Gå til innhold

LeiAvDette

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LeiAvDette

  1. Hei folkens,

     

    Jeg har en avansert kontrakt på 7 sider (3250 ord), og ønsker å få denne oversatt. Jeg har vært i kontakt med flere statsautoriserte translatører, men de spør om priser som ikke er rimelige for meg. Til nå har prisene ligget på 9350 (inkludert moms) og en annen som ønsket å gjøre det for 5125 (eks. moms).

     

    Kontrakten dreier seg om et oppkjøp av en bedrift på 1000 USD (8000 NOK) og om jeg får kontrakten oversatt til disse prisene, vil det koste meg mer å oversette kontrakten enn å kjøpe opp bedriften, så det egner seg ikke helt.

     

    Jeg har også vurdert to andre alternativer, eier av bedriften er villig til å skrive under kontrakten som er skrevet på engelsk, men vet ikke helt om dette holder i retten (om det eventuelt skjer noe).

     

    Mitt andre valg er å kontakte en norsk advokat og bruke kontrakten jeg har som en mal for å få skrevet det på norsk, men har hørt at dette kan på koste alt fra 10000-40000 NOK (noe jeg ikke 100% har fått undersøkt).

     

    Så har dere noe tips? Noen translatører dere anbefaler? Kanskje en advokat?

     

    Takk for alle svar :)

  2.  

    Det blir uansett 3+2 år hvis jeg forstår deg rett. NHHs bachelor i økonomi og adminstrasjon kvalifiserer til både MØA og MRR. Tidligere måtte man velge noe rettslære på bachelor for å ha muligheten til MRR, men jeg ar hørt rykter om at det kravet har falt bort. Det kan du sikkert finne ut på sidene til NHH eller en tilsvarende skole eller ved å ta kontakt med veilederne deres.

     

    Jeg skal studere regnskap og revisjon på HiOA. Det første året er felles med ØK/ADM, og utpå våren må man velge hvilken retning man skal ta.

     

    Jeg er i en situasjon der studielånet ikke strekker lenger enn tre og et halvt år. Jeg ønsker derfor å ta en bachelor i regnskap og revisjon først, før jeg ev. får dekket master av jobben (hvis jeg har gode nok karakterer). Har hørt at en bachelor i regnskap og revisjon er sikrere. Jeg ringte ned, og da sa de at omtrent alle var i jobb før de var ferdig med utdannelsen. Det er også mindre matematikk på dette studiet, noe som passer meg bra.

    Så bare første året er felles? Jeg hørte noe slikt jeg også, for på andre året må man utdype seg i noen fag som gjør det slik at fagene ikke er felles lenger. Siden jeg skal studere i Halden (HiØ), tilbyr de noe som heter Bedriftsøkonomi (årsstudium). Dette er rett og slett et årsstudium, etter dette året kan jeg søke meg videre, enten til Regnskap og Revisjon eller Økonomi og Administrasjon. Ifølge rådgiveren på HiØ fikk jeg beskjed at Bedriftsøkonomi (årsstudium) er en test studium hvor studenten kan smake seg litt frem, om dette er eventuelt noe for studenten. Hvis både Paalsen og jeg har hørt riktig (felles fag første året), så er det ikke noe annet problem enn å prioritere Bedriftsøkonomi for 1 år og deretter (om dette er noe for meg eller om jeg senere får vite hvilken retning jeg ønsker) har jeg muligheten til å søke over til bachelor enten i økonomi og administrasjon eller regnskap og revisjon.

     

    Husker ikke om rådgiveren også sa noe med at de bruker karakterer fra videregående for å søke deg inn på 2. året (om man tar Bedriftsøkonomi). For de kan jo ikke bruke karakterer du har oppnådd nylig for å søke deg videre.

     

    Må bare lese meg litt opp på de forskjellige arbeidsoppgavene til de forskjellige yrkene, om jeg tar MRR eller MØA. Takk for alle svar.

     

    Om det ennå er noen som tilbyr informasjon om arbeidsoppgaver for en som har MRR eller MØA, er jeg veldig takknemlig.

  3. Du kan ikke bli siviløkonom, siden tittelen er erstattet med master. Det er ingen universiteter eller høgskoler i Norge som kan gi ut den tittelen.

     

    Greit å vite.

     

    Jeg mener å ha hørt/lest at en siviløkonom (eller innehaver av MØA, som Horrorbyte påpeker) kan bli statsautorisert revisor ved å bygge på med ett ekstra år med studier og gjennomføre praksisen. Men dette skal jeg ikke si sikkert.

     

    Lønnen tror jeg ikke varierer nevneverdig. Uansett gir begge retningene akseptabel lønn hvis du er flink i jobben din.

     

    En mulighet du har er å ta bachelor i økonomi og administrasjon først. Du må kanskje oppfylle noen fagkrav, men det kan kvalifisere til opptak i både MØA og MRR. Når du har bachelor, har du bedre forutsetninger for å si hvilken retning du foretrekker og hva du ønsker å jobbe med.

     

    Høres ut som en plan, men må ennå vite hva slags fag som jeg må eksamineres i og hvor lang tid dette eventuelt tar.

  4. Videregående er over og jeg står ovenfor to valg;

     

    1. Bachelorstudium i økonomi og administrasjon

    2. Bachelorstudium i regnskap og revisjon

     

    Jeg har forstått det at man har muligheten til å bli siviløkonom ved å ta MØA (Master i Økonomi og Administrasjon). Og at man kan bli Statautorisert Revisor ved å ta MRR (Master i regnskap og revisjon) og deretter ca. 3 år i praksis.

     

    Jeg har også hørt at man ennå kan bli statsautorisert revisor om man tar Master i Økonomi og Administrasjon, kan noen bekrefte dette og hva må jeg evenutelt vite om denne veien?

     

    Snart er fristen inne for å prioritere studieønskene mine, og jeg er usikker på om jeg skal ta MRR eller MØA siden jeg mangler litt informasjon på begge yrker.

     

    Lønn er ikke det viktigste, jeg vil helst vite hva forskjellen mellom en statsautorisert revisor og en siviløkonom er. Hva er deres oppgaver?

     

    Også er det lønn, jeg har klart å finne sånn circa gjennomsnittslønn for en siviløkonom (startlønn på rundt 400-500k deretter øker dette etter erfaring og kan gå helt opp til millionen om man jobber i privatsektor). Jeg har ennå ikke klart å finne ut av hvor mye en statsautorisert revisor har i startlønn og lønn etter en del arbeidsår.

     

    Noen som kan gi råd?

  5. Hei folkens,

     

    Jeg har en kopp (avkortet kjegle) og vil finne en funksjon for koppen.

     

    Jeg har følgende formler:

     

    V = (π/12)*h*(D^2+(D*d)+d^2)
    V = (π/3)*h*(R^2+(R*r)+r^2)
     
    D (Store Diameter, altså topp av kopp) = 7.5
    d (Liten diameter, bunn av kopp) = 5
    R (D/2, Store Radius) = 3.75
    r (d/2, liten radius) = 2.5
    h (høyde til kopp) = 13
     
    Om jeg setter den opp slik: (πi/12)*(13)*(7.5^2+(7.5*5)+5^2) eller (π/3)*13*(3.75^2+(3.75*2.5)+2.5^2), får jeg ut: 404.15. Noe som stemmer overens med mine målinger.
     
    Jeg vil heller bruke GeoGebra til å sette opp en funksjon deretter bruke denne formelen for å finne volum av kula:
     
    NKJqwqM.png
     
    Om jeg skisserer koppen på et ruteark får jeg noe sånn som dette (Advarsel - Store bilder!):

    jgkLUTD.jpg

    Bilder av koppen (Advarsel - Store bilder!):

    cLPGjFA.jpg
    hpCHcRF.jpg

     
    Om jeg bruker skissen ovenfor og setter punktene i Geogebra, ender jeg opp med noe sånn som dette:
     

    c76TNOO.png

     
    Som du ser ovenfor så er ikke alle punktene satt riktig (Store radius er for eksempel satt som 3.5 istedenfor 3.75). Om jeg setter punktene, som ligger over x-aksen, inn i regnearket mitt og bruker regresjonsanalyse, kan jeg få opp en funksjon:
     

    Cj0wTbd.png

     
    Jeg kan deretter gå igjennom de forskjellige regresjonsmodellene, men jeg får ikke ut en brukelig funksjon som kan benyttes til å regne volumet på.
     
    Vi kan for eksempel bruke sinus som regresjonsmodell:
     

    04OUFVd.png

     
    Som du legger merke til, så er det slik at dette ikke stemmer i det hele tatt, og hovedsakelig på grunn av funksjonen jeg fikk ut av GeoGebra.
     
    Har dere/du noen forslag til hvordan jeg kan finne en funksjon som jeg kan bruke til denne koppen?
     
    Jeg legger også ved GeoGebra filen om det er noen som vil teste ting ut.

    Kopp Oppgave.ggb

  6. Fantastisk metode (OP). Eneste problemet er at det kanskje blir litt "pain" å gjøre dette i hodet.

     

    "Min" metode er slik:

     

    Hvis vi har stykket 22 x 34, tar jeg først en simpel multiplikasjon 10x34 = 340, siden det står 22, multipliserer jeg 340 med 2. Vi har da 680. Vi gjenstår nå med 2x34 som er 68, adderer 680 med 68 og får til slutt 700+48 = 748

     

    Et annet eksempel kan være 43*72, tar for meg akkurat det samme. 10*72 = 720, multipliserer dette med 4 og får 720+720+720+720 (kan godt ta 7*4 og deretter legge til noen nuller og til slutt addere rest) og får 2800+(20*4) = 2880. Vi står nå igjen med bare 3*72 og dette er 210+(3*2) som igjen er 216. Adderer dette med 2880 og får 3096.

    • Liker 1
  7. Vuderer kanskje å legge ut besvarelsen min, men er det noe risiko for å ikke få karakter? Høres kanskje ikke logisk ut, ettersom eksamen er ferdig. Må bare få en bekreftelse.

     

    Skrev 270-ish ord på Del A og rundt 1600-1700 på Del B.

     

    Hadde vært greit å få en tilbakemelding fra folk. Leverte oppgaven min som PDF for å unngå at sensor klarer å se både navn og bilde av meg når han retter.

     

    Legger ved oppgaven til de som trenger den.

    EVV-2015NOR1211___F05S.pdf

    • Liker 1
  8. Hvordan gikk det?

    Tror vel at jeg står. Var ganske beskyrmet for å ikke stå, synes Fysikk 2 krever veldig mye.

     

    Hadde forlenget tid på grunn av pollen allergi, dette hjalp meg veldig mye med å få noen ekstra poeng på del 2 oppgavene (og i tillegg del 1 oppgaver).

     

    Eksamen var (som jeg følte det) ganske grei, var vell en oppgave hvor de formulerte oppgaven litt dårlig (del 1).

     

    Fikk informasjon at vi får tilbakemelding ganske sent (slutten av Juni), så vi får bare vente og se.

     

    Om jeg stryker, så må jeg nok bare arbeide et år. Hvordan gikk det for deg (Om du hadde eksamen)?

  9. Kan noen legge ut oppgaven (ikke besvarelse), vil helst løse den. Oppgaven kommer ikke inn på Udir før om lenge...

     

    EDIT: Vet ikke om dere fikk PGSA brukernavn og passord, men om dere fikk bruker informasjon, kan dere laste ned oppgaven her fra:

     

    https://pas.udir.no/AuthenticationWeb/kandidat.aspx?RequestApplication=PGS-A&returnURL=https://pgsa.udir.no/LoginCandidateCallbackPage.aspx

     

    Det er samme sted dere leverte oppgaven (tror jeg).

     

    Om noen er vennlige å laste den opp etter at du har lastet den ned (oppgaven).

  10. Hei folkens,

     

    Da er snart tiden inne for Fysikk 2 eksamen.

     

    Jeg lager denne tråden på grunn av oppgave 2 på del 1. Noen som vet hvilke undersøkelsesmetoder trenger vi å lære oss utenat? Ultralyd, CT, røntgen og NMR-spektroskopi? Er det flere enn dette?

     

    Har også sett at de setter inn relativitetsteorien og einsteins postulater.

     

    Er beskymret for å ikke klare å score noen poeng på denne oppgaven.

     

    EDIT:

     

    Fant et ganske bra dokument som kan hjelpe en del på oppgaver hvor man må forklare litt:

     

    http://fysikk2.cappelendamm.no/binfil/download.php?did=78630

     

    Også en video som forklarer MR/MRI: 

     

     

    EDIT 2:

     

    Noen oppgaver krever at du vet litt om følgende i Partikkelfysikk:

     

     
     
     
     
    EDIT 3: Lykke til alle sammen :)
  11.  

     

    Takk for linken til de gamle eksamensoppgavene @Mariusrik, jeg la det til i hovedinlegget :)

     

    Noen som vet hvordan man spiller av kode når man klikker på en RadioButton i AS3? For å være mer konkret, så vil jeg at en tekstboks skal bli synlig når man krysser av en RadioButton.

    RadioButton.addEventListener(Event.CHANGE, KjørEnFunksjon);
    
    function KjørEnFunksjon (evt:MouseEvent)
    {
    mcBox.visible = true;
    }
    
    Kom selv opp i Fysikk 2. To i klassen kom opp i IT2, kanskje kommer noen av oss opp i muntlig IT2 :)

     

    Anyway, om det er noen som trenger hjelp si ifra. Kan en del om AS3.0.

     

    Keep in mind at eksamen har blitt lagd så det kan løses med mange forskjellige språk (C++, C#, ASM, Java, AS ect...). I Østfold så er Actionscript ganske vanlig.

     

     

    Hm, får følgende feil i output vinduet når jeg kjører applikasjonen.

     

     

     

    TypeError: Error #1034: Type Coercion failed: cannot convert flash.events::Event@27a2ff61 to flash.events.MouseEvent.

    at flash.events::EventDispatcher/dispatchEventFunction()

    at flash.events::EventDispatcher/dispatchEvent()

    at fl.controls::RadioButtonGroup/set selection()

    at fl.controls::RadioButton/set selected()

    at fl.controls::LabelButton/toggleSelected()

     

     

     

    Selvfølgelig, jeg skrev feil. Dette er ikke en mouseEvent, men en event.

     

    Plasser to (eller fler) radiobuttons på hovedscenen og et symbol med navnet mcBox.

     

    Bruk deretter denne koden: 

    import fl.controls.RadioButton;
        import fl.controls.RadioButtonGroup
    	mcBox.visible = false;
        var RadioButtons1:RadioButtonGroup = new RadioButtonGroup("RadioButtons1");
    	 var RadioButtons:RadioButtonGroup = new RadioButtonGroup("RadioButtons");
        rb1.group = RadioButtons1;
        rb2.group = RadioButtons;
    	
        rb1.addEventListener(Event.CHANGE, KjørEnFunksjon);
    	
        function KjørEnFunksjon(evt:Event)
        {
           mcBox.visible = true;
        }
    

    Som du ser så har jeg plassert hver radiobutton i hver sin egen Radio Button Group (RadioButtons1 og RadioButtons), dette vil si om du trykker på rb2 så er mcBox.visible = false, og hvis du trykker på rb1 så viser mcBox seg.

     

    Om du ønsker at to radio buttons skal kjøre samme funksjon setter du de bare i samme radio button group.

     

    EDIT: Husk å kalle radiobuttonsa dine for rb1 og rb2 :)

     

    Om det er folk som trenger hjelp så er jeg tilgjenglig på Skype nesten hele tiden.

     

    Skype: Einar3001

  12. Takk for linken til de gamle eksamensoppgavene @Mariusrik, jeg la det til i hovedinlegget :)

     

    Noen som vet hvordan man spiller av kode når man klikker på en RadioButton i AS3? For å være mer konkret, så vil jeg at en tekstboks skal bli synlig når man krysser av en RadioButton.

    RadioButton.addEventListener(Event.CHANGE, KjørEnFunksjon);
    
    function KjørEnFunksjon (evt:MouseEvent)
    {
    mcBox.visible = true;
    }
    

    Kom selv opp i Fysikk 2. To i klassen kom opp i IT2, kanskje kommer noen av oss opp i muntlig IT2 :)

     

    Anyway, om det er noen som trenger hjelp si ifra. Kan en del om AS3.0.

     

    Keep in mind at eksamen har blitt lagd så det kan løses med mange forskjellige språk (C++, C#, ASM, Java, AS ect...). I Østfold så er Actionscript ganske vanlig.

  13. Vurderer å ta imot Bitcoin som betaling og har en del spørsmål angående valutaen.

     

    Jeg lurer blant annet på følgende;

     

    Hvis jeg tar imot Bitcoin som betaling, må noe av dette skattes?

    Hvis jeg tar imot Bitcoin som betaling, hvor mye moms må betales?

     

    La oss si at totalsummen kommer på 1000, betaler jeg først moms deretter skatt av dette? Altså (1000/100)*75 = 750,- (Moms på 25%) og deretter 750*0.72 = 540,- (Bitcoin skatt på 28%)

     

    Hvis jeg ikke tar ut Bitcoins og beholder det som Bitcoins, hva slags/hvor mye avgifter må da betales (Moms/Skatt)?

     

    La oss si at jeg ikke må betale noen avgifter, og jeg benytter meg av Bitcoins for å betale ansatte (Altså ikke Norske Kroner), må jeg betale noe skatt eller moms av disse Bitcoin-ene? Og hvis jeg ikke må betale skatt eller moms av dette fordi utbetalingen skjer med Bitcoins, hvor mye/hva slags avgifter må da ansatt betale?

     

    Hele poenget med denne threaden er å finne ut om det er like lønnsomt å benytte seg av Bitcoins, og på ingen måte svindle staten.

     

    Tenkte å spørre Økonomi avdeling her på forumet og hvis jeg ikke får noe svar snakker jeg med en skatteetaten og/eller Skatt Øst.

     

    La til keywords/nøkkelord just in case noen lurer på det samme i fremtiden.

  14.  

     

    Varme krever kjøling også, uansett om du leier eller setter pcene i datahall vil du få regning på AC også, på minst like mye som maskinene trekker.

     

    Det blir som å sette på 17 vifteovner på 1000W i et rom.

    Har 3 delta vifter 4000 RPM på hver maskin, varme er ikke et stort problem.

    Det eneste de viftene gjør er å flytte på varmen ut av serveren og ut i rommet de står i. Etterhvert vil luften i rommet bli så varm at luften som suges inn i maskinene vil være så varm at du kan oppleve at maskinene kjører med redusert ytelse siden de ikke lenger får tilstrekkelig med kjøling.

     

    Erfaringsgrunnlaget mitt er drift av et datarom med en del hundre fysiske servere og noen store kraftige kjøremaskiner. Svikter noen kjølemaskiner blir det fort varmt i rommet, og mine servere trekker i snitt vesentlig mindre strøm (typisk mellom 70 og 200 w) enn den lasten du har på dine servere. Så den varmen maskinene dine produserer må du få ut av rommet på en eller annen måte.

     

    En datasenter skal nok kunne takle varmen, skal få ringt ut litt til forskjellige data selskaper rundt i Sarpsborg og Fredrikstad, klarer å kjøre 8 maskiner hjemme nå. Og fikk nettop solgt 3 av de, forhåpentligvis kan jeg ha de hjemme.

  15. Det går nok 1 mnd så vil huseier / utleier justere opp leien pga strømforbruket.

     

    Har du målt i kontakt? De trekker neppe 1500W selv om PSU er på det.

    Jeg har 3000W i mine servere, men bruker 8-900W med 4 cpuer uten gpuer.

    Ja, målte par dager siden, PSU er 1500W, målte litt over 1100W per maskin. Skjønner hva du mener, men hvis man signerer en kontrakt, kan personen endre pris?

     

    Uansett så er ikke mitt mål å svindle noen, ønsker bare et sted å plassere de. Billigst mulig.

  16. Har ca. 11 servere, og hver maskin har 1500 watt strømforsyning. Altså rundt 16-17 kW/h. Jeg har nylig prøvd å sette de oppe hjemme, men huset takler ikke mer enn 6 av disse maskinene. Totalt krever maskinene rundt 60-70 ampere.

     

    Jeg trenger å plassere det et eller annet sted, jeg har kikket litt på datasentere i Oslo, men bor et stykke unna, så problemer blir det nok. Jeg bor i sarpsborg (Østfold), og kan lett kjøre ned til Fredrikstad.

     

    Lurer bare på om det er noen steder dere anbefaler å plassere disse maskinene, jeg har snakket med elektriker og han krever rundt 30 tusen for å fikse strømskapet hjemme, i tillegg kommer strøm kostnadene på rundt 200-230 per dag, altså 6 tusen kroner per måned.

     

    Så litt rundt på finn for å finne en leilighet hvor strøm er inkludert i prisen, fant et par leiligheter som hadde dette, de skulle ha rundt 8-11 tusen per måned.

     

    Jeg har sendt de en mail og venter på svar (Om de godtar servere plassert i huset).

     

    Er det noen som har erfaring og kan anbefale hvor jeg kan plassere disse maskinene?

     

    Må også huske at flere maskiner kan komme senere dette året.

     

    Kort sagt: Jeg trenger et sted å plassere maskinene, hvor strømbruk ikke er et problem.

     

    Håper på en billig løsning (10 tusen per måned inkludert strøm).

×
×
  • Opprett ny...