Gå til innhold

-8WP6KWNR

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av -8WP6KWNR

  1. Heisann

     

    Jeg lurer på om noen har Ubiquiti Edgerouter lite, og kan so noe om hvordan denne konfigureres? Tenker på om man kan sette opp et brukans nett med blandet annet VLAN og flere subnet uten å benytte CLI? Om noen har noe å si om ruteren jeg vurderer å kjøpe så gjør gjerne det! På forhånd takk!

  2. Hei, jeg har akkurat kjøpt meg en HP DL380 G5 server brukt. Fant ut av at det satt 110V PSU`er i den etter den ikke ville starte... Noen som vet om serveren er ødelagt nå eller finnes det et overspenningsvern i PSU`n? 

     

    HSTNS-PD05 er navnet.

  3.  

     

    Hei, beklager at jeg har forklart litt dårlig hvordan jeg har satt opp serverene.. Nå har jeg fått koblet opp alt, slik at det fungerer bra. Men jeg får ikke koblet fra Skoledomenet til mitt domene. Domene trust tror jeg ikke er aktuelt. Noen med forslag til hva som kan fungere? Skal koble til en Nettverksshare, RDP fungerer

    Uten trust får du ingen kobling mellom skoledomenet og ditt domenet.

     

    Og til informasjon er en DC (Domain Controller) en kombinasjon av AD og DNS (Active Directory og Domain Name Server) Ofte har enn også DHCP (Dynamig Host Configuration Protocol) på en DC men dette er mer for praktiske hensyn og ikke noe enn må konfigurere om du feks har en ruter som kan dele ut nettverksinnstillinger.

    Switch er alltid bedre enn direktekobling.

     

    Du sier du skal koble til et nettverkshare. Da må du enten ha trust eller hvis din server står på samme nett som skoledomenet kan du mappe opp share på din server ved å bruke skoledomene\skolebruker og ditt passord.

    Serveren står på samme nettverk. Har prøvd å logge på mitt domene fra skoledomene; mittdomene/brukernavn og passord. Fikk opp at jeg ikke kune ha flere tilkoblinger til den sharen..
  4. Tusen takk for hjelpen, nå skjønner jeg hvorfor det ikke fungerte! :)

     

    Har noen spørsmål til:

     

    er det noe spesielt jeg må tenke på når jeg skal sette opp DC og DNS med et domene som ikke finnes?

    Feks petter.no

     

    Noen som vet om nettverksportene på HP ProLiant g4 støtter å koble til en annen server uten crossed cabel?

     

    Hvis jeg må ha crossed kabel, kan jeg bruke en switch isteden?

     

    Hilsen Petter

  5. Noen som kan hjelpe meg med et lite domenekontroller problem? Skal som sagt koble sammen to servere.

    DC har jeg koblet til filserveren med en nettverkskabel. Når jeg skal koble til domene kontrolleren som har navnet domene.no (har ikke noe domene) får jeg opp en feilmelding om at filserveren ikke finner DC. Hva gjør jeg feil da jeg har fått til dette før...

     

    Har ikke konfigurert DNS eller DHCP hvis det har noe å si?

     

    På forhånd takk for hjelp! :)

  6. Hei

     

    Her bør du tenke litt annerledes.

    Med tanke på at du faktisk i det heletatt spør om dette, er det en del du kan fucke opp (been there, learned the hard way).

     

    Hvis du ikke får et eget vlan å leke på (noe du burde, siden du er interessert i faget) ville jeg ha satt opp f.eks, en router/brannmur boks mellom det nettet du sitter på og ditt eget lan (pfsense er veldig bra). Det er stort sett dette jeg anbefaler / vi gjør ved f.eks. IKT-fagprøver osv.

    Dette gir vi på vår skole lov til i spesifike tilfeller, såfremt det skjer i samarbeid med vår IT-avdeling. Men ha i bakhodet at det kan være mer sentrale IT-krefter som legger lista for din skole, slik at din IT-ansvarligs hender kan være noe bundet. Men slike oppgaver finnnes det som regel gjerne mer enn en løsning på, så såfremt du er samarbeidsvilling, er det lite som tilsier at du ikke kan få bistand.

     

    Hilsen IT-tekniker på videregående skole.

    Takk for svaret! :) vil jeg da få tilgang til serveren fra skolenettverket via routeren? Altså jeg skriver inn ip til routeren i RDM og det fungerer? (Hvis jeg har portforwarda)
  7. Her høres det ut som du møter på slike utfordringer som må taes med systemansvarlig ved din skole og læreren din da du kan risikere å skape trøbbel for andre ettersom du fortsatt lærer nye ting og ikke har kontroll på hva du driver med.

     

    Dersom du absolutt skal koble serveren til skolenettverket og likevel trenger tilgang har du behov for brannmur som sperrer for ting som DHCP andre ting som måtte skape forstyrrelser på skolenettverket... Her kan du f.eks bruke TMG 2010.

     

    tusen takk for svar! Tror du det vil fungere hvis jeg gjør det sånn: skrur av dhcp på serveren setter opp en annen DNS server og gir serveren en statisk ip?
  8. Installer Win server 2008r2 / 2012 på en server på skolenettverket, få inn alle oppdateringer på Windows Update.

     

    Koble fra nettverkskabelen fra skolenettverket, få en en eller annen IT dude til å patche om hvor portene peker hen (dersom serveren står i et annet rom) slik at du har et eget nett hvor egentlig to nettverksporter går fra punkt A til B. (Du setter serveren i port A) så kobler du en switch på port B.

     

    Da har du et lukket nett så kobler du bare en klient maskin + alt annet du trenger som f.eks skriver i switchen.

    Takk for svar. Tenkte å få tilgang til serveren fra skole Wi-Fi er det noen måte å få til det på? Må bruke den løsningen fordi skolepcene kan bare brukes på skole Wi-Fi og de to andre som skal koble til serveren vil ikke kunne bruke kablet nett.
×
×
  • Opprett ny...