Gå til innhold

bodøkjerringa

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bodøkjerringa

  1. Du høres ut som en veldig konservativ tradisjonell person. Du må forstå at det har kommet nye tider, og at selv sønnen av en bonde kan mene annerledes enn det man har blitt opplært til.

     

    For å svare på dine argumenter, kylling fra Prior blir matet med et stoff som heter Narasin, som igjen er klassifisert som antibiotika borte i statene. Når det gjelder sprøytemiddel som blir brukt hos de fleste gårder, joda, det dreper insektene og ugresset, men med det følger det med kjemikaler som ender opp på tallerkenen din og min.

     

    Kjemikalene forurenser miljøet og jorda, og er ansvarlig for å drepe millionvis av bier. I tillegg, så er sprøytemiddelet skadelig for helsen til menneskene som kommer i kontakt med det.

    Jo, jeg er den jeg utgjør meg for å være, men du trenger ikke å tro på meg.

    Ha en god natt

  2. Hei

     

     

    Er en gutt som for tiden driver å tenker litt på fremtiden min.
    Jeg bor på en gård og vi får inntektene våre av korn, skogbruk, og slaktekylling.
    Har ikke bestemt enda om jeg vil ta over gården når jeg blir eldre eller ikke,
    pga. at jeg synes det å være bonde på et moderne bruk i Norge er veldig uetisk. Med det tenker jeg på den stakkarslige hybridkyllingen som lever i én måned i et trangt, mørkt rom, matet med antibiotika som skal få den til å vokse seg stor og rund for å få så mye utbytte som mulig. Er egentlig ikke noe fan av masseprodusering av kjøtt og melk, og faktisk heller ikke det av grønnsaker og annen avling. Sprøyta ned med gift og annen dritt, og blir helt tam i smaken av behandlingen den går igjennom.

     

     

    Det jeg lurer på da, det er: Vil det være mulig å drive en gård uten å ha dyr, eller finnes det en mer etisk, mindre industriell måte å drive med dyr på? Går det ann å gro mer næringsrike, organiske avlinger, i stedet for disse industriavlingene vi selger til de store kjedene? Er det noen andre ting det går ann å drive med på gården/utenfor gården som kan være en næring?

    Jeg synes at det å tjene litt mindre penger er helt verdt det hvis et bedre og mer etisk-riktig produkt blir produsert, og at jeg kan selv føle meg etisk ren.

    Noen tanker?

  3. Hei igjen!

    Det endte med en 5-.

     

    Det som hun trakk meg for var at hun mente teksten ikke kommuniserte med leseren, at den var uforståelig og vanskelig. Selv er jeg fascinert av filmer og tekster som ikke legger alle svarene på bordet rett foran deg, men de som setter leseren i et mysterium. At leseren ''velger sitt eget svar'' på historien - at man faktisk må bruke hjernen litt for å forstå ''Hva var det som egentlig skjedde???'' og at når man har først tenkt litt, og funnet det ut, så kan man lese teksten om igjen og forstå absolutt alt.

     

    Takk for alle dere som ga meg de fine tilbakemeldingene.

     

    Vi snakkes :)

    • Liker 1
  4. Hei igjen :)

     

    Tusen takk for at dere ga meg gode tilbakemeldinger på novellen.

     

    Til ærligøs: Glemte å nevne en ting. Vi kunne velge mellom fem forskjellige temaer vi fikk på et ark, jeg valgte det kalt ''Man følte det i luften''. Poenget jeg lagde ut av dette temaet var at denne mannen uten navn, var en eller annen form for ''overnaturlig'' skapning som stjelte menneskers energi, altså sjela deres. Deretter gjør han dem om til psykisk ødelagte - eller muligens døde mennesker. Når denne jenta er ute på åkeren, da føler hun det i lufta, hun føler at noe ikke er som det skal. Derfor begynner hun å løpe. Dette gjorde jeg for å knytte tema i oppgaven til teksten. Når hun sitter i stolen i huset til mannen, trenger han inn i sinnet hennes, og stjeler energien hennes. Derfor ''sovner'' hun, og våkner på ny - alene i huset. Da jeg skrev dette hadde jeg nøyaktig 5 minutter igjen av den totale skrivedagen på 3x45 min.(3 skoletimer) Jeg prøvde å lage en konklusjon som ga mening. Forstår nå at det er vanskelig å tyde den. Prøvde å gjøre det på en måte som hørtes interessant ut, men med blodsukkeret på bunn, minimalt med kreativitet og lite tid så gjorde det så jeg måtte skrive en rask slutt. Konklusjonen på novellen er altså at sola har igjen dukket opp bak åsen - nå er ondskapen borte (for dagen/tiden, ikke for godt). Jentas sinn er slukt av mannen. I speilet ser hun på seg selv, der hvor hennes tanker og følelser er stjelt - av mannen.

     

    Håper du forsto teksten nå, om jeg greide å forklare det på en grei måte. Når det gjelder skildringer, så blir det best resultat hvis vi gjør dette, pga. ''det krydrer historien'' ifølge læreren min. Selv synes jeg at det er greit med skildringer så lenge det ikke er et ''for tjukt lag'' med det. Men tusen takk for at du tok deg tid til å svare :) Det setter jeg pris på!

     

    Til StilleVann: Sy hyggelig at du likte novellen jeg skrev :) Etter at du skrev det om at jeg bruker veldig mye Hun, Han, osv. så leste jeg gjennom teksten på nytt. Er helt enig med deg, ser at det er kanskje litt i overkant med de to ordene. Skal prøve så godt jeg kan for å forbedre meg til neste skrivedag. Tusen takk for fin tilbakemelding! :)

     

    Til Zarac: Takk for at du synes jeg treffer sjangeren bra! Ser selv nå at det er en del skrivefeil. Krysser fingrene for at det blir en 5. Tusen takk :)

    • Liker 1
  5. Hei

     

    Forrige fredag hadde vi noe kalt skrivedag på skolen, det er akkurat det samme som tentamen - eneste forskjell er at karakterene teller ikke like mye. Jeg går mitt andre år på ungdomsskolen, altså mitt 9. år i grunnskolen. Er forresten en gutt, hvis det gjør det lettere for deg å forstå novellen.

     

    Kunne gjerne tenkt meg noen tilbakemeldinger, vær så hard som du bare vil, jeg blir bare glad for kritikk. Gjerne gi meg en karakter også, hvis du føler at du klarer det. Husk at jeg er 15 år, og ikke en Stig Dagermann.

     

    Kjør på ;-)

    Skrivedag.docx

    • Liker 1
  6. Hei.

     

    Er 14 år, fyller 15 i oktober. Har et VISA Electron uten kortnummer.

     

    Det jeg lurer på, er om det er mulig å skaffe seg et VISA med kortnummer slik at man kan handle på nett, selv om man ikke har fylt 18. Er fullt klar over at man ikke kan settes i gjeld før man er atten, men så lenge man kun betaler med penger man allerede ''eier'', er det vell greit..?

     

    Hadde vært fint å fått et skikkelig svar, takk!

  7. Hei. Har noen "småproblemer" med pc-en min og har derfor lyst til å bare starte PC-en min på nytt som den var fra fabrikken. Når jeg går inn på F11-menyen ved boot så vil den først at jeg skal velge språk. Da velger jeg altså Norsk. Deretter spør den meg om ønsket tastaturoppsett. Da velger jeg Norge. Etter at jeg trykker på knappen så fryser pc'en. Det hvite feltet som dukker opp når man holder musepekeren over feltet vil ikke forsvinne. Etter ca 30 sek blir skjermen helt svart og pc-en starter opp på låseskjermen igjen - akuratt som om jeg bare hadde hatt en helt normal oppstart.

    Min PC er en HP Sleekbok 6 med Windows 8.1

    Håper at noen kunne hjulpet meg, da hadde jeg blitt ufattelig glad :-D

×
×
  • Opprett ny...