Gå til innhold

Mommyandme

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mommyandme

  1. Det var leit å lese. Jeg heier på deg! Jeg ville gitt psykologen litt tid. Men hvis du merker et det ikke er kjemi, vær ærlig og si du ønsker å bytte. Ingen skam i det. Det viktigste er at du er i gang med behandling. Jeg vet du sikkert har hodet fullt av kaos til tider og at det er vanskelig å organisere tanker. Hva hvsi du hadde en venn som hadde gått igjennom det du går igjennom nå, hva slags råd ville du gitt han? Er det noen råd du kan følge? Prøv å vær litt kritisk til dine egne tanker. Still spørsmål ved negative tanker, trenger de å være negative, er det noe rot i sannhet, og er det noen tanker du kan utsette å tenke på? La oss si du ligger i sengen om natten og tankene starter. Dette vil holde deg våken. Men hva om du forteller deg selv at nå er det natt, jeg skal sove, og disse tankene som melder seg nå, utsetter jeg til i morgen kl, 09.00. Du må tvinge deg selv over på andre tanker.
    Jeg er midt oppi en del ting selv, og mange tanker som kverner. Det er krevende, jeg vet. Jeg ønsker deg masse lykke til Og du, aldri gi opp.

    • Liker 1
  2. Har hatt magekatarr en stund nå, i tillegg til reflux. Jeg har tatt gastroskopi og koloskopi, påvist spiserørsbrokk, ellers ikke noe unormalt. Plagene kom etter gastroskopien. Jeg fikk utskrevet somac 40 mg. Jeg hadde ikke reflux på dette tidspunktet, men fikk beskjed om å ta de. Alle plagene startet da, også reflux enda jeg tok somac. Sluttet brått etter 14 dager, og problemene med øvre del av magen ble verre. Noen som kan tipse om noe som kan gjøre magekatarr bedre? Vet alt om hva jeg bør/ikke bør spise, men er det noen gode kjerringråd? Har prøvd potetvann. Begynner å bli lei:/

  3.  

    Kan det være en blodblemme? ( inneklemt blod under huden) Disse viser seg ofte som mørk/svart-lilla flekker, dog med litt hevelse, og sprekker den kommer det gjerne mørkere blod ut. Har du klemt huden som du kan huske?

     

    Jeg var sikker på at blodblemmer så ut som vannblemmer, altså at de "stakk ut litt" dette gjør ikke den her.

     

    Huden har ikke vært klemt som jeg husker.

     

    Pleier å være en hevelse, ja. Men iom at det var blod i den, tenkte jeg umiddelbart på blemme. Ofte kan klær etc også lage friksjoner i huden, slik at det oppstår sår, blemmer etc, så du trenger ikke å ha klemt huden. Men ta en tur til legen om du er bekymret:-)

  4. Leste for ikke så alt for lenge siden at nyere forskning har kommet frem til at mat ikke fremkaller kviser. Men der strides vel de lærde. Kan det ha sammenheng med noe annet, stress, hormonforstyrrelser? Har du sjekket dette med en blodprøve?

  5. Jeg har spiserørsbrokk og tidvis reflux. Jeg har de siste 5 dagene hatt smerter mellom skulderblader og smerter i brystet. Det er også ubehagelig å svelge. Kjenner liksom maten/spyttet på vei ned spiserøret. Det stråler ut i ryggen bla. Tok gastroskopi for 17 dager siden. Normale funn med unntak av spiserørsbrokk på 2cm. Kan denne smerten mellom skulderblader/bryst skyldes spiserørsbrokket, eller en låsning i rygg/bryst? Og tar dere noe form for smertestillende? Vet man skal holde seg unna NSAIDs, men jeg tar Tramadol ved behov grunnet fibromyalgi/betennelse i muskelfeste. Blir dere verre av smertestillende? Fått noe råd fra legen om å ikke ta noe?

     

    Takker for svar.

  6. Jeg måtte snakke med en sykepleier,fysioterapeut,psykolog og lege første gangen før det vart noen vurdering av hva de skulle gjøre sto det i brevet mitt..

    Jeg har en lam arm med 5 nerver som er av i ryggmargen og sliter med store smerter.

    Legen hadde satt seg godt inn i saken min og sa at jeg måtte reise til varmere strøk med en gang jeg kom inn døren til han.

    Nå er jeg klima flyktning i Thailand og kjemper med nedtrapping av medisinene.

    Men sliter med smertene nå da nettene er kalde her, 15-20 grader om nettene.

    Over 25 grader så smiler kroppen.

     

    Har dere med ryggskader nytte av varmere klima?

    Vet at det er en helt annen skade som hemmer bevegelse mye mer en det jeg sliter med.

    Takk for svar. Jeg er ikke sikker på hva som feiler meg enda, er under utredning, men har ikke en skade. Men kan merke bedring i varmere klima. Høres ut som du trenger godt med varme:-)

  7. De tar de prøvene de trenger for å kunne gi den hjelpen de mener er nødvendig.

    Det er veldig mange muligheter for behandling på en smerteklinikk, fra fysikalsk behandling og akupunktur til kirurgi og medisinering.

    De vil også snakke masse med deg for å kunne danne seg et riktig bilde av plagene dine, du må også påvente at de prøver medisiner som ikke nødvendigvis virker tilfredstillende, men de fortsetter til de har funnet den medisinen og behandlingen som virker best for deg.

     

    Jeg har vært i behandling på smerteklinikken på Aker i rundt 2 år. For det meste fysikalsk behandling og akupunktur o.l. etter at de fikk meg over på et medisinregime som faktisk fungerte.

     

    Det er ekstremt deilig å snakke med noen som skjønner hva smerter er og som faktisk har myndighet til å gi deg hjelp. Aker reddet bokstavelig talt livet mitt og jeg er idag tilbake i full jobb etter nesten 10år som ufør,

     

    Edit: Glemte nesten helt. Stålsett deg på at enkelte behandlingsformer kan gjøre deg mye værre enn du er idag. Jeg måtte prøve elektrisk terapi på sentralnervesystemet og det klarte jeg ikke å fullføre da jeg ble mye værre enn jeg noensinne hadde vært.

    Men på en annen pasient som var der i samme tidsrom så funket denne behandlingen så bra at han fikk operert inn en slik maskin i ryggmargen. Etter første behandling så hadde han fått sove en hel natt for første gang på 25år. Det var en blid mann. :)

     

    Edit 2: Ja, og smerteklinikken kan søke staten eller rettere HELFO om at de dekker utgiftene til medisinering. Det må gjøres regelmessig men hvis du har dårlig økonomi(Som de fleste kroniske syke har) så betyr det ekstremt mye.

    Før Smerteklinikken så hadde jeg rundt 60000kr årlig i utgifter på medisiner, men nå dekkes 80%.

     

    Oi, bra medisinering kan dekkes. Det var jeg ikke klar over. Jeg vet ikke hva jeg evt skal ha av smertelindring, men noe blir det vel. Takk for utfyllende svar. Og godt du har fått hjelp:-)

  8. Etter mange år med ryggplager som har eskalert de siste 6 mnd, skal jeg til smerteklinikk på Majorstua. Hva kan jeg vente meg av følgende:

    Tar de blodprøver?

    Tar de MR?

    Andre prøver?

    Hva slags behandling kan de tilby?

    Hva slags smertelindring kan de tilby?

    Hva er veien videre ( sender de meg videre, får jeg en plan, følges jeg opp, må jeg tilbake flere ganger)

     

    Vet det er individuelt med tanke på hva slags smerter man har, men greit å høre om litt erfaringer. Takker for svar:)

  9. Noen som har erfaring med bruk av Tramadol hvis du har eller har hatt magekatarr? Evt magekatarr og spiserørsbrokk? Ble du verre av å ta Tramadol? NSAIDs skal man holde seg langt unna hvis man har trøbbel med magen, men hvordan er det med Tramadol? Fått litt forskjellig svar fra helsepersonell, og finner litt av hvert når jeg googler. Noen blir verre, andre har fått det utskrevet pga smerter ved magekatarr, da man ikke kan ta NSAIDs. Hvordan påvirker Tramadol slimhinnenen i magesekken?

  10. Det kan skyldes flere ting. Bra du snart skal til legen, men her er i hvert fall mine tanker. Stress kan føre til overproduksjon av magesyre, som kan kjennes som vondt i mellomgulvet, samt sviende smerte i magesekken, spiserør og rundt brystet, så kalt brystbrann. Det kan være gastritt, ( magekatarr), såre slimhinner, spiserørsbrokk, og magesår. En veldig sjelden gang, kreft. Men da kan man også oppleve andre symptomer som vekttap, manglene matlyst, noen ganger oppkast, og kvalme. Det viktigste du kan gjøre, er å dra til legen. Du kan feks forsøke med syrnøytraliserende tablette i mellomtiden, unngå sterk mat, hev sengen slik at overkroppen ligger i en oppoverbakke (15-20 cm) bruk feks bøker under bena på sengen. Slutt å spis 3 timer før du legger deg. God bedring!

  11. Har du vært til gastroskopi alt? Denne uken gjennomgikk jeg både koloskopi og gastroskopi. Jeg har tidligere tatt 3 gastroskopier. 2 av gangene var det ikke en god opplevelse. Det ble fekting med armer og jeg prøvde å dra ut slangen. 3. gangen husker jeg ikke noe fra, da jeg fikk såpass mye beroligende. Dette kan du spørre om. De ønsker selv at undersøkelsen skal gå rolig for seg, så fortell om hvordan du har opplevd gastroskopi før og at du har lett for å få panikk. Jeg tok gastroskopien privat i Oslo, og på det eneste stede i Norge de tilbyr propofol ved gastroskopi. Propofol er narkose. Jeg fikk en blanding av propofol slik at jeg gikk i lett narkose, samt beroligende. Jeg sov gjennom hele undersøkelsen. Husker ingen ting. Men man kan få godt med vanlig beroligende på offentlig sykehus slik at du ikke husker så mye etterpå. Lykke til!

  12. Skal inn til koloskopi på Volvat. Har gjort denne undersøkelsen før og fikk beroligende og noe smertelindring, men syns likevel det var tidvis smartefullt. Noen som har utført koloskopi på Volvat og vært fornøyd med smertestillende og beroloigende de fikk? Fikk du nok smertestillende? Jeg hører om de som blir gitt smertestillende for sent og at virkningen ikke inntreffer før langt uti undersøkelsen. Hvis du ellers har noe hyggelig å si om koloskopi med eller uten smertelindring, helst ved Volvat, så del gjerne:)

  13. Jeg har gått ned i vekt, og har problemer med å legge på meg, selv om jeg spiser mye ( utredes for dette). Trener ikke, har ikke lov pga ryggskade, men ble anbefalt å drikke proteinpulver for å gå opp i vekt. Selv om jeg ikke trener. Hvor mange ganger pr dag kan jeg drikke dette? Hva er forsvarlig ved siden av et normalt kosthold (Dosering er tre måleskjeer i 3dl melk).

     

    Takker for svar

  14. Hei,

    Om ca 14 dager skal jeg inn å utføre både gastroskopi og koloskopi i samme slengen. Dvs gastroskopi først, så rett etter dette, koloskopi. Jeg har utført begge undersøkelser før, og av den grunn skal dette, i hvert fall gastroskopien gjøres med propofol. Jeg har kun fått beroligende før, men ikke vært fornøyd med dette. Dvs. Jeg fikk panikk og alt måtte avbrytes. Har noen utført, først og fremst, gastroskopi under propofolpåvirkning? Jeg skal ikke være under narkose, men skal visst bli ganske "borte" i følge sykepleier. Man må visst være litt bevisst, da man må følge visse instruksjoner. Erfaringer? Og har noen utført begge undersøkelser på samme dag?

     

    Takker for svar

×
×
  • Opprett ny...