Gå til innhold

nai1sirk

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nai1sirk

  1. 8 minutes ago, neglesprett said:

    Utstrakt brukt av tvang er eneste veien mot 50%. Tving kvinnene inn i it, rørlegging, renovasjon, anlegg etc.

     

    Tvang funker med førstegangstjeneste, hvorfor ikke arbeidslivet ? 😁

    Trenger ikke tvang. Kan kanskje starte med måten fag blir markedsført på. Se forskjellen mellom f.eks. psykologi

    https://utdanning.no/utdanning/uis.no/psykologi_bachelorstudium

     

    Og informasjonsteknologi.

    https://utdanning.no/studiebeskrivelse/informasjons-_og_datateknologi

     

    Beskrivelsen handler bare om teknikk, ingenting blir sagt om at ikke en kjeft trenger informasjons og kommunikasjonsteknologi uten mennesker som utveksler informasjon og kommunikasjon.

     

     

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  2. Interesser? Er menn mer interessert i f.eks. å hjelpe folk? Prosjektdeltagelse eller styring?  

    Egenskaper? Seriøst?

    Når de ikke blir tatt seriøst så ender opp med masse kvinner med anlegg for IT i HR, kvalitet og økonomi som starter shadow IT innad I bedriften, uten å ha fått tilstrekkelig opplæring😫

    • Liker 1
  3. Det er betenkelig at mangel på kvinner i IT i stor grad er ett vestlig problem. India og andre land har en kvinneandel som er vesentlig høyere enn hos oss. India har en kvinneandel på 46,8% inne tech yrker!!

     

    Hos en tidligere arbeidsgiver hadde de fokus på å vurdere kvinner på lik linje med menn, og kom muligens opp i en tosifret prosentandel kvinnelige IT medarbeidere. Min erfaring med dette var at det bedret miljøet på avdelingen, mindre rølping og pølsefest fra oss andre, som gjorde at vi presterte bedre også. På samme måte som to gutter i bil fører til større sannsynlighet for høy fart og risiko, så kan ett IT miljø kun med menn føre til tilsvarende risikosøking og macho kultur. 

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  4. Først og fremst, IT sikkerhet handler ikke om å vurdere risiko ved å si "Ingen gidder vel å hacke på denne måten"

     

    Greit, innhold er kryptert, men metadata er ikke, og alle vet at ingen er interessert i metadata! Dette er like dust som å si at Datalagringsdirektivet var OK, fordi det var kun metadata.

    Faren med å gå ut på denne måten er at flere følger i samme fotspor, åpner opp gjestenett uten å ha samme funksjonalitet på plass, som jeg regner med Choice har.,

    UX er vel ikke et stort argument i 2021, da jeg regner med de aller fleste gjestene har erfaring med å taste inn et wifi passord fra før.

    Men med de kvalifikasjonene Per har, så regner jeg med at han sannsynligvis har overveid dette, og at en WPA2 PSK som alle gjestene kjenner kanskje ikke gir meg den tryggheten jeg tror jeg får?

  5. On 27.1.2021 at 1:49 PM, Kahuna said:

    Uffda. 😮

    Hva om systemet ditt ikke har lokale brukere bortsett fra root?

    Kan ikke privilege eskalere om du allerede er root *roll safe meme*

    Bruker du bare root for å logge deg på serveren, så øker du risikoen for at eleverte tilganger kommer på avveie, så du gjør det enklere for hackere, fjerner ett steg for de. Godt jobba👍

    I tillegg, selv om du bare har en bruker med Shell tilgang, så har du fortsatt brukere som kjører tjenestene på serveren. Dersom de ikke har Shell, så må hackere kombinere forskjellige exploits, noe som er relativt vanlig å gjøre. 

     

  6. Digital grensekontroll ja, kun for å overvåke utlendinger og slikt? Ehm nei.

     

    Dette vil i praksis si overvåking av all trafikk du foretar deg på internett. Bruker du facebook, google, apple, microsoft etc? Synd. Bruker du Norske nettsider som benytter et google adwords, analytics etc.? Uffa.

     

    Dette er mest metadata, men metadata er ofte mer interessant enn innholdet i kommunikasjonen. I praksis så blir dette datalagringsdirektivet uten kontrollinstanser og begrensing på hvor lenge data skal lagres. Noen som har _gode_ argumenter for å innføre denne driten?

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...