Gå til innhold

Lars Wara

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lars Wara

  1. Gå på DPreview, og sammenlikn bildekvalitet/detaljgjengivelse på dette kameraet med f.eks Sony A6000. Denne siden har en fantastisk sammenlikning-funksjon mellom haugevis av kameraer, jpeg/RAW, høy-lav iso osv. Ganske avslørende. Dette kameraet faller totalt igjennom, og til en hårreisende pris. Kjemper om tittelen "minst for pengene" ?? Ser lekker ut da! :-)

  2.  

     

    I fjor høst presenterte imidlertid Panasonic sin Lumix DMC LX100, verdens første kompaktkamera med en bildesensor i micro 4/3-størrelse.

    Hva med Canon Powershot G7X, var vel først ute med 1" sensor i et kompaktkamera m/zoom, selv om det var bare noen minutter/timer før LX100 ble presentert da :)

     

    Og hvorfor blir ikke G7X nevnt i testen, det burde da være et mer sammenlignbart kamera en foreksempel X100T.

    Eh...Sony RX100 mk l var ute med 1" leeenge før G7X....

  3. Har en viss forståelse for at mobiltelefonen erstatter et system- evnt kompaktkamera! Vi har jo mobilen i lomma til enhver tid, og aldri har det vel blitt fotografert mer enn nå!

    Men, så fort lyset blir dårlig, eller inne, blir kvaliteten helt hårreisende. Må vel tilbake til 110-filmens tid for å se så mye kornete, uskarpt drit som velter ut i sosiale medier (fotoalbum i prehistorisk tid ;-) ) for tiden. Nix, enn så lenge kan mobilen overhodet ikke erstatte et godt kamera!!

  4. Lekkert og smått ja, men jeg greier ikke helt å svelge 4/3-formatet. Fint til portretter, men ikke til noe særlig annet, blir mye cropping .... Og mindre format på sensoren gir økt dybdeskarphet (ikke alltid ønskelig) og litt mer støy. Og som sagt nedenfor; Nex3n gir knallkvalitet til en knall pris!!

  5. Sikle sikle!!

    Men ett, viktig poeng, ALLE tester av speilløse kameraer ikke nevner, er at disse kameraene er svært utsatt for støv!! Sensoren er ikke beskyttet av noe som helst ved objektiv-bytte, og det skal ingenting til før støv fyker inn!

    Har pr dato nå en NEX-6 inn til "avstøving"....

    Men dæven, A7 (begge utgaver) er virkelig noen råtasser! Men, om en av dem havner i mine hender, skal jeg virkelig være påpasselig når jeg bytter optikk!!!!!!

  6. Beklager, men når jeg ser på mine gamle lysbilder, registrerer jeg èn ting: herregud, så kornete og jævlige de er.... Får ingen fornemmelse av sjarm eller andre gode følelser når jeg zoomer inn på et ansikt som selv ved en moderat crop-faktor er redusert til en graut av korn!

    Når det er sagt, er jeg glad for at jeg har ca 20 års erfaring med filmbasert fotografering, tror det sparer meg for en del unødvendig sorteringsarbeid, og cropping i etterkant. Så, for all del, ferske fotografer kunne hatt godt av noen treningsrunder med en 36bilders filmrull, uten å kunne se resultatet med en gang, og uten noen muligheter å slette underveis. Finfin trening!! :-)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...