Gå til innhold

lurerlurer

Medlemmer
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lurerlurer

  1. Hei.

     

    Jeg lurte på om det er noen kurs som gir muligheter for jobb. Når jeg mener kurs så kan det være 1 års skole(fagskole)? Men det må være slikt at man ikke trenger studiekompetanse.

    Sjekker veldig mye rundt, men får ikke bestemt meg og da lurer jeg på om andre har vært igjennom noe slikt og etterpå fått jobb.

     

     

  2. Det gjorde jeg ikke, men jeg fikk etterbetalt noen penger da. Som var på kroner ca 92.000kr før skatt. Kanskje det er det? Burde jeg ringe å spørre om jeg kan få lavere %, for jeg trenger virkelig den 1.000kr jeg trekker mer enn ifjor.

    Takk for at du tar tid for å svare meg.

  3.  

    For min del er det egentlig ikke at jeg har noe problem at dem snakker med BB, men hver eneste gang BB lager en lyd så snakker dem med han. Noe som jeg føler er for dumt, så jeg føler det blir som om han er en hund som kan snakke. Om dem skjønte hva han sa iblant, men overså endel lyder han lagde så hadde det vært noe helt annet. Men det blir for mye fokus på at dem snakker med BB som en person for min del. Og det er det jeg syns er unormalt iforhold til andre star wars filmer, og ser vanvittig dumt ut. Det er en drone!

     

    Hadde en sjef engang som hadde jobbet på en skip med kommunikasjon, morsekoder. Han fortalte at de kunne sitte å prate seg imellom og høre på morse i bakgrunnen. Litt som radio. Plutselig kunne de endre hva de snakket om basert på et annet skip sin beskjed om et eller annet i området. 

    Ser det ikke som usannsynlig at man kan lære seg å forstå en slik droide.

     

    Du har et poeng. Når Poe er i basen med BB, og den skal vise dem kartet som BB kan lyse opp, så virker det som BB er en hund som skal hente posten. Unnskyld, men jeg syns bare det ikke kledde inn i star wars og være så fokusert på dette dronen. Og du ser andre her elsket fighten mellom Rey og Ren, I mine øyne kunne den ikke vært mer tragisk. Forventet altfor mye fra denne filmen til at den store kampen skulle være slik.

     

    Men dem som liker slike filmer er ekstremt heldig. Men det meste jeg hater i hele filmen er Rey.

     

    Får håpe ep 8 er 10x bedre. Tommel opp.

  4. Er det slikt at ungene har mulighet til og bruke disse pengene på hva dem vil ? Om foreksempel dem skulle bli uvenner med foreldrene sine og så kan dem bare ta dem ut uansett? Ikke det at jeg trur det kommer til å skje med mine unger, men vet jo aldri hva slags vei ungene går, og om du vil støtte dem i det,

  5. For min del er det egentlig ikke at jeg har noe problem at dem snakker med BB, men hver eneste gang BB lager en lyd så snakker dem med han. Noe som jeg føler er for dumt, så jeg føler det blir som om han er en hund som kan snakke. Om dem skjønte hva han sa iblant, men overså endel lyder han lagde så hadde det vært noe helt annet. Men det blir for mye fokus på at dem snakker med BB som en person for min del. Og det er det jeg syns er unormalt iforhold til andre star wars filmer, og ser vanvittig dumt ut. Det er en drone!

     

    Og at noen syns kampen mellom rey og ren er bra, er så langt ute på vidda for min film smak. Når man skal først ha en scene på verdens største film, så vil jeg nå ikke se ei lita svak jente som nesten ikke greier å holde en lysestake skikkelig. Det skal være FART og skills når slike ting skjer på skjermen. Dette i mine øyne meget negativt.

     

    Scener som når Han solo fant MF, og bruke 15min på å slåss mot idiotiske monstere. Hvorfor ikke' putte inn litt politikk, hvordan republikken støttet general leia osv. Føles som dem bare har klæsa noe sammen.

     

    Jeg føler det er en skikkelig barnefilm, og er selvfølgelig utrolig skuffet over filmen. At andre syns den er helt sinnsykt bra, det har jeg ikke peiling på hvordan dem kan mene, men det er jo bra for dem og jeg syns dem er utrolig heldige som liker filmer uten fart og spenning. :p Hehe.

  6. Trur ikke du slipper unna fellesgjelden, for den betaler jo ned lånet ditt. Men felleskostnadene du har innbakt i fellesgjelden. Som du sa TV/Internett osv.

    Så alt av felles. Om du regner 1500kr der.

     

    10.300kr - 1500kr = 8800kr

     

    8800kr ' 27% = 6 424kr. Det er det du sitter igjen med netto.

  7. Du merker forskjell på star wars fan. Hvordan folk sitter her å applauderer den siste filmen mens noen syns 1-3 var ræva, og andre syns den passet veldig bra inntil nummer 4.

    Noe jeg syns. Liam neeson i nummer 1 spilte knall, og klage på denne skuespilleren viser bare litt på standaren til folk. Syns historie smatt rett på plass på slutten av episode 3. Men gå fra skuespillere som Liam neeson som døde i episode 1, og se Obi og qui-gon fekte mot darth maul, men så ser du rey fektekamp mot kylo ren. Kødder dem med meg tenkte jeg. Noe av det mest tristeste fektekampen jeg har noen gang har sett i star wars. Hele rey skuespilleren fikk jeg langt opp i halsen, bare små ting som når maz ville gi henne sverdet til luke, men så løp hun inn i skogen????? Ja, skogen?? Fordi hun var trist, og fikk syner. Det så rett og slett ut som hun skulle ut på sopptur, men glemte kurven sin hos bestemor. Selvfølgelig så kom kylo ren også inn i skogen, noe som selvfølgelig var planlagt. Nei.. Årets Barnefilm. Dem kunne tatt ned aldersgrensa til 6år. Huff.. Noen star wars fan altså.

  8.  

    At Rey kan snakke med BB som det er en kamerat blir for dumt. Jeg skjønte når luke snakket med R2-D2 i episode 5, men i episode 4 så skjønte ikke luke en eneste ting hva R2-D2 sa. Da oversatte C-3PO hele tiden, noe som kom naturlig.

    Du sier selv at Luke kan snakke med R2-D2 i episode 5. Altså du er med på logikken at mennesker i Star Wars kan kommunisere med Astromechdroider. Bare de kan "språket".

     

    Vi ser at på Jakku er det utrolig variert antall droider. Rey har vokst opp der og omgås slike droider hele tiden. Hun er også av den oppfatning at droider ikke bare er metall og deler, men faktisk mer som et vesen. Samt at hun kan kommunisere på et annet språk med humanoiden Teedo.

     

    Alt dette viser filmen oss i introduksjonen av Rey på Jakku. Før hun møter på BB8.

     

    Er det da ikke ganske logisk at hun har lært seg å kommunisere med Astromech droider gjennom livet sitt?

     

    For meg blir det litt som å stille spørsmålstegn til hvordan Poe Dameron kan fly en X-Wing så bra, filmen viste jo oss ikke det. Men vi må skjønne selv at han kan det fra før fordi han er en pilot.

     

    Akkurat som en som bor i Los Angeles snakker engelsk men burde kunne en del spansk pga folkene som bor der så kan en som bor på Jakku kommunisere med droider som Teedo og Astromecher osv.

     

    Trur du burde se episode engang til å følge med på filmen. Så ser du stor forskjell mellom luke sin snakking med R2-D2. Det er bare anerledes. Det er ikke sånn at hver gang R2-D2 snakker, så snakker luke med R2-D2.. hver eneste gang BB snakker så svarer rey og det er bare unaturlig, for det virker som det er et menneske hun snakker med. Men se på epsiodene igjen så skjønner du sikkert hva jeg mener. 

     

    Har sett 4-5-6 nok til at jeg ser det er stor forskjell mellom dette. Som sagt.. det ser bare unaturlig når dem har samtaler med BB. 

     

    Folk er forskjelling.. Jeg forventer meget høy standar når en star wars film kommer ut, og ikke det som ble laget nå.

     

    Trudde aldri jeg kom til og si det, men ser mer frem til avatar 2-3 enn star wars 8-9. 

  9.  

     

     

    Jeg så filmen seint igår kveld. Man får nesten samme gamle Star Wars følelsen tilbake. Terningkast: 4

    Oppdaterte meg på episode 4-6 dagene før jul. Jeg fikk frysninger bare to ganger da jeg så ep. 4-6 om igjen, ingen slik opplevelse med ep. VII. Men den er 100 ganger bedre enn ep. I-III.

    Dette er den første filmen av 3 eller 5? Det blir sikkert bedre....

    Det er planlagt minst 5 nye, men mer sansynlig at det blir 8-11 nye.

    Jeg er veldig fan av Star Wars og har sett filmen 4 ganger nå. Mulig jeg er subjektiv, men jeg har altså sett filmen med fire forskjellige grupper og publikum. Alle gangene reagerte de fulle kinosalene med klapping/jubel og store smil (frysninger om du vil) når man kom til scenene med Millenium Falcon på Jakku/ Han Solo "Chewie we are home". / "Treningsballen" til Luke. / Leia og C3-PO. / R2-D2. / Rey fikk lyssverdet i hånden mot Kylo Ren./ samt Luke på slutten.

    Spontan reaksjonen til de fire gruppene jeg har sett filmen med har vært ganske unisont;

    Star Wars is back og alle vil se neste film så fort det er mulig.

    Jeg respekterer at folk ikke liker filmen, men samme som jeg ikke liker Sushi så skjønner jeg at det er veldig godt for mange og er en suksess.

    Lurer på om dere kritikere av filmen klarer å skjønne at dette var en veldig bra Star Wars film men bare ikke satt hos dere? For denne filmen har knust alle rekorder så langt og er spådd å bli tidenes kassasuksess.

    Hadde filmen vært lagd for 2 kroner ville den blitt sett av alle verden rundt uansett. Men at man ikke vil ha noe realitet i filmen istedenfor at alt går nesten dem snille sin vei er kjedelig.

    Er det virkelig så ekstremt vanskelig for deg å forstå at noen (MANGE) liker dette, og du er ikke en av dem? Mer er det vel ikke å tilføye?

     

    Feks. jeg liker sport, men baseball og basketball er noe av det dølleste jeg ser.

     

    Veldig vanskelig å forstå egentlig. Nesten det samme som om alle liker fotball(star wars).. og ser en fryktelig dårlig fotball kamp, mens de fleste står å jubler fordi det var en dårlig fotball kamp. 

    Dem spilte i slowmotion, og det ene laget lot ballen gå inn i mål med vilje fordi det andre laget spurt om dem kunne gjøre det. lol

  10.  

    Jeg så filmen seint igår kveld. Man får nesten samme gamle Star Wars følelsen tilbake. Terningkast: 4

    Oppdaterte meg på episode 4-6 dagene før jul. Jeg fikk frysninger bare to ganger da jeg så ep. 4-6 om igjen, ingen slik opplevelse med ep. VII. Men den er 100 ganger bedre enn ep. I-III.

     

    Dette er den første filmen av 3 eller 5? Det blir sikkert bedre....

    Det er planlagt minst 5 nye, men mer sansynlig at det blir 8-11 nye.

     

    Jeg er veldig fan av Star Wars og har sett filmen 4 ganger nå. Mulig jeg er subjektiv, men jeg har altså sett filmen med fire forskjellige grupper og publikum. Alle gangene reagerte de fulle kinosalene med klapping/jubel og store smil (frysninger om du vil) når man kom til scenene med Millenium Falcon på Jakku/ Han Solo "Chewie we are home". / "Treningsballen" til Luke. / Leia og C3-PO. / R2-D2. / Rey fikk lyssverdet i hånden mot Kylo Ren./ samt Luke på slutten.

     

    Spontan reaksjonen til de fire gruppene jeg har sett filmen med har vært ganske unisont;

    Star Wars is back og alle vil se neste film så fort det er mulig.

     

    Jeg respekterer at folk ikke liker filmen, men samme som jeg ikke liker Sushi så skjønner jeg at det er veldig godt for mange og er en suksess.

     

    Lurer på om dere kritikere av filmen klarer å skjønne at dette var en veldig bra Star Wars film men bare ikke satt hos dere? For denne filmen har knust alle rekorder så langt og er spådd å bli tidenes kassasuksess.

     

    Hadde filmen vært lagd for 2 kroner ville den blitt sett av alle verden rundt uansett. Men at man ikke vil ha noe realitet i filmen istedenfor at alt går nesten dem snille sin vei er kjedelig. 

  11.  

     

     

     

     

    Ja, vi sovnet alle sammen. Derfor kritikerne gir den 94/100 og kinogåerne 91/100...

    Det underer meg hva dem egentlig har fått med seg på kinoen når dem satt der å så på. Helt utrolig. Har folk så lav standar at det nesten er samme hva dem ser på?.
    Må si meg enig med @Lurerlurer.

    Filmen skuffet meg på mange områder..

    Eg seier som Luke: "You want the impossible!"

    Sjølvsagt er ikkje filmen perfekt, dei kunne spart seg for endå ei dødsstjerne, for eksempel. Men filmen er god NOK, og dannar eit godt grunnlag for kommande filmar, og er ikkje minst ein gedigen opptur frå dei svært elendige episode 1-3.

    Spart seg for enda en dødsstjerne? Så det er enda en dødsstjerne du har problemer med i filmen. Så bare det at endel personer går rundt og snakker med en som sier biiiiiip biiiiip biiiiiiip. Men folk er forskjellige, syns ihvertfall for og være i 2015 så var filmen utrolig dårlig laget. Og dem skulle brukt mye lengre tid på filmen.

    Det at de mennesklige karakterene kan kommunisere med BB8/Chewie/R2-D2 er jo virkelig en av de tingene som får Star Wars til å være netopp Star Wars.

     

    Du virker til å være veldig fan av Star Wars (ref. Darth Plagious). Merklig at noen som er så inn i SW ikke klarer å se hva 95% av andre fans ser, nemlig at dette er en veldig bra Star Wars film. Selvsagt svakere sett i lys av filmen kun sett isolert sett. Men som en del av filmserien er den meget sterk.

     

    Den er også veldig morsom, mye bedre humor en i flertallet av komedier som kommer ut.

     

    Er man en vanlig kinogjenger uten forkunnskaper om SW så synes man filmen er helt ok og morsom. Er man fan så burde man like den veldig godt IMo.

     

    Det at det er en film med sterke paraleller til den orginale trilogien er jo for å sette et klart grunnlag for de neste 6-8 filmene som kommer. Dette grunnlaget blir klart best gitt ved å være tydlig på at Star Wars er tilbake til røttene. Det klarer denne filmen meget godt. Kanskje til og med litt for godt.

     

     

     

     

     

     

     

    Ja, vi sovnet alle sammen. Derfor kritikerne gir den 94/100 og kinogåerne 91/100...

    Det underer meg hva dem egentlig har fått med seg på kinoen når dem satt der å så på. Helt utrolig. Har folk så lav standar at det nesten er samme hva dem ser på?.
    Må si meg enig med @Lurerlurer.

    Filmen skuffet meg på mange områder..

    Eg seier som Luke: "You want the impossible!"

    Sjølvsagt er ikkje filmen perfekt, dei kunne spart seg for endå ei dødsstjerne, for eksempel. Men filmen er god NOK, og dannar eit godt grunnlag for kommande filmar, og er ikkje minst ein gedigen opptur frå dei svært elendige episode 1-3.

    Spart seg for enda en dødsstjerne? Så det er enda en dødsstjerne du har problemer med i filmen. Så bare det at endel personer går rundt og snakker med en som sier biiiiiip biiiiip biiiiiiip. Men folk er forskjellige, syns ihvertfall for og være i 2015 så var filmen utrolig dårlig laget. Og dem skulle brukt mye lengre tid på filmen.

    Det at de mennesklige karakterene kan kommunisere med BB8/Chewie/R2-D2 er jo virkelig en av de tingene som får Star Wars til å være netopp Star Wars.

     

    Du virker til å være veldig fan av Star Wars (ref. Darth Plagious). Merklig at noen som er så inn i SW ikke klarer å se hva 95% av andre fans ser, nemlig at dette er en veldig bra Star Wars film. Selvsagt svakere sett i lys av filmen kun sett isolert sett. Men som en del av filmserien er den meget sterk.

     

    Den er også veldig morsom, mye bedre humor en i flertallet av komedier som kommer ut.

     

    Er man en vanlig kinogjenger uten forkunnskaper om SW så synes man filmen er helt ok og morsom. Er man fan så burde man like den veldig godt IMo.

     

    Det at det er en film med sterke paraleller til den orginale trilogien er jo for å sette et klart grunnlag for de neste 6-8 filmene som kommer. Dette grunnlaget blir klart best gitt ved å være tydlig på at Star Wars er tilbake til røttene. Det klarer denne filmen meget godt. Kanskje til og med litt for godt.

     

    At rey kan snakke med BB som det er en kamerat blir for dumt. Jeg skjønte når luke snakket med R2-D2 i episode 5, men i episode 4 så skjønte ikke luke en eneste ting hva R2-D2 sa. Da oversatte C-3PO hele tiden, noe som kom naturlig.

     

    Når Han solo, Finn og chewie kommer inn til dødsstjerner og stopper phasma for at hun skal koble av skjoldet. Selvfølgelig ville denne characteren ikke bare slått av skjolden, og woops så var det fritt frem. Bare slike ting syns jeg er utrolig at folk syns er bra. Skjønner at det er stor forskjell mellom star wars fan.

     

    Jeg syns det er rart hvor tam den er, men når man setter seg ned og forventer en forrykende film, så er det selvfølgelig ikke rart man blir skuffet.  At det eneste du ser fra republikken er at dem alle blir knust av dødsstjernen er utrolig. Hvorfor får dem ikke litt politikk inn i bilde, så man kunne fått en liten forståelse istedenfor masse scener som kunne bare vært klippet vekk. 

     

    En skikkelig star wars fan forventer mer fra slike filmer, rett og slett. Og det skal mer enn kun skyting, eksplosjoner, og dårlig slowmotion fektesener til at man skal bli tatt av vinden. 

  12.  

     

     

    Ja, vi sovnet alle sammen. Derfor kritikerne gir den 94/100 og kinogåerne 91/100...

    Det underer meg hva dem egentlig har fått med seg på kinoen når dem satt der å så på. Helt utrolig. Har folk så lav standar at det nesten er samme hva dem ser på?.
    Må si meg enig med @Lurerlurer.

    Filmen skuffet meg på mange områder..

    Eg seier som Luke: "You want the impossible!"

     

    Sjølvsagt er ikkje filmen perfekt, dei kunne spart seg for endå ei dødsstjerne, for eksempel. Men filmen er god NOK, og dannar eit godt grunnlag for kommande filmar, og er ikkje minst ein gedigen opptur frå dei svært elendige episode 1-3.

     

    Spart seg for enda en dødsstjerne? Så det er enda en dødsstjerne du har problemer med i filmen. Så bare det at endel personer går rundt og snakker med en som sier biiiiiip biiiiip biiiiiiip. Men folk er forskjellige, syns ihvertfall for og være i 2015 så var filmen utrolig dårlig laget. Og dem skulle brukt mye lengre tid på filmen.

  13.  

    Jeg hadde gledet meg så til star wars the force awakens. Sett nå 2 ganger på kino, håpet filmen ville bli bedre andre gangen, men den ble rett og slett nesten dårligere. Ufattelig at disse folkene har fått lov til å lage en så storartet film. Gjør meg trist.

    Syns det er så rart at folk liker den så godt, spesielt at den kun får 5-6 terningkast.

     

    Hvor er politikken i star wars? Alt fra Roboter som lager lyder som noen personer forsto. Fra mange dårlig scener der filmen ser ut som er laget på 1950 tallet. Og rey som har sjanse til å matche en skadet kylo ren. Bare måten luke tar av seg hetten på slutten av filmen var dårlig skuespill. Skjønner ikke at folk ikke legger merke til slike ting.

     

    Endel 3d effekter var bra, men var så mye ellers dårlig at det skulle bare mangle.

     

    Men det som var heftig var jo selvfølgelig at dem laget liv i darth plagueis "the wise" aka supreme leader snoke.

    Og spørsmålet om det er Snoke som har startet hele skywalker slekta med midi-chlorians to create life siden anakin faktisk ikke hadde noen far, akkurat som jesus :O!

     

    Uansett, trist at dem ødelegger en mulighet for å lage en så sinnsykt bra film til star wars. Om ikke nummer 8 blir bedre er det ikke håp for star wars lengre.

    Midi-chlorians..? Om du er ein PT-elskar, så er det nokså uinteressant kva du måtte meina.

     

    Eg er spent på korleis du meiner ein ved hjelp av GODT skodespel tek av seg ei hette!

     

    Skjønte ikke hva du mente med første linje.

     

    Se filmen engang til. Ser ut som han står foran kamera og prøver igjen, og igjen for å se mest barsk ut. Men som jeg sier er at folk har ekstremt lav standar for at ting skal være bra. Star wars liksom.. vi er i 2015, og det virker som dem bare har sausa sammen en film for å tjene penger.

  14. Jeg hadde gledet meg så til star wars the force awakens. Sett nå 2 ganger på kino, håpet filmen ville bli bedre andre gangen, men den ble rett og slett nesten dårligere. Ufattelig at disse folkene har fått lov til å lage en så storartet film. Gjør meg trist.

    Syns det er så rart at folk liker den så godt, spesielt at den kun får 5-6 terningkast.

     

    Hvor er politikken i star wars? Alt fra Roboter som lager lyder som noen personer forsto. Fra mange dårlig scener der filmen ser ut som er laget på 1950 tallet. Og rey som har sjanse til å matche en skadet kylo ren. Bare måten luke tar av seg hetten på slutten av filmen var dårlig skuespill. Skjønner ikke at folk ikke legger merke til slike ting.

     

    Endel 3d effekter var bra, men var så mye ellers dårlig at det skulle bare mangle.

     

    Men det som var heftig var jo selvfølgelig at dem laget liv i darth plagueis "the wise" aka supreme leader snoke. 

    Og spørsmålet om det er Snoke som har startet hele skywalker slekta med midi-chlorians to create life siden anakin faktisk ikke hadde noen far, akkurat som jesus :O!

     

    Uansett, trist at dem ødelegger en mulighet for å lage en så sinnsykt bra film til star wars. Om ikke nummer 8 blir bedre er det ikke håp for star wars lengre.

    • Liker 2
  15. Oki. Men han man krav på noe videregående utdanning om man er 30år? Jeg ser om man skal ta voksen opplæring så vil dette koste rundt 80.000-90.000kr på 2 år. Mye penger, men dette er vel noe kanskje man kan få litt støtte av om man er i en vanskelig situasjon. 

  16. Hei. 

     

    Jeg er en kar som er 30år og ble uføre for endel årsiden pga crohns sykdom. Men nå begynner jeg og føle meg mye bedre og ville tatt en tømrer utdannelse så jeg kommer meg ut i arbeid, da var spørsmålet mitt hvor kan jeg gå på skole? 

     

    Kan man melde seg opp på videregående for og ta tømrer der, eller må man ta kontakt med voksen opplærings kontoret? Jeg vil ikke gå 5år praksis og ta teori 1 dag i uken. Vil ta teorien med 2 år på skolen, så ut i praksis. 

     

    Har noen vært borti dette, så gjerne svar. 

     

    Takk.

×
×
  • Opprett ny...