Gå til innhold

Sølve

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sølve

  1. Det er som sagt støv. Trengte du blits for å ta det bildet, egentlig? Å la væære å bruke blits er jo en grei måte å bli kvitt dem på.. Motivet var så langt unna at jeg tviler på at blitsen når frem.. Måten å unngå dette på er å ha blitsen lenger borte fra kameraet. Men det er tross alt ikke så lett på et kompaktkamera. Dette vet jeg som dykker, jeg har bare et kompaktkamera med innebygget blits, og er meget plaget med partikler. Om jeg hadde en blits-arm, hadde mye av det problemet forsvunnet.

     

    (eller stikk innom paranormal.no og se på bildegalleriet deres.. ifølge dem er dette såkalte "orbs", spirituelle greier.. om enn ikke særlig saklig, så i hvert fall temmelig underholdende ;) )

  2. Hei!

     

    Vurderer å kjøpe digitalt videokamera, men jeg aner ganske lite om video. Kan en del om vanlig fotografering, og tror jeg kan lære raskt. Jeg lurer på hva jeg bør se etter på et kamera, eventuelt om noen kan anbefale noen..

     

    Kameraet bør ha mulighet for så mye manuelle instillinger som mulig, og ha god vidvinkel. Når jeg ser gjennom produktguiden så finner jeg stort sett kameraer med 40-50mm som beste vidvinkel! Er det et annet format enn på fotokamera? Dette er jo så dårlig at jeg aldri engang hadde vurdert å kjøpe et fotokamera med like dårlig vidvinkel... Hvorfor er det slik?

     

    Så, det jeg egentlig lurer på er hva jeg bør se etter.. Hvor stor bildebrikke, hva slags CCD, hvilke inn/ut ganger bør det ha, etc.

     

    prisklasse rundt 6000 eller så, om noen har noen spesifikke anbefalinger..

     

    at det kan ta stillbilder betyr ingenting, jeg har fotokamera til det, og brukervennlighet er heller ikke det viktigste.

     

    mvh

    Sølve

  3. teknisk sett så eksploderer ikke cdplaten, den slites i stykker av G-kreftene grunnet den meget høye rotasjonen som oppstår inni en cd-rom. når bruddstykkene slår inni sidene på cd-rom'en så har de så høy fart at bitene blir nesten pulverisert av sammenstøtet med resten av cd-rom'en og resultatet blir en stykk ødelagt cd-rom og en hel drøss med små biter av cd-platen.

    tja, det har skjedd med meg i min 32x brenner.. Vet jo ikke nøyaktig hvor raskt det gikk da plata "sprengte", men det bråka masse.. åsså poff.. men jeg kunne plukke ut en 7-8 biter, og brenneren funker fortsatt den :)

  4. Jeg har endelig fått undervannshus til mitt olympus c-4000.. undervannshuset er av modellen pt-005 (også fra olympus..). Siden det ikke er markedsført andre steder enn i japan, har jeg bare japansk manual.. Så, jeg lurer bare på hva som må gjøres angående vedlikehold (og eventuelt andre ting du måtte komme på..), utenom skylling i ferskvann etter dykking, etc.. hva med pakningene, når skal de skiftes ut, og (om mulig..) hvor får jeg nye? Er det noen som vet om olympus vil erstatte kameraet om undervannshuset begynner å lekke, og ødelegger kameraet?

  5. Jeg vurderte det samme da jeg skulle kjøpe mitt olympus c-4000 .. har du sjekket hvor mye det koster i frakt? billigste jeg fant var opp mot 50 euro, som gjorde at jeg kjøpte fra norge i stedet... Jeg kontaktet dem angående garanti, og de sa .."All our pakets are assured". Jeg valgte å betale et par hundre ekstra, og få det fra norge. (mest fordi fattern sa han kunne betale mellomlegget....)

  6. Hallo.. takk for svarene.. Jeg har kontaktet en masse folk, webbutikker, olympus i diverse land.. de sier alt mulig rart.. Først når jeg kontaktet olympus i japan, fikk jeg bekreftet at huset faktisk passer, men det er ikke lansert andre steder enn i japan. Meget dårlig info fra olympus, med andre ord. Men men, nå kan jeg endelig kjøpe kameraet... billigste i norge er for øyeblikket 3200.. Bestiller jeg fra tyskland får jeg det for rundt 2500.. bare et tips til folk som skal kjøpe kamera. (..for det er vel ikke noe i veien for å kjøpe fra tyskland..?)

  7. Jeg er veldig interresert i olympus c-4000 .. det passer både meg og lommeboka bra. Men jeg driver med dykking, så det må være mulig med undervannshus til det. Ifølge olympus finnes ikke det, men ifølge flere webbutikker passer olympus sin egen modell pt-010 .. jeg har mailet butikkene, og den som har svart til nå bekrefter at det passer... har noen av dere peiling? Vet ikke hva jeg skal tro, jeg... Rart om olympus ikke vet om modellen deres passer, også litt rart om flere webbutikker rett og slett lyver. Det finnes tredjeparts leverandører som har hus som passer... de er svindyre, og jeg risikerer at de ikke passer (har jeg iallefall hørt..). Noen synspunkt?

  8. Jeg skal gå til innkjøp av nytt digitalt kamera, og powershot A70 var i prisklassen jeg er interresert i.. med diverse manuelle instillinger etc syntes jeg det så ut til å være et bra kjøp, da jeg driver med fotografering, og vil ha litt kontroll over kameraet... Men på testen av kameraet, står det at kameraet har "dårlig bildekvalitet"... Alt er bra med kameraet, utenom BILDENE??? Det skrives at det ikke vil ha noe å si for folk flest, men jeg regner meg ikke som folk flest i og med at jeg driver mye med fotografering, og setter visse krav til kvaliteten... Har noen av dere noen kommentarer til det, eller anbefalinger til andre kamera? Det er en absolutt nødvendighet med mulighet for dykkerhus... noe A70 har, til og med et billig et.

×
×
  • Opprett ny...