Gå til innhold

Håvard86

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Håvard86

  1. Hei

    Som mange også opplever ble jeg frastjålet sykkelsetet for litt siden. Jeg sliter nå med å skaffe et nytt sete. Jeg hsr et annet men det er tynnere i stanga. Går det an å feks fore/legge noe mellom stanga og ramma (altså nedi der jeg setter setet), og så stramme til, eller vil løsne?

     

    Evt hvor får man kjøpt sykkekseter?

     

    Skal sykle ritt om et par uker, så må få fiksa dette. Håper noen har råd!

     

    Mvh Håvard

    post-329694-882581_thumb.jpg

  2.  

     

    Her er bilde fra siste flyttelasset mitt, dette er tinga som lå inne i bilen. Hadde i tillegg to sykler utenpå og litt stæsj på taket.

    https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10440952_10154271165135089_2466599315802977348_n.jpg

     

    Det var jo rikelig med last! God plass er viktig, da jeg har lett for å dra rundt på mye greier..

    Jeg tar uansett høyde for vedlikeholdskostnader!

     

    Takk for innspill :)

  3. Her er det selvsagt full religionskrig :)

     

    Min forrige bil var en Mondeo 04. Jeg var så fornøyd at jeg kjøpte en ny Mondeo etter den. Focus er bygget over samme lest, så her må du la størrelsen bestemme.

     

    Fruen har hatt japanske biler. De virker å ha gjennomtenkte løsninger, men er generelt dyrere enn tilsvarende europeiske.

     

    For å hjelpe deg i gang ...

     

    Ole

     

    Bra at de virker gode begge to (focus/Mondeo), men størrelsen som avgjør, som du sier. :)

  4. Hei

    Jeg skal kjøpe meg en "ny" bil. Det vil si en bruktbil i til et sted mellom anslagsvis 40-60000,-. Det blir vel noen mellom 2002-2005 modell.

     

    Jeg er på utkikk etter en kurant og praktisk stasjonsvogn, og har sett meg ut noen modeller som jeg synes virker fine og interessante:

     

    - Ford Mondeo

    - Ford Focus

    - Ford C-max (kanskje litt dyrere..)

    - Opel Astra

    - Opel Vectra

    - Volkswagen Passat

    - Skoda Octavia

    - Mazda 6

    - Toyota Corolla

    - Evt tips til andre biler!!

     

    Er det noen som har erfaringer og/eller kjenskap til disse modellene? Evt tips til andre? Er det noen av disse jeg åpenbart burde styre unna?

     

    Jeg har ikke peiling sjøl, men behøver like fullt en bil. Håper noen kan hjelpe :-)

     

     

  5.  

     

    Gevinst ved salg av eiendom (bolig) vil være skattepliktig også for et aksjeselskap, jf http://newsroom.nordea.com/no/2012/08/15/kjop-av-fast-eiendom-privat-eller-i-as/. Jeg siterer,

     

    Det må gjøres en konkret vurdering av hvert enkelt tilfelle, og ofte vil konklusjonen være at det er gunstigere å eie eiendommen på privat hånd.

     

    Overskudd av drift, dvs leieinntekter - kostnader vil også være skattepliktige.

    Interessant artikkel, takk for tips! Det står også "Fordelen ved å kjøpe fast eiendom gjennom et investeringsselskap (AS) er primært at eiendommen kan kjøpes for ubeskattede midler som er opptjent i selskapet, for eksempel gevinster ved salg av aksjer som er skattefrie i henhold til Fritaksmetoden".

     

    Så gevinst ved salg eiendom A, kan ikke benyttes skattefritt til å kjøpe eiendom B, slik som ved salg av aksjer?

     

     

    I hovedregel er det korrekt. Aksjer står i en særstilling når det gjelder selskapsskatt. Mye av denne særstillingen er argumenter av å gjøre det mer lønnsomt å reinvestere i nye selskaper i stedet for å ta ut store utbytter.

     

    Men som artikkelen peker på, man må vurdere hvert enkelt tilfelle. Som Herr Brun skriver kan det være fornuftig å bruke aksjeselskapsformen om man har flere eierndommer og driver på et visst nivå. Da danner man et holdingselskap på toppen og datterselskaper for hver eiendom. Det gir en del muligheter for totalt sett å spare skatt.

     

    Takk, det var godt forklart! Forstår at AS-formen er mer orientert mot de som driver større. Vi får se hva fremtiden bringer, og ta en ting om gangen :) foreløpig fungerer det litt mindre prosjektet mitt bra slik det er nå. Men det aldri dumt å se seg rundt etter løsninger som kan være bedre!

  6.  

     

    Hvis kjøp/salg og utleie av bolig har preg av næringsvirksomhet kan man utsette noe skatt ved å bruke AS-formen. Holdingselskap og hver bolig i egne selskaper så kan man selge uten dokumentavgift i tillegg. Men fram til virksomheten har en viss størrelse er skatten bare litt over halvparten om du gjør det personlig sammenlignet med i AS-form, og da er jo saken grei...

    Hei, takk for innspill! Basert på det du sier virker AS ulønnsomt. Men hva vil det si "å utesette noe skatt"?

     

    Dersom man sammenligner AS med kjøp/salg/leie som privatperson uten at det er næringsvirksomhet taper ASet _alltid_ fordi totalt skattetrykk er vesentlig høyere (28% på inntekter så 28% på utbytte, kontra bare 28% på inntekter som du så kan bruke som du vil), men hvis man sammenligner AS med næringsbeskatning som privatperson har ASet den fordelen at de 28% på utbytte kan reinvesteres. Så lenge du ikke tar ut utbytte kan du altså få avkastning på pengene før skatt, mens du ved personlig næringsvirksomhet må skatte hvert år. Du kan altså utsette betalingen av skatt, og fram til skatten forfaller får du avkastning. Jo lengre tid du utsetter (ved å holde igjen pengene i selskapet), jo mer penger tjener du på dette.

     

    Håper resonnementet var forståelig, dette er ikke mitt spesialfelt...

     

    Edit: Selskapsskatten er jo endret til 27%, så tallene er litt feil. Men poenget er det samme.

     

     

    Takk - det var veldig godt forklart og forståelig! Da forstår jeg det slik at behovet for utbytte kontra ønsket om reinvestering vil være vesentlig. Da ble jeg en del klokere :)

  7. Hvis kjøp/salg og utleie av bolig har preg av næringsvirksomhet kan man utsette noe skatt ved å bruke AS-formen. Holdingselskap og hver bolig i egne selskaper så kan man selge uten dokumentavgift i tillegg. Men fram til virksomheten har en viss størrelse er skatten bare litt over halvparten om du gjør det personlig sammenlignet med i AS-form, og da er jo saken grei...

    Hei, takk for innspill! Basert på det du sier virker AS ulønnsomt. Men hva vil det si "å utesette noe skatt"?

  8. Gevinst ved salg av eiendom (bolig) vil være skattepliktig også for et aksjeselskap, jf http://newsroom.nordea.com/no/2012/08/15/kjop-av-fast-eiendom-privat-eller-i-as/. Jeg siterer,

     

    Det må gjøres en konkret vurdering av hvert enkelt tilfelle, og ofte vil konklusjonen være at det er gunstigere å eie eiendommen på privat hånd.

     

    Overskudd av drift, dvs leieinntekter - kostnader vil også være skattepliktige.

    Interessant artikkel, takk for tips! Det står også "Fordelen ved å kjøpe fast eiendom gjennom et investeringsselskap (AS) er primært at eiendommen kan kjøpes for ubeskattede midler som er opptjent i selskapet, for eksempel gevinster ved salg av aksjer som er skattefrie i henhold til Fritaksmetoden".

     

    Så gevinst ved salg eiendom A, kan ikke benyttes skattefritt til å kjøpe eiendom B, slik som ved salg av aksjer?

  9. Du fant ut motorkoden og at du ikke har forgasser.... Waow!

     

    Du finner biler fra de årstidene der som har elektronisk forgasser. Noe jeg kaller for monopoint insprøytning. Det ser ut som en forgasser. Om du har det eller ikke betyr uansett fint lite for min del.

     

    Du kommer med mye gullkorn i den forklaringen din. "Proppen", og hva menes med "startet ikke ved tining på vanlig måte" ? Vennligst utdyp denne prosedyren :D

     

    Hvis du skal finne ut om du har mye vann på tanken må du nappe bensin tur slangen(fra tanken), stappe den ned i en flaske og kjinn på starteren, fyll den opp med suppe. Vannet vil legge seg nederst og du vil se dette med en gang. Er det mye vann så tømmer man tanken. Kommer det ingenting kan man mistenke tett bensinfilter, pumperele e.l.

     

    Dette er en 95mod og det er enkelt. Opel som ikke starter gir meg veiv/kamføler flashbacks som også er magefølelsen. Da vil den eller ikke tenne på startgass.

     

    Startkabel fra minus på batteri til rett på motorblokka kan også være greit å teste først som sist. Dårlig godsing til motor er vanlig på gamle biler.

     

    Lyser det ingen motorlampe?

     

    Nå har du litt mer å drive med :p

    For å få klarhet i definisjonene: Proppen er den som sperrer for bensintilførselen, som jeg trodde var is, men som jeg ikke lenger tror da det har blitt mildt og bilen fortsatt ikke starter.

     

    Tining på vanlig måte: er å tine forgasser/monopoint insprøytning og vri om nøkkelen og kjøre, dette funka 3-4 ganger, men ikke den siste gangen. For oss som ikke er kyndige må forklare med det språket vi har :)

     

    Når jeg vrir om tenninga lyser egentlig det meste, også lampa som skal indikere motoren.

     

    Takk for gode innspill, nå har jeg noe å drive med ja! Proppen som jeg beskrev, tenkte jeg også kunne være noe dritt, som f.eks et tett filter. Men jeg skal absolutt se om ikke jeg kan få undersøkt dette med vann i bensinen!

     

    Akkurat nå er den på verksted for diagnose, så får vi se hva som blir skjebnen videre :ph34r: Jeg kommer med oppdatering når jeg vet!

  10. Hei

    Vet ikke om jeg klarer det, men skal forsøke å beskrive problemstillingen på en forståelig måte:

     

    Jeg har en tomannsbolig som jeg for tiden leier ut etter å ha bodd der noen år selv. Jeg ser for meg å fortsette med dette i noen (kanskje 3-5) for så å selge den og kjøpe et enklere utleieobjekt (leilighet) som krever mindre vedlikehold.

     

    Ved salg av tomannsboligen må jeg jo skatte 28% av gevinsten (forhåpentligvis) fra fremtidig salg. Dette overskuddet ville gått til en ny utleiebolig, der jeg igjen måttet skatte ved et evt. senere videresalg med fortjeneste osv.

     

    Men kan man omgå dette ved å f.eks opprette et AS/NUF for eiendommen? Slik at eventuelle kjøp og salg skjer i firmaet og skatten kommer først når man tar ut utbytte?

     

    Noe som kjenner til reglene rundt dette?

     

    vh. Håvard

  11.  

     

    Gå til mekonomen.no, slå inn bilnummeret. Da vises motorkoden din i boksen for kjøretøyinformasj

    Ok takker, da fikk jeg opp at motorkode er C18XEL.

     

    vh. Håvard

     

     

    Da har du ikke forgasser ;-)

     

    Ok, takk for opplysning :) Da fikk jeg svaret på et spørsmål som jeg i utgangspunktet ikke hadde... Forsøkte å taue den i gang i stad, uten hell. Stikker nedom verksted i morra, så får vi se hva de sier!

     

    Takk for gode bidrag!

  12. 1995-modell med forgasser? Biler etter katalysator-påbudet i 1989 har som regel ikke forgasser, men elektronisk motorstyring som styrer både tenning og bensin-innsprøytning. Symptomene du beskriver kan godt skyldes en defekt sensor til motorstyringa, og sånne feil finner man enklest med å sette bilen på verksted og koble til diagnosekontakten.

     

     

    Takk for svar! Jeg har Haynes-håndboka, og jeg forstod at det fantes en forgasser. Men her røper jeg jo hvor lite peiling jeg har på dette.. Men angående feilen, er dette symptomer som er typiske for kuldegrader, slik som i dette tilfellet?

  13. Hei.

    Jeg har en Opel Astra 1.8 1995-mod som jeg ikke blir helt klok på.

     

    Den gikk helt fint helt til det ble kuldegrader ute. Da frøs forgasseres flere ganger pga kondens i bensinen (tror jeg), og jeg fikk til stadighet tint den opp og kjørt avgårde. En dag fikk jeg ikke startet ved tining på vanlig måte, og jeg innså at jeg bare måtte vente på mildvær for at "proppen" kunne sitte et annet sted enn forgasseren.

     

    Nå har det vært mildt i to dager, batteriet er fulladet og bensintanken nesten full. Nå står bilen i ro og vil ikke starte. Kan alle forsøkene på å starte den på tenningen ha ført til at den har fått for mye bensin? eller kan det være mye kondens liggende i forgasseren? Bensinfilteret har jeg ikke sjekket, kan det ha noe å si?

     

    Håper noen kan hjelpe meg :)

×
×
  • Opprett ny...