Gå til innhold

bjornthun

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjornthun

  1. Av gamle 43-objektiver kan jeg også føye til at Olympus 12-60/2.8-4 SWD er verdt å se etter. Godt brennviddeområde og skarp optikk. AF fungerer bra på E-M1. E-M1 + 12-60 SWD er en allsidig kombinasjon å putte i sekken når man skal ut på tur.

     

    Også meget fornøyd med 50-200/2.8-3.5 SWD og 50/2 makro.

     

    Sammenlignet med 60/2.8 makro, har 50/2 makro litt fargesømmer i ute av fokus området (bokeh fringing) på f/2-4 enn det 60/2.8 har. 60/2.8 har jeg ikke klart å finne nevneverdig kromatisk aberrasjon på, noe som er en uvanlig og ettertraktet egenskap. Lysstyrken på 50/2 er likevel en fordel.

    • Liker 1
  2.  

    Fotovideo har en 24 tommer Eizo CX240 til 4990,- på kampanjetibud: http://www.fotovideo.no/Data/Skjerm/Eizo/EIZO-ColorEdge-CX240-24-1-DP-DVI-I-HDMI--Self-Corr--ColorNavigator-135392-p0000175580

     

    Jeg slo til på denne og håper den blir bra. Den har AdobeRGB.

     

    I går var det 14 igjen, nå bare 5.

     

    Vet du hvor lenge tilbudet varer?

     

    Jeg har vært borte fra PC'en i dag. Jeg tror lageret er tom, jeg også, men kontakt fotovideo, som se# sier, for sikkerhets skyld. Jeg tror nemlig at det er en veldig god skjerm.

  3.  

    Lekkert :dribble:

    Synd man ikke er millionær....

     

    Flott at det kommer med noe nytt. Er det bare de "mindre" produsentene som kommer med noe nytt? Canon og Nikon har tråkka på stedet hvil en stund nå, rart det finnes folk som kjøper noe fra dem.

     

    Både Canon og Nikon har fint lite å bekymre seg om når det gjelder hegemoniet i dslr - markedet og er overlegne når det gjelder bildekvalitet og brukeropplevelse. Nikon har de beste husene og Canon muligens de beste objektivene.

     

    At utviklingen står stille hos Canon og Nikon er vel en påstand som er så feil som det kan bli. Canon har begynt å levere speilrefleks med et spennende og nyutviklet autofokussystem (70d), speilrefleksene til CaNikon blir stadig lettere og mindre,gps og wifi blir integrert i fler og fler modeller, hdr og timelapse har blitt innebygde funksjoner.

     

    Autofokusen i 70D sin liveview modus, er nok også meget anvendelig om Canon skulle komme til å lage et speilløst system. Likeså Elektronisk lukker på første gardin i 5d mkIII. I Cine-EOS serien har de EVF-søkere implemntert. Canon har i praksis allerede all den teknologien de behøver for å lage et speilløst system med APS-C og 35mm bildebrikke de også. Nikon, tror jeg, ligger litt etter Canon her. En annen viktig fordel med Canon sitt system, er en helelektronisk objektivfatning, som gjør at man kan lage rimeligere adaptere for å bruke all EOS optikk på et eventuelt fremtidig speilløst system, en hva Nikon kan. Nikon bruker fortsatt mekanisk nedblending av objektivet fra kamerahuset, og noen få av Nikon sine AF objektiver har fortsatt ikke innebygget fokusmotor.

  4. 150/2 gir deg bildevinkelen til en 300mm på 35mm format, samtidig med at lysstyrken fortsatt er f/2. Så en vekt på 1.6 kg for Olympus 150/2 er faktisk veldig fint i den sammenhengen. Tilsvarende for 50-200/2.8-3.5 som veier 990 gram. Det nærmeste du kommer hos Nikon er en 80-400/4.5-5.6 som veier 1.5 kg. I tillegg er kamerahuset, her Olympus OM-D E-M1 bare 493 gram "tungt", mens 35mm format kameraer starter på rundt 1 kg. Så alt i alt har du en lett pakke å bære med deg i skogen eller ombord på et fly. Så poenget med m43 er fullt oppfylt.

     

    Det er ingen problemer med adapter og balanse. MMF-3 adapteret veier 42 gram og er 15-20 mm langt.

  5. Det finnes grovt sett tre søkertyper, optisk SLR, EVF og Leica rammesøker. Jeg synes den klart dårligste er den optiske SLR søkeren, når det gjelder mulighet for manuell fokus. Rammesøker er mye enklere enn optisk SLR søker når brennvidden er 50mm og kortere. EVF har mulighet for "focus peaking" og søkerlupe og for manuell fokus vinner over den optiske SLR søkeren p.g.a. dette. Leica M Type 240 har de to beste søkertypene, men har dessverre ikke oppdatert EVF'en til 2.4 megapixel type enda.

  6.  

    Min første post her.

     

    Er det noen som har erfaring med Olympus 150/2 på OM-D E-M1, og hvordan fokuseringen er, eventuelt om tracking fungerer med dette objektivet?

    Velkommen!

     

    Jeg har ikke prøvd AF-Tracking med 150/2 (aldri prøvd det objektivet), men AF-Tracking fungerer rimelig greit med 50-200 SWD, 14-54, 14-35 og ser ut til å fungere greit med 35-100/2 (etter å ha prøvd noen minutter....)

     

    Det jeg ser, er at det ikke alltid klarer 6.5fps med FourThirds optikk, men jeg har ikke sjekket alt her ennå.

     

    Det gir heller ikke AF på video med FourThirds.

     

    AF tracking med E-M1 ser ut til å være like godt som på E-5 basert på det jeg har lest. Ulike parametere å justere på som kan ha litt innspill.

     

    Håper på at Oly kommer med en firmware som fintuner det litt.

     

    Interessant å høre at andre 43-objektiver fungerer. Jeg har 50-200 SWD og den fungerer greit, men er mitt eneste tele av de gamle 43-objektivene. Zuiko 150/2 er et objektiv jeg har studert på nettet fra tid til annen, men aldri holdt i hånden. Lysstyrken er definitivt tiltrekkende.

     

    Jeg antar at det vil komme firmware-oppdateringer for å justere AF, siden integrert AF sensor i brikken er nytt.

×
×
  • Opprett ny...