Gå til innhold

fakuall

Medlemmer
  • Innlegg

    116
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fakuall

  1. Jeg er så langt veldig fornøyd med min UX31A. Den booter raskt, er generelt rask på alt jeg bruker den til, harddisken er rask, skjermen bra å se på, tastaturet er godt å skrive på, pekeplaten er bra, de innebygde høyttalerne er veldig bra størrelsen på maskinen tatt i betraktning og den holder lenge på batteriet.

     

    Hastigheten og rekkevidden på det trådløse nettverket er det ingenting å si på. I og med at harddisken i maskinen er såpass liten, bruker jeg en stasjonær maskin som filserver. Avspilling av video i 1080p er ikke noe problem. På 2.4 GHz får jeg 13 MByte/s og på 5 GHz ligger jeg på 19-25 MByte/s ved filkopiering.

     

    Liker også designet veldig godt. Falt fullstendig for denne maskinen første gang jeg så den på nett. Etter å ha klådd litt på den i en butikk var det bare å reise hjem og bestille seg en. Fingermerker synes omtrent ikke det hele tatt med mindre man snur på maskinen i lyset og letter etter de. Lyset i tastaturet er en flott bonus.

     

    Viftestøy er vel subjektivt. Selv er jeg veldig følsom for støy, og enda mindre liker jeg skrangle- eller hvinelyder. Viftelyden fra UX31A er jevn og rolig, og dermed ikke plagsom i det hele tatt.

     

    Ved vanlig sofasurfing er maskinen nesten alltid helt lydløs. Viften spinner opp en sjelden gang i blant. Har jeg TVen på overdøver den viftelyden selv på lavt volum.

     

    Ved avspilling av film går viften, men på så lavt turtall at det ikke er plagsomt. Selv med lyden fra de innebygde høyttalerne på lavt volum hører jeg ikke viftelyden med mindre jeg prøver å høre etter den. Skrur jeg opp lyden litt er det ikke mulig å høre viften.

     

    Jeg synes ikke maskinen blir varm i det hele tatt. Selv etter å stått på hele kvelden og halve natten er maskinen bare såvidt lunken på undersiden. Tastaturet er litt varmere enn flatene rundt. Nå har ikke jeg prøvd maskinen til spill så hvordan varmeutviklingen blir da det vet jeg ikke.

     

    Må si meg enig i at ladepluggen føles litt skjør ut, men den er vel heller ikke beregnet på å stå i døgnet rundt. Jeg lader opp maskinen og bruker den til den må lades igjen stort sett. Men hvis det er lite strøm igjen på batteriet og jeg må bruke maskinen med ladekabelen stående i merker jeg at jeg er ekstra oppmerksom på ladepluggen. Synes dog ikke dette er en maskin man slenger rundt seg :)

     

    Alt som blir sagt her stemmer ganske bra. :)

  2. Har et par spørsmål til dere som har erfaring med ux31a.

     

    Det første og viktigste er viftestøyen. Noen tester kommenterer viftestøyen og sier den er godt hørbar. Er dette et reelt problem? Den vil bli brukt på en stille lesesal, og burde ikke være særlig hørbar.

     

    Det neste er koblingen til ladekabelen. Den første generasjonen hadde en utforming som beskyttet kontakten noe. Hvordan er dette på ux31a.

     

    Viften lager lite/ingenting støy under musikk og surfing men blåser ganske bra under belastning. Under diablo 3 spilling ble den ganske varm og viften kjørte på max.

    Når det gjelder ladekabelen er denne dårlig beskyttet og satt litt løsere enn jeg hadde håpt.

     

    Jeg brukte angrerett og sendte min tilbake pga død piksel.

  3. Mouse properties -> pointer options

    Fant ut av det.

    Fant også ut at diablo 3 går an på denne pcn men da blir den varm og vifta får kjørt seg. I vanlig surfing kan jeg ikke høre vifta nevneverdig. Som andre har jeg de samme lyslekasjene og må si meg enig i at strømtilkoblingen kunne vært av bedre patent men den er ikke dårligere en gjennomsnittet. Fjernet alle spill og noe annet bloatware men ikke recovery og endte på ca 80gb ledig plass.

  4. Hei.

     

    You get what you pay for - heter det på godt engelsk. Det behøver ikke å bety at du må kjøpe rådyrt, men anbefaler et sett (stang, snelle og sene) til nærmere 1000-lappen. Og er det i tillegg salg får du det kanskje for 5-600 kr. En allroundstang er aldri en ideell løsning og jeg er svært skeptisk til både det Biltema og Clas Ohlson selger. Mye av det billigutstyret slike butikker fører er rett og slett useriøst og kan ødelegge mye av fiskegleden. Går lett i stykker.

     

    Hvis du skal ha én stang vil jeg anbefale en på 9 fot som matcher slukvekter på rundt 5-25 g dvs det en sjøørretstang er klassifisert til. Det kalles gjerne også "til tyngre ferskvann og lettere sjøfiske". Da vil du få en stang som er litt stiv til lett ferskvannsfiske og samtidig vil den ha begrensninger på tyngre sjøfiske.

     

    Anbefaler å lese om valg av utstyr her: http://solvkroken.no/media/133489/fisketips_2010.pdf

     

    Stengene består av flere deler for at de lettere skal fraktes, mest vanlig 2-4 deler. En teleskop består av én del som du trekker ut og sammen. Tidligere var ikke dette gode stenger, men det er blitt utviklet bedre. Vil likevel ikke anbefale en slik.

     

    Kjempegodt svart!

     

    Hadde tilsvarende spørsmål som trådstarter. :)

  5. F**K DETTE!

     

    JEG VIL AT BATTERIET SKAL VARE LENGER!!

     

    Du kan jo JUSTERE lysstyrken til skjermen... dette er praktisk i omgivelser hvor det er mye lys, som feks ute på sommeren.

     

    Synes det lagga fenomenalt i menyene til den telefonen. (Det lille vi fikk se ihvertfall)

     

    Poenget mitt var at de heller burde fokusere mer på batteritid slik det er nå. De fleste telefoner varer kun 1 dag ved aktivt bruk.

×
×
  • Opprett ny...