Gå til innhold

Wemb

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wemb

  1. NULL skrev (31 minutter siden):

    Modemet, som vel er kombinert modem og ruter, har vel en integrert svitsj med X antall ethernet-porter. Litt forskjellige måter man kan gjøre dette avhengig av hvordan dette er plassert og hva man føler blir pent, men f.eks. da kabel fra svitsjen på modemet til en veggkontakt RJ45. Veggkontkaten er så koblet til kabelen som ligger i veggen og som går til et annet rom, hvor det er en ny veggkontakt som da gir mulighet til å koble til noe via kablet nett...

    Du skal ha elektriker til å gjøre dette, eller gjør du det selv?

    Takk for svar. Ja modemet har ethernet porter.  Så da tenker jeg multiramme bak tv osv også bare plugge i en rj45 der til andre rom med tilsvarende kontakt.

    Dette skal nok gjøres av fagfolk. Jeg har bare litt interesse av å lære ting.

  2. NULL skrev (13 timer siden):

    Å få lagt mulighet til kablet nett noen steder når man har mulighet, høres ut som en gode ide. Men ville lagt bedre kabel enn CAT5. CAT6 kan man vel si er minimum av det man burde legge nå og koster marginalt mer enn CAT5e. Du kan jo også vurdere om du skal legge flere kabler til andre steder hvis du har mulighet, og det kan alltids være greit å omså legge to kabler til et dobbeluttak.

    Cat6 er notert. Hvordan går jeg frem for å sette opp uttak utifra modem? Er litt grønn på dette dessverre.

  3. Hei!

    Driver for tiden med oppussing og håper jeg kan få noen råd. Har åpnet veggene i stua for å legge skjult el-anlegg og ønsker samtidig å få til noe internett opp i 2. etg. 

    Jeg har en coaxkabel inn i stua (1etg.) med tv og radio kontakt. Deretter splitter til modem og tv boks fra Telia. 

    Er det best å legge k rør fra stue og opp gjennom gulv i 2 etg og trekke cat 5 fra modem? Eller hvilke løsninger har jeg? 

  4. i BF1 er det litt å hente med ny cpu, sikkert noen andre og, men ser ut som 3750k stiller sterk enda. men ville overklokket den da.

     

    Det som er litt av greia er jeg sjeldent kan ha på high eller max settings uten a slite med FPS. WoW er klin umulig, men det er muligens også noe problemer fra deres side ang 1070-1080 serien. Jeg testet også Warframe etter nytt skjermkort og måtte skru ned partikler/skyggekvalitet. Tror du å overklokke den vil hjelpe mye?

     

     

     

     

    Jeg som blingser helt her. Sånn går det når man forsøker å finne ut av ting selv.

     

    Det er derfor man har diskusjon.no. Alltid noen som vet, kombinert så er forumet verdens smarteste :love:

     

     

    Helt klart  :grin:

  5. Det er ingen av de der som passer i ditt hovedkort. Det må være samme socket.

     

    Ser nå at den første jeg linket ikke går, men den andre passer vel? Hvis ikke er det noe jeg missforstått når jeg søkte litt. Det står både på hovedkortet at det støtter i7 og at den siste jeg linket er kompatibel med LGA1151-socket. 

  6. Hei!

     

    Håper noen kan hjelpe meg litt :) Bestilte tidligere i sommer nytt skjermkort MSI GeForce GTX 1070 og tenkte det nå er på tide med en ny prosessor. Jeg har sjekket at hovedkortet støtter i7, men usikker på om det er noe annet jeg må sjekke.

     

    Hovedkort;  MSI Z77A-GD55, Socket-1155

    Ram; DDR3 1600MHz 16GB

    Prosessor; i5-3570k Quad 3,4Ghz

     

    Det er også verdt å nevne at jeg nylig bestilte en middels stor CPU-vifte, så kjølinga skal være ok. Har egentlig sett for meg 4-lapper som jeg kan bruke. Jeg har sett på de her, men tar gjerne imot andre anbefalninger.

    https://www.komplett.no/product/822371/datautstyr/prosessorer/intel-core-i7-5820k-prosessor#

     

    https://www.komplett.no/product/850037/datautstyr/prosessorer/intel-core-i7-6700k-skylake-prosessor#
     

    Setter pris på alt av tilbakemeldinger, siden jeg ikke er så god på data!

  7. Er du uheldig så har skjermkortet tatt kvelden. Kan sjekkes med å kjøre DDU en gang til og ikke la Windows Update oppdatere driverne til skjermkortet.

     Da vil Windows kjøre med en helt basisk VGA driver som ikke bruker utnytter GPU (skjermkortet). Bruk det slik en halv times tid, tror ikke du kan spille eller noe slikt med denne driveren. Burde fun ke normalt slik.

     

    Last så ned driver fra Nvidia og installer den. Skjer det samme som tidligere igjen, da tror jeg som sagt at det er noe galt med skjermkortet.

     

    Takk for svar. Jeg forsøkte dette en gang til og da fungerer det ikke i det hele tatt. Måtte formatere for å komme meg inn på pcen igjen. Nå kan den kjøre uten skjermkortet til nvidia. Virker som jeg får se etter et nytt kort.

  8. Hei

     

    Håper noen kan hjelpe meg siden jeg ikke har altfor mye peiling på data. Bilde på skjermen frøs og lyden ble hakkete. Ti sekunder senere mistet monitor og pc kontakt. Den restartet av seg selv, men gikk rett til no signal akkurat etter loading skjermen til windows (10) var ferdig.

     

    Jeg fikk til slutt resatt pcen og alt så ut til å fungere, men nei. Når jeg starter den så ser alt normalt ut, helt til den er ferdig med å loade. Når skjermbilde for innlogging kommer frem så blir først skjermen helt svart i et sekund. Når den da kommer tilbake så er oppløsningen dårlig og jeg har masse pixler på skjermen. Jeg har rett og slett ikke peiling på hvor jeg skal begynne.

     

    Tips på hvor problemet kan ligge tas imot med stor takk!

     

    Edit; Gikk inn på skjermkortet og fant dette. Er det nytt skjermkort som gjelder her?

     

    Edit; Problemet med pixlene forsvant når jeg brukte DDU til å fjerne driverne til Nvidia, hvis jeg kjører windows update og laster de ned på nytt kommer problemet tilbake.

    post-329518-0-57175600-1469043074_thumb.png

  9. Jeg ser for meg at Noctua u14s kjører over hyper 212 evo ganske greit. Har du plass, kunne du jo gått for Noctua NH-D15 også om du finner den til en fornuftig pris. Hvis ikke er man vel fort i ÂIO liquid cooler territorium? 

     

    Noctua NH-D15 ser ikke dum ut. Usikker på om den får plass i et kabinett med 21.1cm bredde. Hvis ikke blir det vel Noctua u14s.

  10. Viftekjøling holder. Hva har du for temp på CPU? Regner med at du bruker stock Intel kjøler?

     

    Har stock intel ja.

     

     

    Det holder med en god luftkjøler.. Hvor mye har du å bruke på CPU kjøler?

     

    PS: Delid er nærmest gratis å utføre, og vil gjøre god forskjell i CPU temp på Ivy og Haswell. Kan anbefale dette altså.

    Finner jeg noen bekjente som har gjort dette skal jeg gi det et forsøk  :wee:

     

     

    Hyper 212 Evo er jo også veldig populær av flere grunner.

     

    CPU kjøler mellom 400-800kr går nok bra. Er det merkbare forskjeller mellom Hyper 212 Evo og f.eks Noctua U14S?  :) 

  11. Ville vel sagt:

     

    - Ny CPU kjøler og overklokk CPU (hvis du da allerede ikke har gjort dette). Gjerne de-lid CPU også :)

    - Vent på 1070 og kjøp den.

     

    Så burde du være rimelig good to go :)

     

    Takk for svar. Ser at dere begger nevner 1070. Får se om lommeboka strekker til når denne kommer. 

     

    Holder det med en bra vifte, eller bør det være vannkjøling?  :) Har allerede høy temp på CPU, så dette må jeg ordne snarest.

  12. Hei  :) 

     

    Vurderer for tiden å oppgradere litt. Kjøpte deler og fikk hjelp til å bygge en PC 2013.

     

    Er det noen PC-guruer som har noen forslag til en som ikke er PC-kongen selv?  :wee: 

     

     

    Harddisk;

    Corsair SSD Force Series 3, 240GB

    Skjermkort;

    Gainward GeForce GTX 670 2GB PhysX

    Hovedkort;

    MSI Z77A-GD55, Socket-1155

    Prosessor;

    Intel Core i5-3570K Processor

    Strøm;

    XFX ProSeries Core Edition 750W PSU

    Ram;

    Kingston DDR3 HyperX blu 1600MHz 16GB

     

    Har ikke lyst til å blåse av alt for mye penger, men har sett på forskjellige gtx 970 bl.a. Er bare usikker hva annet jeg eventuelt må oppgradere ved et bytte av skjermkort.

  13. Ja de er lineært avhengige (w=2v), og ja det er uendelig mange vektorer i span{u,v,w} (alle lineærkombinasjoner av disse). z er i underrommet av u,v,w fordi z kan uttrykkes som en lineærkombinasjon av u og v (z=u+v), men ikke fordi underrommet inneholder uendelig mange vektorer.

     

    Takk for svar, men finnes det en fremgangsmåte for dette? Eller ser man bare at (w=2v) og (z=u+v)?

  14. Hei. Har en oppgave med vektorer og span. Det er gitt i oppgaven fire vektorer

     

    u=(2,-1,0)

    v=(1,3,2)

    w=(2,6,4)

    z=(3,2,2)

     

    Jeg skal finne ut hvor mange vektorer det er i span{u,v,w}. Kan jeg bruke determinanten til noe eller skal jeg finne ut om de er lineært uavhengig/avhengig og dette gir svaret?

     

    Edit; Jeg regnet ut at determinanten til u,v og w=0. Vil dette si at de er lineært avhengig og det er uendelig mange vektorer i span{u,v,w}? Som også betyr at z er i underrommet av u,v og w? Siden det er uendelig mange.

  15. Tusen takk! Men hvordan ser jeg hvilken tall hører til hvem? altså - L - 2M = 5 , ossen vet jeg at det hører til M = 2? altså at det hører til sin og ikke cos?

     

    Dette ser du av Yp= Ke^x - Lcos(x) + Msin(x)

     

    Når du da regner ut at M = 2 ser du tilbake på Yp og ser at den tilhører Msin(x). K, L og M er jo kun konstanter som du har navngitt i Yp.

     

    - L - 2M = 5 og -2L + M = 0 er kun et ligningset med to ukjente. Den første er laget ut av cosinus leddene og den andre av sinus leddene. Uansett hvordan denne løses vil L tilhøre cosinus og M tilhøre sinus.

     

    Forstod ikke spørsmålet ditt 100%, men håper dette ga litt klarhet.

  16.  

     

    prøvde noe som heter wolfram, der har de valgt å bruke ke^x + Lcosx + MsinX = -5

    tror du wolfram har rett?

     

    Jeg er selv student, så tror jeg ikke skal stille opp til diskusjon mot walfram alpha. Om du tar med - i regnestykket eller bruker -5 til slutt i ligningsystemet skal vel mest sannsynligvis gi samme svar.

    Har du skjønt hvordan du kommer frem til den siste ligningen som gir grunnlaget for å finne K, L og M?

     

    Jeg kom fram til - L - 2M = - 5 , som ga meg svaret -3 + 5 = 2 for cosinus

    2L - M = 0 som ga meg 1 for sinus.

     

    ser det riktig ut? :D

     

    Du er helt klart inne på noe. Eneste jeg ser er at du muligens har brukt dobbelt opp med minus.

     

    Riktig svar skal være: C1e^2x + C2 - 6e^x + cos(x) + 2sin(x)

     

    Nå har vel du: C1e^2x + C2 - 6e^x - 2cos(x) + sin(x)

     

    Så hvis du har brukt Yp= Ke^x - Lcos(x) + Msin(x) skal du egentlig få L= -1 for cosinus og M = 2 for sinus.

     

    Ta en dobbelskjekk på hva hvem av de du har gitt M og L.

     

    Hvis du har brukt Yp= Ke^x - Lcos(x) + Msin(x) har du allerede tatt med minusen forann Lcos(x)

     

    Videre blir da - L - 2M = 5 og - 2L + M = 0 som skal gi L= -1 og M = 2.

     

    Husk at du også må finne K, det er den enkleste. Siden det kun ett ledd på hver side med Ke^x. :)

  17. prøvde noe som heter wolfram, der har de valgt å bruke ke^x + Lcosx + MsinX = -5

    tror du wolfram har rett?

     

    Jeg er selv student, så tror jeg ikke skal stille opp til diskusjon mot walfram alpha. Om du tar med - i regnestykket eller bruker -5 til slutt i ligningsystemet skal vel mest sannsynligvis gi samme svar.

    Har du skjønt hvordan du kommer frem til den siste ligningen som gir grunnlaget for å finne K, L og M?

  18. Yp=Ke^x - Lcosx + Msinx Denne deriverer du to ganger til Yp' og Yp''

     

    Diff. ligningen er y'' - 2y = 6e^x - 5cos(x)

    Skriver om til: Yp'' - 2Yp' = 6e^x - 5cos(x) (Her kommer den 1. deriverte og 2. deriverte inn for Yp' og Yp'' som du har regnet ut)

     

    -2Yp' blir da 2*(Ke^x + Lsin(x) - Mcos(x))

     

    Videre setter du cos(x) leddene sammen og sin(x) leddene og trekker cos(x) og sin(x) ut.

     

    Til slutt vil du sitte igjen med: [-L -2M]cos(x) + [-2L+M]sin(x) - Ke^x = 6e^x - 5cos(x)

  19. Hei!

     

    Dette er en oppg om differensial ligninger.

     

    problemet mitt er denne oppg, Y'' - 2Y' = 6e^x - 5 cos x

     

    Jeg har funnet Yh , og skal nå finne Yp og sliter litt med å få det til.

     

    Jeg prøver å bruke Yp = Ke^x + kcos x + k sin x

     

    Da blir Y' = Ke^x - k1sin x + k2 cos x

     

    Y'' = Ke^x - k1cos x - k2 sin x

     

    Da setter jeg inn i ligningen og får

     

    K3e^x - k1cos x - k2 sin x - 2(ke^x - k1sin x + k2 cos x) = 6e^x - 5 cos x

     

    Herfra så sitter jeg fast...

     

    noen som kan vise meg ossen jeg løser resten? for å finne k1 , k2 og k3`?

    Yp=Ke^x-Lcosx+Msinx (Ser ut som du glemte at det står -5cosx)

     

    Deriver denne to ganger og sett inn i diff. ligningen. Videre regn ut K, L og M.

×
×
  • Opprett ny...