Gå til innhold

kasvei

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kasvei

  1.  

    Lurer på om noen har noen anbefalinger? Bildekvaliteten må være god, og kameraet bør støtte RAW. Størrelse ikke det viktigste.

    Har du kikket på Panasonic LX7? Jeg hadde LX5 et par år og var storfornøyd, og "oppgraderte" til etterkommeren grunnet enda bedre lysstyrke. De gangene jeg på tur synes halvannen kilo Olympus E3 blir for mye er LX7 en svært god følgesvenn. Med blender 1.4 - 2.3 er det meget lyssterkt. Faktisk dropper den selv ofte blitsen på innebilder, med meget imponerende resultat. Har man dårlig tid og tyr til iAuto-modus er denne befriende lite feig og holder ISO på et svært lavt nivå. Jeg kjøpte meg filteradapterhylse også, og har med denne pluss polariseringsfilter, ND-filter og slikt på tur i en liten boks. Detter er etter min mening en veldig god reiseløsning, anbefales varmt.

     

    Ikke sett på det ennå, men skal ta en titt. Takk for tipset!

  2. Hvis bildekvalitet er viktigst, så styr unna X20. Ikke missforstå, X20 er et meget flott kamera til prisen og det man betaler for er lysstyrken og den robuste byggekvaliteten.

     

    Skal du ha en X100S med mulighet for zoom, så bør du se på X-E1/E2/X-Pro1. Koster ikke noe mer gjør dem heller. Vertfall ikke betydelig.

    Ikke lett dette ;-) Bildekvalitet er viktig, og jeg ble litt skeptisk til X20 da jeg så kommentarer om at man like godt kunne bruke mobil?? Jeg synes mobilbilder funker fint til bruk på diverse sosiale medier, til annet bruk funker det ikke for meg... Jeg trenger et lite kamera til kortere reisebruk med mulighet for RAW, et som ikke går på for stor akkord på bildekvalitet, men som kan duge til å likevel ta mer enn gode nok landskaps- og streetfoto, gjerne også portretter uten for mye ´distortion´. Skal sjekke ut de du nevner over, takk :-)

  3. Bare så det er sagt:

    Fuji X10/20 og X100/X100S er to totalt forskjellige kameraer hvor det ene fremstår som et billig kompaktkamera og det andre som et dyrt luksus kompaktkamera.

     

    Bildekvaliteten på disse to ser selv min kone forskjell på og ISO ytelsen på X20 er mildt sagt elendig. Dog veier den veldig gode lysstyrken på optikken opp for deler av ISO ytelsen.

     

    Man ser støy i bildet allerede fra ISO 400. X100S er langt langt bedre her, men så klart også langt langt dyrere :)

    Ser gjerne ut til at x100S er mer det jeg behøver. Bildekvalitet er aller viktigst. Mulig den faste optikken ikke er helt det jeg ser etter, men jeg bør vel gjerne ta det som en utfordring? Bruker ellers for det meste fast optikk på mitt 7D - som snart byttes til 5DMIII - foruten når jeg er på reise, da bruker jeg 24-70mmL. 35 mm funker ikke aller best til nærbilder av personer, men det har jeg jo speilreflekset til :-) Takk for hjelpen!

  4. Nei, det er nå bedre enn mobil etter hva jeg kan se. Men ikke på speilrefleksnivå. Nå er jeg ikke så veldig opptatt av bildekvalitet (eller bildebrikkekvalitet), så jeg er kanskje ikke den beste å spørre. Jeg har sett at jeg tar mye oftere bilder, når x10 alltid ligger i lomma, enn tidligere.

     

    Henning

    OK, takk :-) Jeg er opptatt av at bildekvaliteten skal være bra. Samtidig som jeg jakter et kamera i kompaktstr. Muligens en litt vanskelig kombinasjon...

  5. Jeg har x10 selv. Jeg er veldig fornøyd med dette lille kameraet. For meg blir x100 litt for stort for lomma, mens x10 såvidt går nedi en jakkelomme. x20 er jo likt bare litt bedre, så jeg tror du vil bli veldig fornøyd med dette.

     

    Henning

    Takk. Hva synes du om bildekvaliteten? Leste noen kommentarer at dette var i klasse med mobilkamera?? Får ta meg en tur innom en butikk og kjenne litt på dem også ;-) Men enig, det ser ut som X100S er litt i største laget...

×
×
  • Opprett ny...