Gå til innhold

ymirr

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ymirr

  1. Hei!

    Ble fortalt av min mor som er regnskapsfører at man kan tjene penger på hobby innen en viss sum uten å måtte betale skatt. 
    Jeg har en blogg hvor jeg legger ut tegninger hvor folk ber meg å tegne noe for dem for penger. 
    Jeg har prissatt det med tanke på at dem fleste som følger bloggen ikke har den samme økonomien som folk i Norge. Gjennomsnitts "timelønn" blir gjerne 35kr. Det er ikke noe jeg ser for meg at jeg skal kunne livnære meg for frem i tid, det er noe jeg gjør for det hjelper på med noe ekstra her og der.

    Jeg fikk en fortjeneste i 2019 på ca 19000kr, og følte meg usikker på det min mor fortalte meg. Sidene hos skatteetaten hjalp meg ikke noe særlig på å bli klokere på når man skal betale skatt. Jeg snakket med 3 forskjellige personer hos skatteetaten som sa jeg måtte skatte for dette og levere en næringsoppgave for dem under "50k," noe jeg gjorde. 
    Jeg gikk fra å få tilbakebetalt nesten 3k, til å måtte betale 4.5k. Som da er en økning på over 7k skatt. Når jeg tjener 35kr timen, blir 7k skatt for mye til at jeg ser for meg å fortsette.   
    Min mor står fortsatt for det hun har sagt, og jeg lurer på hvordan dette fungerer. 
    Er det mulig å gjøre en liten ekstra fortjeneste på hobby uten å måtte skatte stort av det?

  2. 1 minute ago, trn100 said:

    Sjekket du linken? Det var MDF med eikefiner, men de har også andre alternativer. De kapper på mål og setter eventuelt på kantlister om ønskelig. Kantlister er dog billigere å sette på selv om det trengs.

    MDF brukes til en masse formål, blant annet møbler.

    Sjekket linken ja, men tenkte vist det går an å få til noe med hobbyplater blir det billigere enn de finerte MDF platene

  3. Dem kan bære på rabies ja, men har ikke blitt registrert klassisk rabies i Norge (unntak Svalbard) siden tidlig 1800.
    Det har vært registrert en type rabies kalt flaggermus rabies EBLV-2 I Norge derimot, som kan teknisk sett smitte de fleste dyr. 
    Klassisk rabies tar livet av nærmere 60,000 folk hvert år, EBLV-2 har registrert 2 dødsfall de siste 20 årene.
    For å bli smittet må du ha bli bitt, eventuelt ett kutt med spytt.

    Det er mulig dem jaktet ett insekt i nærheten av deg og du ble truffet av en vinge eller vindpust, men vist du tenker du kan ha blitt bitt bør du søke lege. 

  4. Dette er en god del år siden, rundt 13 år, gjerne på tv2.
    Nå er det en del detaljer som kan være feil, men dette var en animasjons serie. Veldig spesiell stil på den, husker jeg såg den da jeg kom hjem fra skolen. 
    Nå er det en del detaljer som jeg kanskje bommer på, eller mikser.
    Mener det var 3 svarte venner som gjorde trøblete ting, mener det var en hvit gutt som ikke snakket som ville være venn med dem. Den ene av dem 3 vennene mener jeg hele tiden prøvde å få han hvite til å gjøre litt kjipe ting, men som han vanligvis kom seg unna fra å gjøre. En av dem sorte mener jeg var stor og tjukk, var veldig vennlig mot denne hvite gutten og til tider hjalp ham å snike seg unna de kjipe tingene den ene ville at han skulle gjøre.
     

  5. Hei!

     

    Jeg skal nå flytte på lørdag og er usikker på om noe av skadene kan trekkes fra depositum, hun har nå noe vansker med økonomien og dermed kan det alltids være en mulighet for vanskeligheter.
    Når jeg flyttet inn mener jeg ikke hun hadde tid å sjekke leiligheten fra dem før. Det er en del flekker i golvet fra før, men en er jeg med sikkerhet er fra meg, en annen tror jeg er fra meg.
    Den første har kommet av hjul på en sovesofa, riper i golvet etter å ha trekket den inn og ut.

    Den andre mener jeg er fra en krakk ved pianoet, hvordan det skjedde er jeg ikke sikker på siden den har slike "beskytter/hva-nå-enn-de-heter" under.
    Det siste problemet er at det ikke er noe ventilering her i leiligheten så jeg har latt vindu stått åpent om natten, og det har til tider regnet (bor i Bergen) noe som har gitt skader på malingen på den nedre listen. Det har flasset.

     

    Teller disse som slitasjeskader?

×
×
  • Opprett ny...