Gå til innhold

no2no

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

Innlegg skrevet av no2no

  1. Hei, jeg tenker å ta et årsstudium i ved siden av jobben for sanke noen ekstra studiepoeng. I den forbindelse vil jeg at noe innen økonomi, da det er det eneste jeg interesserer meg nogenlunde for. 

    Har sett på "Økonomi og ledelse" ved OsloMet eller "Samfunnsøkonomi" ved UiO. 

    - Vil noen anbefale et av disse årstudiene over den andre? Er det noen forskjell i innhold og faglig tyngde?

    - Hvilken av disse to er lettest å kombinere med en jobb? Tenker da i form av minst mulig obligatorisk oppmøte, gruppeoppgaver o.l. Skriv gjerne noen ord om studiets oppbygging hvis du er studert ett av disse stedende selv.  

  2. Hei!

     

    Jeg sitter nå og leser meg opp på JJC Smarts etikk, hvor han står for handlingsutilitarisme, altså at den handlingen som gir mest lykke for flest mulig er det etisk riktige valget å ta. Samtidig sier han at utiltiarismen er avhengig av at den som tar valget er velvillig innstilt. Dyden "velvilje" er derfor sentral i hans etikk. Spørsmålet er da om det er en styrke eller svakhet at en utilitarist baserer moralen på en dyd? Noen innspill fra dere?

  3. Hei! Er på jakt etter en Xenon HID lommelykt som kan brukes ute i marka. Budsjettet ligger rundt pluss/minus 1000 kr, med så høy rekkevide og styrke som mulig. Noen erfarne her som vet hva jeg kan få for den prisen? Og eventuelt hvilken butikk (kan godt være troverdige utenlandske nettbutikker)?

     

    Takk så mye for svar

  4. Hm. Å få noe som egner seg til generell bruk og samtidig gir deg mulighet til å leke med liten skarphetsdybde innenfor ditt budsjett kan være tricky.

     

    Stort sett alle kitene med en helt standard 18-55 f/3,5-5,6 (eller tilsvarende for andre sensorstørrelser) gjør en helt bra jobb med å ta gode bilder, plukk en produsent som har features og brukergrensesnitt du er fornøyd med.

     

    Om det er viktig for deg å leke med skarphetsdybde, så har jeg to forslag: Det ene er for å gå for et standardkit, og så plukke opp et 50 mm f/1,8 fastobjektiv i tillegg. Det er et ganske bra portrettobjektiv på 1,5-crop-format, og ligger gjerne rett rundt tusenlappen. Alternativ to er å plukke opp en mer lyssterk normalzoom (f.eks. en av Sigma eller Tamrons varianter over temaet 17-50 f/2,8 - Sigma sin er vel kanskje den som gir best bang for buck nå om dagen) til rundt 3000, og så skaffe et kamerahus som passer. Det gir ikke helt samme lysstyrken og bakgrunnsuskarpheten som 50 f/1,8, men er mer fleksibel på generell basis.

     

    Hvem som er bra på video i nybegynnersegmentet har jeg ikke snøring på. Nikon (som er det jeg har noenlunde peil på) har D3200 (som passer inn i "17-50 f/2,8"-scenarioet mitt) og D3300 (som passer inn i "kit + 50mm"-forslaget). Begge kan ta video, men sistnevnte har mulighet til å filme med høyere opptakshastighet. Hvordan kvaliteten på videoen er skal jeg ikke uttale meg om, har aldri prøvd.

    Her har jeg mye å lukke opp, takk!

     

    Dette med dybdeskarphet er rimelig viktig for meg ja. Forslår du å kjøpe et kit og et portrettobjektiv seperat (tenker på den du nevner med 50 mm f/1,8), eller kan jeg like gjerne droppe objektivet i kiten og bare kjøpre kamerahuset + portrettobjektiv? Vil jeg gå glipp av noe vesentlig da, er det noen funksjoner i kit-objektivet som et portrettobjektiv ikke har?

  5. Du må velge modell og merke selv, alle de tre du har sett på vil løse ønskene dine godt.

     

    Det er objektivene som avgjør nesten alt når det kommer til fotoutfordringene. Det du ser etter, er antagelig dyrere enn budsjettet ditt, men du bør kunne komme fint i gang hvis du kjøper med det såkalte kit-objektivet til det kamera du velger. Det har en del kompromisser, men du får samtidig mye for pengene.

     

    Etter hvert som du finner ut hva du savner så kan du kjøpe nytt og bedre objektiv da. Men hvis du strekker budsjettet ditt litt, så bør du kanskje kunne få med et lyssterkt fastobjektiv for fotografering i lite lys og for å virkelig få liten dybdeskarphet og dermed den uskarpe bakgrunnen du vil ha.

    Hvor mye strekk i budsjettet tror du jeg trenger for å få en nogenlunde god dybdeskarphet? Og vet du om muligheten for å kjøpe en rimelig body seperat og heller investere i et litt dyrere objektiv, eller må man holde seg til kit-løsningene i første omgang? Takk så mye for kjappt for svar forresten.

  6. Hei! Jeg er det man kan kalle helt nybegynner i kameraverden og trenger hjelp til å finne fram i jungelen.

     

    Kameraet jeg trenger skal:

    1) Koste under 6000 kr (inkluderer kjøp av både body + lense), og det sier seg selv at jeg da ikke satser på det høye sjiktet.

    2) Brukes hjemme til ansikts portrettbilder og helkropps bilder både inne og ute, og noe landskapsbilder. Viktig at kameraet kan fange farger fint, vise tydelige detaljer på nærbilder + ha god mulighet for fokusering (gjøre bakgrunnen bak menneskene ´utydelig´ på en fin måte, ikke skarpt)

    3) Med eller uten videomuligheter er ikke viktig, men er det er selvsagt bra om det er med.

     

     

    Har så langt Canon, Nikon og Sony oppe til vurdering, men jeg håper noen av dere kan gi anbefaling til hvilken modell dere ville anbefalt for mitt bruk, og gjerne hvorfor.

  7. Jeg vil råde deg til å ta deg en jobb og spare opp penger, eventuelt ta et lån, og heller søke deg over til utlandet. Du må uansett forbedre karakterene dine, men med ditt utgangspunkt er det ekstremt vanskelig å komme inn i Norge. Hadde jeg vært deg hadde jeg uten tvil vurdert utdanning i Øst-Europa.

  8. MYE alkohol og nakenhet. Er ikke noe må.. men synes det er få alkoholfrie arrangementer og uten alkohol klarer man ikke å fullføre endel ting.. men

    Trist, hadde håpet at folk for en gangs skyld fikk litt mer mellom øra enn å ta russetida i reprise.

    Men jeg er glad du trives, lykke til !

  9. Tenkte at vi som kommer opp i biologi 2 kan forberede oss her, dele noen tips osv. Jeg har tenkt å kjøre på den gamle ´les til du sprekker´-metoden, så får jeg satse på det beste.

     

    Jeg kan starte med et spørsmål, vet noen her hvilke forsøk som er vanlig å få på biologi 2 eksamen? Vanligvis er det de samme 2-3 som går igjen i alle fag, men jeg blir usikker hva disse er i biologi 2.

  10. Krise!! Jeg klarer ikke å logge meg inn, men det gikk i dag morges. Det er krise for jeg øver til en matte prøve, og trenger løsningsforslagene for de oppgavene jeg ikke klarer. Noe det har begynt å bli mange av i dette kapitellet. Vær så snill, hvis noen har tilgang, hjelp meg.

     

    Det er snakk om Matematikk S2 boka, kap 4! Jeg vil gjerne ha løsningsforslag på de vanlige oppgavene, kapitteltesten + oppgavene bak i boka. Uten de sliter jeg noe helt forferdelig med å rette opp feilene mine :(

     

    Send det her, privat mail eller hva som helst, jeg er helt depserat nå!

  11. Det er noe jeg har grublet litt på. Jeg driver med en oppgave om Norsk historie, og ser jo at kommunismen hadde et solid fotfeste i Norge ved 1920-tallet. Allikevel utviklet landet seg i en demokratisk retning mot mellomkrigstiden, noe som bryter fullstendig med prinsippet om kommunisme.

     

     

    Noen kloke hoder her som vet hva dette skyldes? Gi gjerne kilder, på hvorfor landet utviklet seg demokratisk selvom vi hadde gode fortusetninger for å bli kommunistisk?

  12. Med de nye innskjerpa reglene, så er det faktisk eleven sitt ansvar å føre inn fravær, i alle fall på skolen min. Har du vært borte alle timene den dagen, skal du melde det inn som heldags.

     

    Snakk gjerne med kontaktlærer, så får du vite mer info om opplegget på akuratt din skole.

  13. Hei folkens! Jeg skal skrive en oppgave, og har valgt tema om hvordan døden framstilles i barnebøker kontra voksenbøker, men sitter litt fast i disposisjonen. Håper noen kan gi meg noen tips for å komme i gang!

     

    I en slik oppgave, hvilke momenter ville dere skrevet om? Altså, HVA kan man snakke om for å fortelle om hvordan døden framstilles? Hva ville vært viktig å fokusere på for eksempel, for å komme i dybden i temaet jeg har valgt?

     

    Og har dere forslag til en bra voksenbok hvor døden er en sentral del av handlingen?

     

    All hjelp hadde vært veldig verdsatt, tusen takk :)

×
×
  • Opprett ny...