Gå til innhold

ShpongleSpingle

Medlemmer
  • Innlegg

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ShpongleSpingle

  1. Tar vi utgangspunkt i de høyeste leieprisene for kontorer (4200 kr/kvm/år) og staten skal spare 11 kvm så blir det en besparelse på 46200 kr i beste fall. Ved litt mer moderat leiekostnad på 2500 kr så blir besparelsen 27500 kr.

    Så kan vi sammenligne med kostnadene for et årsverk og se hvor mye produktiviteten kan gå ned før man taper penger på reduksjonen i areal:

    - ved et billig årsverk 700000 kr og høy leiepris 4200 kr så kan produktiviteten gå ned 6.6 % før man taper på det.

    - ved et dyrt årsverk 1200000 kr og moderat leiepris 2500 kr så kan produktiviteten gå ned 1.9 % før man taper på det.

     

    Og her ser vi kun på reduksjonene i produktivitet, ikke i tap av ansatte og rekrutteringsproblemer.

    • Liker 5
  2. Trafikkreglene §5 underpunkt 2 må endres slik at "elektrisk eller hydrogendrevet motorvogn" fjernes fra dem som kan benytte kollektivfelt. Det må da være viktigere å få flere til å benytte kollektivtrafikk enn å få flere til å kjøpe elbil ved å gi kjøring i kollektivfeltet som incentiv. Dessuten er kanskje det incentivet det som har minst å si, jeg tror for de fleste har det viktigste vært fritak for mva, avgifter, bompenger og gratis ferge.

    De som derimot burde fått kjørt i kollektivfelt, men som ikke får det i dag, er de med handikap, det er mange av de som har et medisinsk behov som gjør at de har behov for å komme seg fortere frem enn andre og ikke kan stå lenge i kø.

  3. Ingen av disse 2 kameraene er gode valg. Kjøp heller et speilløst fra en annen produsent med god EVF (elektronisk view finder). Hadde tidligere et speilløst med middelmådig EVF og brukte da mest LCD skjermen bak som søker, men etter jeg byttet til nytt speilløst med veldig god EVF da bruker jeg den mer enn LCD skjermen, EVF er så mye bedre å bruke, spesielt utendørs. FujiFilm X-H1 og Panasonic G9 er toppmodeller som man får veldig billig for øyeblikket.

  4.  

    men det er også fordelt på 2 busser så da er du tilbake til 33 km/t

     

    Og siden de møttes er det som å kjøre I fjellveggen I 66 KM/T.

    E = (mv²)/2 hvor m=masse og v=fart

    Det man ser her er at siden energien baserer seg på kvadratet av farten, så vil du få fire ganger så mye energi av å kjøre dobbelt så fort. Om den ene bussen sto i ro og den andre krasjet inn i den, så måtte farten vært ganget med kvadratroten av 2 for å få en tilsvarende krasj, dvs. 46.7 km/t.

  5. Er Trønder Energi en gjeng med amatører? De skal vite at dispensasjonen kun varer 3 år, de burde vite at oppstart kunne bli hindret av demonstranter, så at de har inngått bindene avtaler med underleverandører uten klausuler når de er ute i aller siste liten forstår jeg ikke. Har de i det hele tatt foretatt en risikoanalyse for prosjektet?

    De har kun seg selv å skylde på og kommunen er i sin fulle rett.

    • Liker 2
  6. I dag har man bøttevis med linær TV kanaler, vil vi få tilsvarende antall strømmetjenester? Det vil isåfall ikke være bæredyktig, inntektene vil smøres alt for tynnt utover og få vil ha nok inntekter til å lage mange bra serier. Her ser vi til og med Disney planlegger å konkurrere med seg selv.

     

    Det jeg egentlig ønsker meg er en felles platform for alle innholdsprodusentene hvor man kan kjøpe ting til en fornuftig pris og dele med resten av familien. Problemet nå er at man må enten velge streaming løsninger med begrenset utvalg, eller man må betale skjorten om man skal kjøpe ting. Problemet er grådigheten i bransjen, de har ikke forstått at du tjener mer på å selge noe veldig billig til 100 millioner brukere enn noe veldig dyrt til 1 million brukere.

    Filmer kunne kostet $1 til $2. En TV-serie sesong $3 til $6. Og så burde det vært mulig å se f.eks. første tredjedelen av filmen før man trengte å betale, og man burde kunne se de 2 første episodene av en TV serie før man måtte kjøpe den.

  7. Idiotisk skjermkonsept, man trenger mer plass i høyden, og bredden på skjermen er for bred til at man kun kan navigere med kun øynene. Når man må begynne å bevege på nakken så blir det effektive skjermarealet mindre for min del da det går så seint å bevege nakken i forhold til øynene. Gikk for ikke lenge siden over fra et to-skerms oppsett til en enkelt 4K 32 tommers skjerm, er veldig fornøyd med det, er veldig nær optimal skjermløsning.

×
×
  • Opprett ny...