Gå til innhold

Paven

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Paven

  1. Tiden er kommet for at jeg skal kjøpe en laptop eller tablet for å erstatte PS3 som mediacenter i stua. Planen er å ha en tablet i sofakroken med HDMI og strøm tilkoblet og bruke den til å spille av div video på tv'n og også en del surfing, lesing av PDF og lett tekstbehandling. Pris er en viktig faktor om jeg går for tablet siden det da er en del av grunnen til at jeg velger tablet over laptop.

     

    1) Jeg har aldri eid hverken et android eller apple produkt (pc og nokia telefon i alle år) så jeg er litt bekymret for at jeg skal føle meg begrenset av operativsystemet på en tablet. Android er foreløpig mest aktuelt så jeg vil gjerne ha svar på om denne plattformen vil egne seg til å laste ned og spille av diverse media. Er det god støtte for torrents? Er det gode mediaspillere, f.eks for mkv?

     

    2) Ut i fra hva jeg kan om digitale signaler vil jeg tro at et signal via HDMI til min Yamaha RX-V567 surround receiver vil gi akkurat like godt bilde og lyd om det kommer fra en tablet som fra min PS3 da det uansett "tolkes" av receiveren. Kan noen bekrefte/avkrefte dette?

     

    3) Jeg vil veldig gjerne ha mulighet til å spille av 1080p med 5.1 lyd via HDMI. Er det for mye å forlange av dagens tablets? Hvilke vil eventuelt klare å spille av 1080p helt glatt?

     

    4) Jeg har foreløpig pekt meg ut Huawei Mediapad som skal komme innen noen uker som den mest aktuelle - denne vil ha 1.2 GHz dobbeltkjerne Qualcomm og de reklamerer med at den skal klare å spille av 1080p glatt, men vil den klare det like godt til tv'n via HDMI?

     

    Kom også gjerne med konkrete tablet anbefalinger, men husk at pris er en viktig faktor siden jeg heller kjøper en (ultrabook) laptop om tablet prisen er høy.

     

    På forhånd takk for hjelp

  2. Skal oppgradere deler av maskinen min og søker noen tips for hovedkort valget.

     

    *Skal overklokke prosessoren noe (tenkte ca 3.5ghz), men er ingen entusiast - pris prioriteres over den type spisskompetanse på hovedkortet.

    *Ingen behov for SLI eller integrert wifi.

    *Bruker eksternt lydkort.

     

    Vet at ingen har personlige erfaringer med 45nm generasjons oppsett enda, men selv er jeg helt blank på hovedkort for øyeblikket så alle innspill settes pris på :)

     

    Oppsettet blir:

    - Intel C2D E8400 (45nm, 1333fsb)

    - Zalman CNPS9500LED cpu-kjøler

    - Club3D GeForce 8800 GT 512 MB

    - Western Digital Raptor 150GB SATA

    - OCZ DDR2 PC2-6400 Platinum XTC Dual Channel 2GB (2x1024MB) KIT

     

    Alle komponentene unntatt harddisken skal kjøpes med hovedkortet. Innspill på de andre komponentene er også bare fint.

  3. Hei!

     

    Jeg vurderer kjøp av ett videokamera og størrelse er ganske viktig her, så jeg vurderer lommeutgaven til Sony DCR-PC55E.

     

    Har søkt både her og der og finner det vanskelig å finne noe særlig info eller tester (på forståelige språk) om dette kameraet.. Noen som har erfaring eller hørt gode\dårlige ting om det?

     

    På forhånd takk.

  4. Er det mulig å koble til en ekstern LCD skjerm (m\DVI) og bruke denne samtidig med skjermen på laptopen (forutsatt at den har dvi utgang)?

     

    Om det i det hele tatt er mulig med dagens bærbare teknologi så setter jeg pris på om noen kan peke meg til bærebare eller skjermkort som støtter dette.

     

    På forhånd takk!

  5. Det er ikke noe problem for meg at flere av skjermene blir svarte når jeg skal kjøre ett spill. Er kun i enkle programmer at jeg trenger flere skjermer, men jeg vil gjerne ha muligheten til å kjøre krevende spill med godt resultat på en av skjermene når jeg ønsker. Noen som har noe godt forslag til skjermkort med en slik løsning?

  6. Jeg postet tidligere om kamerafeilen på min K750i. Jeg har problemet at den ikke vil ta stillbilder eller video - den hopper bare tilbake tilbake til menyen. Jeg fant etter en stund med knoting ut at om jeg trykket kameralokket inn kraftig samtidig som jeg dro det til siden så fungerte det. Dette fungerte bra noen dager, men kameraet har nå streiket helt, og jeg får ikke noe liv i det.

     

    Dette viser vel tydelig at det er en fysisk feil i telefonen, og at det ikke er noe håp i å vente på fw oppdateringen?

  7. Etter at jeg koblet den til pc'n og knotet litt med noen bilder, så fungerte plutselig video opptaket.

     

    Men gleden var kortvarig - etter noen minutter så forsvant forbindelsen mellom telefonen og pc'n. I det dragsuget så forsvant også hele kamerafunksjonen. Problemet før var at den hoppet tilbake til standby når jeg begynte å filme - nå hopper den tilbake til standby når jeg åpner dekselet bak. Jeg får altså ikke tatt stillbilder, eller engang sett noe på skjermen når jeg åpner dekselet, den bare går rett tilbake dit den var.

     

    Jeg har prøvd å formatere minnekortet, jeg har testa begge minnekorta, jeg har tilbakestilt alle innstillinger på telefonen, jeg har prøvd å ta ut minnekortet når kameraet er i kamera modus. Det som er merkelig er at jeg ikke får kontakt med pc'n lenger - alt fungerte perfekt noen minutter i går, før dette plutselig hendte. Telefonen reagerer med at den lader og piper når jeg kobler den i pc'n, men det kommer ikke opp noen disk (som det gjorde i går) på pc'n.

     

    Noen som har noen tips? Vurderer sterkt å sende den tilbake til netshop...

     

    På forhånd takk.

  8. Jeg har K750I og er kjempefornøyd med den eneste problemet jeg har hatt, er at første gang jeg prøvde å filme med telefonen gikk d ikke, telefonen gikk plutselig ut til menyen det eneste jeg måtte gjøre var å sette inn minnekortet på nytt og da funket alt bra.

    Jeg mottok min K750i i dag, og sliter med det eksakte problemet der. Har fått som tips å slå av og på, å ta ut minnekortet osv, men har ikke hatt noe hell.

     

    Å ta bilder og alt annen fungerer perfekt, men når jeg skal starte å filme så hopper den tilbake til standby-modus.

     

    Krysser fingra for at noen her kan hjelpe meg.. På forhånd takk!

  9. Jeg fikk nylig et tilbud jeg ikke kunne motstå på en Dell 1901FP LCD skjerm. Jeg har et skjermkort av typen Geforce4 ti4200 - en modell uten dvi-utgang.

     

    Skjermkortet holder for mitt bruk nå, og jeg har ikke på noen måte noen problemer med det bildet som vga-utgangen viser. Spørsmålet mitt er om dere ville anbefalt meg å kjøpe meg et skjermkort med DVI-utgang for å få brukt den rene digitale løsningen. Jeg er på ingen måte rik, men jeg har noen kroner å rutte med, og om jeg skulle kjøpt meg no nytt ville jeg helst holdt prisen under 1000. Sier dette for å gi en idè om hvor stort behovet mitt er siden dette vil bli en vurderingssak. Er det tilstrekkelig forskjell på vga- og dvi-løsningen til at jeg burde kjøpe meg et nytt kort?

     

    På forhånd takk for alle svar!

  10. Jeg anskaffet meg for nærmere 2 år siden (tror jeg) et sett knallgode sennheiser 570 hodetelefoner.. Jeg har vært svær fornøyd med disse helt til nå i det siste hvor venstre speaker (eller muligens noe i ledningen) har streiket.

     

    Jeg har i lenger tid hatt et lite problem med dette, der lyden i det venstre øret forsvant plutselig, men det ble fikset bare jeg rørte litt på ledningen. Her om dagen fungerte det vestre øret plutselig ikke i det hele tatt, og lyden kommer kun i dette øret i noen millisekunder om jeg bøyer ledningen i en veldig spesifikk posisjon.. Altså er det ganske klart at det er et problem med kontakt et sted inne i ledningsfestet på headsettet. Jeg har prøvd å blåse inn i ledningsfestet og slikkesuge hemningsløst på ledningen, men til ingen nytte.

     

    Jeg vegrer meg sterkt til å åpne headsettet, siden jeg ikke har noe særlig peiling på slikt, og er redd for bortfalling av garanti etc. Enkle tips til hva jeg kan prøve for å få den til å fungere igjen tar jeg gjerne imot.

     

    Spørsmålene mine går delvis på lydrommet.no - der jeg kjøpte headsettet.

    1. Hva slags garanti gir lydrommet på et slikt headsett?

    2. Kjenner noen til supportreprasjonsavdelingen til lydrommet? Bruker de lang tid, tar mye betalt? Alt av infoerfaringer om dette mottas med takk.

  11. Jeg installerte for en liten stund siden clarkconnect på routeren her, og bruker webmin for å mestre det (til en viss grad). Men jeg surfer rundt i menyene på webmin'en og ser ingen knappmodulwhatever for port forwarding.. Jeg mistenker at det sjules på "Ipchains Firewalling" eller "Linux Firewall", men på ipchains står det bare "Either the proc filesystem or IPchains is not supported by your kernel." og linux firewall modulen har jeg ikke installert.

     

    Kan noen bekrefteavkrefte at den ligger på en av de to? Evt forklare nermere hvordan jeg kan aktivere port forwarding?

×
×
  • Opprett ny...