Gå til innhold

koec12

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av koec12

  1. Hei! Eg har hatt litt problemer med datamaskinen min i det siste. PSU'n viste seg å være defektiv, og har bytta den ut, men no har eg eit annet problem.

     

    Dersom eg ikkje har brukt den på eit par timer, og vill starte han, trykker eg på start knappen begynner ting å komme i gang, men skrur seg av etter eit par sekund. (Siste Q-Code den viser er alltid 00). Då må eg trykke på start knappen i kanskje 5 minutt, og vente på at han skal starte, gjøre nokke, og skru seg av igjen. Etter ca. 20 forsøk begynner ting å skje, sakte men sikkert. Først kjem han heilt til bios, og skrur seg av, så windows login, og så i windows, kor han skrur seg av etter endå eit par forsøk.

     

    Etter at eg har komt inn i Windows, og har vært der eit par minutt så er han stabil, og skur ikkje seg av lenger. Dette er eit ganske stort problem, fordi eg har verken tid eller lyst å bruke 5 min. å starte en datamaskin. Eg trur heller ikkje det er så bra for alle delene inn i datamaskinen, at dei blir brå-avslutta heile tiden.

     

    Nokken som har tips, eller har eit lignende problem?

     

    Koen van Eck

     

     

    -------------------------------------------------------------------------------

    Specs

     

    Asus Maximus VII Formula

    Intel Core i5 4690k

    HyperX Fury DDR3 1866MHz 16GB

    Samsung SSD 840 EVO

    Asus ROG Matrix 780ti

    Corsair HX1000W

  2. Hei, eg bygget min første datamaskin for eit par månader siden, men har ikkje fungert på fleire månader, etter at eg satt den på hvilemodus, nokke den tydligvis ikkje likte. Eg sendte inn hovedkortet, som eg trudde var problemet, men det viste seg å være strømforsyninga, som eg og sendte inn for garanti. No, etter å ha fått tilbake strømforsyninga vill maskina mi fortsatt ikkje starte.

     

    Før, då eg prøvde å starte den, hørte eg bare eit klikk fra strømforsyninga, og ingenting skjedde, men no dersom eg prøver å starte den, begynner CPU vifta å jobbe, Q-Code displayet viser dei vanlige kodene, men etter eit par sekund, og eit par feilmeldinger som er forskjellige for kvar gong, kjem 00 opp på displayet, som står for Not Used, og så skrur maskina seg heilt av igjen.

     

    Eg har blant annet prøvd:

    *Clear cmOS

    *Prøvd forskjellige RAM brikker i forskjellige spor

    *Starte uten RAM

    *Montert heile maskina på nytt

    *Prøvd med og uten skjermkort

     

     

    Nokken som har råd?

     

    https://drive.google.com/open?id=0B1XksxNM-ytWd0tKVWhUNkYyWjQ&authuser=0

     

    Specs:

    Asus Maximus VII Formula z97

    Corsair RM850

    Intel i5-4690k

    HyperX Fury 1866Mhz 16GB kit

     

    Samsung 840 EVO 250GB SSD

    Asus ROG Matrix 780ti

    Windows 8.1

     

×
×
  • Opprett ny...