Gå til innhold

FB.542209311067001

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FB.542209311067001

  1.  

    2006 ringte de vil ha tillbake Macken sin.

     

    Zzz... Mac handler om kombinasjonen hardware og software. Hvor bra det funker skjønner man først når man har brukt Mac som utviklermaskin noen år, for så å prøve å få til et like godt oppsett på en standard pc. Det får man ikke til. Kastet bort dager på å forsøke og få en god utvikleropplevelse med native Windows-programmer i kombinasjon med Ubuntu shellet på Windows 10 (overhodet ikke produksjonsklart og fullt av bugs), fulgt av forsøk på å kjøre en kombinasjon av Windows i bunn med Ubuntu på topp som VM (gav x antall blåskjermer som gjorde at jeg mistet arbeid og til slutt korrumperte vm-disken), for til slutt bite i det sure eplet og dualboote. Essensielt måtte jeg velge mellom bra utviklingsmiljø og støtte for kommersielle standardprogram. Heldigvis er det greie webklienter for mye nå til dags, så investeringene i 1Password, Evernote, Wunderlist, etc er ikke tapt og jeg greier meg.

     

    Tar man med timeprisen for en utvikler med i beregningen ville plutselig en like godt specket Macbook Pro sett veldig rimelig ut mot Dell XPS-en min.

    Med mindre du trenger Xcode, vil nesten enhver linux distro tilby minst like godt utviklingsmiljø.

  2.  

    Bruk stolpesko. (Hvor dypt må jeg ha selve betong fundamentet da?)

    Bruker du den typen stolpesko som linket tidligere, med spissen på, eller en jordskrue så dropper du betongen.

    Banker du ned et slikt helt til basen vil det nok holde om du ikke skal svinge deg rundt stangen og gi den mye horisontal belastning.

    http://hoved.talgo.no/fileshare/filarkivroot/outliving/Tilbehør/Jordspyd_70mm_5482.jpg

     

     

    Det var grunnen til at jeg foreslo betong.

    Blir nok en del svinging, og har lite tro på at en slik "spiss stolpesko" vil være stabil nok.

     

    Tror du en søylesko som denne vil være stabil nok til å tåle en god del svinging?

  3. Trevirket du linker til er av klasse NTR AB og ikke egnet for kontakt ned bakke (jord.) Hvis du skal buke av klasse AB må du eventuelt lage et fundament av betong eller kl. A trevirke eller lignende for å få det opp fra bakken. Det essensielle er at du må sørge for at vann ikke kan samle seg der hvor kl. AB-treverket møter fundamentet samt at du må avstive konstruksjonen for å få den stødig. Mulig at gjerdestolper er det du bør se etter? Eks. http://www.poda.no/product/trykkimpregnerte-stolpe-5609/

     

    Vektstang - Når jeg tenker meg om, så er det mulig at den kan komme til å ruste fort(?)

     

    De gjerdestolpene hadde vært helt perfekte hvis de hadde vært 50 cm lengre. Bare 0.5m i bakken høres for lite ut.(?) Betyr Ø8 8cm diameter?

     

    Har du erfaring med Kebony trevirke?

     

    Biltema har rimelige stålrør: http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Eksosanlegg/Eksosanlegg-ovrig/Stalror-2000038318/

     

    Om du kjenner noen som kan sveise (og som også har vinkelsliper) er det ikke særlig vanskelig å lage et stativ på èn dag.

     

    1.5mm tjukt virker lite. Spesielt for baren som du henger på.

     

    Jeg hadde tatt trebjelker og stålrør, om du ikke vil sette bjelkene i bakken kan du lage til noen støtter nederst på bjelkene slik at det blir stødigere.

     

    Mener du noe som dette? Tror du de tåler mye horisontal kraft på stolpene de holder?

     

    Må si jeg hadde vært noe skeptisk til å benytte meg av et 1,5mm rør, i sannsynligvis relativt dårlig og mykt stål.

     

    Er jo ikke designet for å tåle noe hengende last. :-) Har selv hatt noe vanskeligheter med å få tak i stål (ikke stor nok ENK for å få kjøpt fra bla. Norske stål).

     

    Mener å ha hørt at bauhaus har lott forskjellig slikt vel og merke. Har ikke et slikt varehus i nærheten, så har ikke sjekket.

     

    Er Bauhaus i Vestby, som ikke er fryktelig langt fra der jeg bor.

    Skal sjekke de opp, men ser ikke ut som om de har stålstenger.

     

    Du bør definitivt kjøre impregnert til utendørs bruk. Ville bruk 4x4", gravd hull på en meter eller så med betong/steinfundament nedi som stolpene forankres til og stolpesko. Sørg for at stålet er rustfritt. Hvis du vil kunne skifte/vedlikeholde stålet, kan det være lurt å bore hull i stolpene og tre stangen gjennom, for gjerne hullet med stålrør som stangen passer gjennom og ha en splint e.l. til å låse på utsiden.

     

    Så kjøp enten AB eller A trevirke. Bruk stolpesko. (Hvor dypt må jeg ha selve betong fundamentet da?) Kjøpt rustfritt stål. Fest stanga med en bolt for velikedholdsens skyld. (Hva betyr foring?

     

    Funker nok tilfredsstillende med galvanisert. Ligger jo godt ventilert, og når man bruker den så vil også svært små mengder oksidert stål forsvinne. Man er ikke begrenset av vekt, og det å kompensere med noe tykkere gods er ikke bare mulig, men fordelaktig for mindre giv. I tillegg så er det lett å bytte, samt lett å se om det er angrepet av rust. 

     

    Ville sett på det som god bruk av galvanisert i denne situasjonen.

     

    Men rustfritt er selvsagt bedre. Hadde dog ikke latt det gjøre noe om jeg ikke fant rustfritt. Det er i tillegg ofte ganske mye dyrere. :)

     

    Hva er forskjellen mellom rustfritt og galvanisert? Galvanisert har et lag med nikkel rundt stålet (hvis jeg husker kjemien min). Finnes det metaller som ikke ruster => rustfrie? Ser ut til å være nesten umulig å skaffe seg stål av noe slag i Norge, så slår meg til ro med det jeg får tak i ;)

     

     

    Må si jeg hadde vært noe skeptisk til å benytte meg av et 1,5mm rør, i sannsynligvis relativt dårlig og mykt stål. [..]

     

    Ja, men da bruker man bare mer davettu!  :)

     

    ------------

     

    Spørs hva som passer best for trådstarter. Hvor praktisk anlagt han er, og hva han har tilgjengelig av verktøy.

     

    EDIT: Hvor sånn ca bor du trådstarter? Kanskje jeg kan komme og sveise sammen et stativ for deg. Jeg ser alltid etter nye sveiseprosjekter.

     

     

    Er ikke en komplett nerd. Men ikke jobbet mye med utendørs konstruksjon og stål.

    Har stikkstak. Motorsag. Ikke noe særlig annet av større maskineri.

    Bor i Halden. Hvis du bor i nærheten, ta kontakt, men takk for tilbudet uansett!

     

    Tror jeg ville brukt rustfritt i stedet for galvanisert om jeg skulle bruke stanga uten hansker, men det kan hende det bare er jeg som er hysterisk.

     

    Grunnen til dette er at galvanisert metall blir mindre galvanisert etter hvert og dermed ruster?

     

     

     

    *snip*

     

    Siden verken jeg eller du har erfaring med Biltema-stål er det vanskelig å si noe sikkert. Man må nesten gå i nærmeste Biltema-butikk som har stålet på lager og gjøre en test. Er stålet altfor mykt må man gå for noe annet. Mitt valg ville da blitt armeringsjern, f.eks. 2 cm i diameter. (+ et eller annet som kunne surres rundt siden man ellers ville fått rust på henda.)

     

     

    Har tenkt å bruke stanga uten hansker pga praktiske grunner. Skal gå til Biltema så snart jeg kan.

     

    ____________________

    Takk for alle svar.

    Setter pris på at dere har funnet tid til å svare på mine idiotiske spørsmål.

  4. I forhold til stabiliteten så er det heilt avhengig av korleis du fundamenterer, eventuelt om du lagar ein veldig brei plattform som står på bakken slik at tyngdepunktet blir lavt.

     

    Til sjølve stanga så hadde eg brukt det du har for hånda som er sterkt nok. Styrken på stanga vil blant anna være avhengig av kor stort spenn du skal ha. Har du to korte stenger, ei til kvar neve (tenk manualer) så er det sterkt nok å bruke ein bit av eit kosteskaft i tre. Skal du ha fult spenn på 2-3 meter så må du ha noke meir solid som eit stålrør (eller stang sjølv om den blir svakere).

    Tenkte å lage noe som dette her:

    ltSqBLA.png

     

    En bred 2.1m høy 1.5m bred bar, men en 1.7m høy 0.55 m bred bar ut i et dipstativ.

    Tror kanskje stålrør er det beste alternativet(?).

     

    Kjøp eventuelt en vektstang fra eks. XXL, https://www.xxl.no/search?q=vektstang - fåes fra ~400,- og opp.

     

     

    Pass på at du ikke setter treverk ('stolpene') rett på bakken, det er raskeste vei til råte og ødelagt treverk. Bruk i så fall trykkimpregnert trevirke av klasse A (ikke AB), det er ment å tåle å stå direkte på (i) jord.

     

    Avhengig av hvor i landet og nedbørsmengde, kan det være en idé å bruke trykkimpregnert uansett, kosten er ikke voldsomt mye høyere.

     

    God idè med bruk av vektstenger!

    Angående trevirke: Vil dette være upassende da?

    Dumt spørsmål, men hvordan kan man hindre at trevirket er i kontakt med bakken?

    Byggmax selger ikke trykkimpregnerte stolper. Hvor kan man kjøpe det?

     

    galvaniserte rør finner du hos rørleggerbedrifter. det er vanlige materialer og de har sikkert en stubb eller to liggende som du får til en grei pris. jeg vet i alle fall at det er tilfelle hos den rørleggeren jeg jobba hos i 6 år.

     

    de har også ofte andre typer stålrør, og gjerne i flere forskjellige dimensjoner, så ta en tur innom din lokale rørleggersjappe å spør om de har noe liggende du kan kikke på, kjekt å teste for å se hvor tykt rør du ønsker.

     

    Skal stikke innom et par rørleggere og spørre. Krysser fingrene for at det ikke koster skjorta.

  5. Det spørs litt på kva kvalitet du vil bygge i. Trykkimpregnerte materialer kan være ein fordel utandørs for å forenkle vedlikehold. Men det er kanskje litt overkill til slik bruk? Det er vell ikkje som at dette nødvendgvis blir ein permanent instalasjon i hagen som skal vare i mange tiår? Og sjølv om den blir ståande ute i mange mange år så kan du holde den vedlike ved å sørge for vanlig vedlikehold som vasking og maling.

     

    Galvanisert stålrør synes eg også kanskje er litt sværare materialvalg enn kva som strengt tatt er nødvendig. Men velger du denne løysninga så vil du sjølvsagt få ein konstruksjon som kan stå utandør utan vedlikehold svært lenge utan å råtne eller ruste.

     

     

    Her må du berre bestemme deg for kva kvalitet du vil bygge i. For kun å ha muligheit til å ta pullups så er det ikkje så myke som kreves, mange bruker berre ei grein på på eit tre i hagen.

    Takk for et fint svar ;)

     

    Planen er at det skal stå i hagen i mange år framover.

    Litt velikedhold har jeg ingenting imot.

     

    Hva slags stål ville du ha brukt istedet?

    Eller bare bruke et hardt tremateriale?

     

    Kvalitetsmessig tenker jeg å sikte ganske høyt.

    Er kjedelig hvis du holder håndstående på stanga og det føles ustabilt.

     

    (http://easybuypal.com/learn/how-to-build-a-homemade-outdoor-free-standing-pull-up-bar/)

  6. Tenkte jeg skulle lage et pullupstativ i hagen.

    Har ikke mye erfaring med konstruksjon og trevirke.

     

    Må vistnok kjøpe "pressure treated" tre stolpe. Menes det da noe som dette her:

    https://www.byggmax.no/treverk/impregnert-trevirke/impregnerte-rekker/48x98-impr.-konstruksjonsvirke-gr%C3%B8nn-p08748098

     

    I tillegg trenger jeg et galvanisert stålrør. Hvor får jeg tak i det?

     

    Håper noen har peiling på dette her.

     

    på forhånd takk for alle svar

  7.  

     

    Typisk CDON... Har du snakket med kundesenter eller økonomiavdelingen? Hvis de påstår at de har satt inn penger på kontoen du har oppgitt og den er din så har du bevis på at de ikke har betalt. Tror nesten du bør "true" dem litt, forbrukerrådet pleier å være en slager.

    Har snakket med kundesenteret som sendte meg videre til økonomiavdelingen. De vil av en eller annen grunn ikke si meg hvilken konto de har satt pengene inn på. Bare at de har refundert tilbake til samme konto som tilhørte kredittkortet for kjøpet. Vet ikke om dette er CDON's feil, eller DNB (min gamle bank) sin feil.

     

     

    Altså, enten har de kreditert kredittkortet du betalte med, eller så har de overført pengene til et kontonummer du har oppgitt. De har ikke refundert til "konto som tilhører kredittkort", da de ikke har noen som helst forutsetning for å finne kontonummer ut fra kortnummeret som er brukt ved betaling.

    (Eller så har de ikke betalt noe som helst)

     

    Det var dette jeg prøvde å få fram. Kunne ikke finne ordene. ;)

    De hevder at de har kreditert kredittkortet jeg betalte med. Jeg har fått ett bilde fra dem som viser DIBS referanse nr, mitt navn og også at transaksjonstypen er "refund".

     

    Tror egentlig ikke CDON tar feil her. Er mer usikker på om DNB forteller sannheten, eller kanskje det er en eller annen feil i systemet når det kommer til kreditteringer til kredittkort hvor tilhørende konto er stengt.

     

    Har snakket med DNB også. De sier at jeg ikke kan få penger inn på noen av mine stengte kontoer, og at jeg må snakke med CDON.

     

    (Dette begynner å ligne byråkratinivået til offentlige instutisjoner..)

  8. Typisk CDON... Har du snakket med kundesenter eller økonomiavdelingen? Hvis de påstår at de har satt inn penger på kontoen du har oppgitt og den er din så har du bevis på at de ikke har betalt. Tror nesten du bør "true" dem litt, forbrukerrådet pleier å være en slager.

    Har snakket med kundesenteret som sendte meg videre til økonomiavdelingen. De vil av en eller annen grunn ikke si meg hvilken konto de har satt pengene inn på. Bare at de har refundert tilbake til samme konto som tilhørte kredittkortet for kjøpet. Vet ikke om dette er CDON's feil, eller DNB (min gamle bank) sin feil.

  9. Skjønner ikke hva mer jeg kan gjøre.

     

    For ca. 3 måneder siden fikk jeg beskjed fra CDON at jeg kom til å få tilbake beløpet jeg hadde kjøpt produktet for. (Garanti ; sendte det inn til dem).

     

    Jeg spurte CDON hva som hadde skjedd da jeg etter to uker fortsatt ikke hadde fått pengene. De sjekket, og stod fast på at de hadde betalt.

     

    Så fikk jeg mistanke om at de kunne ha sendt pengene til en konto som ikke lenger eksisterer hos en bank jeg ikke lenger er medlem av. Jeg ringte denne banken, og de forsikret meg om at hvis noen prøvde å sende penger til en av mine gamle kontoer, ville de automatisk bli sendt tilbake.

     

    Her sitter jeg altså, 3 måneder senere. CDON står fast på at de har betalt, og ikke kan gjøre noe mer.

     

    Hva kan jeg gjøre? Jeg har ikke bare tenkt å la dette slippe..

    Takker på forhånd for hjelp ;)

  10. Ny utvikling!

     

    Setter inn kortet, etter 12 timer hvor maskinen har vært av. Denne gangen slår viftene seg på. 2 sekunder etterpå merker jeg lukten av svidd elektronikk. Slår øyeblikkelig av strømforsyningen. Skjermkortet lukter svidd.

     

    Maskinen virker fortsatt helt fint uten skjermkortet.

    Har fortsatt garanti på skjermkortet, så det skal nok gå bra.

    Kjøper trolig en ny strømforsyning også, når det nye kortet kommer.

  11. Du kan jo ha drept skjermkortet ved å støvsuge det. 

    Aldri bruk støvsuger på en pc

     

    Slik jeg forsto det var støvsugingen et ledd i feilsøkingsprosessen etter at maskinen allerede hadde dødd?

     

    Støvsugde først etter at problemene hadde oppstått. Kan ikke skjønne hvordan støvsuging og rensking av heatsinkene uten å røre noe av selve kretskortet kan ødelegge kortet.

  12. For å feilsøke slik du ønsker MÅ man ha tilgang på andre deler m.m.

    Desverre så er det slik om man vi ha noe slags konkrete sikre svar. Eller blir det kun gjetninger.

    Du har vel noen venner eller familie med stasjonær PC som kan "teste" ditt 660 skjermkort. Det er ikke veldig komplisert. PSU blir litt større operasjon og brysomt.

     

    Vet ikke om dette er en indikasjon på noe, men PC-en starter heller ikke når jeg setter inn skjermkortet uten å koble det til PSU-en.

  13. 1) Prøv et annet eksternt grafikk kort.

    2) Prøv en annen PSU.

    3) Prøv grafikk kortet i en annen PC.

     

    GTX 660 bruker ikke særlig mye watt ~ 140 watt load.

     

    Alle gode forslag, men

    1. Har ikke et annet kort
    2. Har ikke en annen PSU
    3. Har ikke en annen PC

    ;) Har prøvd å flytte kortet til et annet SLOT, men hjelper ikke. Kan ikke være driverproblem heller, siden PC-en ikke slår seg på i det hele tatt med grafikkortet i.

  14. Har en selvbygd PC som har virket helt fint med de samme komponentene i 2 år. Skrudde seg plutselig selv  av idag, og vil ikke boote med grafikkortet i.

     

    Hovedkort : Asus P8Z68-V PRO

    Grafikkort : Asus GTX 660 2GB

     

    Har renset hele maskinen ; tatt ut alle koblingene og støvsugd.

    PC-en booter helt fint uten 3dje parts grafikkort, men med en gang jeg putter i 660-en, booter den ikke i det hele tatt. Ingen av viftene slår seg på, og kommer ikke engang til bios-start skjermen.

     

    Hvordan kan jeg finne ut om det er noe galt med strømforsyningen (?), grafikkortet eller hovedkortet. Grafikkortet er 2 år gammelt, mens resten av PC-en snart er 4 år gammel.

     

    takker på forhånd for alle svar ;)

  15.  

    Sant, så sant. Elsker ThinkPaden min. Tviler sterkt på at jeg faktisk kommer til å selge den.. Bare garantien er, for meg i det minste, verdt flere tusen. Har en venn som har E7440. Fantastisk maskin ;)

    Jepp, Dell har tilsvarende garanti på sine høyere modeller i Latitude-serien. Og den fungerer. Skulle kjøpe ut en E6420 på jobben, og det oppsto en feil. Det viste seg at det fortsatt var support på PCen, i hvert fall ga Dell support på PCen. Feilen var vanskelig å lokalisere og dermed rette, flere bytter av komponenter måtte til. Men Dell ga seg ikke før problemet var løst.

     

    Edit: har 5 års ProSupport på E7440'en.

     

    Har også en E7250 på jobben, E7440 bruker jeg hjemme. Den kjører faktisk CentOS 7, og det fungerer godt nok til jobbformål. Og hva jobb angår, da må ting i hvert fall virke, noe det har gjort siden i sommer.

     

    Og disse modellene har jo ordentlig docking-stasjon, har det både her hjemme og på jobb.

     

    Du la også merke til at Surface Pro 4 ble testet opp mot rene forbrukerprodukter, ikke sant (foruten Mac)?

     

    CentOS på en ikke server maskin. hm. Fungerer det bra?

    Kjører selv ArchLinux på maskinen min. Eneste grunn til at jeg liker Surface-en er pennen. Ser utrolig nyttig ut å kunne notere matteforelesningene på digitalt papir.

     

    Du har rett angående Surface Pro som et purt forbrukerprodukt, tror jeg. Passer nok ikke til å programmere noe over 100 linjer på den, tenker jeg.

  16. Nå ville ikke jeg byttet en T440s mot Surface Pro 4, men det er nå meg, da. Det er mer som teller enn bare spesifikasjoner. Og ThinkPad'er er solide maskiner. Selv har jeg en PC ganske lik T440s, nemlig Dell Latitude E7440, også den nær toppspekket (i7, 8 GB RAM, 256 GB SSD, 14" 1080p skjerm).

    Sant, så sant. Elsker ThinkPaden min. Tviler sterkt på at jeg faktisk kommer til å selge den.. Bare garantien er, for meg i det minste, verdt flere tusen. Har en venn som har E7440. Fantastisk maskin ;)

  17. Har en Thinkpad T440s, ca 8 måneder gammel.

    Har nesten all specsa makset ut. Touch skjerm. 250GB SSD. 8 GB RAM.

    Akkuratt satt inn nytt tastatur. Intel i7 4600u.

    Er fortsatt 2 år igjen med next business day guarantee.

    Har brukt denne garantien 2 ganger. Første gang fikk jeg gratis erstatning av det indre batteriet.

    Andre gang for en uke siden, fikk jeg nytt tastatur.

     

    Hvor mye tror dere det er passende å selge denne for?

     

    grunn: Leste nettopp reviewen av Surface Pro 4. Sikler.

×
×
  • Opprett ny...