Gå til innhold

odegard

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av odegard

  1. Hei, jeg kjøpte nettopp et vifteløst skjermkort, men vurderer nå seriøst vannkjøling. Har vifteløse skjermkort samme PCB som andre skjermkort?

     

    Skjermkortet jeg har er et Geforce 8600 GTS T2D256EZ-HD. msigf8600gts.jpg

     

    Hm, jeg ser nå at det er festehull(?) der. Kan noen bekrefte at dette er standardhull? Jeg har tenkt å bruke en Reserator 2 med CPU+GPU kjøling.

     

    Har lest at Reserator ikke kan brukes på GF8800... dette står eksplisitt i veldig mange reviews, men det står ingenting på GF8600. Vet at GF8800 og GF8600 bygger på forskjellige subarkitekturer, hhv. G80 og G84, der G84 er mye mindre enn G80. Vet noen om Reserator funker på GF8600?

  2. Tipper det var psu ;) NothQ er det værste dritten av billig søppel psu jeg har vært borti! jeg på ergometersykkel kan lage bedre og mer stabil strøm en den dritten! MIST, OCZ og Hipper FTW !  :love:

     

    Jøss :)

     

    Jeg får vurdere å bytte PSU da, selv om det skulle vise seg at den fungerer. Kjøpte akkurat denne etter anbefaling på silentpcreview.

  3. Takk for kjappe svar.

     

    Som sagt, opprinnelig så virket pc'en, den døde etter noen minutter. Ifølge tråden om C2D så er P5B kompatibelt med RAM'en jeg kjøpte.

     

    Men, jeg har nå funnet ut at det må være skjermkortet. Jeg trodde skjermkort måtte være koblet til for å starte pc'en, men på en hunch tok jeg det ut slik at det bare var psu+hovedkort+cpu/vifte OG det starta!

     

    Jeg skal nå lete rundt etter andre erfaringer med akkurat det skjermkortet. Mulig jeg kjøper med vifte neste gang, det ble sikkert for varmt.

  4. Hei,

     

    ja, har nullstillet CMOS uten at det hjalp.

     

    Kabinettet er gammelt, men strømforsyninga er 14 måneder gammel, det er en NorthQ Strømforsyning 4775 ATX 400W Silent, 140mm Fan, 12-17dBA, 20/24pin.

     

    Det som var koblet til når maskina døde var:

    cd-rom, en SATA disk, CPU, skjermkort, nettverkskort, 2x1gb OCZ ram.

     

    Det var kun to vifter, PSU-vifta og CPU-vifta. Kabinettet var åpent og burde ikke ha gått varm. Dessuten, har ikke de nyeste gen. cpu'er automatisk heat protection?

     

    Ikke rare greiene m.a.o. og jeg føler at strømforsyninga ikke burde ha noe problem med å drive dette.

     

    Hm, hvordan kan jeg sjekke om noe er kortsluttet på hovedkortet?

  5. Satte sammen et ASUS P5B, Core 2 Duo E6300, POV 7300 GT 512MB Fanless og P120 Spinpoint SATA disk i dag i gammelt kabinett.

     

    Alt startet helt fint. Jeg satte inn livecd'en og skulle installere linux, men så døde maskina plutselig etter noen minutter. Dette var før den hadde begynt å skrive til disk.

     

    Når jeg trykker på knappen igjen skjer det ingen ting. Hvis jeg skrur av PSU'en, skrur den på, og så starter ser jeg at det rykker litt i CPU vifta, så ingenting. Ikke no lyd... hovedkortet har et grønt LED som lyser når strømmen er på.

     

    Så, jeg prøvde trikset beskrevet i denne tråden - Svarer til PC starter ikke; når jeg skrur på går HK-lys bort - og PSU'en starter fint.

     

    Jeg har tatt ut rambrikkene, koblet fra diskene, nettverkskortet, men no action, ikke no beeps, kun det grønne lyset som er på.

     

    Det som er koblet sammen er:

    PSU, Hovedkort, CPU/Vifte, Skjermkort, èn rambrikke

     

    Jeg tenker som så:

    PSU'en virker som testet med binderstrikset. Hovedkortet har en status LED som lyser, så hovedkortet må virke. Da gjenstår det egentlig bare CPUen... enig? Noe jeg har oversett?

     

    EDIT: Det lukter ikke svidd. Det "lukter varm elektronikk", men ikke svidd. Vanskelig å beskrive, men jeg har smeltet et hovedkort+cpu før *kremt* og det var en helt annen lukt.

     

    Skjermkortet er vifteløst, kjøleribbene var varm å ta på, men ikke mer enn forventet. Dessuten var det kun 2D på gang som ikke burde stresse kortet nevneverdig.

     

    Ikke no overklokking, jeg tror at alle spenneningene var satt opp riktig, jeg har ihvertfall ikke tuklet noe i biosen.

  6. Jeg leste anmeldelse av Samsung X800 på mobile-reviews i oktober og har bare ventet på at den skulle komme i butikkene. Etter mange forsinkelser og utsettelser ser det nå ut til at den kommer i løpet av januar, den er visst til salgs i Italia og Tyskland allerede.

     

    Etter å ha brukt Samsung E700 i over 2 år er det uaktuelt å gå tilbake til noe annet en klapptelefon, og X800 er den desidert mest sexy av alle jeg har sett så langt med minnebrikke, MP3 i bakgrunnen osv.

     

    Kunne dere få til en anmeldelse av denne hadde det vært topp! Ting har jo skjedd siden oktober, og det hadde vært interessant å sett hvordan dere profesjonelle vurderer telefonen i dag.

  7. Hei igjen og takk for innspill.

     

    Bildet ble tatt i stekende sollys. Derfor gikk jeg inn og tok et bilde av en rød kommode i et delvis skyggelagt rom. På en måte to "ekstremforhold" og det er kanskje for mye å vente av et slikt billigkamera, men det var fortsatt forskjell ifra skjermen på kameraet og kommoden i virkeligheten.

     

    Hvis G-verdien nærmet seg hundre i PS er jo det egentlig bevis i seg selv. (rød+grønn=gul) En ren rød farge skal ha (255,0,0) mens på bildet var det mer (255(?), ~100, ~50) - et klart innslag av oransje/gul.

     

    Jeg har på følelsen av at den røde "fargereseptoren" i kameraet ligger en plass mellom rødt og grønt, og at dette kanskje kan fikses med en firmware oppdatering. Jeg ser at HP legger ut firmwareoppdateringer, så det skal jeg undersøke nærmere.

     

    Jeg skal også prøve å ta bilder med forskjellig lystypeinnstilling, som nevnt - lampelys, lysrør osv.

     

    Takk igjen for innspill. Jeg insisterer fortsatt på at blomstene er oransje og ikke rød, jeg ser stor forskjell på begge de "moddede" bildene som er lagt ut :tease:

     

    Digresjon: noen mennesker, fortrinnsvis kvinner tror jeg, er født med 4 istedetfor 3 fargereseptorer i øynene. Den fjerde reseptoren ligger "normalt" sett rundt bølgelengdene til oransje lys. Bare en morsom fact. Skal ikke påstå at jeg har en ekstra reseptor og ikke dere. Jeg er forresten mann.

  8. Kjøpte kamera til min kjære mor som ønsker å ta makrobilder av planter. Stor ble derfor skuffelsen over at røde blomster ser oransje ut. Kameraet er et HP r607. Har lekt med hvitbalansen, fargemetning, adaptiv lightning, men ingenting hjelper.

     

    Bildet under er tatt i sterk sol, men bilder tatt ved overskyet vær/i skygge blir likedan. I virkeligheten er blomstene omtrent signalrøde.

     

    Det er ikke akseptabelt med slik fargegengivning. Er det noe håp om å få byttet kameraet? Kan det være en feil ved kameraet?

     

    -Agnar

    post-28-1120660129_thumb.jpg

  9. Så vidt jeg veit er E715 for det amerikanske markedet fordi det går på andre frekvenser, dessuten er visst E715 er dårligere utstyrt modell enn E700 men det er jeg ikke sikker på. E710 er oppdateringen til E700, forhåpentligvis går det an å oppdatere E700 med firmware. Det er ihvertfall en del folk som prøver å lage en custom firmware...

  10. Kjøpte E700 både til meg og kona i går. Har lest det meste av det som kan krype og gå av review på nettet den siste tiden. Gikk fra SE T300-> SE T310-> SE Z200-> SE Z600-> SAMSUNG E700. Det er sant at noen av de nevnte momentene er irriterende men det er IMO detaljer sammenlignet med telefonen i helhet. Jeg er teknolog men dette er faktisk den første mobilen jeg *eier*... så jeg er ikke "vant" til diverse meny system... jeg synes E700 er helt fin.

     

    Og jeg bruker bare o istedetfor ø i boka. Jeg har engelsk språk på den uansett så jeg gir blanke i ø'en ;)

     

    Når det gjelder vibrering så er det fullt mulig å ha vibrering og melody, bare ikke samtidig. Det er tre moduser: ringing, vibrering, 3x vibrering og så ringing. Men som nevnt, du kan laste ned ringetoner som også vibrerer.

     

    Du kan også enkelt lage dine egne ringelyder og importere dem. Det du trenger er en MIDI versjon av det du vil ha. Jeg husker ikke hvilket program du bruker for å konverte til mmf i farta (kan finne det ut på request).

     

    Knall telefon! :thumbs:

×
×
  • Opprett ny...