Pixmania billigere enn SIBA.

     

    Dette lukter rett og slett god gammeldags trynefaktor! Uansett så motsier dere deres egne fakta. Uansett hvordan man vrir og vender på det ER NetOnNet billigere enn SIBA!

     

    Så, til dere i Tek.no... Dere burde trekke tilbake testen/artikkelen, da dette er meget dårlig journalistikk!

     

    Se listen over Tek.no's prisgrunnlag her:

     

    bilde.jpg

  6. Prisjakt sin automatiske prissjekk henter og sammenligner data på en helt annen måte enn metoden vi bruker. Hvordan vi har hentet ut prisene og hvordan vi har regnet dette om til en prosentvis forskjell står nøye beskrevet på side 2: http://www.tek.no/artikler/anmeldelse-her-er-norges-billigste-nettbutikk/164587/2

     

    Hovedforskjellen er at vi sammenligner 38 butikker i sluttvurdringen, ikke to - noe som alene gir et annet bilde.

     

    For å kåre en vinner av hvem som er billigst, blir det litt feil å basere seg på data for et lite utvalg av produkter.

     

    Dere skriver i forklaringen at «prisen i de fleste tilfeller skal ligge innenfor hvermannsens rekkevidde». Dette er en god holdning, men som Rema 1000 sier «Det er sluttsummen på kassalappen som teller».

     

    Dere har kåret en aktør som Norges billigste nettbutikk, som ikke har den beste sluttsummen på kassalappen for hvermannsen!

     

    Når jeg går i butikken skal jeg ikke nødvendigvis BARE ha Kneippbrød fra First Price? Jeg skal kanskje ha egg, smør, melk og kokt skinke også!

    • Liker 1
  7. Her er forresten flere sammenligninger på pris:

     

    NetOnNet vs Pixmania

    Bilde: http://prntscr.com/51iorn

    Linkt til test: http://www.prisjakt.no/fight.php?ftgid1=10626&ftgid2=9877&cat=

     

    Pixmania vs SIBA

    Bilde: http://prntscr.com/51ip9w

    Link til test: http://www.prisjakt.no/fight.php?ftgid1=9877&ftgid2=3143&cat=

     

    Må dessverre arrestere TEK.no på emnet:

    "Her er Norges billigste nettbutikk"

     

    Dette stemmer ikke!

    • Liker 1
  8. Må si at denne testen er et godt initiativ, MEN...

     

    Vet ikke helt hvordan dere henter og sammenligner informasjon. Grunnen til min skepsis til resultatet er dette: http://prntscr.com/51io3c

     

    Dette er en prissammenligning på alle produkter NetOnNet og SIBA har i sitt sortiment. Her kommer NetOnNet langt bedre ut!

     

    Om dere vil ha link til denne sammenligningen, kan dere gå inn her: http://www.prisjakt.no/fight.php?ftgid1=10626&ftgid2=3143&cat=

     

    Som sagt, godt initiativ! Men fakta er fakta!

    • Liker 7
  9. Dette er sannsynligvis enda en variant av iPhone 6-konseptbildene som florerer rundt på nettet. Som nevnt av andre i kommentarfeltet:

     

    Fra esoteric: Tvilsomt at de skulle gå tilbake til enkel led lys på kamera, fremfor å bruke det nye dual-led lyset med fargefilter.

     

    En annen ting er at Apple er ekstremt opptatt av "smoothness" og design. At Apple da velger å sette inn et kamera som stikker fra baksiden på telefonen er ganske tvilsomt. Plasseringen av denne kameralinsen er heller ikke sentrert i mellom de svarte linjene, som også gjør at jeg tviler på at dette er et Apple-produkt.

     

    Men, om dette faktisk ER den nye iPhone 6 får vi ikke vite før til høsten.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...