Gå til innhold

Freem@n

Medlemmer
  • Innlegg

    520
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Freem@n

  1. Smaken er som baken.

     

    Personlig ville jeg aldri hengt noen av disse bildene i min egen stue. Da foretrekker jeg heller kornete sort-hvitt (eller farge!) med litt mer "personlighet". Men det er kanskje ikke det som er kriteriet for å bli årets fotograf?

     

    De fleste andre vinnerbildene falt heller ikke i smak...

  2. Endelig! Fuji letter sløret av sin oppfølger til X100.

     

    En slik en med 35mm f/1.4 står øverst på min ønskeliste.

     

    Fujifilm Introduces First Compact System Camera

     

    ...

     

    The new models include the X-Pro1, X-S1 (shipping this month at an expected $800 suggested retail) and a new F series model in the F750EXR (shipping in March at an expected $350).

     

    The highlight of the offerings is the Fujifilm X-Pro1, which is a highly featured compact system camera. Fuji-filim said it will build on the success of the X100 model, by adding a camera that features a custom-developed 16-megapixel APS-CMOS sensor incorporating a new filter array and the company's proprietary EXR processor technology.

     

    The camera also includes a second-generation hybrid view-finder and takes three prime interchangeable Fuji-non lenses, all with fast apertures.

     

    The lenses include: the 18mm (27mm equivalent) f/2.0, 35mm (53mm equivalent) f/1.4 and 60mm (90mm equivalent) f/2.4.

     

     

    Kilde

    post-32799-0-75963200-1325763625_thumb.jpg

    • Liker 2
  3. Hei!

     

    Jeg selv en av de nyeste utgavene av 3.5F med Zeiss Planar 75mm. Det er rett og slett et fantastisk kamera som gir unike bilder ofte takket være de interessant vinklene man får.

     

    Lysmåleren fungerer fint på min, og objektivert er veldig skarpt i ekte Zeiss tradisjon. Angående ISO kan den settes til 1600 ASA om jeg ikke husker feil.

     

    På min flickr konto finner du en del bilder tatt med mitt eksemplar.

     

    Bare fyr løs om du har flere spørsmål.

  4. Et annet spekter av markedet som E-PL1 dekker er alle de som har vokst opp med manuelle filmspeilreflekser. Jeg simplethen digger utformingen, størrelsen og friheten man får når man befinner seg i mer urbane strøk med å gå rundt med en Olympus OM-2 eller Nikon F3 og en 50mm eller 35mm. Da slipper man å drasse på en bag, ryggsekk eller lignende og kan ha kameraet hengende tilgjengelig hele tiden.

    Det er i disse tradisjonene at mange speilløse kameraer befinner seg, og er nok mye av grunnen til at de er mer og mer populære...

  5. Det er helt klart en annen måte å fotografere på. Målsøkerkamera er strålende fotografiske verktøy og har en del fordeler over speilrefleks bl.a. mulighet til å fokusere mer presist med lyssterk optikk på åpen blender ("alt er i fokus"), se utenfor rammen og som sagt stille og mer kompakt.

     

    Når det gjelder M8 ville jeg tenkt meg mer om. Husk på at dette er et gammelt hus og brikken begynner å dra på årene. Riktignok er den strålende på iso 160/320, men over det er den mye dårligere enn din D300. Neste ankepunkt er bruk av IR-filter foran objektiver. Neste ankepunkt er mange feil med enkelte eksemplarer. Neste ankepunkt er dyre reperasjonskostnader...

     

    Når vi er inne på objektiver ser jeg at utstyrparken din for Nikon er rimelig prima saker, og du må nok ut med en god del for å oppnå lignende kvalitet til en eventuell M8. Var jeg i dine sko ville jeg heller sett på en D700 og/eller en filmbasert rammesøker. I mine øyne er det desverre slik at det kun er M9 som den dag idag er en fullgod rammesøker, men den koster for mye. Kommer det en digital Zeiss Ikon hiver jeg meg på med en gang. I mellomtiden blir det dagdrømming om Fuji's nye X100 og fotografering med Olympus m4/3 og diverse analogt utstyr.

     

    Men du verden, under idelle forhold gir M8 strålende bilder...

    4611765022_f48ec4617c.jpg

    Reflections by Falcks, on Flickr

  6. Johs, takk for utfyllende svar. Jeg har i utgangspunktet tenkt brukt, men kanskje nytt er like greit. Håper å komme igang for ikke så mye mer enn 5000 totalt.

     

    Hvilke lyssterke normalobjektiver vil du anbefale?

     

    Uansett lever Rolleiflexen i beste velgående. Jeg kjøpte meg en RZ67 mattskrive som jeg skar ned til 6x6 og la inn i 3.5F'en min.

    http://www.panum.de/rolleiflex_screen.htm

    Nå er fokusering mye enklere. Anbefales!

  7. Godt å se at det er liv i filmfolket!

     

    Jeg har nå etter en flott filmsommer (Rolleiflex og Olympus 35mm) så smått begynt å vurdere et storformatkamera. Jeg tenker i første omgang å skaffe en speed graphic 4x5 (f.eks Pacemaker?), en Fuji Instant 4x5 holder og en lyssterk normallinse (150 f/2.8ish?). Er det noen av dere guruer som har brukt en lignende kombo? Er dette en grei inngang til galskapens galopp mot økonomisk ruin (storformat)? ;)

×
×
  • Opprett ny...