Gå til innhold

justsomething

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av justsomething

  1. Jeg ville moderert dette til:

    Det er ikke helt usannsynlig at det kan finnes flere høyintelligente livsformer i vår galakse.

    Men vi vil sannsynligvis ikke treffes noensinne.

    Er vi ekstremt heldige kan vi kanskje finne livstegn fra utenomjordiske livsformer hvis vi leter grundig nok.

     

    Hvordan vil du argumentere for at vi ikke skulle møte dem noensinne? Så lenge begrepet er at tid varer evig, så er det jo uungåelig (?) Nå ser jeg selvfølgelig bort ifra forskjellige utslettelse-senarioer.

  2. Usikker på hvor denne tråden passet best inn, men sjanser på at det er her. Jeg holder på å opprette en norsk Side for å lære å spille gitar. Her blir det et flust av videoer, salg av DVD´er og et forum for hjelp/diskusjon. Har også satt av en del til noter/tablatur. Er flere detaljer rundt dette men trur ikke det trengs å gå inn på.

     

    Det jeg lurer på er om det er marked i Norge for dette, og siden jeg ikke har midler til sette igang noe fullstendig markedsundersøkelse retter jeg lyset mot musikkentusiaster her på diskusjon.no.

     

    Er folk flest fornøyde med hjelpen de får på youtube, eller ville de blitt trukket mot et kvalitativt oppsett på Norsk, med alt du trenger på et sted ?

  3. Jeg har spilt en god stund, og har fortsatt 1´er gitaren min, squier bullet. Jeg synes den låter fet nok, men den er litt vondt å spille på, fretsene er litt skarpe på halsen og bærer preg av litt dårlig utførelse generelt. Har ikke knallsterk økonomi så har tenkt litt på billig forbedringer. Har kjøpt nye tunere, ny nut og regner med jeg bytter ut tremoloen straks. Dog er det fristende og sette på nye bånd. Er vell det jeg trenger hjelp med.

    Har søkt mye på nettet uten å finne noe guide eller pekepinner på hvordan man gjør dette, så om noen har en link eller vet og kan forklare fremgangsmåte og hvilke aspekter man må passe på hadde det hjulpet kjempe mye. 

     

    Også har jeg lyst å bytte strenger et hakk opp, til 013, men vet ikke om halsen til denne gitaren tåler det?

     

    Takker på forhånd for all hjelp jeg kan få. 

  4. For meg er dette snakk om rene motivasjonsfaktorer uavhengig av situasjonen. Det er positivt om jenta er god, men det drar ikke inntrykket noe spesielt ned. Med mindre det er snakk om direkte beskading og slike rariteter. 

     

    Jeg knytter ikke noe spesielle forventninger til fyllasex eller one night stands. Er hun god er det positivt, er hun dårlig gjør det ingenting. 

     

    Har man engasjert et forhold til ei jente og hun er god i senga er det positivt. Er hun dårlig pga sjenanse eller at hun er uerfaren har ikke dette noe betydning siden man har tid på å jobbe med det begge to.  

  5. Jeg synes ofte at personer i parforhold har en alt for analyserende fremgangsmåte til problemstillinger som langt mer effektivt hadde vært løst med å bare stille seg selv enkle ja/nei-spørsmål. For eksempel: har partneren en egenskap du ikke liker? Hvis ja: Kan du leve med den? Hvis ja=La det være. Hvis nei=forlat personen.

     

    Med en gang man begynner og altre kvalitetene til partneren for å være tilstrekkelig tilfredsstilt i forholdet, er det i grunnen over. Det finnes ingen sjelefrende, ingen "den ène", kan du ikke leve med personen du har funnet og alle dens fordeler og ulemper, så finn deg en ny.

    • Liker 1
  6. Om noen hadde kunne tatt seg til til å henvise til en side som viser hvordan man kan bruke en ekstern fil til javascript for et html-dokument hadde jeg vært svært takknemlig. Får ikke dette til. Bruker brackets.io, og ekstrern CSS fil funker. Vet ikke om problemet er i fil-linkingen til js-filen eller om det er syntaksen i koden som er feil. Skriver koder i jQuery, og såvidt jeg har forstått kan jeg skrive dette rett frem i javascript. Legger ved slik jeg har gjort det til nå:

     

     

    <head>

    <title>

    </title>

    <script type="text/javascript" src="adresse til js-fil"></script>

    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="adresse til CSS-fil">

     

    </head>

    <body>

    <div id="test"></div>

     

    </body>

     

    $(document).ready(function () {

    $('.test').click(function () {

    $('.test').fadeTo('fast', 0.1);

    });

    });

     

     

    Noen som ser hva som er feil/mangler ?

  7. Gøy. Altså. Damen min har en veldig snerten og sexy kropp og enda bedre personlighet, jeg har normal kropp og ok personlighet. Jeg vet at jeg vil dele livet mitt med kun henne, og er uendelig takknemlig om hun vil det samme. Men er hun drømmedama? Så klart ikke. På samme måte som at jeg ikke er drømmemannen. Dette må bare aksepteres. Slik er realiteten. Ingen gifter seg med drømmedama/mannen fordi drømmedama ikke eksisterer. Hun eksisterer kun fiktivt. Tv, film, bilder, noen du går forbi på gata. Fordi da er store deler av bildet overlatt til fantasien. Å fantasere om drømmedama eller drømmemannen er ikke en handling man bør se negativt på, for det er nettopp kun det det er. Fantasier.

    • Liker 2
  8. Skulle håpet at det etter 15 år med spekulasjoner og teoriutvikling fantes et eneste prinsipielt grunnlag for å teste eller observere denne teorien din. Det hele virker som et eneste stort ad-hoc-serum spør du meg. Du kan forresten ikke bruke en kreativt oppspinnet hypotese som grunnlag for teorien din. Da kunne jeg like gjerne sagt: "Big bang er resultatet av to ender som kolliderte i lysets hastighet, derfor fantes det ender før big bang." Og basere en teori på det.

  9. Oppgaven var veldig lite spesifisert. Den lyder "bruk massevirksomhetsloven på likevekten". N2 + 3H2 = 2NH3.

     

    Så jeg er i utgangspunktet usikker på hvor dypt i materie jeg skal gå. Kan jo syne frem helt greie verdier å sette inn. Men jeg valgte heller å bare spesifisere en beholder på 1 dm3 og ta det derifra. Om du finner energien til det kan du jo gi meg et forslag på en løsning slik du ville gjort det, så kan jeg sammenligne den med min. Har alt levert inn oppgaven, men det er jo hensiktsmessig å vite om jeg har gjort det noenlunde riktig.

  10. Yes.. har en liten bagatell av et spørsmål. Når man regner likevektskonstanten, hvordan finner man konsentrasjonene her ?

     

    på f.eks ammoniakk med reaksjonslikningen N2 + 3h2 <--> 2NH3, får vi:

     

     

    K = [NH3]2

    [N2] x [H2]3

    Hvordan går jeg frem for å finne konsentrasjonene til utregningen ? Og er det noe mer info man må ha ? Temperatur - volum etc. ? Har ikke vært borti dette før. Er forsåvidt passe kjent med kjemiske utregninger, men jeg fant ingen umiddelbare logiske fremgangsmåter her.

  11. er ikke så mye mer kode enn det egentlig. jeg vil helst ha en header som er tilgjengelig hele tiden og ikke scrolles bort siden det blir en høvelig lang side. Vet ikke noen andre funksjoner for dette enda desverre, men tar gjerne imot tips om bedre løsninger!

     

     

     

    header {

    width: 100%;

    height: 100px;

    background-color: #CCCCCC;

    border-radius: 2px;

    position: fixed;

    margin-top: -8px;

    opacity: 0.8;

    }

     

    h1 {

    color: white;

    font-size: 50px;

    font-family: Verdana;

    margin-bottom: 0px;

    }

     

    #main {

    width: 70%;

    height: 3000px;

    border: 1px dotted black;

    margin: auto;

    background-image: url();

    }

     

    body {

    background-image: ;

    }

     

    Dette er faktisk all koden jeg har til nå..

  12. Hei webcafé! Har et lite spørsmål, garantert en kjempebagatell, men har bare holdt på med dette "ordentlig" et par uker.

    Jeg har en html-fil som jeg holder på å leke litt rundt på, så langt har jeg bare header og en "main-div" (om man kan kalle det dèt). Anywho, headeren er en div som tar opp hele horizontalen og 100px vertikalt, med en midtstilt div sentrert rett under som skal ha selve innholdet på siden. Problemet er da, at når jeg prøver å flytte main-div´en i underkant av headeren( ved hjelp av margin-top), så følger headeren med ned. Silly, I know, men destod mer plagsomt for en newb som meg.

    #header {
    width: 100%;
    height: 100px;
    background-color: #CCCCCC;
    border-radius: 2px;
    position: fixed;
    margin-top: -8px;
    opacity: 0.8;
    }


    #main {
    width: 70%;
    height: 3000px;
    border: 1px dotted black;
    margin: auto;
    margin-top: 110px;
    }



    Slik ser i hvert fall koden ut, om noen kan forklare meg hvorfor det blir slik som det blir og kanskje utdype litt rundt hva jeg eventuelt har gjort feil hadde jeg blitt takknemlig for det.

     

     

    P.S. La spørsmålet inn her siden jeg ikke følte det var helt verdt å opprette en ny tråd for.

×
×
  • Opprett ny...