Gå til innhold

ebola

Medlemmer
  • Innlegg

    176
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ebola

  1. Vurder også micro Four Thirds som for eksempel Panasonic GH2 - se om elektronisk søker er noe for deg, hvis du er allergisk mot store klumpete kameraer. Ellers har som du nevner Pentax mange lekre små pannekaker. :)

     

     

    ebola: Med størrelse i fokus ville jeg vurdert Samsung NX-systemet.

     

    ..

     

    Sony NEX er i samme ..

     

    ..

     

    Olympus og Panasonic har også kameraer i denne klassen, men de har litt mindre sensor og i mine øyne bare ett skikkelig kompakt objektiv: 20mm f/1,7. Det har i motsetning til Sonys objektiv, god ytelse.

     

    Men tilbake til trådens tema: Pentax. Pentax skal komme med et speilløst system i løpet av året i følge Citybank men det hersker mye usikkerhet rundt brikkestørrelse, dato og detaljer.

     

    Takk for tips om alternativer.. hyggelig at man får det selv i en tråd dedikert til et enkelt merke :)

     

    Etter å ha surfet litt rundt, så ser det vel ut som pentax er det systemet med flest objektiver og for meg den beste pakken.. Bakoverkompatabilitet er jo også kjekt, sikkert mye gammelt og godt glass der ute.

     

    I tillegg frister det å kjøpe et brukt 31mm FA Limited siden god optikk er det viktigste.. men da er man plutselig i x100-klassen igjen og ute av "kompakt-kamera"-klassen siden 31mm'en er mye større enn 40mm pancake

     

    vanskelig dette..

     

    Nå er 40mm Limited helt på høyde optisk med det meste annet. 40mm er sylskarp og svært bra allerede fra største blender. En 31/1,8 gir deg 1,5 trinn bedre lysstyre og litt videre bildevinkel, men i optisk kvalitet bidrar den lite i forhold til DA40/2,8.

     

    Takk for tips, da kan jeg vel spare noen tusenlapper og går for et 40mm pancake istedet.

  2. fersk her, men jeg sitter litt på gjerdet å vurderer speilrefleks.

     

    små pek-og-klikk-kamera gir meg ikke den bildekvaliteten jeg ønsker.

     

    Da er større sensor tingen. I tillegg er jeg alergisk mot store klumpete kamera og MÅ ha en søker å kikke i.

     

    Da har man 3 alternativ, Leica M (for dyrt), Fuji X100 (ganske dyrt og fast brennvidde) og speilrefleks.

     

    Jeg vipper mellom X100 og et Pentax (k-x eller k-r) med 40mm pancake.

     

    Nå har det seg slik at jeg har funnet ett 1 år gammelt k-x kit og Sigma 10-20mm til 5000. eller bare k-x med 18-50 kitlinsa til litt under 3000..

     

    Det frister veldig. Er prisene greie for pent brukt utstyr?

     

    I tillegg frister det å kjøpe et brukt 31mm FA Limited siden god optikk er det viktigste.. men da er man plutselig i x100-klassen igjen og ute av "kompakt-kamera"-klassen siden 31mm'en er mye større enn 40mm pancake

     

    vanskelig dette..

  3. hei anderfo,

     

    Jeg gikk gjennom samme undersøkelsen i våres angående kamera og klatring. Jeg gikk for en LX-3 etter å ha vurdert g10 og tilogmed systembytte til olympus 420 for å få et lett speilrefleks.

     

    Etter en sommer med noen fler-taulengders turer har jeg innsett at lx3´en desverre er for stor. Den blir for ofte liggende i sekken for mye av tiden siden den er for stor til å ha i en lomme på bukse/jakke og jeg ikke har funnet noen bra måte å ha den over skulderen på.

     

    Jeg kjøpte en liten kamerabag for å ha over skulderen, men den svinger bare rundt, blir dinglende foran og etterhvert rimelig irriterende.

     

    Hvordan drar du med deg kompaktkameraet når du er på tur? Kanskje du har noen tips som hjelper meg?

     

    Siden GF-1 er like stor som lx-3 og g10 og at man får en dårligere vidvinkel gjør at jeg ikke prøver dette heller.

     

    Jeg vurderer nå å gå for en mindre og mer lommevennlig variant. Kanskje Panasonic ZX-1 som nettopp ble lansert. Jeg vil heller ha bilder med middels bildekvalitet enn ingen bilder i det hele tatt.

     

    Eventuelt så tar jeg med yashica t5´en som vil levere knall bilder uten støy ;) Værtettet er den jaggu også.

  4. Skulle gjerne hatt hele stolpen - og plassert den til venstre i bildet. Nå leder den blikket ut av bildet, jeg synes det blir litt ubalansert. Fargene er flotte, som du tydeligvis også har registrert :-)

     

    Dersom du ikke vil ha med toppen av stolpen pga fare for utbrenning, ville jeg valgt å ta med hele skyggen i stedet og kutte enda mer av stolpen.

    Takk! For å være ærlig tenkte jeg ikke mye på stolpen når jeg tok bildet, men du har et godt poeng.

  5. Skiløperen er på vei ut av bildet istedet for inn, (han skulle stått mot høyre)

     

    Han kommer da vel inn i bildet? Sporene kommer jo fra venstrehjørnet, og såvidt jeg ser er han vendt mot mer mot høyre enn venstre.

     

    Ellers er jeg litt enig, hadde vært fint med litt mer skiløper i bildet, men samtidig at du hadde fått med den fine bakgrunnen, for den så 100% vinteridyll ut.

     

    Skulle gjerne hatt mer løper, Jeg burde nok ha kjørt først et stykke og fått han til å pløye rett forbi meg. Jeg sto på "startstreken" når jeg tok dette bildet.

     

    Det er ikke greit å bestemme seg for hva man skal ofre.. en tur ned en perfekt flanke eller et fotografi... Denne gangen ble nok fotografiet ofret.

     

    Svarte skiklær er forøvrig utrolig kjedelig.. til neste år må jeg nok tvinge dem til å kjøpe litt mer skrikende farger..

     

    fyr løs folkens.. jeg vil ha ordentlig kritikk, skyt det i stykker!

  6. Var en tur i sirdal på ski forrige helg. Helt porno forhold med pudder og sol. Her er audun i god stil på vei ned en liten flanke i nysnøen

     

    Ønsker kommentarer på komposisjon, tips og triks ved prosessering (jeg liker ikke helt at en del av snøen er blå)..

    post-3322-1238697524_thumb.jpg

  7. Jeg kjenner at jeg blir mer og mer overbevist her :)

     

    Tenkte å bruke litt av skattepengene på å kjøpe kameraet, men nå klør det i fingrene etter å få tak i det så fort som mulig.. :)

     

    Jeg var i nesten samme båt som deg tidligere, bare jeg vurderte å selge mitt 30D..

     

    Jeg er mye ute på ski, klatring og denslags. Gjennom sommeren 08 viste det seg at 30D'en for sjeldent ble med på tur, og når den ble med var det mye pes å grave den frem i tide og utide. Ikke minst er den litt i tyngste laget når man skal klatre med den på ryggen.

     

    30D'en er beholdt, og jeg har blitt flinkere til å ta det med ut, men jeg savnet et kamera som kunne ligge i jakkelommen og bli med overalt. Derfor ble lx-3 bestillt i dag.

     

    60mm tele var ikke et problem for meg, jeg har et tamron 17-50 på 30D'en som ytterst sjeldent blir brukt på den lengre siden.

  8. jeg henter opp en eldre tråd for å komme med et oppfølgingsspørsmål.

     

    Jeg skal kjøpe meg et panasonic lx3 og det kommer til å bli flittig brukt på klatreturer i sommerhalvåret og skiturer på vinteren i tillegg til "vanlig" bruk.

     

    Ettersom jeg forstår kan jeg kjøpe superforsikring på JP og hvis jeg mister det ned en skrent, bekk eller på et eller annet vis skader kameraet vil forsikringen ordne meg reperasjon eller nytt kamera uten å betale.

     

    Dette er jo på en måte en dobbeltforsikring siden jeg har reiseforsikring, men den vil jo ikke dekke verditapet som er relativt stort på alt av elektronikk.

     

    Er det noen som har erfaringer med å få reparert eller nytt kamera gjennom denne forsikringen?

  9. Jeg fikk en Vivitar 285HV av morfaren min her forleden, og tenker å bruke den i tillegg til SB-600. Det er kommet en ny versjon av denne blitsen nylig, hvor det eneste som er endret er hvilken volt den opererer på; fra 200-260 -> 6 volt.

     

    Jeg har altså den gamle, og setter jeg den på kameraet spørs det vel om det overlever. Det jeg lurer på er om jeg fremdeles trygt kan utløse blitsen via en sync-kabel fra sync-kontakten på kameraet? (Radioutløsere må vente)

     

    Og; vil jeg da kunne la Vivitaren til å utløse SB-600 satt i trådløs modus? (Begge i manuell modus selvfølgelig)

    fungerer det ikke med cactus triggerene du får på ebay eller deal extreme?

     

    de koster jo like mye som synckabler..

  10. so far so good! canonet'en har våknet til live igjen..

     

    et par omganger med jevnlig påføring av teknisk sprit på lukkeren vil nok hjelpe godt..

    Flott å høre! 70-talls rangefindere er en fryd når de fungerer :yes:

    ikke sant!

     

    Fikk faktisk henta noen bilder jeg tok med faderns gamle om-2 og 35/f2 på utgått "fotoknudsen" iso 200 film og det ser slettes ikke værst ut..

     

    Tror film tvinger meg til å tenke gjennom komposisjon mer enn digitalt. Tror kanskje canonet'en blir hovedkamera fremover en stund :)

  11. Og én ting til. Når det gjelder det med kabler, radiosendere og sånt så anbefaler jeg at du starter enkelt med den ekstremt primitive PC-sync-standarden. Bruk en Nikon AS-15 om kameraet ikke har sync-kontakt, og bruk en kabel med plugger av typen Nikon Screwlock mellom kamera og blits. Denslags kabler er litt vanskelige å få tak i, men jeg kan på det varmeste anbebale flashzebra.com. Bra utvalg og god service.

     

    Radiosendere anbefaler jeg at du venter med til du får råd til noen gode, som for eksempel Pocket Wizard eller Radio Poppers.

     

    hvorfor det?

     

    cactus-triggere koster 10-20 dollar, altså det samme eller mindre enn de kabler.

     

    greit, du kan miste et bilde i ny og ned, men det er da hundre ganger mer praktisk med radiosendere og du får et mer fleksibelt opplegg siden du ikke er knyttet til blitzen med en kabel.

  12. Eg har nikon sin faste 50mm på f/1.8 men eg føle den e som å sjå igjennom et nøkkelhull.. men den er bra altså? eg har aldri tatt portrettbilder før.. Men er sånn som må ha alt på plass før eg setter igang ;:)

     

    50mm er en klassisk brennvidde for portretter.

     

    Du trenger ikke blitz heller til å ta enkle portretter. En dag det er godt med lys ute stiller du den du vil ta bilde av ved et vindu. Da vil vinduet fungere som en stor softbox og gi deg fint lys.

     

    Husk at du trenger en paraply eller softbox til blitzen din. Direkte blitzlys blir for skarpt og rett og slett ikke pent til portretter.

×
×
  • Opprett ny...