Gå til innhold

Walter

Medlemmer
  • Innlegg

    122
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Walter

  1. Mann, 36...

     

    Lånte kamera da jeg var 10, det kameraet ble mitt:).

    Minolta kompakt i 1990

    EOS 500 i 1994 (solgt)

    EOS 30 i 2000 (solgt)

    Canon powershot S40 i 2001 (rådyrt den gangen. Knust :blush: )

    Canon EOS 20D i 2004 :thumbup:

    Pentax WP som tøff-bruks ekstra-kamera 2005

     

    - Blir jo litt utstyr etterhvert...

  2. Det høres bedre ut enn det ofte er.

     

    Selv hadde jeg 19 dager på jobb (som regel 14+1 offshore) og 16 dager fri for ett år siden. Flott det, men det er ingen andre som har fri da... For min del ble fritiden litt for ustrukturert og rett og slett ensom, selv om intensjonene og planene var de beste.

    Da jeg fikk barn søkte jeg meg til en landjobb og har ikke angret ett sekund.

     

    Jeg gikk den lange veien skissert ovenfor. Det er den sikreste, men det er nok bruk for borepersonell fremover... Likevel vil jeg råde deg til å ta den lange veien med skikkelig utdannelse, da har du nemlig flere ben å stå på når tidene blir dårligere.

  3. Det var da et veldig spesialisert ønske... :cool:

     

    Det finnes noen jobber innen paleontolologi i Norge som Pdisch nevner, i tillegg er det noen innen mikropaleontologi, der man ser på mikrofossiler av feks foraminiferer og diatomeer (fascinerende skalldannende encellede organismer) og bestemmer en biostratigrafi (biologisk tidsinndelig om du vil) ut fra artssammensetningen og variasjonen i disse. Disse jobbene er i forskning og i oljeindustrien.

     

    Ellers er geologi et meget spennende fagfelt, med svært varierte spesialiseringsmuligheter. Bare hold øynene åpne for at andre ting enn paleontologi er utrolig fascinerende også...

     

    Det er veldig få som jobber med utgravinger av dinosaurer, men men...

     

    Engelsk - det er et must. Matte er også viktig, selv om man kan komme seg gjennom studiet uten mye matte, trengs det i jobbene. Dersom du går geologiveien må du ta mye biologi, dersom du tar biologi må du ta mye geologi. Har du overskudd er nok litt kunnskaper i et tredje språk som kinesisk godt å ha (gode lokaliteter der :)).

     

    De ledende forskningsinstitutisjonene er ikke alltid det beste stedet å ta sine begynnende studier, men egner seg bedre for doktorat / postdoc.

     

    Se ellers på linken under her (har ikke lest hele selv, men den virker veldig relevant for deg)

     

    http://www.lifesci.ucsb.edu/~mrowe/dinosaur/FAQs.html

     

    Du finner forresten mye fossiler i oslofeltet, men de beste lokalitetene er fredet (med god grunn) slik atogså du kan se fossilene i naturen.

  4. Dette med at bufferet ikke brukes av de fleste hobbyfotografer, dvs at vi ikke bruker seriebildefunksjonen, er nok noe som henger igjen fra analoge kamera der hvert bilde kostet endel. Med digitalt bruker jeg seriebilder når jeg fotograferer feks ungene sammen. Det er ellers nærmest umulig å time et godt bilde. Jeg bruker det også på gruppefoto av voksne++. Utrolig greit å kunne fjerne det bildetder tante Agathe lukker øynene og onkel Frankenstein ser litt rar ut.

    Med litt erfaring med dslr tror jeg nok at andre også vil få øynene opp for seriebilder og de mulighetene som ligger der. Dette er imho et behov som kommer med erfaring, ikke planlegging ;) Jeg er derfor enig med kundene til Afseth som ønsker et raskt kort, selv om det nok ikke er noen vits med raskere kort enn ultra2 til 350 med mindre prisen er nesten lik.

  5. Jeg har lurt på det samme til min 20D.

     

    Jeg har etterhvert kommet fram til at et manrotto 055 nok er det beste pris/kvalitetsmessig. Det ligger på ca 1750 inkludert et enkelt hode. personlig vil jeg gå for et bedre hode.

     

    Etter å ha sett folk rundtom på nettet med knuste kamera, samt lest rapporter som Knutgrus sin, tror jeg man må opp i såpass for å få et godt og stabilt stativ som også kan brukes til bulb eksponeringer.

     

    Jeg vil kjøpe stativet til helgen, og har enda ikke prøvet det skikkelig, kun holdt det i hendene i butikk. Så du kan ta det jeg sier med en klype salt.

  6. Hei,

     

    Jeg skal ha nytt stereo. Jeg tenker meg høyttalere, forsterker og cd spiller til oppmot 50KKr (men det kan godt være billigere).

     

    Rommet er akkurat nå en L formet stue. Pga jobb flytter jeg ofte, og jeg trenger derfor et anlegg som takler litt ulike rom, men likevel store rom 45m2 og oppover. Jeg skifter ikke dette anlegget når det er vel i hus. Det skal vare lenge.

     

    Høyttalerne er viktige. Jeg hører mest på rock, men de bør være gode også på instrumental og klassisk. Siden jeg har småbarn er det viktig at lyden er god på lavt og middels nivå.

    I tillegg skal de stå i stuen. WAF (Wife Acceptance Factor i.e. utseende)er altså viktig.

    Dessuten bør anlegget senere kunne inkorporeres i et hjemmekinoanlegg...

     

    Jeg har sett på:

    Dali Helicon 400,

    B&W 703

    fra Hi-Fi klubben...

    Ser i siste Lyd og bilde at SA explorer også får gode anbefalinger....

     

    Forsterkeren:

    Jeg tenker på:

    Denon PMA 2000AV

    http://www.hifiklubben.com/no/produkter/st...ker.htm?id=7154

    Men kanskje dere har bedre forslag, det finnes jo så mye...

     

    CD spiller:

    Her følger jeg opp og tenker på Denon igjen pga at jeg innbiller meg at det skal bli bedre lyd med 2 av samme slag:

    Denon DCD 1500AV

    http://www.hifiklubben.com/no/produkter/st...ler.htm?id=7150

     

    Kabler:

    QED Silver Anniversary XT Kabel

    Burde være bra nok til fin pris?

     

    Men jeg vet ikke så mye om dette. Har lest i What Hi-Fi og Lyd og Bilde, men trenger hjelp for å unngå fallgruver.

     

    Forslag til alternativer, kommentarer osv mottas med takk...

  7. Jeg har optio wp.

     

    Bildekvaliteten kunne vært bedre, men jeg er bortskjemt med dslr. Kameraet ble kjøpt som nr2 kamera, og brukes til bla ekstrembruk, og pga størrelsener det med overallt, alltid.

     

    Kameraet har en masse muligheter, blandt annet en fin makro. Kameraet er virkelig vanntett, jeg har brukt det på tur i fossen, en relativt tøff test :cool: .

     

    Den største ulempen med kameraet er at det mangler beskyttelse foran linsen, siden denne ikke stikker ut på kameraet. Glasset kan dermed muligens bli oppskrapet. Mitt er ikke blitt oppskrapet.

     

    Likevel vil jeg tro kameraet er genialt i en barnehage. Dette kameraet varer sannsynligvis lengre enn noe annet kamera på markedet i dag i en barnehage.

     

    Lykke til

  8. Mottok min nye Dell Ultrasharp 2405fpw rett før helgen.

    Jeg koblet fra Dell2005fpw og på 2405en og startet maskinen. Det første jeg gjorde var å oppdatere driveren for skjermen.

     

    Dessverre er fargene på skjermen svært blasse og kan ikke sammenlignes med 2005 skjermen, som jeg koblet på PC no 2, der fargene er kjempegode.

     

    Skjermkortet er et ATI X800Pro.

     

    Når jeg gikk inn og stilte skjermen med Adobe Gamma, og fikk da et nokså greit resultat, men jeg må stille skjermen nokså ekstremt for å få gode og klare nok farger.

     

    Er det akseptabelt på en ny skjerm?

     

    Vil skjermen etterhvert som den blir brukt og slitt, bli enda blassere, slik at jeg da sitter med en skjerm som er stilt maksimalt slik at jeg ikke kan kompansere for dette?

  9. Hei,

     

    Tidligere haddde jeg alltid problemer med flimring på CRT skjermer, og måtte alltid ha dem på 75Hz eller mer.

     

    Jeg har to LCD skjermer her, en (Dell 2005) som kun tar 60Hz og en (Fujitsu Siemens 15tommer) som tar 60 og 75Hz. Er litt skeptisk til 60Hz fra mine erfaringer med CRT, men kan det egentlig sammenlignes med CRT?

     

    Selv synes jeg Dell skjermen er fin og ikke flimrer, men jeg spør pga problemer med migrene (som utløses av lysstimuli) og det var en annen på jobb som advarte mot oppdateringsfrekvensen på LCD skjermer...

  10. Da er min nye 2405 bestilt som erstatning for en 15" flatskjerm... He he, gleder meg litt nå da, men leveringsdato er ikke før 4.nov :hmm:

    Mulig at antallet bestillinger stiger sterkt mot slutten av tilbudets gyldighet, slik at leveringstiden øker...

    Har fra før av 2005 på en annen PC, og håper dette er en like god skjerm...

  11. Er det slik at man må ha en HDCP skjerm for å kjøre Win Vista? Høres litt merkelig ut dersom alle må kjøpe ny skjerm for å kjøre neste OS fra Microsoft... Sikkert bare noe jeg har feiloppfattet eller?

     

    Ellers, er det noe vits å ringe Dell for å få bedre tilbud på denne skjermen? Tviler liksom litt selv... Tenker å ha den på PC nr 2 :dribble:

     

    Edit Innlegg nr 100 på 2 år :) !

  12. Da var den bestilt...  :w00t:  Noen som mener jeg ikke burde gjort det? :)

    Blir jeg skuffet over størrelsen på den? Synes jeg leste at noen synes den er så liten..

    Har en 17" crt nå. Er den større enn 17" i høyden?

    5010675[/snapback]

     

     

    Ja, Skjermbildet er omtrent like høyt som min 19" CRT med sine 27.2cm, og hele 43.5cm bredt!

     

    Kjempeskjerm synes vi... Lurer faktisk på å kjøpe en til...

  13. 4GB? Hvis man bruker RAW eller er på lengre ferieturer, er dette en fordel. ..

    ...

    Hei,

     

    Mulig jeg burde presisert at jeg tar mye RAW bilder. Tror likevel at brukere som kjøper 20D etterhvert vil utforske RAW formatet, og like det... Og ja, størrelsen skal også holde for turer for min del - antar det også er nokså universellt.

     

    Angående det å ha små kort så medfører det hyppig bytting av minnekort -kjipt i enkelte situasjoner. Jeg har lest om folk som under slike bytter av minnekort har knekket en av pinnene inne i kameraet :no: . Dette skjer svært sjeldent, men skjer det er kameraet helt ubrukelig.

    Men det er nok en fornuftig ide å ha 2 kort. Selv ville jeg ikke kjøpt mindre enn 2GB kort selv om det blir en hundrings billigere.

×
×
  • Opprett ny...